Birbirimizi yiyoruz.

Madem gitseniz de gitmeseniz de problem yaşıyorsunuz, en iyisi gitmemek. Bayramdan bayrama gidin böylelikle aradı aramadı muhabbeti de olmaz, siz de laf vermemiş olursunuz. Eşinizin tavrı nasıl olur bu ihtimalde?

Bence içinizden gelseydi arardiniz, gittim nasilsa diye dusunmezdiniz. Olan olmus artik, takmayin.

Ayni temizlik örnekleri banada geliyor. Anlamiyor gibi yapiyorum 😁. Bilmem kimin kizi temizlik yapmis deyince ne guzel, masallah, ellerine saglik falan diyorum. Insanlarda ne enerji var masallah ben cok agir kanliyim diyorum. Kayinvalideniz ornek verdiginde kesinlikle suratiniz bozulmasin, ima ettigi şeyi anlamamis gibi yapin. Birisi icin cok soguk diyorsa ki ayni seyi bende duydum ama bana yapilan bir ima degildi, birisini bana tanitmak icin betimlerken kullandilar. "Herkesi oldugu gibi kabullenmek lazim" demistim.

Kayinvalidem en sonunda seni cozdum, insanlara karsi cok mesafelisin demisti. Evet oyleyim gereksiz samimiyetten dilim yandi dedim gectim.

Esiniz ailemi cikar hayatindan şeklinde bir secenek sunmus size. Bu konuda avantajlisiniz, mesafenizi kendiniz belirleyebilirsiniz. Bence bayramdan bayrama gidin. Laf sokarsa vaktim yok, kismet olmadi falan der gecersiniz. Gerginliginizi esinize yansitmaniz kayinvalidenizle olan problemlerinizi cozmeyecego gibi evliliginizede zarar verir
Bu temizlik örnekleri sanırım, gel temizliğimi yap oluyor, degil mi? 🙈
Haklısınız, tepkimi kvye göstermem lazım. Eşim arada kalıyor. O da sıkılıyor. Sonunda, onları da seni de kıracağım diyor. Birde kvem 60 yaşında. 80 lere gelince napacak bilmiyorum. Kızı yok, iki oğlu var sadece.
2 hafta tatilim var. Bu sürede gitmeyi düşünmüyorum. Ciddi şekilde bir mesafe koymayı düşünüyorum.
Eşim, sinirli demişti, görüşme, seni zorlayan yok dedi. Eşim bunu problem yapmaz eminim. Ancak kv kp eminim yapar. Kv ve kp, insanlar ne der diye yaşıyor. Ben mevlüde gitmemişim, herkes beni sormuş. 5kişi ile olan bir mevlüttü bu arada.

aşılamayacak konu değil gibi. ama eşinizin kavrayışı, empati durumu nasıldır? biraz yontmanız gerek sanırım. verebileceğim tek tavsiye: çocuğunuz yoksa yapmayın, bir çocuğunuz varsa ikinciyi yapmayın. yapmayın. yapmayın.
Çocuk gerçekten düşünmüyorum. Çocuk olursa, bizim evliliğimiz biter. Benim kv iyi biri görünüyor ama gerçekten fena. Onu babaanne yapmak istemiyorum. Ki isteğim olsa yapardım. Şuan öyle düşüncem yok.

Biraz karışık olmuş ama bence hepsini Sal gitsin. Bu kadar önemseme

Kesinlikle araya mesafe koy . Samimiyet yakışan insanlar ile güzel oluyor. Ben politik olmayı buradan öğrendim . Harbiden de işe yarıyor. Kv cevap bile verme gül geç. Er geç anlıyorlar

Eşiniz ile de aileler konusunda tartışmayın . Çünkü sonuçta onun da annesi babası. Bırakın para göndermiş göndermemiş, indirim olmuş olmamış, başarmış başaramamış, 😂 siz bosverdikçe eşiniz size yakınır bu defa. Sizde "ne yapalım annen baban mecbur yapacaksın" de gül geç 😂
Mesafenin dozunu artırmayı düşünüyorum. Canım isteyene kadar gitmeyeceğim. Benim kv mesafeye deliriyor. İstiyorki onu annem göreyim, her işini yapayım. Eşime o gün şey diyor. Ahhh kuzum aferin sana,kaynananın annen gibi gör,öyle ayrımcılık olmaz diyor.

Eşinin ailesi kırmızı bültenle de aransa eşin sana laf söyletmez önce bunu anla 😬 herkes laf söyler senin dediğin batar 🥲 o yüzden ailesiyle ilgili meselelere hiç karışma
Kendi başına halletsin
o dondurma parasını halletmeye çalışırken sen ay dondurma dedin de canım çekti gidip alıcam de çık
Buna kızarsa napayım ailenle ilgili olan hiçbir şeye karışmıyorum işte hayatım de geç
Bende eskiden kvye kızar eşime çatardım

Baktım eşimin sesi çıkmıyor bende artık onun yerine konuşuyorum ailesinin yanında
Eve döndüğümüzde de asla onların lafını yapmıyorum 😀 negatif enerjiyle doldurmuyorum yuvamı
Maalesef, adam öldürseler, ölen adam haketmiştir🤣Dedigi tek şey napayım, yaşlılar, ne diyeyim, kırayım mı insanları. Son raddem temelli görüşmemek olacak.
Dondurma parasını halledemez. Çünkü eşimde 1tl bile yok. Hepsi bende. Çünkü benden habersiz başkasına para falan gönderiyor. Kızarım diye söylemiyor. Kaynım çalışmıyor. Fatura yatıramıyor, bizden istiyor. Bende o günden beri para yönetimini ele aldım.
Bana kv laf edince, tutamadım kendimi eşime şikayet ettim resmen. Hizmet temizlik konusunda bana hak veriyor eşim. Ancak napayım yaşlı insanlar, böyle görmüşler diyor.

Madem gitseniz de gitmeseniz de problem yaşıyorsunuz, en iyisi gitmemek. Bayramdan bayrama gidin böylelikle aradı aramadı muhabbeti de olmaz, siz de laf vermemiş olursunuz. Eşinizin tavrı nasıl olur bu ihtimalde?
Eşim tarafından gitmemek asla sıkıntı olmaz. Ancak az gidince bile, kv eşime şikayet ediyor. Gelip gitmiyorsunuz diyor. Uzun süre gitmemeyi düşünüyorum.Bakalım nolacak. Baktım ses yok gitmeyeceğim.

Eşim telefonu verseydi konuşacaktım.Ancak önden gittik diye sorun olmaz diye düşündüm ben.
Kv sadece çalıştığı yere heveslenmiyor. Huyu bu. Eşimin arkadaşının marketi var. Evler uzak bu arada birbirine. Arkadaşının dükkanıyla bizim ev arasında mesafe var. Normalde kv geçen yıl, o dükkandan dondurma siparişi verirdi.Süt siparişi verirdi eşime. Adam dükkanı kapattı. Bu sefer firmadan direk almasını söylemiş. Yeni evliyken de eşim markette çalışıyordu. Taa eşime oradan deterjan siparişi veriyordu. Bende bunu anlamıyorum.Heryer market magaza.
Yahu neyi anlamiyosunuz oglundan ilgi alaka gormus oluyor bi sekilde kendini tatmin ediyor bunlr sizi baglayan seyler degilki benim kvdede sacma sapan seylere bende onu cok severim banada getir der gotursun oglu ne varki bunda? Hastalanir esimi arar kocasi evdeyken biraz soylenirim baban goturse sasarim der gecerim esimde aynen ama napiyim goturmuyo der ne yapsin mesela oda gitmesin kadin ortadami kalsin bunlar mesele degilki herseyi dert ederseniz sorun cikarirsaniz evliliginiz sogur gider

Bu temizlik örnekleri sanırım, gel temizliğimi yap oluyor, degil mi? 🙈
Haklısınız, tepkimi kvye göstermem lazım. Eşim arada kalıyor. O da sıkılıyor. Sonunda, onları da seni de kıracağım diyor. Birde kvem 60 yaşında. 80 lere gelince napacak bilmiyorum. Kızı yok, iki oğlu var sadece.
2 hafta tatilim var. Bu sürede gitmeyi düşünmüyorum. Ciddi şekilde bir mesafe koymayı düşünüyorum.
Eşim, sinirli demişti, görüşme, seni zorlayan yok dedi. Eşim bunu problem yapmaz eminim. Ancak kv kp eminim yapar. Kv ve kp, insanlar ne der diye yaşıyor. Ben mevlüde gitmemişim, herkes beni sormuş. 5kişi ile olan bir mevlüttü bu arada.
Aslinda benden temizlik bekledigini sanmıyorum. Dogumumda gelmisti kayinvalidem, cokta yardimci oldu. 5 ay ayni sehirdeydik. 5 aylik bebekle temizlik yapmami beklemez diye dusunuyorum ama her ihtimale karsi birsey beklemesinin onune gecmeye calistim. Hatta beni istemeye geldiklerinde benim ailem bizim kiz hep okudu, is bilmez, cok becerikli degildir demisti 😄 hasta olurlarsa bakilir tabii.

Kv ve kp kafaya takmayın. Konuşurlar, takmadiginizi gorurlerse susarlar. Belli bir yasin üstündeki kişilere dogru yanlış nedir anlatamiyorsun. Esinizin yapacagi birsey yok yani.

Ama bayram öncesi zaten yüzyüze bayramlaşalım diye gittik.Onlar laf etmeseydi aradım. İçimden gelmedi. Eşimde telefonu uzatmayınca, normal oldugunu düşündüm.
Benim kvye yatılı eşimin kuzeni gelmişti. O birşeyler yapmış. Temizlik falan. Birde eşimin halası dolaplarını silmiş. Kv, temizlik yapamıyorum. 2 haftada bir evi süpürüyorum diyor. Sürekli bunları anlatıyor. Bunlara karşı ne demeliyim mesela.60 yaşında bu arada. Aslında gayet saglıklı. Sadece kilolu.Temizlikçi tutun desen para yok diyecek.
Şunun kızı çok iyi, cana yakın falan anlatıyorlar. Şunun damadı soguk, öküzün teki diyorlar. Bunlarda ne demeliyim. Ben laf sokma beklemiyordum. O yüzden kaldım.Hazırlıklı gitmem lazım.
Dediginiz gibi, eşimden çıkarıyorum sinirimi. O da, napayım ailemi sileyim o zaman diyor. Birbirinizle görüşmeyin. Ailemi çıkar hayatından diyor.
Bir şey demeniz gerekmiyor.

Siz ağızlarını açınca hemen lafı yapıştırayım düşüncesindesiniz sanırım ama bu çok gereksiz.

Az gidin az görün. Bayramlarda doğumgünlerinde siz eşinizi darlayın annenleri aramadık annenleri arayalım beklerler hadi anneni arayalım diye sabah tuvaletten çıkarken yapışın yakasına ki size laf edemesin. Eşinizin onlara aldığına pek karışmayın tabii sizin geçim standardınız düşmediği sürece. Mevlüt akraba günü vs olursa çalışıyorsanız aaa gelmek isterdim ama malum iş çalışan kadın ha deyince izin alamıyor ki evde otursam gelirdim yardım ederdim ama ben çalışıp aile bütçeme katkıda bulunuyorum dersiniz.
Kötülemeden suyuna giderek, erkekler böyle yönetiliyor bu konuda

Mesafenin dozunu artırmayı düşünüyorum. Canım isteyene kadar gitmeyeceğim. Benim kv mesafeye deliriyor. İstiyorki onu annem göreyim, her işini yapayım. Eşime o gün şey diyor. Ahhh kuzum aferin sana,kaynananın annen gibi gör,öyle ayrımcılık olmaz diyor.
Kv seviyor musun bilmiyorum . Her insan da kv anne gibi görmez , görmek zorunda da değildir.
Herkes için anne çok çok başkadır. Benim için de annem başka , ama kvdem de başkadır.

Beni kızlarından ayırmaz, iyi davranır. Bizde de kp huysuzdur . Hemde baya. Bir iki laflandım söyledim. Baktım eşimle aram bozuluyor sonra dedim ki " amannnn salla ya , yaşlı başlı adam her dediğine he de geç " . Valla ise de yaradı. Herkes mutlu . Eşim bile bazen babasından bana yakınıyor diyorum ki idare et yaşlı , baban sonuçta.

Ne yapalım hepimiz bir gün yaşlanacağiz . İnşallah bizler öyle yaşlılardan olmayız

Merhaba herkese. Geçen konu açmıştım. Kv eşimi arayıp beni mevlüte çagırmıştı. Ben gitmedim. Kvlere gidince, mevlütten haberim oldu.Bir ton laf yedim.
Biz bayramda tatile gittik, kvler köye gitti.Ben 2 3gün önceden eşimle kveye de anneme de gidip bayramlarını önden kutladım. Bayram günü, eşim annesigil aradı. Kutladı ve benimde kutladığımı iletti.Ancak telefonu falan uzatmadı. Aradan 1gün geçti. Eşim diyorki, sen bizimkileri arayıp, bayramını kutladın mı?
Neyse bunu geçtim.Benim eşim dondurma firmasında çalışıyor. Kv dondurma diye tutturmuş. Büyük şirketlere satılan dondurmalardan eşim arkadaşına sipariş yazdırmış.5 kg falan sanırım dondurma, baya büyük.Biz başka şehirde denizdeydik. Dondurma siparişini alan adam aramış.2 saat dondurmayı nereye bırakayım muabbeti oldu. Birde dondurma parası var. Biz havale yapalım dedik. Ee nakit alması lazımmış.Bir annesini, arkadaşını, onun abisini, kardeşini aradı. Bununla ugraştık. Bende artık Patladım. Koca memlekette market mi yok, 50 TL indirim için ugraştırıyorlar dedim.
2 gün üst üste kavga ettik. Eşim diyorki, senin benim ailemle derdin ne, takmışsın onlara, sevmiyorsun.Ha bu dondurma, mevlüt muhabbetine, napayım ne diyeyim diyor.Sen senin aileni problem yapıyor muyum diyor. Ancak ailem yok gibi zaten. Böyle şeyler olmuyor. Eşimden beklentileri yok.
Kızlar daha önce de demiştim. Ben kvlere gidince,Kv illaki birşey söylüyor. Ve biz kavga ediyoruz.
Eşimin arkadaşı var. Onun eşi mesela bayramdan bayrama gidiyor. Sorunda yok. Bende mi böyle yapsam. Ya da 3 4ayda bir mi gitsem.Napayım ben. Uzun zamandır aile kavgası yoktu. Son 2 gündür kavga ettik hep.İllaki her ay gitmem mi lazım.Gitmeyince de laf sokuyor kv, gitsem de. Evime çagırdım güzel agırladım. Sonra ziyaretine gittiginde yedim lafları. Napacagım ben. Allahaşkına yol gösterin. Aile muhabbetinden sıkıldım.
Her iki tarafta birbirlerinin ailesini nezaketende olsa arasa bayramdan bayrama ve saygı duysalar sorun olmayacak aslında. Mesafeleri bu yüzden seviyorum. Dondurma mevzusunda haklısınız ben uğraşmazdım koca şehirde dondurma mı bulamamışlar eşiniz kendisi ilgilenecekse sorun yok siz ilgileniyorsanız boşverin. Ama diğer konularda hiç karışmayan çokta muhattap olmayın derim bu kayınvalide oğul arasındaki muhabbetlere yoksa tartışmalar hep devam eder.

Yahu neyi anlamiyosunuz oglundan ilgi alaka gormus oluyor bi sekilde kendini tatmin ediyor bunlr sizi baglayan seyler degilki benim kvdede sacma sapan seylere bende onu cok severim banada getir der gotursun oglu ne varki bunda? Hastalanir esimi arar kocasi evdeyken biraz soylenirim baban goturse sasarim der gecerim esimde aynen ama napiyim goturmuyo der ne yapsin mesela oda gitmesin kadin ortadami kalsin bunlar mesele degilki herseyi dert ederseniz sorun cikarirsaniz evliliginiz sogur gider
anladigim kadariyla durum soyle gelisti,

1- kayinvalide gelinlik bekledi (daha once hizmet etmesi gerekiyor demislerdi)
2- gelin KVye surekli gitmedi, kendini cekti
3- KV gelinin tavir koydugunu anladi, ama aciktan bir sey olmadigi icin bir sey soyleyemedi, laf sokmaya devam
4- gelin daha cok uzaklasti
5- ese sikayet fasli basladi, es annesine calisiyor, mesgul vs dedi, oradan da destek yok
6- bayramda es ailesi ile vakit gecirmek yerine ciftimiz tatile gitmeye karar verdi, gelin hanim mesafeye devam
7- KV tabi ki bunu yediremedi, oglunu arayip dondurma vs dedi, kayni alabilecekken tatil yerinde es telefon trafigine basladi
8- basbasa gecirecekleri zamanda surekli telefonda olan ese gelin hanim gicik oldu, patladi
9- adam iki taraftan gelen atislara dayanamayinca en zayif halka olan geline yuklenmeye basladi
10- ve maci 1-0 kaynana alir.

Geçen yakıt parası konusundan hatırladım sizi ama bir dondurmanın da parasını etmeyin yahu. Bence siz hiçbir şekilde bir liranızı bile onlara vermek istemiyorsunuz. Acaba sen ailene böyle bir şey alırken eşin uzatsa uzatsa göklere çıkarsa konuyu ne hissedersin ?

Merhaba herkese. Geçen konu açmıştım. Kv eşimi arayıp beni mevlüte çagırmıştı. Ben gitmedim. Kvlere gidince, mevlütten haberim oldu.Bir ton laf yedim.
Biz bayramda tatile gittik, kvler köye gitti.Ben 2 3gün önceden eşimle kveye de anneme de gidip bayramlarını önden kutladım. Bayram günü, eşim annesigil aradı. Kutladı ve benimde kutladığımı iletti.Ancak telefonu falan uzatmadı. Aradan 1gün geçti. Eşim diyorki, sen bizimkileri arayıp, bayramını kutladın mı?
Neyse bunu geçtim.Benim eşim dondurma firmasında çalışıyor. Kv dondurma diye tutturmuş. Büyük şirketlere satılan dondurmalardan eşim arkadaşına sipariş yazdırmış.5 kg falan sanırım dondurma, baya büyük.Biz başka şehirde denizdeydik. Dondurma siparişini alan adam aramış.2 saat dondurmayı nereye bırakayım muabbeti oldu. Birde dondurma parası var. Biz havale yapalım dedik. Ee nakit alması lazımmış.Bir annesini, arkadaşını, onun abisini, kardeşini aradı. Bununla ugraştık. Bende artık Patladım. Koca memlekette market mi yok, 50 TL indirim için ugraştırıyorlar dedim.
2 gün üst üste kavga ettik. Eşim diyorki, senin benim ailemle derdin ne, takmışsın onlara, sevmiyorsun.Ha bu dondurma, mevlüt muhabbetine, napayım ne diyeyim diyor.Sen senin aileni problem yapıyor muyum diyor. Ancak ailem yok gibi zaten. Böyle şeyler olmuyor. Eşimden beklentileri yok.
Kızlar daha önce de demiştim. Ben kvlere gidince,Kv illaki birşey söylüyor. Ve biz kavga ediyoruz.
Eşimin arkadaşı var. Onun eşi mesela bayramdan bayrama gidiyor. Sorunda yok. Bende mi böyle yapsam. Ya da 3 4ayda bir mi gitsem.Napayım ben. Uzun zamandır aile kavgası yoktu. Son 2 gündür kavga ettik hep.İllaki her ay gitmem mi lazım.Gitmeyince de laf sokuyor kv, gitsem de. Evime çagırdım güzel agırladım. Sonra ziyaretine gittiginde yedim lafları. Napacagım ben. Allahaşkına yol gösterin. Aile muhabbetinden sıkıldım.
Tatilde haram oldu desene , valla suç eşinde, annesine tatildeyim sonra bakarız demesi lazımdı, senin esin yüzünden oluyor tüm bunlar, ailesinin beklentisi asla bitmez ki , eşin dur diyecek...

Eşim telefonu verseydi konuşacaktım.Ancak önden gittik diye sorun olmaz diye düşündüm ben.
Kv sadece çalıştığı yere heveslenmiyor. Huyu bu. Eşimin arkadaşının marketi var. Evler uzak bu arada birbirine. Arkadaşının dükkanıyla bizim ev arasında mesafe var. Normalde kv geçen yıl, o dükkandan dondurma siparişi verirdi.Süt siparişi verirdi eşime. Adam dükkanı kapattı. Bu sefer firmadan direk almasını söylemiş. Yeni evliyken de eşim markette çalışıyordu. Taa eşime oradan deterjan siparişi veriyordu. Bende bunu anlamıyorum.Heryer market magaza.
Amac iletişimi devam ettirmek ve bağımlı kılmak uzaklaşmasını engellemek , bizimkiler de böyle, ben açıkça eşime herşeyi söylüyorum kimse umrumda değil, canım nasıl isterse öyle davraniyorum, eşim canımı sıkarsa ben de asla onu mutlu etmiyorum, eninde sonunda düzelmek zorunda kalıyor 🤷‍♀️

anladigim kadariyla durum soyle gelisti,

1- kayinvalide gelinlik bekledi (daha once hizmet etmesi gerekiyor demislerdi)
2- gelin KVye surekli gitmedi, kendini cekti
3- KV gelinin tavir koydugunu anladi, ama aciktan bir sey olmadigi icin bir sey soyleyemedi, laf sokmaya devam
4- gelin daha cok uzaklasti
5- ese sikayet fasli basladi, es annesine calisiyor, mesgul vs dedi, oradan da destek yok
6- bayramda es ailesi ile vakit gecirmek yerine ciftimiz tatile gitmeye karar verdi, gelin hanim mesafeye devam
7- KV tabi ki bunu yediremedi, oglunu arayip dondurma vs dedi, kayni alabilecekken tatil yerinde es telefon trafigine basladi
8- basbasa gecirecekleri zamanda surekli telefonda olan ese gelin hanim gicik oldu, patladi
9- adam iki taraftan gelen atislara dayanamayinca en zayif halka olan geline yuklenmeye basladi
10- ve maci 1-0 kaynana alir.
Çok güzel anlamışsınız 😊🙈Aman ne halleri varsa görsünler, mesafeye devam. 😊Nasılsa çok gitsem de az gitsem de laf sokuyorlar. Bu arada eşimde az gidiyor. Sanırım onu ben göndermıyorum gibi algılıyorlar. Valaa git diyorum gitmiyor.

Back