Biricik Misafirlerim ( ! )

aynıı durumlarıı bi çoğumuz yaşıyoruzz bundan emin olabilirsin , benimde eşimin tarafından biri oturmaya geleceği zaman beni değilde eşimi ararrlarr nasıl isterlersee öyle yapsınlar buna takımayı bırakalı çok oldu arkadaş ortamımıza gelince bu tarz bi sıkıntı yaşamadım henüz ama dediğin gibi bende eşimin kardeşi gibi sevdiği en yakın arkadaşını eşinden hiç hoşlanmıyorum neyseki eşlerimiz kadar sık görüşmüyoruz kızla

şimdi bu konuyu okuyunca eşimin en sevdiği arkadaşını davet edesim geldi. aradım az önce eşimi gelsinler bize yemeğe dedim. eşim çocuk gibi sevindi, ne diyeceğini şaşırdı :) sağol nur bu konuyu açtığın için.

Buna ben mi sebep oldum yani :)) iyi hadi cuma mübarek günü bir iyilik ettim demek :)

Bunu eşiniz halletmeli..Aradıkları zaman, sizi araması gerektiğine dair kibarca uyarmalı..Yok yapamıyorsa, arkadaşlarınıza açıkça siz söylemelisiniz.

Adabı bilmiyorlarsa öğrenmeliler.

eşinle konuş....
evin hanımı aranır müsaitmi değilmi erkek ne anlar...

Bunu eşiniz halletmeli..Aradıkları zaman, sizi araması gerektiğine dair kibarca uyarmalı..Yok yapamıyorsa, arkadaşlarınıza açıkça siz söylemelisiniz.

Adabı bilmiyorlarsa öğrenmeliler.

Daha yukarıdaki mesajlarda da dediğim gibi eşim bunu birkaç kez denemiş Nur'u ara ya da mesaj at gibi ama bu deneme başarılı olmamıştı :) Açıkça söylemekte ne bileyim kırıcı olur belki bir daha gelmek istemezler diye söyleyemiyorum. Ama şakayla karışık söylemeye karar verdim.

Birisi geleceği zaman genelde eşimi ararlar...Eşimde patrona sorayım dönerim size der beni arar...Ben tamam dersem kabul eder oda...Aslında sorun senin ya da eşinin aranmasından öte rahatsız olduğun konu nişanlısının ya da sevgilisinin eşini arıyor olması...Haklısında...Eğer senin durumunla karşılaşmış olsaydım sanırım yapacağım şey telefon edip kusura bakma bugn hiç müsait değilim başka zaman inşallah derdim...Çok özür diler bir daha ki sefer beni ararsan bu şekilde küçük düşmem karşınızda diye de eklerdim...

Samimi arkadaşlarım yatak odama girsin çıksın kurcalasın hiç sıkılmam gerilmem...Ama haz etmediğim sevmediğim biri aynı şeyi yaparsa da oturma odası bu tarafta buyrun siz oturun ben terliğinizi getiririm der kapısını kitlerdim odanın...Geç haberim olduğu için evi çok toparlayamadım size mahçup olmak istemem diyede eklerdim ki durumdan rahatsızlığımı anlasın...

Son olarak ta siz yemek hazırlarken onların içerde oturması öyle bir bayanda bende var...Eşimin çocukluktan arkadaşının nişanlısı...Geldiklerinde sağolsun erkeklerle oturur pc de oyun oynar ben getir götür hizmet ederim...Araya mesafe koydum onunla da...Yanlış anlaşılmasın evime gelen hizmet etsin demiyorum ama en azından mutfağa kadar gelip yapabileceğim birşey varmı diye sorabilir.Ben zaten evimde başkasının birşey yapmasını istemiyorum ama tavır bu olunca kendini hizmetçi gibi hissediyor insan...

Birkaç kez kabul etmedim zaten ama şöyle oldu onlar aramışlar yine Fatihi bende annemlere gitcektim gelemediler. Fatih Uğura demiştir büyük ihtimal ben hiç karışmadım zaten söylenmiyor diye. Dün çok fazla sinirlenmemin sebebi dediğim gibi bir çift daha var azıcık görüştük. İnsan utanmaz mı canım bu kız beni çağırmadı belki beni sevmiyor vs. Hadi selin alıştı zaten arkadaşımdı daha rahat derim de ötekine ne demeli. İlk girdiklerinde ,zaten geç çıktım işten haberimde yoktu toplayamadım evi kusura bakmayın dedim ( halbuki süpürmüştüm :) ) Yok yok önemli değil bizim ev nasıl olcak sanki dediler :) Relaxlar yani :)

nurcum konuyla alakasız ama bısey sorucam.sen kendını burada bayag tanıttın.resmın,evın,senın adın,esının adeı herseyını bılıyoruz.sımdı arkadaslarla ılgılı sıkıntını da ısım vererek anlatıyorsun.kuzenının harıcınde senı tanıyan bırılerının cıkmasından korkmuyor musun

Çıkabilir tabiki :) Bazen oluyorda sonradan bakıyorum kimsenin yüzüne söyleyemeyeceğim birşeyi söylemiyorum. Yani burda konuştuklarımı olursa gören olursa kişinin yüzüne de söyleyebilirm :)

Ortada bir resmiyet varsa, kim kimin arkadaşı ise ona söyler. diyelim ki kadın eşimin arkadaşı ve kocasıyla bize gelmek istiyorlar açıp eşime söyler müsaitseniz geleceğiz diye. ama yıllar geçer bizde arkadaş oluruz bana da söyleyebilir.

Ne insanlar var ya!!!

Buna ben mi sebep oldum yani :)) iyi hadi cuma mübarek günü bir iyilik ettim demek :)

evet canım sen sebep oldun :) iyi oldu ya ne zamandır gelmiyorlar.

ayrıca baktın eşinle konuşuyorsun anlamıyor, arıza çıkar. bide her misafirden sonra ay çok yoruldum de yat dinlen. anlasın oda kolay değil misafir ağırlamak.

ama kocişimin bir günahı yok ki zaten o topluyo ediyo :) yardım eder yani etmezse kulaklarını çekerimmm

bu ikili ilişkilere bağlıdır
eşimin 20 senelik arkadaşı vardır. (erkek).
bazen o direk eşimi arar, eşim bana söyler veya beni arar direk bana söyler
ya da ben bazen direk onu arar söylerim.
eşi ile (yeni evlendirler sayılır 2 sene anca olmuştur) çok haz edemedik birbirimizden, şu aralar biraz soğuğuz
aynı şekilde ortak bir çift arkadaşımız daha var, onlarla da aynı şekilde
ancak onlar bize geldiklerinde yemek vs hep beraber yapılır, biz onlara gittiğimizde de aynı şekilde

ancak bu 6 kişilik grup hariç kimse eşimi arayıp akşam size geliyoruz dediğinde, eşim baa sormadan OK'lemez.
O 6 kişi ile rahat olduğumuzu bildiğinden onlarla aramızdaki hukuk farklıdır ama
onun ailesinden biri gelse (yemeğe veya çaya) bana söylemeden, benim ailemden biri gelse ona söylemeden kabul edilmez.

fazla large misafiri hiç sevmem,herkes adabını bilecek,
yatak odasına falan geçmekte ne?
belki çamaşır değiştiniz unuttunuz..
kendi evleri olunca, çok prensipli olurlar merak etme..

normal sohbet sırasında, araya sıkıştır mesajlı lafları..

çalışan birine de 1 gün önceden haber verilmeli ,küt diye gelinmez..
bekarlar ya anlamıyorlar halden demek..

Bence direk arkadaşlarınla konuş.Gelceğiniz zaman beni arasanıza de.Madem onlar rahatlar sende rahat ol.
Mesela akşam geldiklerinde
Bugün işim vardı ama Fatih söylemeyi unutmuş.Geç haberim oldu işimi ertelemek zorunda kaldım .Bana söylerseniz gelceğinizi iyi olur. de.

Son düzenleme:
seni çok iyi anlıyorum canım ..........bende de vardı ! öyle bir eşimin arkadaşının karısı evlenmeden önceden tanışırız hala görüşürdük evlenince de .......kadın beni aramaz eşimi arardı bize geleceklerse ya da bir plan yapılmışsa eşime haber verirlerdi ama eşim bana sormadan evet demezdi onlara o ayrı ..ama benimde sonradan dikkatimi çekti bu durum ben eşşek başımıyım ya burda dedim benim numaram onda var beni görse can ciğer davranır ama beni aramaz bu ne demek dedim eşime oda haklısın dedi...neyse tekrar aramış birgün eşimde karımı ara müsaitse gideriz gezmeye demiş onun üstüne bile beni aramadı ...sonra kocası aradı oturmaya gelelim diye eşimde karım hasta başka zaman otururuz dedi o gün bugündür ses yok ..valla iyi oldu hep emrivaki oluyordu zaten sinir oluyordum ayrıntıya girmeyeyim diğer olayların ......
yani haklısın canım ....eşine anlat durumu o da hak verir zaten ...birde ilk defa gelenler de ayrı garipmiş valla insanlar çok rahat olabiliyor bende bunu anlamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…