birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

o zaman bıraz gram altın yapmak lazım zararda etmıyorsak
burda 9 temmuzda tam 5 dugune davetlıydık 3 tanesıne gıdebıldık yenılerı de kapıda hatta bu aksam bıle dugun var aılece zarardayız o yuzden yakın akrabalar ıcın en azından gram atmak lazım bı koseye

Guzoie burada hep birlikte öğreniyoruz.soru ve cevap hepimizi aydınlattı
evet kesınlıkle:) o zaman burdan sormaya yazmaya devam:)

Dansmarue,bugün kuyumcudan iar gram altın aldım. Fakat kartta değildi. Sertifikası yok yani.bu bozdururken bana sıkıntı yaratır mı?içime dert oldu.güvene bilir miyim?

bende çeyrek altın almak istiyorum nişandakı takılanlar kız tarafına düğündekı takılanlar erkek tarafına gidiyormus o yuzden kendı basımın caresıne kendım bakmak ıstedım ne kadar kendıme altın ceyrek yaptırabılırsem o kadar kar şuanda 340 tl param var

340 tl var demiştim biraz önce kardesimle yemek soyledik 320 tl kaldı

2.75 tl kumbarana atmış bulunmaktayım. Büyük kumbaralarsan aldım bugun. Bugünden itibaren sıkı bir birikim yapmam lazım. Aralığa kadar doldurmak istiyorum inşallah :)

2.75 tl kumbarana atmış bulunmaktayım. Büyük kumbaralarsan aldım bugun. Bugünden itibaren sıkı bir birikim yapmam lazım. Aralığa kadar doldurmak istiyorum inşallah :)
O kumbara lar çok iyi oluyor 5 6 ayda doluyor içinden 800-900 tl çıkıyor sadece 1 tl atıyorum ben :)

Ben bu altın işinden anlamıyorum. Aldım ama, bankamın gram için alış fiyatı 135 tl. Satış fiyatı 121 her türlü satsam zarardayım yani.

O yüzden canım sıkıldı
Bu ara birikime taktım kızlar. Fuzuli hiçbir şey almıyorum.
1 haftadır mutfak alışverişi de yapmıyorum. Eldekileri tüketiyoruz. Ekmek yerine erişte hamur sigara böreği falan gibi şeyler yapıyorum. Unumuz suyumuz yağımız var. Eldekileri tüketene kadar aynen devam.

Toplu taşıma ücretsizdi biliyorsunuz, arabayı da kullanmadım o yüzden.
Bağımlılık yapıyor ya, cimri olmak istemiyorum.

Mesai saatleri dışında girince banka aralığı geniş tutuyor. Yarın sabah 9 dan sonra bakarsanız misal 130 alış ise 129 satış olur. Mesai saati dışında bozdurana acil para lazımdır. Bankada bu durumdan fırsatçılık yapar.
Ekmek almamak size daha pahalıya mal oluyor desenize. Yağ bu Zaman'da çok pahalı. Yağ ve un stoğunu bitirtiyorsunuz

Ah çok mantıklı.
Her gün hamur mu yenir kız, ekmeği hiç yemiyoruz artık. Haftada bir kızartıyorum.
Bulgur, mercimek, tarhana ne varsa onu yapıyorum.
Bezelyeleri de kışın buzdolabına atmıştım.
Mutfaktan kısmak bizim için çok önemli çok alıyoruz çünkü.

Bu deterjan işini nasıl yapıyorsunuz? Onlara da çok gidiyor benim.
Cam sili ayrı, yağ sökücüsü, yer silme losyonu zart çıkarıcısı zurt çıkarıcısı.
Yumuşatıcısı çamaşır suyu. Çok canımı sıkıyorlar.
Onlara napayım?

SiZin tarhananız Nasıl merak ettim? Bi çorba şeklinde yapıyoruz ama burada bir arkadas kıtır kıtır yenen kurutulmuş tarhana göstermişti

Ben çok deterjan sevmem. Domestos ve çamaşır suyu çok kullanırım. Yerleri çamaşır suyu ile silerim hijyenik olsun diye. Bir ara loc (anway) alırdım ki halıdan cama duvara zemine her yere kullanılıyor. Çeşit çeşit deterjan evde çok yer kaplıyor. Ben cif de çok kullanırım wc de vs

Cam sil yıllardır almıyordum gecen hafta aldım. Tupper cam silme bezini kullanınca cam sile gerek kalmıyor

Bakıcım yerleri silerken çamaşır yumuşatıcısı atıyor bir kaç damla su koksun diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…