BİRİKİM GÜNLÜĞÜMÜZ...

Canım sonuçta en iyi yatırım her zaman gayrımenkule yapılan yatırımdır. Sürekli değerlenir. Bulunduğu il, ilçe, konum, yaş ve durum fiyatını belirliyor zaten. Niyetim bu yıl sonuna kadar kendimi sıkıp para biriktirmek. Bir iki yıldır da bu gayreti sürdürüyorum. Kredi olayına girmeden almak istiyorum. 14 ve 15 yaşlarında iki oğlum var onlar üniversiteye gitmeden almam lazım. Bir sene içinde alabilirsem sonra da eğitimleri için kenara para koyacağım. İkisi aynı anda üniversite okuyacakları için ileride zorlanmak istemiyorum. O yüzden kızlar birikim ve tasarrufa ne kadar erken başlarsak o kadar iyi. Çünkü harcamanın sonu yok. Ve ileride ne yaptıysak onu bulacağız. Bu devirde kimseden fayda yok.

ben de ayın 15 inden 15 ine kumbaramı açıyorum ve paracıklarımı sayıyorum. kumbarada biriken paralarla içinden ne çıkarsa, çeyrek veya gram alıyorum. bunları da bebek hediyesi, düğün hediyesi olarak takıyorum. epeydir düğün dernek olmadı. çeyrekler epey birikti 13 adet oldu gramlar da 6 adet. bugün de 220 TL çıktı. nakitte beklesin diye bütünletip, bankaya atacağım. kumbaram odamda durmuyor, ev halkının gözüne gözüne girsin diye vestiyerde. annemle babam sağ olsun hem benimkini hem kardeşiminkini ara sıra besliyor bereketli olsun kızlar.

Çok güzel biriktirmissin maşallah benimde hayalim 10 tane çeyrek biriktrip ıpe dizmek hayale gel Bende şimdiye kadar 2 yarim 3 çeyrek 3 grm biriktirebildim buna sukur damlaya damla gol olacak hepimizin birikimi inş
Bazen diyorum nekadar çok boş yere para harciyomusum bu cimrilik değil vermem gereken yere gözümü kırpmadan veriyorum ama lüzumsuz çok giderim varmış gerçekten bunları topatladim şükür

Birde fikir olir diye yazmak istedim ben kumbaraya 50 krs 5 krs falan atarım hep ordan evin günlük ihtiyacı süt ekmek vs alırım 1 lirayı da başka biyerde biriktirp 10 lira yapıp bantlarim daha çok hevesleniyorum biriktirme konusunda ve 10 gün önce kardeşim ve ablam geldi memleketten bende o birlikleri butunlestirdim 100 lira biriktirmisim dışarı falan çıktığınızda kardeslerimle o parayi harcadık elime geldi yani bozuk deyip gecmeyelim

canım ben evli değilim ama. ev geçindirmek gibi bir sorumluluğum yok. gelirimin 200-250 TL sini harçlık ayırıyorum (çoğunlukla da kalıyor, harcayamıyorum) kalanınla çeyiz yaptım, fon aldım, döviz aldım vs. ama tabi çok harcayan, gereksiz harcayan biri olsaydım ne kadar gelir, o kadar gider olurdu.

ayrıca liseye başladığımdan beri de bankada hesabım var. ilk okuldan beri kumbaraya para atma alışkanlığım var annem sağ olsun, o teşvik etti hep

BUGÜNKÜ HARCADIKLARIM

yol parası = 2.35 + 80 = 3.15
ekmek = 1 tl

kocamın harcadıklarını yazmayacağım

maşallahhhhhhhhhhhhhhhh 13 çeyrek 6 gram mı

anladım canım dediğin gibi çok mantıklıymış gerçekten.. bakalım bizim ilk etapta ev peşinatı lazım ama umarım biriktirebiliriz :)

Oh maşallah sende birikim kucuklukten gekir ne güzel bana daha 4 ay önce birikim yapma fikri dank etti

aydan aya sayınca daha bir heyecanlı oluyor. ama o devasa kumbaralara sabrım yok. hem bir yılda doldurunca boş boş o para neden orda dursun? durduğu yerde erir. bana hiç mantıklı gelmiyor

yumurta ne kadar canım sizin orada ben 10 lu alıyorum 3.95 veriyorum sanırım ya da 3.65 iyi mi ki ?

ben de bugün 34 lira harcadım. balık, yumurta, ekmek, sigara. kırtasiyeden de oğlana defterle şeffaf zarf aldım. 1 tl da oğlana verdim. artık ona oyuncak almıyoruz, ev oyuncakdan geçilmiyor, başkalarına da vermiyor pek. kendin biriktir kendin al demiştik. her gün babasından ve benden 1er lira alıyor :)

yarın akşam sigarayı bırakma denemelerim başlıyor. bugün son kez sigara aldım, yani umarım öyledir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…