• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİRİKİM GÜNLÜĞÜMÜZ...

Ben de bebitodan dolayı giremedim nete..
Ben ilk katılan arkadaşlar için nasıl tutumlu oluyorum onu yazayım:
1- Bir kere bir eşya alacaksam örn: çanta buna gerçekten ihtiyacım var mı şu anda yoksa fuzuli mi diye düşünüyorum.. Biraz zaman tanıyorum kendime.. Çanta çekmecemi karıştırıyorum ordan farklı bitane bulup çıkarıyorum. İşe yarıyor..
Bir eşye ihtiyaç mı yoksa lüks mü bunun ayrımını yapıyorum önce..
2- Ben çalışıyorum. Maaşımı 30 a bölünce atıyorum 100 tl çıktı diyelim. Bu alcağım şey 300 tl diyelimki benim 3 günlük çalışmama değer mi diye düşünüyorum.. Böylelikle değmeyeceğini düşünüp mantık yürütmüş oluyorum.
3- Bir şeyler harcarken ben bu parayı harcamayıp kızımın hesabına aktarsam daha iyi deyip vazgeçiyorum.. Savurgan arkadaşlar bu yolu deneyebilir.
4- En etkilisi bir amaç için para biriktirmek. İlla çocuk değil. Atıyorum araba almak istiyosunuz ya da arabayı yenilemek istiyosunuz.. Eğer bir amacınız olursa abuk sabuk şeylere para harcamazsınız..
5-He bide sahip olduklarım için şükrediyorum. İlla maddi bişey olmasına gerek yok. Örn: sağlığım için, bir tas sıcak yemek için, taze ekmeğim için.. Bunlar evinizin bereketini artırır...:KK66:

birde ziyankar olmamak lazım sanırım..dikkat ettim ne kadaar çok çöp çıkarsa bizim evden o kadar rızkımız daralıyo sanki bizimde
Iste tam benim evim hersey fazlaca alınıp yapılıyor ve tabiki atılıyor çünkü 2 kişiyiz bozuluyor suan çöpümde tavuk ve kurabiyeler var çok üzülüyorum

Iste tam benim evim hersey fazlaca alınıp yapılıyor ve tabiki atılıyor çünkü 2 kişiyiz bozuluyor suan çöpümde tavuk ve kurabiyeler var çok üzülüyorum

bendede oluyo .vicdanda yapıyo sonra insan değilmi?düşünsene canı tavuk isteyen,kokusu burnuda ne çok insan vardır..
ben artık çok dikkat ediyorum ama ihtiyacım kadar alıp,pişirmeye..baktım fazla,pişirmeden komşuma falan veriyorum.ihtiyacı olduğundan değil,maksat ziyan olmasın..pişmiş olanıda yoğurt kovasında çöpün yanına bırakıyorum.hayvanlar yer hiç değilse,boğazdan geçer

Aynen aynen zaten insanın aklına direk baskalari canı istesede alamiyor geliyor....Rabbime bin şükür bizlere nasip ediyor sınıyor hep böyle dusunmeliyiz....bende bundan sonra 2 kişilik porsiyon şeklinde posetleyip difrize atacağım hazır aldığım şeylerde kilo olarak değilde atıyorum 5 liralık 10 liralık bu şekilde israf olmaz hemde paramiz cebimizde kalır

günaydın kızlar
bu ay kredi kartını 3450 tl ile kapattık. 2000 lirası taksitti zaten. 1500 liralık limit koymuştum. 1450 harcamışız.
gelecek ay nasıl olacak bakalım.
M maviduvar1 bence halıyı perdeyi renkli al..
aksesuarları da..
odaya hava katsın...

çok güzel aksesuarlar da var vallaa.
evet ya çok güzel şeyler var. beyaz ve kombin yapacağım rengin karışımı birşeyler düşünüyorum.
teşekkür ederim.

yani sanırım 12 gr takacağım ben de ..
bebek öncesi hazırlıklar fazlasıylsa masraf olacağı için çok fazla gr alamayacağım ki o takmamıştı bile
bize :)
Canım kendini fazla zorlama, elinden ne kadarı geliyorsa o kadar tak. Bizde başkalarına gelince çok ince düşünürüz, herkesin herşeyine koşarız, oğlum sünnet oldu amcaları bile altını bırak küçük bir hediye bile almadılar. Ama Allah'da herkesin gönlüne göre veriyor tabi, orası da ayrı:)

Canım kendini fazla zorlama, elinden ne kadarı geliyorsa o kadar tak. Bizde başkalarına gelince çok ince düşünürüz, herkesin herşeyine koşarız, oğlum sünnet oldu amcaları bile altını bırak küçük bir hediye bile almadılar. Ama Allah'da herkesin gönlüne göre veriyor tabi, orası da ayrı:)

haklısın..
normal de olsa inan 15-20 gr takardık ama önceliklerimiz artık farklı değişti..
sanırım 12 gr lık bilezik takacağız..
farklı şehirlerdeyiz
git gel orda masraf harca derken zaten bi hayli giderimiz olacak sanırım..

:KK54:

Back