Birikim miktari

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.619
2.535
İyi günler. Evlisiniz çocuğunuz yok kiradasiniz diyelim. 750 kira bu arada. Eve giren para 9 10 bin civarı siz olsanız ne kadarini birikime ayırirsinız? Ev almak için.
Biz mi parayı yönetmeyi bilemiyoruz. İhtiyaçlarımiz mi fazla. Şöyle bıkac yil dişimizi sıkıp biraz fazla para koysak kenara diyorum sonra çocuk vs olursa masraf artar zor olur diye.

B Bak 2 cocuk var ev kira mama bez kreş var gelir 7bin 3 bin koyuyoruz. Sende ona göre yap hesabını cocuk olmadan bişeyler yapın sonra Or olur

Erkek arkadaşım birikim için 10 bin kredi çekip tamamıyla altın hesabından altın aldı. Tek yaşıyor, 5 bin küsür maaşı, aylık 1.500 birikime ayırmış oldu. Bu hesapla sizin çok standardınızı düşürmeden 2-3 bin arası birikim yapabilmeniz lazım.

Finans danışmanları paranız elinize ilk geçtiğinde en az %10’unu birikime ayırıp kalanı harcamanızı öneriyor. Parayı harcayıp kalanı biriktirmeye çalışırsanız düzenli olmaz ve hatta birikmez.

Küçük küçük para biriktirme yarışmaları oluyor internette. Elinize geçen her 5 lirayı harcamak yerine biriktiriyorsunuz. Banknot olarak gelen hiçbir 5 lirayı harcamıyorsunuz. Bir yılın sonunda bakabiliyorsunuz sadece birikiminize. 5.000 lira da biriktiren gördüm 20.000 de.

Ben elimde para tutamam. Öyle bir huyum var maalesef. Belki biraz az para geçtiği içindir. Atanırsam bir durum değerlendirmesi yapacağım. Ama birikimdense sanki kredi çekip onu bir yere yatırıp ödemek daha kolay gidi geliyor. Her ay 1.500 ayırmaz erkek arkadaşım da mesela ama borç olduğu için birikim gibi hissetmiyor insan. Zorunluluk gibi oluyor daha çok. Benim gibi düşük iradeliyseniz bunu da deneyebilirsiniz.

B
Bak 2 cocuk var ev kira mama bez kreş var gelir 7bin 3 bin koyuyoruz. Sende ona göre yap hesabını cocuk olmadan bişeyler yapın sonra Or olur

Çok güzel bir birikim o yüzden “şaşırdım”ifadesi bıraktım. O kadar masrafla, hayatınızdan kısmadan ayırmak büyük başarı.

Çok güzel bir birikim o yüzden “şaşırdım”ifadesi bıraktım. O kadar masrafla, hayatınızdan kısmadan ayırmak büyük başarı.
Canım bulunduğum yer küçük Bi il kira 600 şimdilik cocukların masrafı aylık 1500 kalanda bize işte bazen tabi bu miktar 2000 e düşüyor çünkü keyfi isteklerimiz için ayrı para koyuyoruz gezmek yemek için

Ay çocuk kelimesi bile masraf gibi geliyor bana, belki ondan iki çocukla birikim yapmak ütopik geldi .
Küçük ilde gerçekten çok harcayacak yer olmuyor, cepte kalıyor para. Ben de 1+1’de 400’e oturuyorum ama ev sahibimle özel halletti babam, ben çıkınca eşyasız 550-600’e verecekler büyük bir ihtimalle. Yalıtımı iyi çok gitmiyor doğalgaz vs kolay ısınıyor. Değerli bir ev yani.

Yaşama göre de çok değişiyor işte maalesef. Dayım akademisyen eşi de özel ders veriyor, evlerine çok rahat 10-12 bin giriyordur her ay ama ne ev alabildiler ne araba. Evleri de atölyeleri de kira. Bazı evlerde gelir arttıkça gider de aynı oranda artıyor.

Biz erkek arkadaşımla hesaplama yapıyoruz aylık. Tabii şimdilik hayali para, ben daha çalışmıyorum ama öğretmen maaşı az çok belli, minimum üzerinden hesaplama yapıyoruz. Kirayı 1000 de versek mutfağa 1000 de harcasak en uçuk en lüzumsuz harcamalarla bile 2 bin boşta kalıyor bizde. Bakalım ileride nasıl olacak Şimdilik hesaplamada 8 bin lirayı bitiremiyoruz. Ki 5000 küsür oldu bu yıl, 10 bini hayatta bitiremeyiz gibi duruyod uzaktan.

Paranın adı var OTE="MrsDelfino, post: 63044939, member: 867960"]
Ay çocuk kelimesi bile masraf gibi geliyor bana, belki ondan iki çocukla birikim yapmak ütopik geldi .
Küçük ilde gerçekten çok harcayacak yer olmuyor, cepte kalıyor para. Ben de 1+1’de 400’e oturuyorum ama ev sahibimle özel halletti babam, ben çıkınca eşyasız 550-600’e verecekler büyük bir ihtimalle. Yalıtımı iyi çok gitmiyor doğalgaz vs kolay ısınıyor. Değerli bir ev yani.

Yaşama göre de çok değişiyor işte maalesef. Dayım akademisyen eşi de özel ders veriyor, evlerine çok rahat 10-12 bin giriyordur her ay ama ne ev alabildiler ne araba. Evleri de atölyeleri de kira. Bazı evlerde gelir arttıkça gider de aynı oranda artıyor.

Biz erkek arkadaşımla hesaplama yapıyoruz aylık. Tabii şimdilik hayali para, ben daha çalışmıyorum ama öğretmen maaşı az çok belli, minimum üzerinden hesaplama yapıyoruz. Kirayı 1000 de versek mutfağa 1000 de harcasak en uçuk en lüzumsuz harcamalarla bile 2 bin boşta kalıyor bizde. Bakalım ileride nasıl olacak Şimdilik hesaplamada 8 bin lirayı bitiremiyoruz. Ki 5000 küsür oldu bu yıl, 10 bini hayatta bitiremeyiz gibi duruyod uzaktan.
[/QUOTE]
Paranın adı var canım hayat pahalı eğer planlı hareket etmezsen ne kazanırsan hepsi harcanır

Kiranın 750₺ olduğu bir yerde çok fazla para harcayacak aktivite de yoktur hayat nispeten ucuzdur diye düşünüyorum. Bence 5 bin lirayı direkt birikime ayırabilirsiniz, hiç borç yoksa.

kredi kartı elime geçti geçeli birikim nedir bilemiyorum maalesef. ve iradesizim alışveriş konusunda.
altın günleri yapıyoruz arkadaşlarla, 4 ayda bir elime 2000 tl civarı geçiyor.
annemle de başlayacağız. ancak bu şekilde biriktirebiliyorum ben. keyfime kaldı mı iş, olmuyor o.
bence sizin en az bir 2000 tl civarı kenara atmanız gerek en azından. ev işi büyük mesele. 2000 bile az aslında. ama çok uzun vadede -3,4 sene gibi- alabilirsiniz.

Birikim kavramını hep biliyordum ufak ufak hep biriktirdim. Evimizi, arabamızı aldık halen kredi de ödüyoruz. Eve giren paradan hemen tüm borçlarımızı ödeyip, her ay kalmıyor çünkü çocuklar büyük onların eğitim ihtiyaçları var kısılmıyor. Etüd-özel dersleri var-harçlıkları- servisleri inanın küçük bir gram altın bile alınca mutlu oluyorum. Faturalar da dikkat etmemize rağmen yüksek geliyor. Doğalgaz bu yıl ev çift cephe mantolamalı olmasına rağmen yüksek geliyor. Çünkü apartmanda herkes çok düşük ısıda yakıyor. Bende küçük bir ilçede oturuyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Ben olsam 750 kira
1000 bütün faturalar
1000 tl mutfak
1000 tl harçlık
Araç varsa 250 tl yakıt deyip

6000 tl yi birikime ayırırdım

Kira 750 lira ise cok gelismis bir yer degildir diye dusunuyorum.

Mesela 10 bin liranizi nasil bölüyorsunuz nelere gidiyor?

Kiralarin 4-5 bin oldugu bir yerdeyim. Bizim aylik harcamamiz genelde 10 bin ancak. (Evim kira degil.) Cocugum var. Annem bizde. 9 tane de evcil hayvanim var. Premium spor salonu&spa üyeligi, kres, oglanin yuzme kursu var. Araba var masraflari bitmiyor. Aidat 400 tl.

Sizin butcede bir yerde bir aciklik var gibi.

Kalem kalem yazarsaniz belki daha cok destek olabiliriz :)

Sorunuza cevap vereyim, bizim de hemen hemen aynı miktar para giriyor evimize. Kira da uygun. Yeni bebeğimiz oldu. Bir maaş kredi dahil harcanıyor, diğerini biriktiriyoruz.

Bizim maaşta bir tık üstü, kirada o civarda evin fatura vs giderleri 800 tutuyor diğer harcamalar da 1000 TL tutuyor. 3 ayda 28 bin biriktirmiştik. Bu arada çocuk yok. Artık tek ay en az bir cumhuriyet altını alacak kadar para ayıracağım gerisini bankaya koyacağım. Bence bu şekilde daha iyi yatırım olur.

250 yakit ne güzel:)

Biz günde çok fazla yol yapıyoruz ankaradayiz

Yakıt aylık.1000
Evim kira değil
Her yer aşağı yukarı yürüme mesafesinde olan bir ilçedeyim
Her yere araçla gidiyorum çalıştığım için vaktim kısıtlı o yüzden
Aylık benzin param 100 tl

Evim kira değil
Her yer aşağı yukarı yürüme mesafesinde olan bir ilçedeyim
Her yere araçla gidiyorum çalıştığım için vaktim kısıtlı o yüzden
Aylık benzin param 100 tl

Offff suoerrrr

Biz sabah evden çik oglumu babaanneye bırak oradan ise git akşam çıkınca al oradan eve gel (eşim yeni iş değiştirdi bundan önce evden çık oğlumu bırak eşimi bırak ise git dönüşte oğlumu al eşimi al eve geç)

Oyyyyy bi de ankara

Şimdiki eşi eve yakın ama ters istikamet bi araba daha alacağız sanırım double benzin masrafı:)

Yapacak birşey yok
Hepimizin yaşam koşulları birbirinden farklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…