- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Bu neden oluyor biliyor musun? Kadınlar küçüklükten beri yuva kuracaksın diye yetiştiriliyor ama erkekler gelin alacaksın diye yetiştiriliyor. O yüzden erkek aileleri sorun. Kız aldık, gelin aldık diye düşünüp; kadınların kendi ailelerine dahil olduğunu düşünüyorlar. En baştan hatta belki sevgililikte bunu aşılamak lazım. Burada genelde deniyor ki eşim böyle değildi değişti. Aslında bir şeyin değiştiği falan yok. Sadece adam evli olmadığı için sizi o aileye mensup görmüyor ve beklentisi de olmuyor. Olay bundan ibaret. Sizin yapmanız gereken sınır koyup artık ayrı bir aile olduğunuzu eşinize idrak ettirmekMerhaba herkese. Geçen konu açmıştım. Kv eşimi arayıp beni mevlüte çagırmıştı. Ben gitmedim. Kvlere gidince, mevlütten haberim oldu.Bir ton laf yedim.
Biz bayramda tatile gittik, kvler köye gitti.Ben 2 3gün önceden eşimle kveye de anneme de gidip bayramlarını önden kutladım. Bayram günü, eşim annesigil aradı. Kutladı ve benimde kutladığımı iletti.Ancak telefonu falan uzatmadı. Aradan 1gün geçti. Eşim diyorki, sen bizimkileri arayıp, bayramını kutladın mı?
Neyse bunu geçtim.Benim eşim dondurma firmasında çalışıyor. Kv dondurma diye tutturmuş. Büyük şirketlere satılan dondurmalardan eşim arkadaşına sipariş yazdırmış.5 kg falan sanırım dondurma, baya büyük.Biz başka şehirde denizdeydik. Dondurma siparişini alan adam aramış.2 saat dondurmayı nereye bırakayım muabbeti oldu. Birde dondurma parası var. Biz havale yapalım dedik. Ee nakit alması lazımmış.Bir annesini, arkadaşını, onun abisini, kardeşini aradı. Bununla ugraştık. Bende artık Patladım. Koca memlekette market mi yok, 50 TL indirim için ugraştırıyorlar dedim.
2 gün üst üste kavga ettik. Eşim diyorki, senin benim ailemle derdin ne, takmışsın onlara, sevmiyorsun.Ha bu dondurma, mevlüt muhabbetine, napayım ne diyeyim diyor.Sen senin aileni problem yapıyor muyum diyor. Ancak ailem yok gibi zaten. Böyle şeyler olmuyor. Eşimden beklentileri yok.
Kızlar daha önce de demiştim. Ben kvlere gidince,Kv illaki birşey söylüyor. Ve biz kavga ediyoruz.
Eşimin arkadaşı var. Onun eşi mesela bayramdan bayrama gidiyor. Sorunda yok. Bende mi böyle yapsam. Ya da 3 4ayda bir mi gitsem.Napayım ben. Uzun zamandır aile kavgası yoktu. Son 2 gündür kavga ettik hep.İllaki her ay gitmem mi lazım.Gitmeyince de laf sokuyor kv, gitsem de. Evime çagırdım güzel agırladım. Sonra ziyaretine gittiginde yedim lafları. Napacagım ben. Allahaşkına yol gösterin. Aile muhabbetinden sıkıldım.
Böyle konularda ben eşlere büyük bir görev düştüğünü düşünüyorum orta yolu bulmaları gerekiyorEşim hayatta söyleyemez işte. Tamam beni koruyor. Kız çalışıyor yoruluyor diyor.Ancak kv gülerek laf soktuğu için, eşim laf sokmuyor diyor.Suratları beş karıştı o gün. Ters ters konuştular. Eşim hep polyanna.Onların kafası dolu diyor.Ama bidaha gidersem çok az muabbet edecegim.
Ama ben evlerine gidip bayramlaştım.kayınvalidenizde size bayılmıyordurbelki eşinizde ailenize bayılmıyordur eş hatırı diye birşey var kayınvalidemle konuşmuyorum ben ama her bayram mutlaka ararım çocuğumun babanesi kütüklerine girmişim torun vermişim ,kinci olmayın idare etmeyi de bilmek gerek özel zamanlarda aramak gerek ... iyi bayramlar nasılsınız derdiniz 2 dk kapatılacak telefon eşinizin kalbini kırdığınıza değdimi
Haklısınız cok tesekkur ederım. Eşimin suçu yok.O da arada kalıyor.sizin iyiliğiniz için diyorum konu sahibi lütfen bana kızmayın evlilik bir ömür eşiniz bir ömür bu tribinizi çekmek istemez sizin ailenizinde eşinize dokunan lafları olabilir daha çok damatlık beklerler mesela eşiniz bunu uzatsa bu noktalara getirse soğumazmısınız ... öyle düşünün
birbirini seven kayınvalide gelin azdır herkesin kendi tarafından sıkıntısı var size kendi kayınvalidemi anlatsam melek kaynana diye gider sarılır öpersiniz sorunlarınız iletişim kopukluğundan zamanla oturacak yerine kendinizi daha yeni ifade etmeye başladınız eski konularınızı biliyorum zamana yayın biraz haklıyken haksız durumuna düşürmeyin kendinizi sakin ve politik olmayı öğretiyor kaynanalarHaklısınız cok tesekkur ederım. Eşimin suçu yok.O da arada kalıyor.
Bazen eşimin hayatında 4.cü sırada oldugumu düşünüyorum.Herseyı bana söyleyebılıyor. Ama açık açık ailesine bişeyleri söylese hersey daha farklı olabilir. Onlarda gelin aldık diye düşünüyor. Çalışıyorum ama gene hızmeti, temızlıgı benım yapmam bekleniyor.Bu arada bugüne kadar öyle temızlıge, yemege ben yaparım dıye atlamadım. Ben hep sınır koyduğumu düşündüm. Demekki sınırları esnek koymuşumki, lafları işittimBu neden oluyor biliyor musun? Kadınlar küçüklükten beri yuva kuracaksın diye yetiştiriliyor ama erkekler gelin alacaksın diye yetiştiriliyor. O yüzden erkek aileleri sorun. Kız aldık, gelin aldık diye düşünüp; kadınların kendi ailelerine dahil olduğunu düşünüyorlar. En baştan hatta belki sevgililikte bunu aşılamak lazım. Burada genelde deniyor ki eşim böyle değildi değişti. Aslında bir şeyin değiştiği falan yok. Sadece adam evli olmadığı için sizi o aileye mensup görmüyor ve beklentisi de olmuyor. Olay bundan ibaret. Sizin yapmanız gereken sınır koyup artık ayrı bir aile olduğunuzu eşinize idrak ettirmek
Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama özellikle ilk yıllarda çok oluyor bu muhabbet. Baktılar gördüler yapmıyorsunuz, bir süre sonra bırakacaklardır. Sizin durumunuzu bilmiyorum ama genelde kadınlar sevgililikte ve nişanlılıkta idare etmeye çalışıyorlar ama evlenince olay bir yerde kopuyor. Aslında en baştan sınırlar belli olsa ya evlenilmez veya evlenilse bile en baştan kabul edilerek evlenilmiş olur.Bazen eşimin hayatında 4.cü sırada oldugumu düşünüyorum.Herseyı bana söyleyebılıyor. Ama açık açık ailesine bişeyleri söylese hersey daha farklı olabilir. Onlarda gelin aldık diye düşünüyor. Çalışıyorum ama gene hızmeti, temızlıgı benım yapmam bekleniyor.Bu arada bugüne kadar öyle temızlıge, yemege ben yaparım dıye atlamadım. Ben hep sınır koyduğumu düşündüm. Demekki sınırları esnek koymuşumki, lafları işittim
Mevlüt konusunda, ben nasılsa gitmem diye eşim bana söylemedi. Oraya gidince onlar gelmen lazımdı falan deyince sorun oluştuKayınvalideniz sizi değil eşinizi aradı diye bozulmuşsunuz anladığım kadarıyla Mevlüt daveti için ama sonra aynısını da siz yapmışsınız. Onun nasıl sizin şahsınızı araması gerekiyorsa sizin de aynı şekilde onu aramanız gerekirdi. Öyle yabancı gibi ben de kutluyorum hadi iyi bayramlar olmamış.
Dondurma örneğinde de sizlik bir şey yok. Annesi oğlundan bir şey istemiş, uğraşan oğlu neticede. Neden bu kadar yükseldiniz anlamadım. İki örnekte de ne büyütülecek ne bıkılacak bir şey yok bence.
İki dakika arayıp bayramı kutlasaydınız dondurma konusunda da dilinizi tutsaydınız eşinizle birbirinizi yemezdiniz.
İnşallah cok tesekkur ederımbirbirini seven kayınvalide gelin azdır herkesin kendi tarafından sıkıntısı var size kendi kayınvalidemi anlatsam melek kaynana diye gider sarılır öpersiniz sorunlarınız iletişim kopukluğundan zamanla oturacak yerine kendinizi daha yeni ifade etmeye başladınız eski konularınızı biliyorum zamana yayın biraz haklıyken haksız durumuna düşürmeyin kendinizi sakin ve politik olmayı öğretiyor kaynanalaröğrenecek daha çok şeyimiz var
2 yıl olmadı henüz.1buçugu geçti ama. Dediginiz gibi tabiki. Kv benim kendi kankilerinin, akrabalarının arasına girmemi istiyor. Ancak belli yaş üstü beni sarmıyor.Zamanla beklentileri biter herhaldeKaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama özellikle ilk yıllarda çok oluyor bu muhabbet. Baktılar gördüler yapmıyorsunuz, bir süre sonra bırakacaklardır. Sizin durumunuzu bilmiyorum ama genelde kadınlar sevgililikte ve nişanlılıkta idare etmeye çalışıyorlar ama evlenince olay bir yerde kopuyor. Aslında en baştan sınırlar belli olsa ya evlenilmez veya evlenilse bile en baştan kabul edilerek evlenilmiş olur.
Yaaa bende bende !Konuyu okurken o kadar cok dondurma demişsin ki canım dondurma çekti. Konsantre monsantre hak getire. Ben bi dondurma alıp geliyorum.
Bayramda kayinvalidenizi aramaliydiniz, bayramda küslük darginlik olmaz, hem esinizin hatri var hemde politik olmak adina arayabilirdiniz. Simdi kayinvalideniz magdur olmus oldu.Merhaba herkese. Geçen konu açmıştım. Kv eşimi arayıp beni mevlüte çagırmıştı. Ben gitmedim. Kvlere gidince, mevlütten haberim oldu.Bir ton laf yedim.
Biz bayramda tatile gittik, kvler köye gitti.Ben 2 3gün önceden eşimle kveye de anneme de gidip bayramlarını önden kutladım. Bayram günü, eşim annesigil aradı. Kutladı ve benimde kutladığımı iletti.Ancak telefonu falan uzatmadı. Aradan 1gün geçti. Eşim diyorki, sen bizimkileri arayıp, bayramını kutladın mı?
Neyse bunu geçtim.Benim eşim dondurma firmasında çalışıyor. Kv dondurma diye tutturmuş. Büyük şirketlere satılan dondurmalardan eşim arkadaşına sipariş yazdırmış.5 kg falan sanırım dondurma, baya büyük.Biz başka şehirde denizdeydik. Dondurma siparişini alan adam aramış.2 saat dondurmayı nereye bırakayım muabbeti oldu. Birde dondurma parası var. Biz havale yapalım dedik. Ee nakit alması lazımmış.Bir annesini, arkadaşını, onun abisini, kardeşini aradı. Bununla ugraştık. Bende artık Patladım. Koca memlekette market mi yok, 50 TL indirim için ugraştırıyorlar dedim.
2 gün üst üste kavga ettik. Eşim diyorki, senin benim ailemle derdin ne, takmışsın onlara, sevmiyorsun.Ha bu dondurma, mevlüt muhabbetine, napayım ne diyeyim diyor.Sen senin aileni problem yapıyor muyum diyor. Ancak ailem yok gibi zaten. Böyle şeyler olmuyor. Eşimden beklentileri yok.
Kızlar daha önce de demiştim. Ben kvlere gidince,Kv illaki birşey söylüyor. Ve biz kavga ediyoruz.
Eşimin arkadaşı var. Onun eşi mesela bayramdan bayrama gidiyor. Sorunda yok. Bende mi böyle yapsam. Ya da 3 4ayda bir mi gitsem.Napayım ben. Uzun zamandır aile kavgası yoktu. Son 2 gündür kavga ettik hep.İllaki her ay gitmem mi lazım.Gitmeyince de laf sokuyor kv, gitsem de. Evime çagırdım güzel agırladım. Sonra ziyaretine gittiginde yedim lafları. Napacagım ben. Allahaşkına yol gösterin. Aile muhabbetinden sıkıldım.
Ama bayram öncesi zaten yüzyüze bayramlaşalım diye gittik.Onlar laf etmeseydi aradım. İçimden gelmedi. Eşimde telefonu uzatmayınca, normal oldugunu düşündüm.Bayramda kayinvalidenizi aramaliydiniz, bayramda küslük darginlik olmaz, hem esinizin hatri var hemde politik olmak adina arayabilirdiniz. Simdi kayinvalideniz magdur olmus oldu.
Dondurma mevzusuna gelince ben olsam param varsa oderdim.
Ama bence sizin en buyuk probleminiz kayinvalidenizle olan problemleriniz yuzunden esinize sataşmanız ve asiri gerilmeniz. Bu islerde politik ve rahat olmak lazim. Kayinvalidem birgun bana akrabasının gelininin, kayinvalidesinin evini temizledigini söyledi.
"Aa nisanli kiza ev mi temizletilir, ne kadar ayip" dedim. Komsum geldi evimi temizledi dedi, ne güzel ellerine saglik sagolsun dedim. Artik birsey soylemiyor :)
Kural 1:laflari gulerek soyleyince laf sokmus olmuyorsun.
Kural 2:size laf sokuldugunda anlamamis gibi yapip gülüyorsunuz.
Ama bayram öncesi zaten yüzyüze bayramlaşalım diye gittik.Onlar laf etmeseydi aradım. İçimden gelmedi. Eşimde telefonu uzatmayınca, normal oldugunu düşündüm.
Benim kvye yatılı eşimin kuzeni gelmişti. O birşeyler yapmış. Temizlik falan. Birde eşimin halası dolaplarını silmiş. Kv, temizlik yapamıyorum. 2 haftada bir evi süpürüyorum diyor. Sürekli bunları anlatıyor. Bunlara karşı ne demeliyim mesela.60 yaşında bu arada. Aslında gayet saglıklı. Sadece kilolu.Temizlikçi tutun desen para yok diyecek.
Şunun kızı çok iyi, cana yakın falan anlatıyorlar. Şunun damadı soguk, öküzün teki diyorlar. Bunlarda ne demeliyim. Ben laf sokma beklemiyordum. O yüzden kaldım.Hazırlıklı gitmem lazım.
Dediginiz gibi, eşimden çıkarıyorum sinirimi. O da, napayım ailemi sileyim o zaman diyor. Birbirinizle görüşmeyin. Ailemi çıkar hayatından diyor.
aşılamayacak konu değil gibi. ama eşinizin kavrayışı, empati durumu nasıldır? biraz yontmanız gerek sanırım. verebileceğim tek tavsiye: çocuğunuz yoksa yapmayın, bir çocuğunuz varsa ikinciyi yapmayın. yapmayın. yapmayın.Merhaba herkese. Geçen konu açmıştım. Kv eşimi arayıp beni mevlüte çagırmıştı. Ben gitmedim. Kvlere gidince, mevlütten haberim oldu.Bir ton laf yedim.
Biraz karışık olmuş ama bence hepsini Sal gitsin. Bu kadar önemsemeMerhaba herkese. Geçen konu açmıştım. Kv eşimi arayıp beni mevlüte çagırmıştı. Ben gitmedim. Kvlere gidince, mevlütten haberim oldu.Bir ton laf yedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?