Paranın adı var OTE="MrsDelfino, post: 63044939, member: 867960"]
Ay çocuk kelimesi bile masraf gibi geliyor bana, belki ondan iki çocukla birikim yapmak ütopik geldi
.
Küçük ilde gerçekten çok harcayacak yer olmuyor, cepte kalıyor para. Ben de 1+1’de 400’e oturuyorum ama ev sahibimle özel halletti babam, ben çıkınca eşyasız 550-600’e verecekler büyük bir ihtimalle. Yalıtımı iyi çok gitmiyor doğalgaz vs kolay ısınıyor. Değerli bir ev yani.
Yaşama göre de çok değişiyor işte maalesef. Dayım akademisyen eşi de özel ders veriyor, evlerine çok rahat 10-12 bin giriyordur her ay ama ne ev alabildiler ne araba. Evleri de atölyeleri de kira. Bazı evlerde gelir arttıkça gider de aynı oranda artıyor.
Biz erkek arkadaşımla hesaplama yapıyoruz aylık. Tabii şimdilik hayali para, ben daha çalışmıyorum ama öğretmen maaşı az çok belli, minimum üzerinden hesaplama yapıyoruz. Kirayı 1000 de versek mutfağa 1000 de harcasak en uçuk en lüzumsuz harcamalarla bile 2 bin boşta kalıyor bizde. Bakalım ileride nasıl olacak
Şimdilik hesaplamada 8 bin lirayı bitiremiyoruz. Ki 5000 küsür oldu bu yıl, 10 bini hayatta bitiremeyiz gibi duruyod uzaktan.
[/QUOTE]
Paranın adı var canım hayat pahalı eğer planlı hareket etmezsen ne kazanırsan hepsi harcanır