Biraz derdimi dökeyim tavsiyeye ihtiyacım var

Yani bukadar sıkintida araba gereksiz nir norclanma olmus
Derlerya ayagini yorganina gore uzat diye
Neyse olan olmus artik canini sıkma gecer bh günler.
Soguk ev sorunu buyuk sıkintj tabi ufonun isitmasi yeterli gelmez
Neden soba yakmiyorsun.tabi dogalgazliysa sobada olmaz :KK43:
Bu sogukta Allah kolaylik versin.
Calismaktan baska yol gorunmuyor
Eşim bir hevesle bide acil bişey olur kaygısıyla yeniledi arabayı.
Soba hem çok zahmetli hemde bir kere baca patlamıştı çok korkuyorum o yüzden. Evimde pek müsait değil zaten.
Çalışmayıda çok istiyorum
Teşekkür. ederim

Çocuğunu böyle süründüren adami seviyorsunuz ha! Cocugunuz böcekli, soğuk evde yaşiyor ve babasi araba ile hava atma peşinde! Cocugun ilerde astim olabilmesi, ciğerleri ile sorunu olabilmesi önemli değil.

Bol bol sevin, sevişin. Hatta ikinciyide yapin. Onunda hakkidir böcekli evde yaşamak! Kimsenin anneliğine şimdiye kadar laf etmedim ama bu nedir arkadaş? Bu nasil bir anne babalik? Sinirlerim hopladi yemin ile.

Umarim fakesin, başka birşey demiyorum.
Alintiladim, özur dilerim ama duramadim. Motive etmenin, fikir vermenin, destek olmanin 10 tane yolu varken, neden hep en agirini, gurur kirici olanini seceriz?Hayat sartlari, imkanlar zaten bukadar zorken biz neden daha da dibe cekmeye ugrasiriz anlamam. Evet konu sahibininde sucu var, esini zaten soylemiyorum bile problem orda basliyor. Ama insanlari elestirirken de ince bir cizgi var, zira onu bir tik asinca bu asagilamaya giriyor.Kirmaktan dokmekten hic cekinmeyen bir toplum olduk ciktik resmen.

Herşeyinize kayınpeder mi karar veriyor?
Nasıl katlanıyorsunuz böyle bir hayata?
İki insan evlenmiş, üstüne çocuk yapmış (umarım onun için de izin istememişsinizdir) ama kendi hayatlarında söz hakları Yok, çekilir hayat değil.

Eşinizle evlenince siz de mi babasının nüfusuna geçtiniz?
"Eşim babasına danışmadan bir iş yapamaz" diyorsunuz ama sizin de ondan bir farkınız yok. Kusura bakmayın ama ne yaşıyorsanız sizin suçunuz, başkasını suçlamayın.

Evlenirken "ev alırız, kirayı öderiz" dediklerinde "gerek yok" demeliydiniz. Sizin kiranızı ödemek ya da yardım etmek zorunda değiller.
Size karışmaya hiçbir şekilde hakları yok zaten. Nerede yaşayacağınız, çalışıp çalışmayacağınız, ne zaman ne alacağınız onları ilgilendirmez.
Eşiniz büyümemiş ama siz de büyümemişsiniz.

Eşim gelip "babam çalışmana izin vermiyor" dese kahkahayı basarım. Kendi babamdan en son kaç yaşında izin istediğimi bile hatırlamıyorum, hiçbir şeyimi elin oğlunun babasına soracak değilim.
Siz "bir de ben konuşayım" demişsiniz. Şaka gibisiniz gerçekten.

Araba sizin için bir ihtiyaç mı?
Yanıt geldi mi göremedim ama aynen yani.

Aynı arabanın 2 senede bir son modelini alan, 10.000 lira aylık geliri olan arkadaşım bile ekonomik kriz var diye arabasını sattı. Ki araba eli ayağı gibiydi, sürekli kullanıyordu gün içinde.

Bir de 250 lira su faturası nasıl geliyor anlamadım. Hele ki kira 400 lira olan yerde, suda birim fiyat da daha düşüktür muhtemelen.

Konuştuk biraz kısa sürdü ama morali zaten bozuk gibi geldi üstelemedim. Sonuna kadar haklısın bu konuda sana tek kelime bile edemem dedi. Akşama kadar başka bir iş bakmış. Çıkacam dedi devlet memurluğu için başvuru yapacakmış hem çalılma saatleri düzene girecek hemde maaşı biraz daha fazla olacak. Bana biraz daha sabreder misin dedi. İşi garantileyeyim yaza burdan çıkartcam sizi dedi. Tamam dedim. Arabayı satma konusunda da araba piyasası şu sıralar çok düşükmüş hiçbi karımız olmaz ama yine de düşünücem bunu da dedi. Geldi alnımdam öptü biraz düşünmeye ihtşyacım var dedi balkona çıktı sigara içecek sanırım.
Memurların maaşı yazdınız maaştan çok yüksek degilki...iki memur çalışaniz .arabamız 15 milyarlık...değişemiyoruz.. düşünemiyoruz..ayrıca sıfır arabada yeri geliyor bozuluyor ....

Arkadaşım çok sıkıntı çekiyorsun. ben senin yerinde olsam kayinbabayi arar arar onu taciz ederim. Kv bakmıyorsun diyince benim halimi görmüyorsunuz herhalde bence oğlun ailesine bakamıyor. Diye böyle gelene çakar gidene çakardım. Agzini actiklarinda sen cevabını yapistiracaksin. Onlar edepsizse sen daha edepsiz olacaksın.

Kocana o arabayı satırırir o eve kombi + kalorifer sistemi dosetirdim. O evden çıkacağın vs yok senin. Bari kendi konforuna para harca.

Hayır da ben iş bulsam girerim ise başlarım sormam danışmam kimseye.
Kp b.k yesin o kim oluyor acaba ?
Izin vermiyorum gibi bi cümle kurarsa da o zaman bana maaş ver ssk mi da yatır baba derim bi güzel terslerim.

Daha güzel bi ev bulurum çıkarım kp gene ağzını acarsa da o zaman soğukta sen titreye titreye banyo yaparsın baba derim.
Siz çocuk musunuz her denilene rıza gösteriyorsunuz??

Bütün gücümle direnmeye kendi ailemizi oturtmaya ısrarla çaba göstericem bundan sonra.
S SononoBoSolok konunuzu okudum ama yazamamistim
Esinle konusmana sevindim
Ama fazla alttan alici fazla iyi niyetlisin esinin ailesine karsi
Madem soz verdiler hani alacaginiz ev hani kira yardimi de
Cektigin zahmeti anlat buraya kadar dayandim artik olmuyor de bi el atsinlar
Yapmazlarsa da en azindan attik tuttuk unuttu gitti demesinler
Farkinda oldugunu hisssettir
Ise gireceksen de kimseye sorma
Bisey diyen olursa ver cevabini kibarca
Kotu olmadan da dik durabilirsin
Insallah maddi feraha erersiniz
Isiniz rast gitsin

Selam bayanlar.
Şu sıralar biraz sıkıntım var. Buraya konu açmak biraz da olsa rahatlamak istedim. Evliyim. Kızım var Allah bağışlarsa. Aslında nerden başlasam bilemedim ki...

Neyse bundan yaklaşık 9 ay önce eşim tüm yalvarmalarıma , tüm küsme, trip atma hatta döktüğüm gözyaşlarıma rağmen eski arabamızı satıp 20 bine yakın kredi çekerek yenisini aldı. Eski arabamız güzeldi küçücüktü seviyodum ama arada bir arıza yapıyodu. Eşim de sinir yaptı sattı. Bütçemize uygun bişey almak istedik ama babasına danışmadan bişey yapamayacağından kaldırmakta çok çok zorluk çekeceğimiz bir yükün altına girdik.

Ay yazdıkça aklıma neler geliyo o kadar çok şey varki. Şuraya bi parantez açmak istiyorum. Evlendiğimde bana en fazla 1 sene kirada kalacağımı, sonrasında ev alınacağını, ev alınana kadar kiramızın verileceği söylendi. Peki yapıldımı. ASLAAA. 1 sene ya verdiler ya vermediler kirayı. Çalışıp kazanıyosun kendiniz ödeyin dediler. 4 seneyi geçkin bi zaman uçup gitti ortada hala ev yok. Evim 2+1 odaları minicik. Çocuğumun odası yok. Kışın donuyoruz yazın böceklerden geçilmiyo. Başka biyere çıkmamıza bile izin verilmiyo. Konuyu dağıtmak istemiyorum bunlar içinde ayrı konu açarım.

Neyse krediyi çektik çekmesine. Gelin görün ki yetiştiremiyoruz(ağlicam sanırım meğer ne kadar dolmuşum). 3000 gibi bi maaşı var eşimin nasıl yetişemiyosunuz derseniz inanın bende anlamıyorum. Maaş ayın 11 i ve 26 sı olacak şekilde 2 parça halinde yatıyo. 4 ümde bonomuz 5inde yol paramız yatıyo parça pinçik yani. Kışın ufo kullanıyoruz 350 tl elektrik 250 tl su faturası geldi. 400 tl kiramız var. 500 tl kredi ödememmiz var. Maaş yattığında bunları ödemekle birlikte ödemek için aldığımız borçları da ödüyoruz elimizde avucumuzda hiçbişey kalmıyo. 3 aydır yılsonu kesintisi adı altında maaşlar da çok az yatıyo. Öyle daraldım öyle bunaldım ki. 1 lirayı harcamaya korkar oldum. Allah yardımcımız olsun da 3 sene kadar daha ödeyeceğiz.

Ailesi bize yardım etmek zorunda değil biliyorum siz söylemeden ben söyleyeyim. Ama kızım şuan hasta bronşit. Az önce balgam atamadığı için kustu nefessiz kaldı. Ne alaka derseniz evim buz gibi. Oturduğum odadan çıkmak, bulaşıkları dahi yıkamak, evi temizlemek yani kısaca hiçbişey yapmak istemiyorum. Çok çok afedersiniz banyoda tir tir titreme kaygısı yüzünden eşimle yakınlaşamıyorum bile. Şuan uyuyo yavrum göğsü hırıldıyo. Sonrada bakamıyosun hasta ediyosun oluyo. Ne yapayım ayaklı çocuk işim gücüm olunca takılıp peşime geliyo. Hangi anne evladını bile bile hasta eder. Bunu görüp bu evden çıkmama izin vermiyolar. Eşim giderlerimizi yetiştirmek için çalışırken ki halini ben görüyorum. Birbirimizi çok seviyoruz. Sırf yardımcı olabilmek adına çalışayım dedim evlendiğimizde istemeyen adam sırf ihtiyacımız olduğu için seve seve kabul etti ama yine kayınbabam izin vermedi. Bari söz verdiğiniz gbi kiramı verin de biraz olsun nefes alalım ya :KK43: Allah rızası için hakkınızı helal edin çok uzın oldu biliyorum ama daha neler var içimde bilemezsiniz. Yaz sezonu gelsin rahatlicaz maaşım artacak diyo birde çalıştığı yere özel taksitlendirmeyle bişeyler almıştık (örneğin çok sıkıştığımızda taksitle tlfon alıp peşine satıyordu ihtiyacımızı karşılıyoduk. O şekilde olan taksitlerimizde bitince baya hafifleriz.)

Bugünler bi geçip gitse maaşı da iyi artırırız bile ama kış ayları bizi çok zorluyo. Ailesi tek oğlan diye sürekli üstüne tiitrer gibi görünüyo. Yapmıyosun yedirmiyosun bakamamışsın oğlan zayıflamış deyip bunaltıyo beni. Kv için demiyorum bide onun kv si var eşimi belli bi yaşa kadar o büyütmüş. Maaşı var sğrekli hayor yapıyo dağıtıyo. Ben kuruşunda değilim beni yanlış anlamayın ama oğlum darda sıkıntıda dryip biraz destek olmuyo. 1 gün götürmesem hasret bıraktın soğutuyosun çocuğu bizden dedği torunun daha 5 kuruş harçlık vermedi. Kardeşim bıgüne kadar bana 1 lirayı geçkin para verdi borç diyemiyorum çok uyanıyorum kendi küçüğümden geri vermek istediğimizde kabul bile etmedi. Sırf ileride çalışabilmek adına katıldığım kurs paramı bile o ödedi. Onun verdiği paranın hesabını da annem tutar gerçi kardeşim istemese de oda ayrı bi konu. Öyle işte daha neler neler de çok uzun oldu keseyim burda. Derdimi dökmek istedim. Okuyanlara teşekkür ediyorum şimdiden.
Ben sizin gibi evde oturup, açız diye dert yanan ve sürekli başkalarından medet uman insanları hiç anlamıyorum. Yahu gencecik insansınız, gidin çalışın madem bu kadar zorluk çekiyorsunuz. Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor malesef

Ev konusuna üzüldüm aynı durumda bir arkadasim var. Ortalama bir geliri olmasına ragmen rutubetli,böcekli, soğuk ve karanlık evden çıkmıyor 10 senedir kendine bilmem kaç liralık bilgisayar alıyor ama. Bu konuda erkekleri bencil ve acımasız buluyorum. Arkadaşıma da geyşa ruhlusun derim hep. Lütfen sessiz kalmayin ortada bir bencillik var. Umarım çalışıp kendinize yetersiniz ve kimseye boyun eğmezsiniz

Alintiladim, özur dilerim ama duramadim. Motive etmenin, fikir vermenin, destek olmanin 10 tane yolu varken, neden hep en agirini, gurur kirici olanini seceriz?Hayat sartlari, imkanlar zaten bukadar zorken biz neden daha da dibe cekmeye ugrasiriz anlamam. Evet konu sahibininde sucu var, esini zaten soylemiyorum bile problem orda basliyor. Ama insanlari elestirirken de ince bir cizgi var, zira onu bir tik asinca bu asagilamaya giriyor.Kirmaktan dokmekten hic cekinmeyen bir toplum olduk ciktik resmen.

Hayat şartlarini anlarim. Cidden. Çocuklarini isitamadi diye, okul pantalonu alamadi diye intihar edenler var bu ülkede.

Burda konu imkan ve şartlar değil. En basit yeni araba almak yerine, yeni eve taşinabilirlerdi. Çocuk bronşit oluyor, zatüre olabilir soğuk evde ama sorun yok, konu sahibini bu hayata mahkum eden kocasini halen seviyormuş!!

Insan çocuğunu soğuk evden çikarmasi için motive olmasinami ihtiyaci var?? Bide 2 yil doktor doktor gezmiş çocuk olmuyor diye. O doktora harcadiği parayi, evin doğal gaza bağlanmasina kullansana!! Ama yook, üremek önemli!!

Konu sadece konu sahibi olsa bende daha ilimli olabilirdim, ancak konuda çocukta var. Ancak burda millet tepki verdi diye gidip kocasi ile konuşuyor. Benim nezdimde bu kadar sorumsuz insanlarin motive olmaya değil, bir silkelenmeye ihtiyaci var.

:(

Back