Birbirimizi yiyoruz.

sizin iyiliğiniz için diyorum konu sahibi lütfen bana kızmayın evlilik bir ömür eşiniz bir ömür bu tribinizi çekmek istemez sizin ailenizinde eşinize dokunan lafları olabilir daha çok damatlık beklerler mesela eşiniz bunu uzatsa bu noktalara getirse soğumazmısınız ... öyle düşünün

Bu neden oluyor biliyor musun? Kadınlar küçüklükten beri yuva kuracaksın diye yetiştiriliyor ama erkekler gelin alacaksın diye yetiştiriliyor. O yüzden erkek aileleri sorun. Kız aldık, gelin aldık diye düşünüp; kadınların kendi ailelerine dahil olduğunu düşünüyorlar. En baştan hatta belki sevgililikte bunu aşılamak lazım. Burada genelde deniyor ki eşim böyle değildi değişti. Aslında bir şeyin değiştiği falan yok. Sadece adam evli olmadığı için sizi o aileye mensup görmüyor ve beklentisi de olmuyor. Olay bundan ibaret. Sizin yapmanız gereken sınır koyup artık ayrı bir aile olduğunuzu eşinize idrak ettirmek

Böyle konularda ben eşlere büyük bir görev düştüğünü düşünüyorum orta yolu bulmaları gerekiyor

Mesela geçenlerde kayınvalideme gittim hava çok sıcaktı klimayı açmadı çalışmıyor mu dedim çalışıyor dedi en son kalacağımız an açtı bende gerek yok bu saatten sonra dedim

Eve geldim eşimle telefonda konuşurken asla annesini kötülemeden dedim ki annende klimayı açmadı yandık küçük kızım da böyle sıcak ev mi olur diye söylendi dedim

Bayramda eşim annesine dedi ki niye klimayı açmadın Kayınvalidem de kim dedi dedi eşimde beni söyledi
Kayınvalidem dondu bişey diyemedi

Sonra eşim benim çocuklarım gelince klimayı aç bir daha dedi

Ve olay böyle kapandı ne ben kırıldım ne o kırıldı ne kavga oldu

Ama ben evlerine gidip bayramlaştım.

Haklısınız cok tesekkur ederım. Eşimin suçu yok.O da arada kalıyor.

Kayınvalideniz sizi değil eşinizi aradı diye bozulmuşsunuz anladığım kadarıyla Mevlüt daveti için ama sonra aynısını da siz yapmışsınız. Onun nasıl sizin şahsınızı araması gerekiyorsa sizin de aynı şekilde onu aramanız gerekirdi. Öyle yabancı gibi ben de kutluyorum hadi iyi bayramlar olmamış.

Dondurma örneğinde de sizlik bir şey yok. Annesi oğlundan bir şey istemiş, uğraşan oğlu neticede. Neden bu kadar yükseldiniz anlamadım. İki örnekte de ne büyütülecek ne bıkılacak bir şey yok bence.

İki dakika arayıp bayramı kutlasaydınız dondurma konusunda da dilinizi tutsaydınız eşinizle birbirinizi yemezdiniz.

Haklısınız cok tesekkur ederım. Eşimin suçu yok.O da arada kalıyor.
birbirini seven kayınvalide gelin azdır herkesin kendi tarafından sıkıntısı var size kendi kayınvalidemi anlatsam melek kaynana diye gider sarılır öpersiniz sorunlarınız iletişim kopukluğundan zamanla oturacak yerine kendinizi daha yeni ifade etmeye başladınız eski konularınızı biliyorum zamana yayın biraz haklıyken haksız durumuna düşürmeyin kendinizi sakin ve politik olmayı öğretiyor kaynanalar öğrenecek daha çok şeyimiz var

Bazen eşimin hayatında 4.cü sırada oldugumu düşünüyorum.Herseyı bana söyleyebılıyor. Ama açık açık ailesine bişeyleri söylese hersey daha farklı olabilir. Onlarda gelin aldık diye düşünüyor. Çalışıyorum ama gene hızmeti, temızlıgı benım yapmam bekleniyor.Bu arada bugüne kadar öyle temızlıge, yemege ben yaparım dıye atlamadım. Ben hep sınır koyduğumu düşündüm. Demekki sınırları esnek koymuşumki, lafları işittim

Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama özellikle ilk yıllarda çok oluyor bu muhabbet. Baktılar gördüler yapmıyorsunuz, bir süre sonra bırakacaklardır. Sizin durumunuzu bilmiyorum ama genelde kadınlar sevgililikte ve nişanlılıkta idare etmeye çalışıyorlar ama evlenince olay bir yerde kopuyor. Aslında en baştan sınırlar belli olsa ya evlenilmez veya evlenilse bile en baştan kabul edilerek evlenilmiş olur.

Mevlüt konusunda, ben nasılsa gitmem diye eşim bana söylemedi. Oraya gidince onlar gelmen lazımdı falan deyince sorun oluştu

İnşallah cok tesekkur ederım

2 yıl olmadı henüz.1buçugu geçti ama. Dediginiz gibi tabiki. Kv benim kendi kankilerinin, akrabalarının arasına girmemi istiyor. Ancak belli yaş üstü beni sarmıyor.Zamanla beklentileri biter herhalde

Bayramda kayinvalidenizi aramaliydiniz, bayramda küslük darginlik olmaz, hem esinizin hatri var hemde politik olmak adina arayabilirdiniz. Simdi kayinvalideniz magdur olmus oldu.

Dondurma mevzusuna gelince ben olsam param varsa oderdim.

Ama bence sizin en buyuk probleminiz kayinvalidenizle olan problemleriniz yuzunden esinize sataşmanız ve asiri gerilmeniz. Bu islerde politik ve rahat olmak lazim. Kayinvalidem birgun bana akrabasının gelininin, kayinvalidesinin evini temizledigini söyledi.
"Aa nisanli kiza ev mi temizletilir, ne kadar ayip" dedim. Komsum geldi evimi temizledi dedi, ne güzel ellerine saglik sagolsun dedim. Artik birsey soylemiyor :)

Kural 1:laflari gulerek soyleyince laf sokmus olmuyorsun.
Kural 2:size laf sokuldugunda anlamamis gibi yapip gülüyorsunuz.

Ama bayram öncesi zaten yüzyüze bayramlaşalım diye gittik.Onlar laf etmeseydi aradım. İçimden gelmedi. Eşimde telefonu uzatmayınca, normal oldugunu düşündüm.
Benim kvye yatılı eşimin kuzeni gelmişti. O birşeyler yapmış. Temizlik falan. Birde eşimin halası dolaplarını silmiş. Kv, temizlik yapamıyorum. 2 haftada bir evi süpürüyorum diyor. Sürekli bunları anlatıyor. Bunlara karşı ne demeliyim mesela.60 yaşında bu arada. Aslında gayet saglıklı. Sadece kilolu.Temizlikçi tutun desen para yok diyecek.
Şunun kızı çok iyi, cana yakın falan anlatıyorlar. Şunun damadı soguk, öküzün teki diyorlar. Bunlarda ne demeliyim. Ben laf sokma beklemiyordum. O yüzden kaldım.Hazırlıklı gitmem lazım.
Dediginiz gibi, eşimden çıkarıyorum sinirimi. O da, napayım ailemi sileyim o zaman diyor. Birbirinizle görüşmeyin. Ailemi çıkar hayatından diyor.

Bence içinizden gelseydi arardiniz, gittim nasilsa diye dusunmezdiniz. Olan olmus artik, takmayin.

Ayni temizlik örnekleri banada geliyor. Anlamiyor gibi yapiyorum . Bilmem kimin kizi temizlik yapmis deyince ne guzel, masallah, ellerine saglik falan diyorum. Insanlarda ne enerji var masallah ben cok agir kanliyim diyorum. Kayinvalideniz ornek verdiginde kesinlikle suratiniz bozulmasin, ima ettigi şeyi anlamamis gibi yapin. Birisi icin cok soguk diyorsa ki ayni seyi bende duydum ama bana yapilan bir ima degildi, birisini bana tanitmak icin betimlerken kullandilar. "Herkesi oldugu gibi kabullenmek lazim" demistim.

Kayinvalidem en sonunda seni cozdum, insanlara karsi cok mesafelisin demisti. Evet oyleyim gereksiz samimiyetten dilim yandi dedim gectim.

Esiniz ailemi cikar hayatindan şeklinde bir secenek sunmus size. Bu konuda avantajlisiniz, mesafenizi kendiniz belirleyebilirsiniz. Bence bayramdan bayrama gidin. Laf sokarsa vaktim yok, kismet olmadi falan der gecersiniz. Gerginliginizi esinize yansitmaniz kayinvalidenizle olan problemlerinizi cozmeyecego gibi evliliginizede zarar verir

aşılamayacak konu değil gibi. ama eşinizin kavrayışı, empati durumu nasıldır? biraz yontmanız gerek sanırım. verebileceğim tek tavsiye: çocuğunuz yoksa yapmayın, bir çocuğunuz varsa ikinciyi yapmayın. yapmayın. yapmayın.

Biraz karışık olmuş ama bence hepsini Sal gitsin. Bu kadar önemseme

Kesinlikle araya mesafe koy . Samimiyet yakışan insanlar ile güzel oluyor. Ben politik olmayı buradan öğrendim . Harbiden de işe yarıyor. Kv cevap bile verme gül geç. Er geç anlıyorlar

Eşiniz ile de aileler konusunda tartışmayın . Çünkü sonuçta onun da annesi babası. Bırakın para göndermiş göndermemiş, indirim olmuş olmamış, başarmış başaramamış, siz bosverdikçe eşiniz size yakınır bu defa. Sizde "ne yapalım annen baban mecbur yapacaksın" de gül geç

Eşinin ailesi kırmızı bültenle de aransa eşin sana laf söyletmez önce bunu anla herkes laf söyler senin dediğin batar o yüzden ailesiyle ilgili meselelere hiç karışma
Kendi başına halletsin
o dondurma parasını halletmeye çalışırken sen ay dondurma dedin de canım çekti gidip alıcam de çık
Buna kızarsa napayım ailenle ilgili olan hiçbir şeye karışmıyorum işte hayatım de geç
Bende eskiden kvye kızar eşime çatardım

Baktım eşimin sesi çıkmıyor bende artık onun yerine konuşuyorum ailesinin yanında
Eve döndüğümüzde de asla onların lafını yapmıyorum negatif enerjiyle doldurmuyorum yuvamı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…