şimdi bu konuyu okuyunca eşimin en sevdiği arkadaşını davet edesim geldi. aradım az önce eşimi gelsinler bize yemeğe dedim. eşim çocuk gibi sevindi, ne diyeceğini şaşırdı :) sağol nur bu konuyu açtığın için.
Bunu eşiniz halletmeli..Aradıkları zaman, sizi araması gerektiğine dair kibarca uyarmalı..Yok yapamıyorsa, arkadaşlarınıza açıkça siz söylemelisiniz.
Adabı bilmiyorlarsa öğrenmeliler.
eşinle konuş....
evin hanımı aranır müsaitmi değilmi erkek ne anlar...
Birisi geleceği zaman genelde eşimi ararlar...Eşimde patrona sorayım dönerim size der beni arar...Ben tamam dersem kabul eder oda...Aslında sorun senin ya da eşinin aranmasından öte rahatsız olduğun konu nişanlısının ya da sevgilisinin eşini arıyor olması...Haklısında...Eğer senin durumunla karşılaşmış olsaydım sanırım yapacağım şey telefon edip kusura bakma bugn hiç müsait değilim başka zaman inşallah derdim...Çok özür diler bir daha ki sefer beni ararsan bu şekilde küçük düşmem karşınızda diye de eklerdim...
Samimi arkadaşlarım yatak odama girsin çıksın kurcalasın hiç sıkılmam gerilmem...Ama haz etmediğim sevmediğim biri aynı şeyi yaparsa da oturma odası bu tarafta buyrun siz oturun ben terliğinizi getiririm der kapısını kitlerdim odanın...Geç haberim olduğu için evi çok toparlayamadım size mahçup olmak istemem diyede eklerdim ki durumdan rahatsızlığımı anlasın...
Son olarak ta siz yemek hazırlarken onların içerde oturması öyle bir bayanda bende var...Eşimin çocukluktan arkadaşının nişanlısı...Geldiklerinde sağolsun erkeklerle oturur pc de oyun oynar ben getir götür hizmet ederim...Araya mesafe koydum onunla da...Yanlış anlaşılmasın evime gelen hizmet etsin demiyorum ama en azından mutfağa kadar gelip yapabileceğim birşey varmı diye sorabilir.Ben zaten evimde başkasının birşey yapmasını istemiyorum ama tavır bu olunca kendini hizmetçi gibi hissediyor insan...
nurcum konuyla alakasız ama bısey sorucam.sen kendını burada bayag tanıttın.resmın,evın,senın adın,esının adeı herseyını bılıyoruz.sımdı arkadaslarla ılgılı sıkıntını da ısım vererek anlatıyorsun.kuzenının harıcınde senı tanıyan bırılerının cıkmasından korkmuyor musun
Çıkabilir tabiki :) Bazen oluyorda sonradan bakıyorum kimsenin yüzüne söyleyemeyeceğim birşeyi söylemiyorum. Yani burda konuştuklarımı olursa gören olursa kişinin yüzüne de söyleyebilirm :)
Birkaç kez kabul etmedim zaten ama şöyle oldu onlar aramışlar yine Fatihi bende annemlere gitcektim gelemediler. Fatih Uğura demiştir büyük ihtimal ben hiç karışmadım zaten söylenmiyor diye. Dün çok fazla sinirlenmemin sebebi dediğim gibi bir çift daha var azıcık görüştük. İnsan utanmaz mı canım bu kız beni çağırmadı belki beni sevmiyor vs. Hadi selin alıştı zaten arkadaşımdı daha rahat derim de ötekine ne demeli. İlk girdiklerinde ,zaten geç çıktım işten haberimde yoktu toplayamadım evi kusura bakmayın dedim ( halbuki süpürmüştüm :) ) Yok yok önemli değil bizim ev nasıl olcak sanki dediler :) Relaxlar yani :)
Buna ben mi sebep oldum yani :)) iyi hadi cuma mübarek günü bir iyilik ettim demek :)
evet canım sen sebep oldun :) iyi oldu ya ne zamandır gelmiyorlar.
ayrıca baktın eşinle konuşuyorsun anlamıyor, arıza çıkar. bide her misafirden sonra ay çok yoruldum de yat dinlen. anlasın oda kolay değil misafir ağırlamak.
Günaydın arkadaşlar.. Ben birşey sormak istiyorum. Evinize misafir gelecekse bunu size mi söylerler yoksa eşinize mi ? Yani şöyle diyeyim bayan olan kişi eşinizi mi arayıp biz akşam size geleceğiz der?
Normalinin böyle olduğunu zannetmiyorum. Bunları neden söylüyorum.. Çünkü bizim arkadaşlarımız var eşimle Onlar nişanlılar eskiden beri arkadaşız yani hepimiz tanıyoruz birbirimizi. Bize akşamları oturmaya gelecekleri zaman bir kere bile bana demediler. Nur müsaitseniz size geleceğiz diye. ilk başlarda dikkat etmedim ama hep böyle. O evin kadını benim. Eşim bilemez ki ben müsait miyim neyim işim mi var.. Gerçi eşime sorarken de zannetmiyorum ki Nur'a sor bakalım müsaitse geleceğiz dediklerini.. Direk biz akşam size gelcez felan diyorlardır. Ben Fatihe kızdım kaç sefer açma konuşma diye. Birde uğur fatihi arasa belki anlarım. Selin arıyor fatihi biz gelcez diye.
Bu isyanımın sebebi de.. Dün yine bize gelmek istemişler. Ben eve gittiğimde saat 5 i biraz geçiyordu. Fatih aradı işte belki uğurla selin gelir dedi. Hatta Veli'yle Gamze de gelebilir dedi. Ay sinirlerim tepeme çıktı resmen. Veli ve Gamzede nişanlılar ve hayatımda sadece 1 kez yarım saat felan aynı ortamda bulundum. Kızdan da hiç hoşlanmamıştım. Onlar kendi planlarını yapmışlar gelcekler yani rahatlığa bakınız. Evimze ilk defa gelcek birileri şimdi kalktım süpürge yaptım sildim felan. Yemeğe giriştim ( HER geldiklerinde yemekli gelirler bir çay içip gidilmez ) Kızlar önce geldi. Direk ceketlerini çıkardılar hooop yatak odasına girdiler koydular felan. Terlik alayım ben dedi Gamze olan yatak odamda terliklerim. vs vs Bu hareketlere bakan der ki aa bunlar kırk yıllık arkadaş. Hareketleri basit basit. Ben yemeklerle uğraşıyorum onlar dedikodu yapıyorlarSonra erkekler geldi. Eşim işten yeni çıkmıştı.Ben sofra hazırlıyorum o nişanlısıyla kavga ediyor.. Şaak salona geçiyorlar felan. Yani ilk defa gelinen, tanınmayan birinin evinde yapılmayacak herşey yapıldı evimde. Birşey diyemedim tabiki. Gelmesinler diyemem Uğur eşimin kardeşi gibi. Ama gelecekleri zaman sorulması gereken kişinin ben olduğumu nasıl anlatabilirim. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?