- 25 Haziran 2011
- 4.767
- 6.211
- 158
yesa birikimci hatunlar topiğinin ilk mesajında çok güzel bir tablo var, ama sadece 1 ay yapılmış sanırım sende ona benzer bir şey yapsan çok güzel olur bence
kızlar merhaba :) bugunku harcamam 30 tl doktora falan da gıttım :) bırde sey takıp edelım dıyorum aylık bırıkım dısında asırı masrafalrdan doalydıa bırıkım yapamıyoruz ımkanımız azalıyor.neye ne kadar harcıyoruz neyden tasarruf etmeye calısıyoruz bunlarıda paylasırsak bırbımıze yardımcı olup daha cok bırıkım yapabılrız bence yanı evın masrafalrı ortalama ne kadar nelere dıkkat edıyoruz faturalar market ıcın vs vs
sende haklısın ona da can dayanmaz:)evet canım güzelmiş gerçekten ama uğraştırıcı ki büyük ihtimal bu yüzden orada da devam etmemiş...
ben 08:30- 17:00 arası çalışıyorum evliyim bi de dediğim gibi gebelik topiklerinde takılıyorum o yüzden çok fırsat bulamıyorum :)
kızlar merhaba :) bugunku harcamam 30 tl doktora falan da gıttım :) bırde sey takıp edelım dıyorum aylık bırıkım dısında asırı masrafalrdan doalydıa bırıkım yapamıyoruz ımkanımız azalıyor.neye ne kadar harcıyoruz neyden tasarruf etmeye calısıyoruz bunlarıda paylasırsak bırbımıze yardımcı olup daha cok bırıkım yapabılrız bence yanı evın masrafalrı ortalama ne kadar nelere dıkkat edıyoruz faturalar market ıcın vs vs
canım yaa benimki korkarım alışkanlık olmuş ihtiyacım yok ama mutlaka almam harcamam gerekiyo gibi geliyo 350 lra midede malesef350tl i 2 günde nereye harcadın. buradan yola çıkabilirsin aslında.
çok para harcamak kesinlikle psikolojik.
kendimden biliyorum. bilinç altında birşeylerin eksikliği nedeniyle insan gerekli gereksiz herşeye para veriyor.
Ben de resmen hastalıktı. Sürekli ama sürekli alıyordum. İhtiyacım olmayan şeyleri de alıyordum. Sonuçta kullanıyordum ama olmasa da olur yanicanım yaa benimki korkarım alışkanlık olmuş ihtiyacım yok ama mutlaka almam harcamam gerekiyo gibi geliyo 350 lra midede malesef
Bende bir ara öyleydim. Sonra düzelttim kendimi..alışveriş sitelerine artık pek bakmıyorum. .kitap okuyorum boş vakitlerde..Ben de resmen hastalıktı. Sürekli ama sürekli alıyordum. İhtiyacım olmayan şeyleri de alıyordum. Sonuçta kullanıyordum ama olmasa da olur yani
2 yıldır falan kurtulmuş durumdayım çok şükür.
Artık gereksiz birşey almıyorum
canım nasıl başardın BİRAZANLATSAN birazdan dişarı çıkcam dua ediyorum inş bişi almam.Ben de resmen hastalıktı. Sürekli ama sürekli alıyordum. İhtiyacım olmayan şeyleri de alıyordum. Sonuçta kullanıyordum ama olmasa da olur yani
2 yıldır falan kurtulmuş durumdayım çok şükür.
Artık gereksiz birşey almıyorum
Ben pek yiyeceğe vermezdim ama kıyafet alırdım sürekli. Bir hafta birşey almayınca şaşkınlıkla karşılardım. Aaaa bir haftadır birşey almıyorum diye. Alıp etiketini bile çıkarmadan verdiklerim de cabasıcanım nasıl başardın BİRAZANLATSAN birazdan dişarı çıkcam dua ediyorum inş bişi almam.almamaya kararlıyım ama ne bileyim artık nefsime güvenmiyorum her an kaybediyorum kendimi parasizda dişari çikamam kendimi çiplak gibi hissederim varmı benim gibi düşünen. ama almayacağim almayacağim 1tl bile harcamıycam. biliyorum 20 gün devamlı yapsam alışkanlık olur ama yapamadım bi türlü . inanın EN SON ALDIKLARIMI AĞLAYARAK YEDİM ALIRKEN BİLE PİŞMANDIM . ALDIĞİM VE GİYİLMEMİŞ OKADAR ÇOK KIYAFET VARKİ ONLARADA AĞLİYARAK BAKIYORUM OKADAR PİŞMANINM AMA NEFSİME ALİŞKANLIK OLMUŞ ALIYORUM .
çok güzel anlatmışsınız.. Zaten her davranışın arkasında yatan br neden var..O nedeni bulduğumuzda sorunlarımızı çözmeye başlıyoruz.. İbadet konusunda da size katılıyorum. Hakkıyla inancını yaşayan insanlar olabilirsek doyuma ulaşacağız zaten..Ben pek yiyeceğe vermezdim ama kıyafet alırdım sürekli. Bir hafta birşey almayınca şaşkınlıkla karşılardım. Aaaa bir haftadır birşey almıyorum diye. Alıp etiketini bile çıkarmadan verdiklerim de cabası
İşyerimde çok şiddetli mobbinge maruz kaldım uzun yılar boyunca psikoloğa başvurdum. Zamanla alışveriş yapmayı bıraktığımı farkettim. Onun yerine hayatıma kitap, spor ve İbadeti yerleştirdim. Paramı kıyafete değil de gezmeye tatile harcamaya başladım.
Sonra bu durumu çözmeye çalıştım ve şunu buldum.
Ben mobbinge uğrayıp dışlandıkça güzel giyinerek,güzel giyşnerek kendimi ispat etmeye ya da değerli olmaya çalıştım. İşimde oldukça başarılı bi insanım. Zaten bu sebeble psikolojik şiddet gördüm.
İnsanlar ay çok şıksın, hiç yaşını göstermiyorsun dedikçe ben Mutlu oluyordum. Kendimle arkadaş değildim yani. Psikologla birlikte kendimle arkadaş olmayı öğrendim. Kendimi Mutlu edecek şeyler yapmaya başladım. Çünkü almak beni Mutlu etmiyordu. Eve gelip dolabıma yerleştirince sinir oluyordum. Kendime kızıyordum ama yine alıyordum pis bir kısır döngü içinde idim. Fiyatını bile sormazdı. Şimdi Nasıl pişmanım anlatamam. Ama olsun diyorum. Bunu sa yaşadım hayatımda. İstediğimi almak duygusunun insanı çok da Mutlu etmediğini öğrendim. Yılda bi kıyafeti bi kere giyiyordum. Hevesimi alamıyordum ama bir taraftan da almaya devam ediyordum.
Şimdi yine alıyorum. Hatta o Zaman aldıklarımı da kullanıyorum. Ama artık ara sıra aldığım için Mutlu oluyorum.
Alışveriş hastalığınızın altındaki psikolojin durumu tespit etmeye çalışın. Eğer bulabilirseniz çözüme de ulaşacağınızı düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?