Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ekledim canım benim...
ayın 31inde bu aylık birikimini yazarsan tamamdır :)
günaydın hanımlar...
sabah oturdum şöyle düşündüm..
alınması gereken bazı şeyler var evde.
hayatımda yapmak istediğim şeyler, gezmek istediğim yerler var...
eeee azıcık da bankadar kenarda paramız olsun istiyoruz..
iyi para kazanmama rağmen malesef tüm bunlar için yeterli değil...
nasıl yapmalıyım dedim.
acaba bi liste mi çıkarmalıyım
en ufaktan en kocamanına kadar hayallerimi, almak istediklerimi sıralasam nasıl olur ki...
öncelik ne olmalı...
heyecandorukta iyi tatiller diliyorum. benim kredi kartım uçak taksidinden yıkılmak üzere..
hatta belki yıkılmıştır bile...
ben de eskiye nazaran neredeyse hiç alışverişi yapmıyorum.Çooook teşekkür ederim
Bende bu yıl başına kadar hiç eksiğim bitmezdi aldığım maaş olduğu gibi benim ıvır zıvırlarıma giderdi eşimin maaşı ile geçinirdik. Ama yıl başından itibaren kendime yaptığım alışverişi inanılmaz azalttım çünkü ihtiyacımın olmadığını beni tatmin etmediğini anladım.
Ve hedeflerimi yazdım başlangıç olarak. Manevi olarak doymaya ihtiyacım olduğu için ilk hedef olarak Umre belirledim.
Eşim askerden döndüğünde yeni yaşamımıza daha huzurlu başlamak için şart gibi düşündüm ve aylık birikim yapmaya başladım. 2 aydır Tek maaş ile : Kira+Faturalar+Evin İhtiyaçlarını halledip ki öyle çok bir maaşım da yok ayrıca Birikim de yapabiliyorum. Ve düşündüğüm tek şey Rabbim israf etmediğim için paramı bereketlendiriyor.
Manevi olarak kendimi huzurlu hissediyorum ve minik haftasonu tatillerine bakıyorum o yüzden 2 tatil ayarladım eşimin psikolojik olarak rahatlamasını sağlayacak inşallah .. Seneye de hedeflerim değişecek. Ama artık ne yapmak istediğimi ve para yönetimini sanırım öğreniyorum :)
Bu arada inşallah daha iyi bir gelir elde edersem sizin Yurt dışı tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum :)
ben de eskiye nazaran neredeyse hiç alışverişi yapmıyorum.
ama yine de bazı ihtiyaçlar doğuyor.
evde değişmesi gereken eşyalar var. 16 yıldır kullanıyorum. ancak hem eşyama hem de parama kıyamıyorum.
aylardır ertelediğim şeyler var. hem üşendiğim için hem de aman öteki ay alayım dediğim için...
eskiden nasıl rahat harcardım. şimdi cebime akrep girdi sanki.
3 yıl önce oturma odamı değiştirdim. 4,5 tutumuştu herşeyi ile.
2 yıldır yatak odamı değiştirmek istiyorum. yine herşeyi ile 4,5-5 arası olacak gibi geliyor ama kıyamıyorum parama.
ancak her akşam da sinir oluyorum. offf çok eskidi artık diye.
model renk herşey kafamda belli ama icraate geçemiyorum.
gezmek konusunda çok gezenti bi ruhum var. o konuda kısıtlama yapamıyorum maalesef. zaten yapmak da istemiyorum.
seve seve yardımcı olurum.
evlendiğimiz zaman alınmıştı. eskitme modeller vardı o zaman. içi de çok kullanışlı değil zaten. düğmeleri falan koptuı. dolapları çekmeceleri açmak çok zor olouyor.Çok çok acil ihtiyaç değilse biraz daha beklesin bence :) Ama ihtiyaç haline gelip can sıkıcı bir hal aldıysa o da yorar insanı çok etkilemeyecek şekilde değiştirirsiniz o zaman ve söylediğiniz fiyat aralığı da çok makul ...