- 4 Şubat 2019
- 216
- 128
- 33
- Konu Sahibi SononoBoSolok
-
Ailemle aynı ilçedeyiz. Evet durumumu biliyorlar. Babamın çok canı sıkılıyo duruma sırf benim huzurum kaçmasın diye bişey diyemiyo. Annem kardeşinden iste lazım oldukça durumunuz düzelince verirsin diyoSizin aileniz nerede? Şartlarınızı biliyorlar mı?
Biz herşeyi ayarladık ben anaokullarına gittim görüşmeye. Bir öğretmenim vardı lisedeyken sağolsun yarsımcı oluyodu. 600 teklif eden yere bile razıydım. Annem bakarım dedi her ne kadar her gün oraya bırakıp almak büyük sıkıntı oşsada herşeyi göze almıştım. Tek sorun işe kabul edilmekti. Ancak kp izin vermemiş. Eşime ben konuşayım dedim. Övünmekten değil çok iyi niyetli bi insanım. Hatta bazen saf bile olabiliyorum belki ikna ederim dedim. Eşimde tamam konuş ama Betül(kız kardeşi) gitsin öyle konuş ağızlarına laf verme. Babam kızarsa falan duymasınlar dedi. Çare arıyorum işte.
250 tl suyu ne yapıyorsunuz?
Ben sizin bu yorumunuza oturup ağlayacak kadar doluyum. Teşekkür ederim sadece. Evet pasifim sindirildim buda çocukluğum dan gugğne gelen bişey. Hiçbizaman kimsenin yüzüne durup karşı gelemedim. Buraya biraz kendimi bulmak cesaretlenmek için geldim. Nasıl düşünürseniz düşünğn bunun için sizi yargılayamam. 350 de işime falan gelmedino zamanlar buralarda kiralar hep aynı civardydı zaten. Şimdi 1000 tl umrumda olmaz biyerden bulup buluşturup veririm. Ben patlamayı bu konuda gerekirse tartışmayı göze aldım. Sadece eşimi kırmamak adına görümcemin gitmesini bekliyorum.Sizin de işinize geliyordur 350 ondan. Ayrıca kayınbabana de ki ya yardım edin ya da çalışacağım karışmayın. Kız kardeşi duyarsa duysun. Bence işe girin sonradan haberleri olsun aslında.
Bence buraya sadece iç dökmeye konu açtınız. Hiçbir faaliyet yapamayacak kadar pasif ve bunu da "iyiniyet " olarak aksedecek kadar sindirilmiş birisiniz.
Neyse umarım içiniz ferahlamıştır yazınca
Bakın siz 23 yaşında evli bir kadınsınız.Aslında bilmiyorum hiç lafı geçmedi böyle bişeyin bunu akşam bi konuşacağım. Fikir vermiş oldunuz teşekkür ederim.
Haklısınız ama benimde gidip derdimi dökünce eşimin ailesine gidip de böyle böyleymiş yardımcı olun diyebilecek bi ailem yok malesef. Evet canları sağ olsun ellerinden geldiğince yardım ediyolar ama bu konu açılırsa büyğk tartışılır. Ben en kısa zamanda eşimin ailesine fikirlerimi açmayı düşünüyorumO çocuğu böcekli evde tutmayın siz bi annesiniz bunun farkında olun ifa ne kadar sıcaklığı muhafaza edebilir ki ya daha fazla hastalanırsa
Annelerin çaresiz kalıp oturmasını hazmedemiyorum sizde eşiniz kadar suçlusunuz
Eşiniz nasıl babam izin vermiyor diyorsa siz de aynı taktiği kullanın gerekirse.Ailemle aynı ilçedeyiz. Evet durumumu biliyorlar. Babamın çok canı sıkılıyo duruma sırf benim huzurum kaçmasın diye bişey diyemiyo. Annem kardeşinden iste lazım oldukça durumunuz düzelince verirsin diyo
Valla bi acayipsiniz.Her ay maaş yatır deyin bakalım yatıracakmı öyle bir iki ver demeyle olmaz.Bak güzelim bende çalışmıyorum ama yaşam şartlarım dört dörtlük.Ama senin şartlarında olsaydım ne kp ne kv ne koca hiçbirini dinlemezdim.Para istesek verir. O konuda sıkıntı yapmadı bu güne kadar. Ama kv bi kaç sefer lafını ettiği için istemiyo artık.
İnanın banyoya girmeye bile korkuyoruz nasıl böyle geliyo faturlar anlamıyorum bende. Eşim zamlandı herkese aynı civarda geliyo diyo. Sordum çoğu kişide yaklaşık o aralıkta söylediler. Asım attığımız şey para olmuş250 tl suyu ne yapıyorsunuz?
Güçlü ol kariyer sahibi olamayıp sadece evlat için iş hayatına katlanan okadar çok kadın var ki bir anne olarak dünyaya getirdiğiniz yavrunuzu elinizden gelen en iyi şartlarla yetiştirmeliyizHaklısınız ama benimde gidip derdimi dökünce eşimin ailesine gidip de böyle böyleymiş yardımcı olun diyebilecek bi ailem yok malesef. Evet canları sağ olsun ellerinden geldiğince yardım ediyolar ama bu konu açılırsa büyğk tartışılır. Ben en kısa zamanda eşimin ailesine fikirlerimi açmayı düşünüyorum
Bu sene kesin kararlıyım. Biraz toparlanmauı bekliyorum. Mayısta maaşında artım olacak. O zaman ailemide devreye sokacağım.
Denedim ama iş bulamıyorum kücük bir yerde oturuyorum. Kimseyi tanımıyorum doğru düzgün. İş bakmaya devam edeceğim bu konunun peşini bırakmayı düşünmüyorumEve iş alın bişiler yapın bakın kendimi bildim bile hep çalıştım Doğumdan sonra 3 aylık bırakıp sütleri aka aka çalışan mı görmedim uykusuz gelen mi kim evladından ayrı kalmak ister ama bu şartlarda yapılacak en doğru şey
İnanın banyoya girmeye bile korkuyoruz nasıl böyle geliyo faturlar anlamıyorum bende. Eşim zamlandı herkese aynı civarda geliyo diyo. Sordum çoğu kişide yaklaşık o aralıkta söylediler. Asım attığımız şey para olmuş
Ezik biraz ağır olmuş ama sorun değil. İzin almadım ayrıca o kendince izin vermemiş. Ve farkındaysanız izin vermedi çalışmayacağım demedim hala iş bakıyorum ve bu konuyu kendisiyle de konuşacağım.Neden KPden izin aliyorsunuz? Esiniz de siz de cok pasif ve eziksiniz kusura bakmayin kac yasinda coluklu cocuklu insanlarsiniz, neden calismak icin KPnin agzina bakiyorsunuz?
Once is bulun, sonra da o bocekli evden tasinin bence.
Sorun nerde bilmiyorum. Ama inanın bu güne kadar su faturasında 90 yada 100 ü görmüş değilim 2-3 aydır 200 ü geçkin geliyor soğuk olduğundan kullanmaya bile üşenirken hemde.ben buna dikkat etmemişim. Konu sahibi hamam mı işletiyorsunuz, bahçe mi suluyorsunuz. Aksi takdirde mümkün değil. Eşim yaz kış günde iki kez duşa girer, ben öyle en az günde bir duş alırım 100 lira civarı su faturamız var ki suyun pahalı olduğu bir ildeyiz. Siz banyoya girmeye korktuğunuzu söylüyorsunuz üstelik.
Bakın şu cümleyi iyi düşünün.yardımcı olun diyebilecek bi ailem yok malesef.
Öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Herkes bu kadar anlayışlı olmayabiliyo. Arabayı satma konusunu eşime açacağım hemde hemen işten gelir gelmez. Umaım artık beni dinler.Bakın siz 23 yaşında evli bir kadınsınız.
Eşinizin ve ailesinin size 13 yaşında çocuk gibi davranmasına izin vermeyin.
Mesela Mayıs'ı beklemek zorunda değilsiniz.
Arabayı satsın ve hemen bir ev bulup çıkın. Siz de işe girmek istiyorsanız girin.
Kocanız sizi seviyorsa isteklerinizi dikkate almalı. Siz zaten 5 sene sevdiğiniz için her şeye katlandınız. Artık sıra eşinizde.
Kendisini ikna ettim. Başta tamam çalışma madem diyodu şimdi de konuşakım tekrar dedi. Ben diretmekte kararlıyım.Bunu öğrenme gibi bir niyeti yok mu hiç konuşuyor musunuz bunu ? Sizin çalışıp çalışmayacağınız hakkında babasının yorum yapma hakkı bile yok ki. Ha çalışmanıza engel oluyorsa pamuk eller cebe o zaman.
Dinlemezse bir cinnet işi çözer.Öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Herkes bu kadar anlayışlı olmayabiliyo. Arabayı satma konusunu eşime açacağım hemde hemen işten gelir gelmez. Umaım artık beni dinler.
Ezik biraz ağır olmuş ama sorun değil. İzin almadım ayrıca o kendince izin vermemiş. Ve farkındaysanız izin vermedi çalışmayacağım demedim hala iş bakıyorum ve bu konuyu kendisiyle de konuşacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?