- 4 Şubat 2019
- 216
- 128
- 33
- Konu Sahibi SononoBoSolok
-
Kendimden utandım. Herşeyiyle iyi bi anne olmaya çalıştım. Kızıma her yönden yetmeye çalıştım ama bu konuda çok eksik kalmışımBu geceden itibaren net olun.
Bakın anlayışlı olmak size pek bir şey kazandırmadı.
Eşiniz güzel bir arabayla keyfine bakarken siz berbat ve soğuk bir evde çocuk büyütmeye çalışıyorsunuz.
Belki siz senelerdir alıştığınız için tuhaf gelmiyor ama inanın buradan bakınca eşinizin yaptığı hem bencillik hem insafsızlık.
Bir baba nasıl "çocuğumu soğuk evde yaşatamam" diye düşünemez de sırf araba için kredi çeker?
Akıl, mantık almıyor bunu.
Değişicem. Koydum kafama. Arık kendim değil kızım için varım.O konuda en büyük suç öz ailenizde.
Geçmiş geçti ama gelecek elinizde, kızınız için değişin.
Sizin gibi güçsüz, ezilen, bir şeylere mecbur edilen bir hayat sürmesini istemiyorsanız değişin.
Size kızamam çünkü dünyaya kapalı yetiştirilmişsiniz. Küçük evlenmişsiniz.Kendimden utandım. Herşeyiyle iyi bi anne olmaya çalıştım. Kızıma her yönden yetmeye çalıştım ama bu konuda çok eksik kalmışım
Eşim geldi. Konuşup döneceğim size geriSize kızamam çünkü dünyaya kapalı yetiştirilmişsiniz. Küçük evlenmişsiniz.
Eşiniz neyse ki iyi biri ama düşüncesiz ve bencil.
O yüzden en büyük suç önce ailelerde sonra eşinizde.
Bir uzmanlami gorusseniz ? Bir evladiniz var güclü olmaniz gerekir.Konuştuk ev sahibiyle. Kabul etmedi. Ne kendisi yaptırdı nee de yapmamıza müsade etti. Bende psikolajik bi baskı olmış artık. Birileri beni azarlicak bana kozcak diye korkuyorum medense sürekli. Bu bekarken de böyleydi. Kapı zilim çalsın istemsizce bi soğuk terleme titreme alır beni hep. Laf yemekten aşağılanmaktan korkuyorum
Konuştuk ev sahibiyle. Kabul etmedi. Ne kendisi yaptırdı nee de yapmamıza müsade etti. Bende psikolajik bi baskı olmış artık. Birileri beni azarlicak bana kozcak diye korkuyorum medense sürekli. Bu bekarken de böyleydi. Kapı zilim çalsın istemsizce bi soğuk terleme titreme alır beni hep. Laf yemekten aşağılanmaktan korkuyorum
Hadi bakalım.Eşim geldi. Konuşup döneceğim size geri
İhtiyacım var mı gerçektenBir uzmanlami gorusseniz ? Bir evladiniz var güclü olmaniz gerekir.
Keşke diyebilse keşke. Konuşmaya nereden başlasam şuan bilmiyorum. Seni dinliyorum dedi. Kalakaldım. O kadar çok şey var kiyetistirilme tarzi nedeniyle galiba
aileniz gordugu gibi eze eze yetistirmis sizi, benim de oyleydi cok yerde ezildim kisitlandim hakkim yendi asagilandim... anliyorum sizi
ama siz artik evli cocuklu bi kadinsiniz biseye karar verdigiz zaman bunu esinizle tartisir olcer bicersiniz. mesela esiniz annenize diyebilir ki ben sonononun çalışmasını istiyorum çocuğa bakar misin. anneniz bu dendiginde kaynanan calisma derse calisma demez size
kiz aileleri erkek ailesini otorite kabul ediyor çünkü biliyolar erkek evlat ana baba lafi dinler gelin de herkesin lafini dinler. ama esiniz bu benim karim siz karisamazsiniz dese ailesine, sizin ailenizin de size karşı tutumu degisir
İnşallah.Hadi bakalım.
İnşallah ikna olur.
Benim asil anlamadigim koca koca evli barkli cocuklu insanlarsiniz neden hala kayinpeder sozu dinliyorsunuz .Biz cikiyoruz tasiniyoruz kiramizi verin neden diyemiyorsunuz.Calisip calismaniza neden esiniz ve siz degil kayinpeder karar veriyor .Hayat sizin zorluk cekmemek icin artik ipleri elinize alin hayatinizi isinizi evinizi siz ve esiniz yonetmeli kimseden izin almamalisiniz ancak oyle huzur bulursunuz esinizede kirmadan uzmeden alttan alttan verin atesi boyle olmayacagini anlatin allah kolaylik versinSelam bayanlar.
Şu sıralar biraz sıkıntım var. Buraya konu açmak biraz da olsa rahatlamak istedim. Evliyim. Kızım var Allah bağışlarsa. Aslında nerden başlasam bilemedim ki...
Neyse bundan yaklaşık 9 ay önce eşim tüm yalvarmalarıma , tüm küsme, trip atma hatta döktüğüm gözyaşlarıma rağmen eski arabamızı satıp 20 bine yakın kredi çekerek yenisini aldı. Eski arabamız güzeldi küçücüktü seviyodum ama arada bir arıza yapıyodu. Eşim de sinir yaptı sattı. Bütçemize uygun bişey almak istedik ama babasına danışmadan bişey yapamayacağından kaldırmakta çok çok zorluk çekeceğimiz bir yükün altına girdik.
Ay yazdıkça aklıma neler geliyo o kadar çok şey varki. Şuraya bi parantez açmak istiyorum. Evlendiğimde bana en fazla 1 sene kirada kalacağımı, sonrasında ev alınacağını, ev alınana kadar kiramızın verileceği söylendi. Peki yapıldımı. ASLAAA. 1 sene ya verdiler ya vermediler kirayı. Çalışıp kazanıyosun kendiniz ödeyin dediler. 4 seneyi geçkin bi zaman uçup gitti ortada hala ev yok. Evim 2+1 odaları minicik. Çocuğumun odası yok. Kışın donuyoruz yazın böceklerden geçilmiyo. Başka biyere çıkmamıza bile izin verilmiyo. Konuyu dağıtmak istemiyorum bunlar içinde ayrı konu açarım.
Neyse krediyi çektik çekmesine. Gelin görün ki yetiştiremiyoruz(ağlicam sanırım meğer ne kadar dolmuşum). 3000 gibi bi maaşı var eşimin nasıl yetişemiyosunuz derseniz inanın bende anlamıyorum. Maaş ayın 11 i ve 26 sı olacak şekilde 2 parça halinde yatıyo. 4 ümde bonomuz 5inde yol paramız yatıyo parça pinçik yani. Kışın ufo kullanıyoruz 350 tl elektrik 250 tl su faturası geldi. 400 tl kiramız var. 500 tl kredi ödememmiz var. Maaş yattığında bunları ödemekle birlikte ödemek için aldığımız borçları da ödüyoruz elimizde avucumuzda hiçbişey kalmıyo. 3 aydır yılsonu kesintisi adı altında maaşlar da çok az yatıyo. Öyle daraldım öyle bunaldım ki. 1 lirayı harcamaya korkar oldum. Allah yardımcımız olsun da 3 sene kadar daha ödeyeceğiz.
Ailesi bize yardım etmek zorunda değil biliyorum siz söylemeden ben söyleyeyim. Ama kızım şuan hasta bronşit. Az önce balgam atamadığı için kustu nefessiz kaldı. Ne alaka derseniz evim buz gibi. Oturduğum odadan çıkmak, bulaşıkları dahi yıkamak, evi temizlemek yani kısaca hiçbişey yapmak istemiyorum. Çok çok afedersiniz banyoda tir tir titreme kaygısı yüzünden eşimle yakınlaşamıyorum bile. Şuan uyuyo yavrum göğsü hırıldıyo. Sonrada bakamıyosun hasta ediyosun oluyo. Ne yapayım ayaklı çocuk işim gücüm olunca takılıp peşime geliyo. Hangi anne evladını bile bile hasta eder. Bunu görüp bu evden çıkmama izin vermiyolar. Eşim giderlerimizi yetiştirmek için çalışırken ki halini ben görüyorum. Birbirimizi çok seviyoruz. Sırf yardımcı olabilmek adına çalışayım dedim evlendiğimizde istemeyen adam sırf ihtiyacımız olduğu için seve seve kabul etti ama yine kayınbabam izin vermedi. Bari söz verdiğiniz gbi kiramı verin de biraz olsun nefes alalım yaAllah rızası için hakkınızı helal edin çok uzın oldu biliyorum ama daha neler var içimde bilemezsiniz. Yaz sezonu gelsin rahatlicaz maaşım artacak diyo birde çalıştığı yere özel taksitlendirmeyle bişeyler almıştık (örneğin çok sıkıştığımızda taksitle tlfon alıp peşine satıyordu ihtiyacımızı karşılıyoduk. O şekilde olan taksitlerimizde bitince baya hafifleriz.)
Bugünler bi geçip gitse maaşı da iyi artırırız bile ama kış ayları bizi çok zorluyo. Ailesi tek oğlan diye sürekli üstüne tiitrer gibi görünüyo. Yapmıyosun yedirmiyosun bakamamışsın oğlan zayıflamış deyip bunaltıyo beni. Kv için demiyorum bide onun kv si var eşimi belli bi yaşa kadar o büyütmüş. Maaşı var sğrekli hayor yapıyo dağıtıyo. Ben kuruşunda değilim beni yanlış anlamayın ama oğlum darda sıkıntıda dryip biraz destek olmuyo. 1 gün götürmesem hasret bıraktın soğutuyosun çocuğu bizden dedği torunun daha 5 kuruş harçlık vermedi. Kardeşim bıgüne kadar bana 1 lirayı geçkin para verdi borç diyemiyorum çok uyanıyorum kendi küçüğümden geri vermek istediğimizde kabul bile etmedi. Sırf ileride çalışabilmek adına katıldığım kurs paramı bile o ödedi. Onun verdiği paranın hesabını da annem tutar gerçi kardeşim istemese de oda ayrı bi konu. Öyle işte daha neler neler de çok uzun oldu keseyim burda. Derdimi dökmek istedim. Okuyanlara teşekkür ediyorum şimdiden.
Bu mesajınızı sesli bir şekilde okudum. Haklı buluyo ama bişey de yapmıyo yapamıyo çıldırcamBenim asil anlamadigim koca koca evli barkli cocuklu insanlarsiniz neden hala kayinpeder sozu dinliyorsunuz .Biz cikiyoruz tasiniyoruz kiramizi verin neden diyemiyorsunuz.Calisip calismaniza neden esiniz ve siz degil kayinpeder karar veriyor .Hayat sizin zorluk cekmemek icin artik ipleri elinize alin hayatinizi isinizi evinizi siz ve esiniz yonetmeli kimseden izin almamalisiniz ancak oyle huzur bulursunuz esinizede kirmadan uzmeden alttan alttan verin atesi boyle olmayacagini anlatin allah kolaylik versin
İnşallahBozamam ki. Görüyorum çünkü mecbur hissediyo kendini. Kızıyolar ama kıyamam. Bekliyorum şimdi enine boyuna boyuna konuşcaz. Bilgilendiririm tabi. Eşime karşı olan tutumuma karşı olumlu yorum yapmanıza ayrıca şaşırdım bu kadar taşa tutulmuşken. Ayrıca teşekkür ettiklerimdensiniz. Konuştuklarımızı haber ederim. İnşallah geçecek bu günler :)
Yapmiyor degil korkuyor belliki babasi cocukende boyleydi evde herkes mi oyle sadece sizin esiniz mi valla iyi dayaniyorsun ben olsam koprarirm kiyametiBu mesajınızı sesli bir şekilde okudum. Haklı buluyo ama bişey de yapmıyo yapamıyo çıldırcam
Sanırım buraya yazmış olmam fazlaca etkiledi onu verilen tepkilerden utandı da biraz inşallah olacak gibiİnşallah
Eşinizi en iyi siz tanırsınız.
Her ne kadar babasının ağzına fazlaca baksa da size karşı saygısı sevgisi fazla ki, siz ondan şikayetçi değilsiniz.
Belliki iyi bir adam.
Artık Allah rızası mı diyor, ana baba hakkı mı diyor yaşı küçük diye mi, her ne sebeple bu kadar baba sözü dinliyorsa onu bilemem ama biraz dik olmayı öğrenmeli
Evden çıkmak demek babayı çiğnemek değil, ailesini düşünmektir
Çocuğunu, soğuğu, kışı,sağlığınızı düşünmek demektir.
Bunu farketmeli.
İnşallah birşeyler değişir.
Çok mutlu bir aile olabilecekken böyle tuhaf şeyler yüzünden huzurunuz sağlığınız bozulmamalı, yazık günah.
Direk okuyorum . bizi gömmüşler resmen diyo :) haklılar dedim. Benim yazdıklarımı duymak istiyo. Biraz kırıcı gelebilir ama tam olarak hissettiklerim buraya yazrığım gibi. Okuyacağım. Sanırım bu bile benim için ilk adım olacakburda yazilanlardan aklinizda kalan sizi etkileyen şeyleri de soyleyebilirsiniz
en bastan beri sizi rahatsiz eden uzuldugunuz artik sabredip bekleyemeyeceginizi de
siz bi baslayin gerisi gelicek merak etmeyin
Eşim tek erkek. 4 kızı var hepside birbirinden rahat. Bi eşim böyle galibaYapmiyor degil korkuyor belliki babasi cocukende boyleydi evde herkes mi oyle sadece sizin esiniz mi valla iyi dayaniyorsun ben olsam koprarirm kiyameti
Ozaman fazlaca merhametli kendi kararlarimizi vermek babayi cignemek yok satmak degildir yada daha fazla kiymet gormuyoruz ayni bizde oyleydik benim esimde tam bir anne kuzusuydu yontmak zor oldu benim yatak odami bile kayinvalide secti okadar dusun sonra mesafe koyduk esim artik evli oldugunu idrak etti daha bir kiymete bindik bagimsiz olmak en iyisi artik cizgileri ceksin esin s3ni degil hasta olan kizini dusunsun bariEşim tek erkek. 4 kızı var hepside birbirinden rahat. Bi eşim böyle galiba
Size ilk mesajımı ona sesli bi şekilde okudum. Tutamadım kendimi ağladım. Haklısın bitanem sonuna kadar haklısın dedi. İnşallah bu gece bişeyşer çözüme kavuşacakOzaman fazlaca merhametli kendi kararlarimizi vermek babayi cignemek yok satmak degildir yada daha fazla kiymet gormuyoruz ayni bizde oyleydik benim esimde tam bir anne kuzusuydu yontmak zor oldu benim yatak odami bile kayinvalide secti okadar dusun sonra mesafe koyduk esim artik evli oldugunu idrak etti daha bir kiymete bindik bagimsiz olmak en iyisi artik cizgileri ceksin esin s3ni degil hasta olan kizini dusunsun bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?