Biraz derdimi dökeyim tavsiyeye ihtiyacım var

Evlendiğinize göre eşiniz de siz de reşitsiniz, yetişkinsiniz, neden hayatınızla ilgili konularda ana-babadan izin alıyorsunuz anlamadım.
Hep diyorum, kadın olsun erkek olsun, üniversite bitince iş bulup bir süre tek başına yaşanmadan, kendi ayaklarının üzerinde durmadan, kendi kararlarını almadan evlilik yapılmamalı. NET!
Evli, barklı, çoluk çocuk sahibi insan izin mi alırmış yahu.

Kışın geçim gerçekten zor
Doğum yakın cepte para yok aslında varda yok yazdan çalıştığı paralar gelmedi 5+5 yani 10bin gelcek 2 yerden ama hala gelcek inşallah yani
Allah sabır versin çocuk uyurken iş yapmaya çalış ufoyuda gezdir yanında yapcak bişey yok öncekş ev sobalıydı ufo gezdiriyodum çocuk gözümün önünde olsun diye
Evden iş yap mesela ikramlık şeyler yapıp satabilirsin eve iş veren yerler bulabilirsin
Eşinin ailesi karışıyosa o eşinin pısırıklığı kusura bakma da kimsenin kimsenin yuvasına karışma hakkı yok eşin her seferinde tamam derse yâkında maaşı da isterler onlar yönetir evinizi

Babanızı ikna etmeye çalışın.
O da olmazsa madem evlatlıktan çıktım, artık görüşmemize gerek yok deyin rest çekin.
Eşinizi tatlı dille, gerekirse kavga ederek, gerekirse cinnet geçirerek bir şekilde ikna etmeye çalışın.
Unutmayın, her şey evladınız için ve siz onun için dünyayı karşınıza alırsınız, almalısınız.
Sen nasıl annesin diyenler var. Ben kötü bi annemiyim. Kızımın peşinde pervane oluyorum. Geceleri uyumuyorum üstü açılacak diye. Uğraşıyorum bazen gücümün yetmediği şeyler oluyo. O zaman ben kötü bi anne mi oluyorum

Eşiniz anladığım kadarıyla sizinle zıtlaşmak istemiyor uzlaşmaya meyilli. Bu güzel birşey. Ailesine durması gerektiği çizgiyi çekerse biraz rahat edersiniz inşallah.
Her ne kadar burda beni bu söylediğim yüzünden taşa topa tutacak olanlar olsada eşim pek kıyamaz bana. Ben bugüne kadar hep tamam dedim sabrettim sustum. Az önce patladım üzüldü sesine yansıdı gelince konuşalım dedi. Kararlı duracağım bu sefer

Evlendiğinize göre eşiniz de siz de reşitsiniz, yetişkinsiniz, neden hayatınızla ilgili konularda ana-babadan izin alıyorsunuz anlamadım.
Hep diyorum, kadın olsun erkek olsun, üniversite bitince iş bulup bir süre tek başına yaşanmadan, kendi ayaklarının üzerinde durmadan, kendi kararlarını almadan evlilik yapılmamalı. NET!
Evli, barklı, çoluk çocuk sahibi insan izin mi alırmış yahu.
Size birşey söyleyiyim mi geçenlerde watsapp tan fotoğraf paylaştığım için ne annemden be de babamdan yemediğim laf kalmadı.

Kim size niye izin Vermiyor? Siz niye buna izin veriyorsunuz? Madem başka eve çıkmanıza izin vermiyorlar o zaman ısınma parasını vs ödeyecekler. Çocuğunuz var allah bağışlasın neden hala birilerinden izin alıyorsunuz anlamakta güçlük çekiyorum. :kızgın:

Kışın geçim gerçekten zor
Doğum yakın cepte para yok aslında varda yok yazdan çalıştığı paralar gelmedi 5+5 yani 10bin gelcek 2 yerden ama hala gelcek inşallah yani
Allah sabır versin çocuk uyurken iş yapmaya çalış ufoyuda gezdir yanında yapcak bişey yok öncekş ev sobalıydı ufo gezdiriyodum çocuk gözümün önünde olsun diye
Evden iş yap mesela ikramlık şeyler yapıp satabilirsin eve iş veren yerler bulabilirsin
Eşinin ailesi karışıyosa o eşinin pısırıklığı kusura bakma da kimsenin kimsenin yuvasına karışma hakkı yok eşin her seferinde tamam derse yâkında maaşı da isterler onlar yönetir evinizi
Buralarda eve iş alabileceğim yerler var mıdor bilmiyorum nerelere bakmalıyım

Kötü anne tabiki değilsiniz sadece daha fazlasını yapacak güç sizde:) çocuklarınız için kararlı olun yapılması gerekeni siz yapın ailesi bile olsa onlardan beklemeyin çünkü hep hayal kırıklığına uğratırlar

Size birşey söyleyiyim mi geçenlerde watsapp tan fotoğraf paylaştığım için ne annemden be de babamdan yemediğim laf kalmadı.
Siz yetişkin bir kadınsınız, çocuğunuz var, annesiniz, bence tıkayın kulaklarınızı hatta ve hatta önce kendinizi yetişkin olduğunuza ikna edin ve ana babanızın karşısına yetişkin bir kadın olarak çıkın. Ayaklarınız yere sağlam bassın.

1. Başında bize ev alınacağı söylendi demişsiniz ne münasebet. Ev almak zorundalar mı? Ev alınacak denildiği için mi evlendiniz yani?
2. Kocanızın bütçesi yetmiyorsa sizde çalışacaksınız. Kimse kimseye bakmak zorunda değil.
3. Çalışmak için kimseden izin almak zorunda değilsiniz, kimseye hesap vermek zorunda da değilsiniz. Neden onları dinliyorsunuz?
Neresinden bakılırsa bakılsın bana göre eşiniz ve siz hatalısınız. Beklentileri yüksek tutup, ailenin ağzının içine baktığınız için.

S SononoBoSolok aynı babam ve çocukluğum. Bende buz gibi rutubetli bir evde hastalık içinde büyüdüm. Babam hep ailesinden yardım bekledi. vs vs aynı yani. Valla ben aileme çok kızıyorum; annem çalışabilirdi mesela, siz de rest çekin ya çalışacaksınız ya kp çalıştığınız kadar gelir verecek eve. Böyle saçmalık olur mu.

bakin zaten evlenmissiniz, cektiginiz sıkıntı da az buz degil anladigim kadariyla bu zamana kadar. esiniz 30 una gelmis nerdeyse.... bi insan saygiyla agiza bakmak arasindaki cizgiyi bilmeli bence

30 yasinda babana bagirmaman gerektigini idrak etmissindir ama 30 yasinda bi adam karisina calismak icin benim babamdan izin al diyemez

siz araba alirken kredi cekmek icin babama sor dediniz mi esinize

herseye ailemizi dahil edeceksek neden evlenip ev kuruyoruz... esiniz agziniza bi parmak bal çalıp bunla idare et diyo resmen. bi erkek kolay kolay rahatini bozup ailesini karsisina almaz. annesine karsi dik duruyosa mecbur kalmıştır yurutebilse ona da ses etmezdi.

30 yasinda adam el kadar bebeye acimayip da ana babasina ses edemiyosa ben o adami bir dk evde tutmam cidden
Annesi gerçekten zor bi insan eşimi çok bunaltıyodu hala da öyle. Kendi gördğ kendi çekti çizgisini ama babasına yapamıyo bunu

cunku herkes alismis sizin sessiz sakin mulayim herkes iyi olsun tavirlariniza

kime ne ya
sizin hic mi kendinize ait alaniniz olmayacak bu aileler cok abartiyo cidden

Eşiniz sizin huyunuza gider gibi görünüp yine ailesinin dedigini yapan cinslerden görünüyo. Bu tipler kendi ailelerine bagımlıdır ve gerekirse parayı sizden kısıp onlara götürürler tam bir parazittirler. Siz dardayken arabayı üst modelle degistirmeside kredi ödeyerek birikim yapma amaçlı parayı bi cebinden alıp ötekine koyuyor ve sizi yine darda bırakıyo paraya hasret yasatıyo. Kv’nin de hayır yaptıgına inanmıyorum kendi oglu dardayken neden elaleme yedirsin ki hayırsever olsa önce oglunu torununu düsünür. Sever gibi görünüp size psikolojik şiddet uygulanıyor ama siz iyi niyetinizden bunları göremiyorsunuz. Allah kurtarsın diyorum.

1. Başında bize ev alınacağı söylendi demişsiniz ne münasebet. Ev almak zorundalar mı? Ev alınacak denildiği için mi evlendiniz yani?
2. Kocanızın bütçesi yetmiyorsa sizde çalışacaksınız. Kimse kimseye bakmak zorunda değil.
3. Çalışmak için kimseden izin almak zorunda değilsiniz, kimseye hesap vermek zorunda da değilsiniz. Neden onları dinliyorsunuz?
Neresinden bakılırsa bakılsın bana göre eşiniz ve siz hatalısınız. Beklentileri yüksek tutup, ailenin ağzının içine baktığınız için.
1. Ev alınacaktı ama onlar kendi parasıyla değil eşimin üvey babannesinin öldükten sonra eşime devredecek bir evi var. Eşimin sayılır o satılacak dediler. Yoksa almak zorunda değiller evet.
2. Ben düşünmesem istesem çalışmam ben mi dedim sana kredi çek diye paşa paşa da bakacaksın bana da demeyi bilirdim ama biz bu yükün ltına beraber girdik.
3. Ben kimseden izin almadım kendilerince izin vermemişler ben çalışma konusunda kararlılığımı sürdürmeye çalışıyorum ve hâlâ iş bakıyorum

S SononoBoSolok aynı babam ve çocukluğum. Bende buz gibi rutubetli bir evde hastalık içinde büyüdüm. Babam hep ailesinden yardım bekledi. vs vs aynı yani. Valla ben aileme çok kızıyorum; annem çalışabilirdi mesela, siz de rest çekin ya çalışacaksınız ya kp çalıştığınız kadar gelir verecek eve. Böyle saçmalık olur mu.
Kzım böyle bi yaşantıyı hak etmiyo :(

Ha birde buna katlanmanızda ki alt sebep yazdıklarınıza bakılırsa kendi ailenizde de sizi hatalı suçlu psikolojisine sokmuş olması. Bu hisse alıştıgınız için onların da size aynı duyguyu yaşatmasını sineye cekebiliyorsunız. Saf iyi niyetli özgüveni elinden alınmış ezilmeye karşı koyamayan insanlar böyle adamların elinde ziyan oluyo malesef. :işsiz:

Back