Canım sonuçta en iyi yatırım her zaman gayrımenkule yapılan yatırımdır. Sürekli değerlenir. Bulunduğu il, ilçe, konum, yaş ve durum fiyatını belirliyor zaten. Niyetim bu yıl sonuna kadar kendimi sıkıp para biriktirmek. Bir iki yıldır da bu gayreti sürdürüyorum. Kredi olayına girmeden almak istiyorum. 14 ve 15 yaşlarında iki oğlum var onlar üniversiteye gitmeden almam lazım. Bir sene içinde alabilirsem sonra da eğitimleri için kenara para koyacağım. İkisi aynı anda üniversite okuyacakları için ileride zorlanmak istemiyorum. O yüzden kızlar birikim ve tasarrufa ne kadar erken başlarsak o kadar iyi. Çünkü harcamanın sonu yok. Ve ileride ne yaptıysak onu bulacağız. Bu devirde kimseden fayda yok.
Çok güzel biriktirmissin maşallah benimde hayalim 10 tane çeyrek biriktrip ıpe dizmek hayale gelben de ayın 15 inden 15 ine kumbaramı açıyorum ve paracıklarımı sayıyorum.kumbarada biriken paralarla içinden ne çıkarsa, çeyrek veya gram alıyorum. bunları da bebek hediyesi, düğün hediyesi olarak takıyorum. epeydir düğün dernek olmadı. çeyrekler epey birikti 13 adet oldu gramlar da 6 adet. bugün de 220 TL çıktı. nakitte beklesin diye bütünletip, bankaya atacağım. kumbaram odamda durmuyor, ev halkının gözüne gözüne girsin diye vestiyerde. annemle babam sağ olsun hem benimkini hem kardeşiminkini ara sıra besliyor bereketli olsun kızlar.
canım ben evli değilim ama. ev geçindirmek gibi bir sorumluluğum yok. gelirimin 200-250 TL sini harçlık ayırıyorum (çoğunlukla da kalıyor, harcayamıyorum) kalanınla çeyiz yaptım, fon aldım, döviz aldım vs. ama tabi çok harcayan, gereksiz harcayan biri olsaydım ne kadar gelir, o kadar gider olurdu.Çok güzel biriktirmissin maşallah benimde hayalim 10 tane çeyrek biriktrip ıpe dizmek hayale gelBende şimdiye kadar 2 yarim 3 çeyrek 3 grm biriktirebildim buna sukur damlaya damla gol olacak hepimizin birikimi inş
Bazen diyorum nekadar çok boş yere para harciyomusum bu cimrilik değil vermem gereken yere gözümü kırpmadan veriyorum ama lüzumsuz çok giderim varmış gerçekten bunları topatladim şükür
ben de ayın 15 inden 15 ine kumbaramı açıyorum ve paracıklarımı sayıyorum.kumbarada biriken paralarla içinden ne çıkarsa, çeyrek veya gram alıyorum. bunları da bebek hediyesi, düğün hediyesi olarak takıyorum. epeydir düğün dernek olmadı. çeyrekler epey birikti 13 adet oldu gramlar da 6 adet. bugün de 220 TL çıktı. nakitte beklesin diye bütünletip, bankaya atacağım. kumbaram odamda durmuyor, ev halkının gözüne gözüne girsin diye vestiyerde. annemle babam sağ olsun hem benimkini hem kardeşiminkini ara sıra besliyor bereketli olsun kızlar.
ama yıllardır biriktiriyorum. düğünlerde, bebeklerde takmak için. uzun zaman düğün vs olmayınca da birikti iştemaşallahhhhhhhhhhhhhhhh 13 çeyrek 6 gram mı
hayır canım bürom var zaten...yatırım olarak düşünüyorum...kiraya verebilirim ya da ileride çocuklara işyeri yapabilirim...eğitim hayatlarında gerekli olursa satıp parasını kullanabilirim...çok teşekkür ederim sıcak karşılaman için...
ama yıllardır biriktiriyorum. düğünlerde, bebeklerde takmak için. uzun zaman düğün vs olmayınca da birikti işte
Oh maşallah sende birikim kucuklukten gekir ne güzel bana daha 4 ay önce birikim yapma fikri dank etticanım ben evli değilim ama. ev geçindirmek gibi bir sorumluluğum yok. gelirimin 200-250 TL sini harçlık ayırıyorum (çoğunlukla da kalıyor, harcayamıyorum) kalanınla çeyiz yaptım, fon aldım, döviz aldım vs. ama tabi çok harcayan, gereksiz harcayan biri olsaydım ne kadar gelir, o kadar gider olurdu.
ayrıca liseye başladığımdan beri de bankada hesabım var. ilk okuldan beri kumbaraya para atma alışkanlığım varannem sağ olsun, o teşvik etti hep
olsun zararın neresinden dönülürse kardır, bereketli olsunOh maşallah sende birikim kucuklukten gekir ne güzel bana daha 4 ay önce birikim yapma fikri dank etti
aydan aya sayınca daha bir heyecanlı oluyor.Merhaba tutumlu hanimlar :)
Bugün harcamam sadece 10 tl çok mutluyum :) markete uğradım ekmek yumurta aldım.
Benim boş harcamalarım giderse bayagi para birikir gibi bakalım. Kumbarayi sayasim geliyor sürekli ama ayin başına kadar bekleyeceğim :)
Merhaba tutumlu hanimlar :)
Bugün harcamam sadece 10 tl çok mutluyum :) markete uğradım ekmek yumurta aldım.
Benim boş harcamalarım giderse bayagi para birikir gibi bakalım. Kumbarayi sayasim geliyor sürekli ama ayin başına kadar bekleyeceğim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?