birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

Hayır 24 ayar. Üstünde de yazıyo. Kuyumcu ayarı çok da önemli değil dedi. Kazıklandım sanırım

Arkadaşlar gram bozdururken aradaki fark ne kadar?1 tl diye duydum ama doğru mudur?

Arkadaşlar gram bozdururken aradaki fark ne kadar?1 tl diye duydum ama doğru mudur?

Evet ortalama öyle olur. Ama kuyumcudan kuyumcuya farkeder aradaki makas. Girip tek tek sormak lazım. Döviz büroları da öyledir ya. Havalimanındaki döviz bürosunda alış satış arasındaki fark çok fazladır. Ama kapalıçarşıda azdır.

Teşekkür ederim dansmarue.bir ekonomi sitesinde iar ve nadir metalin gram altın ürettiginden bahsediyordu.bunlar dışında gram altın üreten marka var mıdır?bazı 24 ayarlar 995 ayar bazısı 999 ayar oluyor.hangisini tercih etmeliyiz acaba?

Rica ederim canm. 995 ayar piyasada genelde alınıp satılanı. Diğeri daha saf ama o çok yaygın değil diye ben pek bulaşmıyorum kuyumcu daleverasına gelirim diye :)
Başka isgold diye bir şey var ama o marka çok önemli değil. Kuyumcuda hangisi varsa artık.

Anladımben de banka üzerinden alım yapıyordum.artık fiziki almak istiyorum.aklımda birçok soru vardı yardımcı oldun .sağolasın dansmarue.artık kuyumcuda daha emin olabilirim...

Anladımben de banka üzerinden alım yapıyordum.artık fiziki almak istiyorum.aklımda birçok soru vardı yardımcı oldun .sağolasın dansmarue.artık kuyumcuda daha emin olabilirim...
Aradaki makası en çok havalimanları, avm ler yapar... Kapalıçarşıda 205den alfığın altını 202 203 gibi bir rakama bozdururken oralarda 190'a kadar iniyor makas

Buradan sor biz de öğrenelim canim

Bencede bizde ögrenelim kızlar
hehe cekındım sormaya saf demesınler dıye ben kumbarama para koydum 157 tl bırıktı bıkac haftada.. altın almak ıstıyorum ama gram mı alsam yoksa ustune para koyup ceyrek mı alsam bılemedım.hıc gram almadıgım ıcın zarar yada kar ım ne olur bılemıyorum... bu konuda bılgı almak ıstıyorum

Canım ben gram tercih ediyorum. Çok farketmiyor gram ya da çeyrek olması heralde alış satışta aynı şey. İkisinde de işçilik düşük. Gram bana daha garanti geliyor. Sertifikalı falan oluyor ayarını biliyosun. Bir de düğün mevlüt bişey oldu mu çeyrekten çok gram gidiyor artık altın çok yüksek olduğu için. Hani kenarda gramım durmuş oluyor. Çok gitti bu yıl arkadaşlara :)

Birikimlerim ayrı kollarda devam ediyor... Birikimin şuan 3e bölündü.. Birisi alacağım ürünün parası. Bir kısmını verdim bu kısmı kaldı artık o ne zaman biterse :) diğer ikisi de şöyle birisi kendi birikimin diğeri de hergün sadaka niyetine 5-10 kuruş da olsa attığım kumbara.. Onu bir yıl sonunda sahibine ulaştıracağım inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…