- 15 Aralık 2018
- 8.427
- 20.273
Birikim yaptikca insan disipline oluyor. O azlar cok oldukca mutlu olup, guvende hissediyor. Istikrar sart...
Kazanciniz bereketli olsun...
Merhaba, hosgeldiniz...merhaba bende bugünden itibaren aranıza katılıp tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. benimde 3 çocuğum var.5 ay önce ev aldım ev kredisi ödüyorum. ama bu arada zor günler için ve çocuklarımın geleceği için ufak ufak birikimler yapıp mutlu olmak istiyorum.herşey yavrularımız için.
merhaba evet çalışıyorum öğretmenim.öncelikli hedefim bir araba alabilmek.sonrada allah nasip ederse arttırabildiklerimle çocuklarıma ufakta olsa bir yatırım yapabilmek. ben gram altın ve dolar olarak az az da olsa biriktirmek istiyorumMerhaba, hosgeldiniz...
Calisiyor musunuz?
Hangi yontemle birikim yapmayi dusunuyorsunuz ?
Ve hedefiniz ne?
Paylasalim ki, artalim...
Allah gonlunuze gore bir araba nasip etsin insaallah...merhaba evet çalışıyorum öğretmenim.öncelikli hedefim bir araba alabilmek.sonrada allah nasip ederse arttırabildiklerimle çocuklarıma ufakta olsa bir yatırım yapabilmek. ben gram altın ve dolar olarak az az da olsa biriktirmek istiyorum
Ben artık gram altın alıyorum kuyumcudanMerhabalar. Bahar geldi, yaz kapıda.
Bu güzel güneşli günler insanın içini sıcacık yapıyor
Benim geçen ay birikimim yarım altın olarak kaldı, oğlumun doğum günü kutlaması hediyesi derken bi kısım oraya gitti.
Nasip olursa yarın bir cumhuriyet altını alarak Mart ayına giriş yapacağım.
Yalnız sormak istediğim birsey var.
Tam altın mı mantıklı yoksa cumhuriyet mi?
Sevgiler
En kârli altin, makas farki en az olan altindir.Merhabalar. Bahar geldi, yaz kapıda.
Bu güzel güneşli günler insanın içini sıcacık yapıyor
Benim geçen ay birikimim yarım altın olarak kaldı, oğlumun doğum günü kutlaması hediyesi derken bi kısım oraya gitti.
Nasip olursa yarın bir cumhuriyet altını alarak Mart ayına giriş yapacağım.
Yalnız sormak istediğim birsey var.
Tam altın mı mantıklı yoksa cumhuriyet mi?
Sevgiler
altın şimdi çok arttı, daha artar mı dersiniz, almak için düşmesini mi beklesem?
peki dolar mı euro mu altın mı senceo kdr çok artmadı kız düştü 10 tl düştü arttı 10 tl arttı :)
peki dolar mı euro mu altın mı sence
Ben hiç beklemiyorum bir sefer bekledim düşünce eklerim diye diye paranın bir kısmını harcadım. Şimdi hemen alıyorum. Mesela aylık 1000 tl birikime ayırabiliyorum. 600 tl altın 200 tl dolar 200 tl de euro alıyorum hep sepet yapıyorum. Dövizleri yurt dışı turları için alıyorum. Ama birikimim de bu üçlünün mutlaka olması gerekiyor benim mantığımda, ağırlıklı olarak birikimimi altın olarak değerlendiriyorum.altın şimdi çok arttı, daha artar mı dersiniz, almak için düşmesini mi beklesem?
Yazilarinizi okuyorum , torununuza baya destek oluyosunuz bu cok hos , kiziniza da oyle , bir de oglum var demissiniz 2 yillik evli ona destek olmuyo musunuz ? Suan cocugu yok ama ilerde olabilir ya da baska ihtiyac ve istekleri olabilirKisa, orta ve uzun vadedeki hedeflerim...
Kisa:
1) Banka hesabimdaki TL cinsinden bulunan acil durum parasini, yeniden 1500 tl'ya cikarmak. ( bu ay dugun ve bebek hediyelerine cok harcadim, 1000 tl'ya dustu.)
2) Her yil bir kiz ceyizine katkida bulunmaya calisiyorum. Bu yil ki limitim, maksimum 1500 tl. Hemen hemen hazirdi. Acil bir ihtiyac sahibi cikti, 130 $ oraya gitti. Su anda elimde 750 tl kaldi. Onunla alacagim artik. Zor ama, limiti yine de arttirmaya calismak.
Orta:
Torunumun ilkokul parasinin, 2.5 yilligi hazir. Bu yil dedesinin de katkisiyla 4 yila cikarmak.
2) En azindan yurt ici kultur turlarindan birine, kizimi ve torunumu dahil etmek...
Uzun:
Torunuma kira getirisi olan apart, ofis veya kucucuk bir daire almak. Ki ileride egitimiyle ilgili maddi kaygi cekmesin.
Sizler de kisa, orta ve uzun vadeli hedeflerinizi yazar misiniz?
Kizimin da oglumun da aslen destege ihtiyaclari yok. Onlara hediye olarak bir seyler yaparim. Su an sadece torunumu dusunuyorum.Yazilarinizi okuyorum , torununuza baya destek oluyosunuz bu cok hos , kiziniza da oyle , bir de oglum var demissiniz 2 yillik evli ona destek olmuyo musunuz ? Suan cocugu yok ama ilerde olabilir ya da baska ihtiyac ve istekleri olabilir
insallah sevindim oyle olmasina aksi halde evlat ayrimi olurduKizimin da oglumun da aslen destege ihtiyaclari yok. Onlara hediye olarak bir seyler yaparim. Su an sadece torunumu dusunuyorum.
Ogluma da kizima da gerekeni fazlasiyla yaptik. Oglum halen borcunu odedigim evde oturuyor. Daha ne olsun...Allah onlara da evlat verirse, elimizden geldigince onun da gelecegine katkida bulunuruz elbet.
Akli basinda olan hic bir annenin evlat ayrimi yaptigini sanmam. Ama torunumu anasindan ve dayisindan onde tuttugum dogrudur.insallah sevindim oyle olmasina aksi halde evlat ayrimi olurdu