İyi Bayram'larBugun 72 tl. harcadik yiyecekler bitmisti.
Kolonya,cikolata falan aldik..
Uzun bir aradan sonra 8 tl.kumbise atabildim
Temizlikte yaptim.Sabah kalkip bir daha toz alsam yeterli.
Herkese simdiden iyi bayramlarrr :)
Hayır 24 ayar. Üstünde de yazıyo. Kuyumcu ayarı çok da önemli değil dedi. Kazıklandım sanırım111 çok düşük. ayarı 22dir arkadaşların dediği gibi. Ben bozduracağım ya da alacağım zaman mutlaka kapalıçarşıya giderim 4 5 yere sorarım. Gram bozarken normal satış fiyatına çok yakın bozuyolar.
Arkadaşlar gram bozdururken aradaki fark ne kadar?1 tl diye duydum ama doğru mudur?111 çok düşük. ayarı 22dir arkadaşların dediği gibi. Ben bozduracağım ya da alacağım zaman mutlaka kapalıçarşıya giderim 4 5 yere sorarım. Gram bozarken normal satış fiyatına çok yakın bozuyolar.
Arkadaşlar gram bozdururken aradaki fark ne kadar?1 tl diye duydum ama doğru mudur?
Hayır 24 ayar. Üstünde de yazıyo. Kuyumcu ayarı çok da önemli değil dedi. Kazıklandım sanırım
Teşekkür ederim dansmarue.bir ekonomi sitesinde iar ve nadir metalin gram altın ürettiginden bahsediyordu.bunlar dışında gram altın üreten marka var mıdır?bazı 24 ayarlar 995 ayar bazısı 999 ayar oluyor.hangisini tercih etmeliyiz acaba?Evet ortalama öyle olur. Ama kuyumcudan kuyumcuya farkeder aradaki makas. Girip tek tek sormak lazım. Döviz büroları da öyledir ya. Havalimanındaki döviz bürosunda alış satış arasındaki fark çok fazladır. Ama kapalıçarşıda azdır.
Teşekkür ederim dansmarue.bir ekonomi sitesinde iar ve nadir metalin gram altın ürettiginden bahsediyordu.bunlar dışında gram altın üreten marka var mıdır?bazı 24 ayarlar 995 ayar bazısı 999 ayar oluyor.hangisini tercih etmeliyiz acaba?
Anladımben de banka üzerinden alım yapıyordum.artık fiziki almak istiyorum.aklımda birçok soru vardı yardımcı oldun .sağolasın dansmarue.artık kuyumcuda daha emin olabilirim...Rica ederim canm. 995 ayar piyasada genelde alınıp satılanı. Diğeri daha saf ama o çok yaygın değil diye ben pek bulaşmıyorum kuyumcu daleverasına gelirim diye :)
Başka isgold diye bir şey var ama o marka çok önemli değil. Kuyumcuda hangisi varsa artık.
Aradaki makası en çok havalimanları, avm ler yapar... Kapalıçarşıda 205den alfığın altını 202 203 gibi bir rakama bozdururken oralarda 190'a kadar iniyor makasAnladımben de banka üzerinden alım yapıyordum.artık fiziki almak istiyorum.aklımda birçok soru vardı yardımcı oldun .sağolasın dansmarue.artık kuyumcuda daha emin olabilirim...
ispanakliborek merhaba özelden bir şey sorabılır mıyım gram altınla ılgılı ?
Bencede bizde ögrenelim kızlarBuradan sor biz de öğrenelim canim
Sor canım :)
Buradan sor biz de öğrenelim canim
hehe cekındım sormaya saf demesınler dıyeBencede bizde ögrenelim kızlar
hehe cekındım sormaya saf demesınler dıyeben kumbarama para koydum 157 tl bırıktı bıkac haftada.. altın almak ıstıyorum ama gram mı alsam yoksa ustune para koyup ceyrek mı alsam bılemedım.hıc gram almadıgım ıcın zarar yada kar ım ne olur bılemıyorum... bu konuda bılgı almak ıstıyorum