Biraz derdimi dökeyim tavsiyeye ihtiyacım var

Valla iş kocanda bitiyor.kp kim oluyorda çalışmana yok evini değiştirmene kadar karışabiliyor.Geçen gün eve geç geldik diye kp eşime telefonda naptınız bu saate kadar filan demiş.Eşim bi bağırdı karımla da mı gezemiycem karımla geziyorum nolmuş diye.Yani iş eşte bitiyor.
Annesine karşıda öyleydi. Ben söylemekten bıkmıştım. Ama Rabbim işte zamanla gördü ve annesini karıştırtmaz artık bişeyimize. Ne yazık ki babasından korkan bir tip eşim
 
Eşim bana karşı çok anlayışlı. Senden llah razı olsun bunca sıkıntıda yanımdasın destek oldun senden başka kimsem yok der hep. Ama ailesine gelince pek dili tutmaz.
Kendi çekirdek ailesinin menfaatini gözetmeyen, karısını, çocuğunu oturulmayacak evde yaşatan, onları mağdur eden eş,iyi eş değildir..
 
O bir sene vaadine inanmanız hata zaten. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Kimseden ev, yardım, düğün dernek beklentiniz olmasa zaten kimse sizin kararlarınıza karışamayacaktı.
Gerçi 18 yaşında çocuğu evlendirende de kabahat var o ayrı mesele. Eşinizin de sizden yaşça çok büyük olduğunu sanmıyorum. Daha karar alırken anne babaya danışma yaşlarında olduğunuz için evlenip kendi ayaklarınız üzerinde durmayı, kendi kararlarınızı vermeyi, kimseye muhtaç olmamayı beceremiyorsunuz henüz. Şu saatten sonra yapabileceğiniz tek şey biraz kararlı durup kimseden izin almadan çalışmak.
Eşim 29 yaşında ben şuan 23 üm. Kararlarımızı veriyoruz ama uygulayamıyoruz malesef. Bunun için fazlasıyla çabalıyorum.
 
Kusura bakmayın da kocada falan değil suç, tamamen sizde. Eğer kendinizi ve kızınızı düşünmüyorsanız kimseyi suçlamaya hakkınız yok. Sinirlendim okurken izin de izin ayy çok güzel aferin.

Canımı dişime takıp haftanın 7 günü eşek gibi çalışıyorum kendi ayaklarımın üzerinde durabilmek için. Böcekli evlerde oturup ailemi orda yaşatmaya çalışan bir aileye de iki espri yapar güler sonra gider işime paramı kazanırım kusura bakmayın. Ortada çocuk olmasa iyi oluyor belki aklınız başınıza gelir diyeceğim ama o çocuğa yazık ya. Ayıp, yazık, günah.
 
Hiç ilgilendirmez sizin çalışmanız
Gidin baba aylık 1500 lira ver çalışmıcam de bakalım kendisi iş aramaya başlar size
Para istesek verir. O konuda sıkıntı yapmadı bu güne kadar. Ama kv bi kaç sefer lafını ettiği için istemiyo artık.
 
Söyleyin arabayı satsın. Evi taşısın. Taşıyamıyorsa eve soba kursun pisliğini de o temizlesin.
Satmaz sanmıyorum. Şimdilerde hastanede bir iş bakıyo.(özel sektörde çalışıyo) Eğer olursa evimi hastane yakınlarına taşımayı düşünüyorum.
 
ya esinizin ailesine benim nikahim kocama size degil , bizim aldigimiz karara siz karisamazsiniz diceksiniz



ya da yanlis belki ama ailenize durumu anlatıp konusmalarini isticeksiniz, ben size kizimi surunsun torunum olsun hastaliktan kurtulmasin diye vermedim dicek. bi aya kadar bi degisiklik olmazsa alicam kizimi dicek.



caliscaksiniz baska yolu yok. ya da izin vermiyorum diyen kayinpederinize bi dahaki izin alma maceranizda faturalarınizi da götürün

cocuk o evde böcek yuzunden hasta olsa napcaksiniz

su an yasiniz kac esinizin kac yasinda
 
Eşim 29 yaşında ben şuan 23 üm. Kararlarımızı veriyoruz ama uygulayamıyoruz malesef. Bunun için fazlasıyla çabalıyorum.
Eşinize sormayın.
Çünkü sizi oyalıyor.
İş bulun, çocuğu annenize bırakın.
Maaşı da biriktirin, eşinize vermeyin.
Çünkü taşınmak masraflı.
Size uygun bir ev bulunca o eve taşınırken kullanırsınız birikiminizi.

Eşiniz babasına hayır diyemiyorsa siz diyeceksiniz.
 
Şimdi biz ne desek sizin de bir cevabınız olacak. Sadece dert dökmek istemişsiniz belli ki çözüm aramıyorsunuz.
Sabredin yaz geliyor. Yazın da böcek ilacı falan kullanın. Ne diyelim Allah sabır versin.
Hayır derdim laf yetiştirmek cevap vermek değil olanı söylüyorum. Bişeyler yapmak istiyorum. Dik durmak ayaklarım üzerine basmak istiyorum.
 
Sizde oturuyorsunuz, kışın ısınmayan yazin böceklenen evde öyle mi? O evde çocuk var niye dinliyorsunuz ki insanlari.
Bu sene kesin kararlıyım. Biraz toparlanmauı bekliyorum. Mayısta maaşında artım olacak. O zaman ailemide devreye sokacağım.
 
Yarım saat ayrı duramadığım çocuğumdan gün boyu ayrı kalmayı göze aldım. Babannesi asla 1 gün bile bakamam dedi. Ben babası izin vermediği halde hala iş baktım bu konuda kararlıyım ama olay aileme gider biliyorum ve onlarda kv kp ne diyosa o derler büyğk ihtimalle. Zaten en çok da o zoruma gidiyo.
Eve iş alın bişiler yapın bakın kendimi bildim bile hep çalıştım Doğumdan sonra 3 aylık bırakıp sütleri aka aka çalışan mı görmedim uykusuz gelen mi kim evladından ayrı kalmak ister ama bu şartlarda yapılacak en doğru şey
 
Back