• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİRİKİM GÜNLÜĞÜMÜZ...

evlendiğimiz zaman alınmıştı. eskitme modeller vardı o zaman. içi de çok kullanışlı değil zaten. düğmeleri falan koptuı. dolapları çekmeceleri açmak çok zor olouyor.
acaba diyorum boyatsam aynı renge. tamir edilse. kulp yerlerine yeni birşeyler taktırsam. perdeyi halıyı değiştirsem daha mı iyi olur.
bellonadan almıştık zamanında. aslında çok sağlam.
yatak odasının kasvetli havası beni bunaltıyor.

Ben daha 1 yıl oldu alalı iyi de bir para verdik aslında ama eski mobilya kasaları gerçekten çok daha sağlam benimkiler yan çizmeye başlayacak gibi duruyor :) ... Boyatıp yaptırmak çok daha mantıklı bana göre eğer çok uçuk bir ücret talep etmezlerse tabii ki

Ben daha 1 yıl oldu alalı iyi de bir para verdik aslında ama eski mobilya kasaları gerçekten çok daha sağlam benimkiler yan çizmeye başlayacak gibi duruyor :) ... Boyatıp yaptırmak çok daha mantıklı bana göre eğer çok uçuk bir ücret talep etmezlerse tabii ki
biz de bir kaç mobilyacı dolaştık. gerçekten sağlam değil. insan görebiliyor.
ben yaptıracağım mzaten. mobilyacı 3 bin dedi. o adama giyinme odamı yaptırmıştım memnun kaldım. halıs perdesi duvar kağıdı derken 5 bini bulur diye düşünüyorum.
ama dışarı da mobilya takımları 4,5 dan başlıyor zaten.

evlendiğimiz zaman alınmıştı. eskitme modeller vardı o zaman. içi de çok kullanışlı değil zaten. düğmeleri falan koptuı. dolapları çekmeceleri açmak çok zor olouyor.
acaba diyorum boyatsam aynı renge. tamir edilse. kulp yerlerine yeni birşeyler taktırsam. perdeyi halıyı değiştirsem daha mı iyi olur.
bellonadan almıştık zamanında. aslında çok sağlam.
yatak odasının kasvetli havası beni bunaltıyor.

maşallah iyi dayanmışsın canım :) ben çok sabırsızım bi eşya gözüme batıyorsa saniye duramıyorum, hemen değişecek :)

bir kaç kez değiştirmeme ( değiştirirken öncekileri ihtiyaç sahibine verdiğim için, zaten eski de olmuyorlar bir kaç yıl kullanılmış mobilya, eski kullanılmayacak bir şey olsa vermem,vicdanen de israf yapmışım gibi gelmiyor... hem birileri memnun oluyor hem ben... :) ) rağmen yeni eve taşınırken bütün evin eşyalarını beyaz eşyasına varıncaya kadar değiştirdim...yatak odamda, perdeden duvar kağıdına,halıdan mobilyasına kadar mor ve beyaz kombinledim...çok şık, ferah, renk serpiştirilmiş bembeyaz geniş bir yatak odam oldu... yatak odası önemli... :)

hiç durma, durumun müsaitse değiştir derim.. kaç yıldır kullanıyorsun, eskimese bile yıllarca aynı görüntü yorar insanı...

bi de bahsettiğiniz rakamlar nerde arkadaşlar 4 bin e 5 bin e yatak odası almak veya yaptırmak mümkün mü, İstanbul da değil misiniz :)

Çooook teşekkür ederim :KK68:

Bende bu yıl başına kadar hiç eksiğim bitmezdi aldığım maaş olduğu gibi benim ıvır zıvırlarıma giderdi eşimin maaşı ile geçinirdik. Ama yıl başından itibaren kendime yaptığım alışverişi inanılmaz azalttım çünkü ihtiyacımın olmadığını beni tatmin etmediğini anladım.
Ve hedeflerimi yazdım başlangıç olarak. Manevi olarak doymaya ihtiyacım olduğu için ilk hedef olarak Umre belirledim.
Eşim askerden döndüğünde yeni yaşamımıza daha huzurlu başlamak için şart gibi düşündüm ve aylık birikim yapmaya başladım. 2 aydır Tek maaş ile : Kira+Faturalar+Evin İhtiyaçlarını halledip ki öyle çok bir maaşım da yok ayrıca Birikim de yapabiliyorum. Ve düşündüğüm tek şey Rabbim israf etmediğim için paramı bereketlendiriyor.

Manevi olarak kendimi huzurlu hissediyorum ve minik haftasonu tatillerine bakıyorum o yüzden 2 tatil ayarladım eşimin psikolojik olarak rahatlamasını sağlayacak inşallah .. Seneye de hedeflerim değişecek. Ama artık ne yapmak istediğimi ve para yönetimini sanırım öğreniyorum :)

Bu arada inşallah daha iyi bir gelir elde edersem sizin Yurt dışı tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum :)

hedeflerin çok güzel canım... :) insanın maddi ihtiyaçlarının olduğu gibi, manevi açlığının da giderilmesi çok önemli... manevi ihtiyaçlar karşılandığında, maddiler zaten kendiliğinden gelir... veya gelmese de insanı çok fazla üzemez... :)

herkesin arada bir bedenen ve ruhen temizliğe, sıfırlanmaya ihtiyacı var... bunun için de en doğru yeri seçmişsin... :)

Allah gönlüne göre versin... bütün hayallerin sırasıyla gerçekleşir inşallah...

hedeflerin çok güzel canım... :) insanın maddi ihtiyaçlarının olduğu gibi, manevi açlığının da giderilmesi çok önemli... manevi ihtiyaçlar karşılandığında, maddiler zaten kendiliğinden gelir... veya gelmese de insanı çok fazla üzemez... :)

herkesin arada bir bedenen ve ruhen temizliğe, sıfırlanmaya ihtiyacı var... bunun için de en doğru yeri seçmişsin... :)

Allah gönlüne göre versin... bütün hayallerin sırasıyla gerçekleşir inşallah...
aminn canım inşallah Allah razı olsun :KK68:

maşallah iyi dayanmışsın canım :) ben çok sabırsızım bi eşya gözüme batıyorsa saniye duramıyorum, hemen değişecek :)

bir kaç kez değiştirmeme ( değiştirirken öncekileri ihtiyaç sahibine verdiğim için, zaten eski de olmuyorlar bir kaç yıl kullanılmış mobilya, eski kullanılmayacak bir şey olsa vermem,vicdanen de israf yapmışım gibi gelmiyor... hem birileri memnun oluyor hem ben... :) ) rağmen yeni eve taşınırken bütün evin eşyalarını beyaz eşyasına varıncaya kadar değiştirdim...yatak odamda, perdeden duvar kağıdına,halıdan mobilyasına kadar mor ve beyaz kombinledim...çok şık, ferah, renk serpiştirilmiş bembeyaz geniş bir yatak odam oldu... yatak odası önemli... :)

hiç durma, durumun müsaitse değiştir derim.. kaç yıldır kullanıyorsun, eskimese bile yıllarca aynı görüntü yorar insanı...
merhaba
yatak odasını evlendiğimiz zaman almıştık. 16 yıl önce yani. o zamanlar eskitme modeller moda idi. bildiğin koyu kahve işte.
16 yılda evimin diğer odalarında değişiklik yapsam da yatak odasının perdesinden halısına hiç bir değişiklik yapılmadı.
eve gidince yatak odasının o kasvetli havası beni sinir ediyor.
mobilyam genel olarak sağlam aslında ancak yıllardır kullanıldığı için çizildi
yatak odam dikdörtgen.
yerleştirmesi oldukça zor. ebeveyn banyosu kapısı, balkon kapısı giyinme odası vs derken alan daralıyor. giyinme odamı yapan marangoz yapacak. 30 bin tutar dedi. sadece dolap ve tuvalet masası. 2 de duvara monte edilmiş komodin.
bunun üzerine duvar kağıdı, halı perde yatak masrafım da olacak.
ben de beyaz turkuaz ya da beyaz mor düşünüyorum.

Benim harcamaları
5 lira yufka yarına borek yapacağım
15 lira peynir
10 liraya koy yumurtasi
30 lira harcadım. .Mutfak masrafı. .

Canım 240 eşime 30 adet sigara
125 benzin
market için 3 farklı yere gittim sanırım 60 küsür bir yere 20 tl bir yere 2 tl bir yere verdim
32 tl de yapı markete verdim
200 tl de kombi gaz dolduracagim simdi

Offf yazınca ne kadar çok çıktı
Canım hayatta çok pahalı. .ben ankaradayim.orası burasi derken cüzdan kapanmiyor

günaydın hanımlar...
sabah oturdum şöyle düşündüm..
alınması gereken bazı şeyler var evde.
hayatımda yapmak istediğim şeyler, gezmek istediğim yerler var...
eeee azıcık da bankadar kenarda paramız olsun istiyoruz..
iyi para kazanmama rağmen malesef tüm bunlar için yeterli değil...
nasıl yapmalıyım dedim.
acaba bi liste mi çıkarmalıyım
en ufaktan en kocamanına kadar hayallerimi, almak istediklerimi sıralasam nasıl olur ki...
öncelik ne olmalı...

heyecandorukta heyecandorukta iyi tatiller diliyorum. benim kredi kartım uçak taksidinden yıkılmak üzere..
hatta belki yıkılmıştır bile...
Benimde gezmek hoşuma gidiyor .yeni yerler görmek çok güzel. .Hedefim var tatil parası için ama devamli masraf çıkıyor. .siz önceden alıp turla mi gidiyorsunuz

Benimde gezmek hoşuma gidiyor .yeni yerler görmek çok güzel. .Hedefim var tatil parası için ama devamli masraf çıkıyor. .siz önceden alıp turla mi gidiyorsunuz
Biz hiç tur kullanmadık şimdiye dek.
Tamamen kendimiz ayarlıyoruz herşeyi.
Biz de öyle ha diyince tatil parası çıkaramıyoruz.
Biraz istikrarlı ve planlı davranıyoruz.
Bi şekilde denkleşiyor parası.

Bugün birikim hesabından 200 TL çektim kitap vs. Almak için. Ama 2 kitabi almaktan vazgectim calismayacagimdan eminim bari boşa para gitmesin bu yüzden 100 TLSİNİ geri kumbaraya attım. 2 TL otobüse 15 TL fotokopi ye verdim 9 TL yede eve şu aldım offf şu paranın hiç kıymeti yok :KK43:
Ama annemde döviz kumbarama 50 Euro atmış bu yüzden keyfim yerine geldi :KK76:

Bugün birikim hesabından 200 TL çektim kitap vs. Almak için. Ama 2 kitabi almaktan vazgectim calismayacagimdan eminim bari boşa para gitmesin bu yüzden 100 TLSİNİ geri kumbaraya attım. 2 TL otobüse 15 TL fotokopi ye verdim 9 TL yede eve şu aldım offf şu paranın hiç kıymeti yok :KK43:
Ama annemde döviz kumbarama 50 Euro atmış bu yüzden keyfim yerine geldi :KK76:
Merhaba sempatik_kiz sempatik_kiz
Paracığına kıyamadım mı canım gerekli görmüyorsan alma tabi
Annene de maşallah canım bilmeleri iyi olmuş bak ne güzel arada eklerler böyle :KK49:

sempatik_kiz sempatik_kiz bereketli olsun dövizin
Sabah 50 lira vardı. Oğlumla bana yemek 22 TL, markette 9 TL verdim. Geriye kalan 9 TL yi de kumbaraya attım.

Merhaba sempatik_kiz sempatik_kiz
Paracığına kıyamadım mı canım gerekli görmüyorsan alma tabi
Annene de maşallah canım bilmeleri iyi olmuş bak ne güzel arada eklerler böyle :KK49:
Kiyamadim ya resmen burda takıla takıla resmen pinti yaptınız beni :KK70:ama iyi oldu
sempatik_kiz sempatik_kiz bereketli olsun dövizin
Sabah 50 lira vardı. Oğlumla bana yemek 22 TL, markette 9 TL verdim. Geriye kalan 9 TL yi de kumbaraya attım.
Amin cnm sende bereketini gör inşallah

Back