- 4 Şubat 2019
- 216
- 128
- 33
- Konu Sahibi SononoBoSolok
Mümkün etmeye çalışıyorum1 seneye yakin kiranizi odemisler sozlerini tutmuslar bence. Mumkunse calisin.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Mümkün etmeye çalışıyorum1 seneye yakin kiranizi odemisler sozlerini tutmuslar bence. Mumkunse calisin.
Ne münasebet. Çocuk yapmak için danışacak mıydım bide. Evet kv laf etti erken diye ama sadece konuştu. Boş boş.Herşeyinize kayınpeder mi karar veriyor?
Nasıl katlanıyorsunuz böyle bir hayata?
İki insan evlenmiş, üstüne çocuk yapmış (umarım onun için de izin istememişsinizdir) ama kendi hayatlarında söz hakları Yok, çekilir hayat değil.
İnşallah geçe saatlerce iş baktı eşim. Uygun olanları gözden geçirdik. İnşallah olur.Hadi inşallah yaza kalmadan hem iş hem ev bulursunuz.
Bunların hepsini tek tek yanıtladım fatura birikmiş o yüzden fazla. Arabaysa eşim satmayı düşüneceğini şuan piyasanın çok düşük olduğunu söylediYanıt geldi mi göremedim ama aynen yani.
Aynı arabanın 2 senede bir son modelini alan, 10.000 lira aylık geliri olan arkadaşım bile ekonomik kriz var diye arabasını sattı. Ki araba eli ayağı gibiydi, sürekli kullanıyordu gün içinde.
Bir de 250 lira su faturası nasıl geliyor anlamadım. Hele ki kira 400 lira olan yerde, suda birim fiyat da daha düşüktür muhtemelen.
Eşimin ailesi yüzünden çocuk isteğimi erteleyecek değildim. Bu benim kararımdı istedim ve oldu. Eşimi elimden geldiğince düzeltmeye çalışıyorum. Evlendiğimizdeki haline göre de bakarsak arasında uçurum var. Hala uğraşıyorum. Ve olacak biliyorumafedersiniz ama çocuk yaparken de babasına mı sormuş eşiniz..
Keşke önce eşinizi büyütüp sonra çocuk yapsaydınız..
Bu kadar aileye bağımlı bir adamla hayat çok zor..![]()
Ptt için alım olacakmış araştırdık biraz maaşlar 4-4bin500 arası yazıyordu. Hastane için evet öaaşı düşük ama en azından yek parça halinde alacak ve iş düzeni olacakMemurların maaşı yazdınız maaştan çok yüksek degilki...iki memur çalışaniz .arabamız 15 milyarlık...değişemiyoruz.. düşünemiyoruz..ayrıca sıfır arabada yeri geliyor bozuluyor ....
Ben bu ev için harcama yapmam. Yapmaya kalkarsam bir araba parası gider. Allahın izniyle çıkıcam bu evden.Arkadaşım çok sıkıntı çekiyorsun. ben senin yerinde olsam kayinbabayi arar arar onu taciz ederim. Kv bakmıyorsun diyince benim halimi görmüyorsunuz herhalde bence oğlun ailesine bakamıyor. Diye böyle gelene çakar gidene çakardım. Agzini actiklarinda sen cevabını yapistiracaksin. Onlar edepsizse sen daha edepsiz olacaksın.
Kocana o arabayı satırırir o eve kombi + kalorifer sistemi dosetirdim. O evden çıkacağın vs yok senin. Bari kendi konforuna para harca.
Bakın eksik yazmamdan dolayı oldu sanırım. Ben kimseden izin almadım. İş baktım olumlu gibiydi. Hatta kv ye gidip ben çalışcam kızıma bakar mısın dedim. İzin bile istemedim. O söylemiş kp e oda eşime böle böleymiş ben istemiyorum çalışmasını diye. Kendi kendine konuşmuş yani. Çalılmayı halen düşünüyorum.Hayır da ben iş bulsam girerim ise başlarım sormam danışmam kimseye.
Kp b.k yesin o kim oluyor acaba ?
Izin vermiyorum gibi bi cümle kurarsa da o zaman bana maaş ver ssk mi da yatır baba derim bi güzel terslerim.
Daha güzel bi ev bulurum çıkarım kp gene ağzını acarsa da o zaman soğukta sen titreye titreye banyo yaparsın baba derim.
Siz çocuk musunuz her denilene rıza gösteriyorsunuz??
Allah razı olsun. Bunların hepsini bende gidip vurucam yüzlerine. Ama kendimi iyice toplamalı işimi garantilemeliyim iyice. Onu bekliyorum biraz.S SononoBoSolok konunuzu okudum ama yazamamistim
Esinle konusmana sevindim
Ama fazla alttan alici fazla iyi niyetlisin esinin ailesine karsi
Madem soz verdiler hani alacaginiz ev hani kira yardimi de
Cektigin zahmeti anlat buraya kadar dayandim artik olmuyor de bi el atsinlar
Yapmazlarsa da en azindan attik tuttuk unuttu gitti demesinler
Farkinda oldugunu hisssettir
Ise gireceksen de kimseye sorma
Bisey diyen olursa ver cevabini kibarca
Kotu olmadan da dik durabilirsin
Insallah maddi feraha erersiniz
Isiniz rast gitsin
Ben açım deyip kimseden medet ummadım. Allaha şükür hergün soframda çeşit yemeklerim var. Sevmesemde başımı sokacak bir evim, ucu ucuna yetse de cebimde param var. Sadece kış ayına girdiğimizden beri biraz darlık çekiyoruz dedim konuyu lütfen bu şekilde yorumlamayın.Ben sizin gibi evde oturup, açız diye dert yanan ve sürekli başkalarından medet uman insanları hiç anlamıyorum. Yahu gencecik insansınız, gidin çalışın madem bu kadar zorluk çekiyorsunuz. Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor malesef
Sessiznkaldığım yetti bence de. Eşimle konuştum. Sıra ailesinde .Ev konusuna üzüldüm aynı durumda bir arkadasim var. Ortalama bir geliri olmasına ragmen rutubetli,böcekli, soğuk ve karanlık evden çıkmıyor 10 senedir kendine bilmem kaç liralık bilgisayar alıyor ama. Bu konuda erkekleri bencil ve acımasız buluyorum. Arkadaşıma da geyşa ruhlusun derim hep. Lütfen sessiz kalmayin ortada bir bencillik var. Umarım çalışıp kendinize yetersiniz ve kimseye boyun eğmezsiniz
Bunların hepsini tek tek yanıtladım fatura birikmiş o yüzden fazla. Arabaysa eşim satmayı düşüneceğini şuan piyasanın çok düşük olduğunu söyledi
Allah aşkına ya lütfen daha fazla bu konuyu deşmeyin. Sizin haddinize değil benim gittiğim doktor parasına karışmak. O sıralar gayet iyiydi durumumuz evde de fazla bi sıkıntı yoktu. Fazla maddiyat dökmeden kavuştum kızıma çok şükür. Ama daha fazla da dökebilirdim bu ne sizi ne bi başkasını ilgilendirmez. Üremek dediğiniz şey benim için bir evlat sahibi olmak.Insan çocuğunu soğuk evden çikarmasi için motive olmasinami ihtiyaci var?? Bide 2 yil doktor doktor gezmiş çocuk olmuyor diye. O doktora harcadiği parayi, evin doğal gaza bağlanmasina kullansana!! Ama yook, üremek önemli!!
Tamam açıklayayım. Faturanın birikmiş fatura olarak geldiği sonradan aklıma geldi.Siz tek tek yanıtlamış olabilirsiniz de ben 30küsur sayfayı tek tek okuyamadım.
Fatura 250 lira deyince her ay aşağı yukarı aynı geleceği tahmin edilir. Bu aylık böyle geldi yazmamışsınız.
Araba konusunda da mesele şu an satıp satmamanız değil. Durumunuz müsait olmadığı halde illa araba sahibi olmak zorunda değildiniz. Hele ki 20bin lira ekleyip model yükseltmek zorunda hiç değildiniz.
2+1 evde bebeğimin odası yok diyorsunuz, o da bi mantıksız. Bir oda yatak odası bir oda da çocuk odası olur, biri zaten salon. Odalar minicik olsa da bir beşik sığıyordur herhalde.
Kusura bakmayın ama yazdıklarınızda hiçbir mantık göremedim.
Eşiniz yaz dedi diye beklemek zorunda değilsiniz.İnşallah geçe saatlerce iş baktı eşim. Uygun olanları gözden geçirdik. İnşallah olur.
Soylediklerinizin her kelimesine katiliyorum, cunku bende ayni dusuncedeyim. Birde konu cocuklar olunca iyice hashas oluyorum bende. Bu hikayede tek uzuldugum o masum yavru.Konuya yorum dahi yapmak istemiyorum. Sizi alintiladim ama cumlelerim geneldi, daha agir yazanlar bile olmus. Iste onlar elestri degil hakaret, asagilama. Sizinle ve bir cok kisiyle ayni dusuncedeyim zira ayni uslupda degilim sanirim.Hayat şartlarini anlarim. Cidden. Çocuklarini isitamadi diye, okul pantalonu alamadi diye intihar edenler var bu ülkede.
Burda konu imkan ve şartlar değil. En basit yeni araba almak yerine, yeni eve taşinabilirlerdi. Çocuk bronşit oluyor, zatüre olabilir soğuk evde ama sorun yok, konu sahibini bu hayata mahkum eden kocasini halen seviyormuş!!
Insan çocuğunu soğuk evden çikarmasi için motive olmasinami ihtiyaci var?? Bide 2 yil doktor doktor gezmiş çocuk olmuyor diye. O doktora harcadiği parayi, evin doğal gaza bağlanmasina kullansana!! Ama yook, üremek önemli!!
Konu sadece konu sahibi olsa bende daha ilimli olabilirdim, ancak konuda çocukta var. Ancak burda millet tepki verdi diye gidip kocasi ile konuşuyor. Benim nezdimde bu kadar sorumsuz insanlarin motive olmaya değil, bir silkelenmeye ihtiyaci var.
Bende beklemek istemiyorum. Bu arada kızımın hastaneye yatışı yapıldı. Duanızı bekliyorum. Bende bundan sonra kızımın sağlığı için daha çabuk davranıcam artık. Babamla konuşcam o bi el atsın artık.Eşiniz yaz dedi diye beklemek zorunda değilsiniz.
Siz yine uygun ve güzel ev aramaya devam edin. Evi bulduğunuz zaman gerekirse kp den, babanızdan borç alın taşının.
Çünkü hayat sizin, karar da size ait. O yüzden geri adım atmayın, ertelemeyin.
Ah yavrum, kıyamam.Bende beklemek istemiyorum. Bu arada kızımın hastaneye yatışı yapıldı. Duanızı bekliyorum. Bende bundan sonra kızımın sağlığı için daha çabuk davranıcam artık. Babamla konuşcam o bi el atsın artık.
Allah razı olsun. Eşyaları almak için eve gidecekyim eşim kv yi aldı geldi ben gelene kadar dursun die. Yolda gelirken bi ton laf etmiş bakamıyosunuz diye. Eşimde kızmış bağrmış betül(görümcem) çocuğuna nasıl bakıyosa bizde öyle bakıyoruz. Çocuk bu hasta olamaz mı falan filan demiş tertışmışlar. Kv yine para mevzusunu açmış baban çalışmıyo kaç aydır die resmen bizde de para yok 5 kuruş işlemez demiş yani. Sen ne dedin dedim zaten paranızı pulunuzu isteyen yok demiş. Bende sadece eşimi düşündüğüm için(çünkü üşengeçlikten yiyip içmez) kahvaltıya akşam yemeğe falan annenlere git ye dedim. Gitmem ben oraya onların çenelerini çekemem bıktım onlardan dedi. Bende önceden olsam içimi yine bi kaygı kprlu kaplardı ya kızarlarsa çocuğu hasta ettin diye derlerse gibisinden. Şimdi özellikle dünden beri umrumda değil. Sorarlarsa çocuk bakmayı sizden öğrenecek değilim. Ben kızım hasta olmasın benimle mutfağa gelip üşümesin die işimi gücümü yapamıyorum siz ne diyosunuz. Hasta olduysa ev yüzünden oldu dicem. Zerre korkum yok kimseden artıkAh yavrum, kıyamam.
Rabbim acil şifalar versin.
Mümkünse çocuğunuz hastaneden yeni eve çıkabilsin diye olayı hızlandırın.
Yavrunuz için herkesi karşınıza alın gerekirse.