Birbirimizi yiyoruz.

Fight4freedom1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2021
5.351
5.187
148
Merhaba herkese. Geçen konu açmıştım. Kv eşimi arayıp beni mevlüte çagırmıştı. Ben gitmedim. Kvlere gidince, mevlütten haberim oldu.Bir ton laf yedim.
Biz bayramda tatile gittik, kvler köye gitti.Ben 2 3gün önceden eşimle kveye de anneme de gidip bayramlarını önden kutladım. Bayram günü, eşim annesigil aradı. Kutladı ve benimde kutladığımı iletti.Ancak telefonu falan uzatmadı. Aradan 1gün geçti. Eşim diyorki, sen bizimkileri arayıp, bayramını kutladın mı?
Neyse bunu geçtim.Benim eşim dondurma firmasında çalışıyor. Kv dondurma diye tutturmuş. Büyük şirketlere satılan dondurmalardan eşim arkadaşına sipariş yazdırmış.5 kg falan sanırım dondurma, baya büyük.Biz başka şehirde denizdeydik. Dondurma siparişini alan adam aramış.2 saat dondurmayı nereye bırakayım muabbeti oldu. Birde dondurma parası var. Biz havale yapalım dedik. Ee nakit alması lazımmış.Bir annesini, arkadaşını, onun abisini, kardeşini aradı. Bununla ugraştık. Bende artık Patladım. Koca memlekette market mi yok, 50 TL indirim için ugraştırıyorlar dedim.
2 gün üst üste kavga ettik. Eşim diyorki, senin benim ailemle derdin ne, takmışsın onlara, sevmiyorsun.Ha bu dondurma, mevlüt muhabbetine, napayım ne diyeyim diyor.Sen senin aileni problem yapıyor muyum diyor. Ancak ailem yok gibi zaten. Böyle şeyler olmuyor. Eşimden beklentileri yok.
Kızlar daha önce de demiştim. Ben kvlere gidince,Kv illaki birşey söylüyor. Ve biz kavga ediyoruz.
Eşimin arkadaşı var. Onun eşi mesela bayramdan bayrama gidiyor. Sorunda yok. Bende mi böyle yapsam. Ya da 3 4ayda bir mi gitsem.Napayım ben. Uzun zamandır aile kavgası yoktu. Son 2 gündür kavga ettik hep.İllaki her ay gitmem mi lazım.Gitmeyince de laf sokuyor kv, gitsem de. Evime çagırdım güzel agırladım. Sonra ziyaretine gittiginde yedim lafları. Napacagım ben. Allahaşkına yol gösterin. Aile muhabbetinden sıkıldım.

sanki tek olay bu değil, daha önce büyük bir şey olmuş gbi geldi bana

Mesafe candır. Ayrıca o dondurma konusunun ucu dahi size dokunmamışken neden bukadar sorun ettiniz anlamadım. Eşinizi ailesiyle başbaşa bırakın.
Şöyleki. Ya kaynım evdeydi.Para yokmuş. Eşim bana gönder dedi. Onların siparişini ben neden göndereyim. Ben uzak yoldayım.Buna sinir oldum ayrıca

1. Bayramlarda ve özel günlerde görüşün, yüzeysel konulardan konuşun samimi olmayın, laf sokmaya kalkarsa gülün geçin umursamayın.

2. Her şeye de karışmayın bırakın eşiniz ailesiyle olan konularında istediğini yapsin.

Atıyorum evimde ağırladım yaranamadıma kadar , evinizde agirlamasaydınız ama bayramda arayıp kutlayıp gorevinizi savsaydınız.

Biraz politik olmalısınız.

Eski konunuzu hatırladım. Orada da "Ekstra hareketlere girmeyin bence aileye kötü söylemeleri için prim vermiş olursunuz, hatta eşinize de bu gerginliğinizi yansıtmayın." demiştim. Zaten eşiniz destekçinizdi. Ama siz durmamışsınız, kendi kendinize hırslanıp eşinizin başının etini yiyorsunuz. Salın adamı kendi ne yaparsa yapsın. Siz denizinize girin, o düşünsün telefon trafiğini ya hu. Her şeye de laf edilmez.

Evde neden agırladım?Eşim bazen, bak annem babam evleneli kaç kez geldi diyor.Hadi dedim, anne babası, anneannesi evi görmedi. Gelsinler dedim.Ama bu tarz şeylerede girmeyi düşünmüyorum.
İşte havadan sudan muabbet yok. Konulacak konu yokki.Paranın yetmediginden bahsediyorlar. Bilmiyorum beklentileri mi var.Şu geldi evimi temizledi, o şöyle böyle.
1 yıldır aslında baya mesafeliyim.Ancak beni delirten, bu kadar mesafeye karşı laf sokmaları.Ben onlarla samimi degilken, ne temizliği ne hizmeti.
Aslında bayramdan bayrama gitmek ıstıyorum.Gidelim falan demeyeceğim eşime bakalım. Sorun çıkmazsa, gitmeyi düşünmüyorum.

Peki şunu söyleyin.Bunlar iki emekli. Evleri kendinin.Bilmem kaç kg dondurma siparişi edip, sipariş geldiginde, ah para bitti diye aglanıyor. Onların siparişini neden ben ödüyorum.
Ben gerçekten gitmeyi düşünmüyorum. Aile muhabbetinden sıkıldım. Kvde eminim arar. Kv mesafe, görüşmemeyi falan problem yapar. Kpyi doldurur.Bir böyle denemeyi düşünüyorum. Eşime birşey dememeye çalışacağım. Bakalım bu şekilde sorun olacak mı

kayınvalideniz bu oğlumun çalıştığı yerden diyecek ona hevesleniyor anne oğul arasında hallolabilecek birşey ve size zararı yok ,ayıp olmuş bunun için eşinizle tartışmanız ve evet bayramda kayınvalidenizi arayıp iyi bayramlar demeniz daha doğru olurdu ne olursa olsun o eşinizin annesi ve aranızda gerçekten büyük meseleler de yok

tüm konularınızda haklılık payınız var kabul ama sizde sınır bilemiyorsunuz tam olarak eşiniz sizin istediğiniz gibi davransın istiyorsunuz ailesine karşı
adam bu
ya deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz sizde küçük şeylerden tartışma çıkaran bir eşsiniz o da ailesine sizin istediğiniz her konuda tam istediğiniz kadar hayır diyemeyen biri. ya birbirinizi idare edeceksiniz ya da ayrılın madem bu kadar sorun yaşıyorsunuz

Laf soylenince kibarca lafı gedigine oturtun eğer onlar kibarca sokarsa lafı yoksa eşiniz söylesin. Anne o benim eşim ve eşime karşı bu tavrınız beni rahatsız ediyo ya da üzüyor desin.

Eşim telefonu verseydi konuşacaktım.Ancak önden gittik diye sorun olmaz diye düşündüm ben.
Kv sadece çalıştığı yere heveslenmiyor. Huyu bu. Eşimin arkadaşının marketi var. Evler uzak bu arada birbirine. Arkadaşının dükkanıyla bizim ev arasında mesafe var. Normalde kv geçen yıl, o dükkandan dondurma siparişi verirdi.Süt siparişi verirdi eşime. Adam dükkanı kapattı. Bu sefer firmadan direk almasını söylemiş. Yeni evliyken de eşim markette çalışıyordu. Taa eşime oradan deterjan siparişi veriyordu. Bende bunu anlamıyorum.Heryer market magaza.

Bu yüzden tabiki ayrılmak istemiyorum. Sadece az görüşmek, o lafları duymamak istiyorum.Az görüşünce sorun yoktu aramızda. Yeni sorunlar yaşanmıyordu en azından

Laf soylenince kibarca lafı gedigine oturtun eğer onlar kibarca sokarsa lafı yoksa eşiniz söylesin. Anne o benim eşim ve eşime karşı bu tavrınız beni rahatsız ediyo ya da üzüyor desin.
Eşim hayatta söyleyemez işte. Tamam beni koruyor. Kız çalışıyor yoruluyor diyor.Ancak kv gülerek laf soktuğu için, eşim laf sokmuyor diyor.Suratları beş karıştı o gün. Ters ters konuştular. Eşim hep polyanna.Onların kafası dolu diyor.Ama bidaha gidersem çok az muabbet edecegim.

Eşinize hak verdim. Tabii ki özel günlerde arayıp nezaketen 3-5 dk konuşmanız gerekir. Ayrıca bir dondurma parasını da sorun etmeyin yahu. Yani düşünüyorum aileme aldığım bir hediye için ne bir şey söyletirim ne de ona söylerim. Geçen konunuzda da benzin hesabı yapıyordunuz. Böyle ufak şeylerden evliliğinizin tadını kaçıracaksınız

Bu yüzden tabiki ayrılmak istemiyorum. Sadece az görüşmek, o lafları duymamak istiyorum.Az görüşünce sorun yoktu aramızda. Yeni sorunlar yaşanmıyordu en azından
görüşmek zorunda kaldığınızda yaşadığınız şey her kayınvalidenin gelinden beklediği şey bunlar sorun bile değil müsait değilim dersiniz olur biter siz çok büyütüyorsunuz bayramda annesini aramamanız büyük ayıp . kadının laf söyleyeceği de buna belli eşinizinde kırılacağı belli sonra vay efendim neden gerildik diyorsunuz değilmi ama ?

Haklısınız ama konuşmak içimden gelmedi. Hala gelmiyor

Birinci si arayıp iki dk bayram kutlamak zormuydu ikincisi dondurma olayı yapaydin havale EFT neyse zormuydu .ya tamam sevmiyorsunuz ama onları atamazsınız eşinizin ailesi böyle küçük meselelerle hem eşinizin desteğini kaybetmeye hemde onlara laf vermeye değer miydi biraz akıllıca hareket etmek lazım

Haklısınız ama konuşmak içimden gelmedi. Hala gelmiyor
kayınvalidenizde size bayılmıyordur belki eşinizde ailenize bayılmıyordur eş hatırı diye birşey var kayınvalidemle konuşmuyorum ben ama her bayram mutlaka ararım çocuğumun babanesi kütüklerine girmişim torun vermişim ,kinci olmayın idare etmeyi de bilmek gerek özel zamanlarda aramak gerek ... iyi bayramlar nasılsınız derdiniz 2 dk kapatılacak telefon eşinizin kalbini kırdığınıza değdimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…