Biraz derdimi dökeyim tavsiyeye ihtiyacım var

Ben küslükten hiç hoşlanmam sanırım araya dargınlık girecek diye fikirlerimi diretemedim hiç ancak anlıyorum ki başka tüelüsü de olmayacak. Küslük olursa ne yapmalıyım pekş
Eşinizin sevgisini sorgulamaya başlayın derim.
Çünkü seven erkek karısını çocuğunu izbeye mahkum etmez.
Bir şeyler yaparken karısının da fikrini alır, karısı bir şeyler istediğinde dikkate alır.

Çocuğunu böyle süründüren adami seviyorsunuz ha! Cocugunuz böcekli, soğuk evde yaşiyor ve babasi araba ile hava atma peşinde! Cocugun ilerde astim olabilmesi, ciğerleri ile sorunu olabilmesi önemli değil.

Bol bol sevin, sevişin. Hatta ikinciyide yapin. Onunda hakkidir böcekli evde yaşamak! Kimsenin anneliğine şimdiye kadar laf etmedim ama bu nedir arkadaş? Bu nasil bir anne babalik? Sinirlerim hopladi yemin ile.

Umarim fakesin, başka birşey demiyorum.
Hayır değilim. Siz anneliğime laf edemezsiniz. Benim nasıl çırpındığımı göremezsiniz. En azından uğraşıyorum. Kabul edilip biyere çağrılsam zaten çalışmak kararındayım. Bu evde yaşamaktan mutlu değilim çabalıyorum uğraşıyorum. Biraz anlayış bu kadar mı zor. Ben destek almak için geldim eziklenmek için değil. Güç arıyorum hemcinslerimden cesaret istiyorum anlayış istiyorum. Zor değil...

bu erkeklerin araba ve telefon sevdası inanılmaz. aç gezip ikisini yeniliyorlar. Siz acil bir işe girin bence. Çok üzüldüm gerçekten kimse böyle hayatları haketmiyor, bir de buna sizin yerinize başkası karar veriyorsa
Ağlayamıyorum sanıyordum. Şurada gerek destek olanlar gerekse beni taşa tutanlardan dolayı sanırom duygulandım biraz. Başvurduğum yerlerden haber bekliyoeum şuanda.

Eşin ailevi konuları sizle halletmeli kime ne çalışmanız ev taşımanız siz ikiniz karar verdikten sonra maddi destekleri de yokmuş ben olsam hiç durmam önce evi değiştirirdim çocuk aoguktan hasta oluyomuş degermi yani sonra da bi işe girerdim en az 2020 tl maaş şimdi eşin borçları ödesin sen aldığın parayla evin mutfak ve giyim gezme onları üstlen Allah yardımcımız olsun

Eşinizin sevgisini sorgulamaya başlayın derim.
Çünkü seven erkek karısını çocuğunu izbeye mahkum etmez.
Bir şeyler yaparken karısının da fikrini alır, karısı bir şeyler istediğinde dikkate alır.
Alıyo ama başkalarının engeline takılıyo. Benim onu kendine getirmem lazım. Ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum

Eşin ailevi konuları sizle halletmeli kime ne çalışmanız ev taşımanız siz ikiniz karar verdikten sonra maddi destekleri de yokmuş ben olsam hiç durmam önce evi değiştirirdim çocuk aoguktan hasta oluyomuş degermi yani sonra da bi işe girerdim en az 2020 tl maaş şimdi eşin borçları ödesin sen aldığın parayla evin mutfak ve giyim gezme onları üstlen Allah yardımcımız olsun
Lise mezunuyum üniversite için sınava hazırlanıyorum. Asgari ücret verirler mi bilmiyorum. Ancak şuan her türlü maddi güce ihtiyacım var. Lise mezunu olarak da deneyimsiz oöduğum için iş bul am biraz zor oluyo

Eşiniz nasıl babam izin vermiyor diyorsa siz de aynı taktiği kullanın gerekirse.

Babam ev bulmuş, taşının diyor. Babam iş bulmuş, gel çalış kızım diyor. Babamı ezemem deyin.
Annem çocuğa bakarım demişti. Ancak kv nin istemediğini söylediğimde yapacak bişeyin yok çalılmicaksın madem dedi.

Alıyo ama başkalarının engeline takılıyo. Benim onu kendine getirmem lazım. Ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum
Takılmamalı.
Araba alırken babasının iznini aldı mı, kredi çekerken?
Ya da hangi işe gireceği konusunda?

Bakın size kendimden örnek vereyim.
Ev alırken eşime dedim ki 2+1 ev alalım, kalan parayla sana araba alalım.
Hayır dedi, 3+1 alalım, çocukların kendi odası olsun.

Düşünceli baba, koca böyle olmalı.

Valla bi acayipsiniz.Her ay maaş yatır deyin bakalım yatıracakmı öyle bir iki ver demeyle olmaz.Bak güzelim bende çalışmıyorum ama yaşam şartlarım dört dörtlük.Ama senin şartlarında olsaydım ne kp ne kv ne koca hiçbirini dinlemezdim.
Haklısınız ama eşim istemiyor işte.

Ağlayamıyorum sanıyordum. Şurada gerek destek olanlar gerekse beni taşa tutanlardan dolayı sanırom duygulandım biraz. Başvurduğum yerlerden haber bekliyoeum şuanda.

malesef bu aralar bu düşene ben de vurayım çoğaldı. belki doğru söylüolar ama o kadar kötü bir üslubla söylüolar ki insan perişan oluyor. inşallah en kısa sürede iyi haberler alırsınız. Çalışmak sadece maddi olarak değil sizin bakış açınızı da değiştirir.

Takılmamalı.
Araba alırken babasının iznini aldı mı, kredi çekerken?
Ya da hangi işe gireceği konusunda?

Bakın size kendimden örnek vereyim.
Ev alırken eşime dedim ki 2+ev alalım, kalan parayla sana araba alalım.
Hayır dedi, 3+1 alalım, çocukların kendi odası olsun.

Düşünceli baba, koca böyle olmalı.
Evet araba alırken de kredi çekerken de izin almıyomuş gibi görünsede hepsinden babasını haberdar etti.

Güçlü ol kariyer sahibi olamayıp sadece evlat için iş hayatına katlanan okadar çok kadın var ki bir anne olarak dünyaya getirdiğiniz yavrunuzu elinizden gelen en iyi şartlarla yetiştirmeliyiz
İnanın çok çabalıyorum deli gibi iş bakıyorum ama bulamadım henüz

Evet araba alırken de kredi çekerken de izin almıyomuş gibi görünsede hepsinden babasını haberdar etti.
Neden babası onun her şeyine onay veriyor sizce?
Çünkü oğlu.
Sizin istekleriniz neden kabul edilmiyor?
Çünkü el kızısınız.

Karşınızda iyi niyetli insanlar yok. Sizin üzerinizden ego tatmin eden insanlar bunlar. Ve maalesef buna izin veren de eşiniz.

Hayır değilim. Siz anneliğime laf edemezsiniz. Benim nasıl çırpındığımı göremezsiniz. En azından uğraşıyorum. Kabul edilip biyere çağrılsam zaten çalışmak kararındayım. Bu evde yaşamaktan mutlu değilim çabalıyorum uğraşıyorum. Biraz anlayış bu kadar mı zor. Ben destek almak için geldim eziklenmek için değil. Güç arıyorum hemcinslerimden cesaret istiyorum anlayış istiyorum. Zor değil...

Neyin gücü cesaretini? Ne yaptinda çabaliyorsun? Eşinden arabayi satmasini bile istememişsin. Aklina bile gelmemiş, burdan o fikiri aldin.

Benimde bir kizim var, ateşi olduğunda bile şaşiriyoruz ne yapsak diye. Kiyafetlerini, şampuanlarini organik olmasina dikkat ediyoruz, yani birak soğuk evde kalmayi.

Yani annenlere bebek ile gidip, o evden taşinincaya kadar annenlerde kalip rest çekmeyi düşünemedinmi?

Ve bile isteye cocuğunu soğuk evde birakan kişinin anneliğine gayette birşeyler derim. Sinirlenmemek elde değil.

Neyse yazdiklarimi es geç. Bu konu rahat 40 sayfa olur. 39üncü sayfadada halen "ama ben eşimi seviyorum" diye yazarsin.

Aklima psikolojik şiddet yaşayip, boşanmayan üye geliyor. Hatta yazim stiliniz bile ayni. Oda diyordu "artik kendime deger verecem" ve halen kocadan bosanmadi o.

Bu artik son mesajim olacak. Boş polemiğe girmek istemiyorum.

Kendisini ikna ettim. Başta tamam çalışma madem diyodu şimdi de konuşakım tekrar dedi. Ben diretmekte kararlıyım.
Eşiniz anladığım kadarıyla sizinle zıtlaşmak istemiyor uzlaşmaya meyilli. Bu güzel birşey. Ailesine durması gerektiği çizgiyi çekerse biraz rahat edersiniz inşallah.

Annemle bu konuları konuşmak istemem. Genelde beni haksız çıkarır ve zoruma gider
Babanızı ikna etmeye çalışın.
O da olmazsa madem evlatlıktan çıktım, artık görüşmemize gerek yok deyin rest çekin.
Eşinizi tatlı dille, gerekirse kavga ederek, gerekirse cinnet geçirerek bir şekilde ikna etmeye çalışın.
Unutmayın, her şey evladınız için ve siz onun için dünyayı karşınıza alırsınız, almalısınız.

Eğer aileniz sizi kollarsa söyleyin. Aksi halde kimseyi aracı yapmayın.
Çünkü sizin yuvanızı siz korumak zorundasınız.
İş ve ev aramaya devam edin. Bulduğunuzda da eşinize ya taşınırız ya taşınırız diyeceksiniz.

Başka seçenek bırakmayın.
Az önce aradı eşim. Yine tutamadım kendimi ağladım telefonda. Ama dediğiniz gibi ben artık bu evden çıkıcam gerekirse babamla konuşcam dedim. Gelince detaylı konuşalım dedi.

Back