Biraz derdimi dökeyim tavsiyeye ihtiyacım var

Yani bebeginize o kadar acidim ki , hep derim keske cocuklar dunyaya gelirken ailelerini secebilse diye
Cocugum sen ve esin cocuksunuz , buyumeden neden cocuk yaptiniz?
Yani konuyu okurken o kadar cok kizdim ki size , kalbini de kirmak istemiyorum ama cidden karsimda olsan cok kirici olurdum sanirim
Yazik gunah diil mi o bebege ??? Kendi basiniza hicbir karar alamiyorken neden cocuk yaptiniz neden ya
Sizinki gibi hayatlarin oldugunu bu bdvden ogrendim , cidden burada her gecen gun yaslaniyorum ben

Ben sizin bu yorumunuza oturup ağlayacak kadar doluyum. Teşekkür ederim sadece. Evet pasifim sindirildim buda çocukluğum dan gugğne gelen bişey. Hiçbizaman kimsenin yüzüne durup karşı gelemedim. Buraya biraz kendimi bulmak cesaretlenmek için geldim. Nasıl düşünürseniz düşünğn bunun için sizi yargılayamam. 350 de işime falan gelmedino zamanlar buralarda kiralar hep aynı civardydı zaten. Şimdi 1000 tl umrumda olmaz biyerden bulup buluşturup veririm. Ben patlamayı bu konuda gerekirse tartışmayı göze aldım. Sadece eşimi kırmamak adına görümcemin gitmesini bekliyorum.
Ben de sizi ağlatmak için sert konuştum. Zira bazen ağlamak en diptir ve sonra yukarı çıkarsınız. Umarım

Eşiniz sormuş siz de eşinize babana ne demek yerine ben kp ile konuşayım demişsiniz

Kp izin vermemiş

Cidden anlayamıyorum kp böyle bir şey dese bana gülerim galiba
Ben izin vermediğini duyduktan sonra konuşayım dedim. Niyetim de izin almak değil çalışacağımı söylemek

Yani bebeginize o kadar acidim ki , hep derim keske cocuklar dunyaya gelirken ailelerini secebilse diye
Cocugum sen ve esin cocuksunuz , buyumeden neden cocuk yaptiniz?
Yani konuyu okurken o kadar cok kizdim ki size , kalbini de kirmak istemiyorum ama cidden karsimda olsan cok kirici olurdum sanirim
Yazik gunah diil mi o bebege ??? Kendi basiniza hicbir karar alamiyorken neden cocuk yaptiniz neden ya
Sizinki gibi hayatlarin oldugunu bu bdvden ogrendim , cidden burada her gecen gun yaslaniyorum ben
Ben kzıımı kucağıma alabilmek için 2 sene gözyaşı döktüm. GezmedipGelmediğimim hastane kalmadı. Hiçte pişman değilim. Bı günden sonraki tek hedefim onun için daha güzel bi yaşam sunmak. Bunun için uğraşıyorum

Kiziniza gecmis olsun rabbim sifasini versin. 250 tl su parasina aklim takildi. Bana 40/ 50 tl den fazla gelmiyor. 2 kisiyiz bizde. 250 tl su parasi ilk defa duyuyorum. 100 tl olsa anlarim, israf edersiniz dis fircalarken muslugu acik birakirsiniz falan da 250 tl gelmesi icin tum gun cesmeden su akmasi lazim.

Gelip o kayınpederi boğazlayasım geldi sanane be adam nasıl bir kafa bu!

Ve tabii onun sözünü emir telakki eden eşiniz en az onun kadar yanlış yapmakta.
Eşini ve çocuğunu babası yüzünden mağdur eden bir adam.

Doğrusu tüm bu saçmalıklar içinde eşinizle olan ilişkinizi sevdim:)
Ona kötü birşey söylemiyorsunuz.
Demekki bu boyun eğmesi de olmasa siz pek mutlu mesut yaşayacaksınız.
Öyleyse açın gözünü adamın.
Aslında ailesinin farkındaymış ama yine de babasına karşı boynu kıldan ince.
Neden acaba?
Saygısından mı?
Babadır atadır, sözü çiğnenmez zihniyetinden mi?
Valla amenna, iyi ama kendi çekirdek ailesini perişan ediyorsa orada durulmalı

Konuşun eşinizle, daha fazla çekmeyin bu durumu.
Çok saçma gerçekten.
Acımasızlık bu, görmüyorlar mı evin barkın halini.
Sesinizi çıkarın lütfen.
Çok sinirlendim.
Sizi ordan söküp alasım geldi.
Bir an önce sağlam adımlar atın bizi de bilgilendirin.
Sizin feraha çıktığınızı bilmek isteriz.
Eşle arayı bozmadan e mi;)

Sıkıntı yapan kp değil ama kv erkek adam parasız gezermi iki kişiyle neyinize yetmiyo diye bi kaç sefer laf etti. Kp kv ye kızdı bile bu yüzden. Eşiminde gurur ağır bastı istemedi bidaha.

Bunu tamamen iyiliğiniz için söylüyorum: Kurbanlık koyun hissiyatından çıkın ve 23 yaşında bir kadın gibi hareket etmeye başlayın. Ben 20 yaşından beri yurt dışında tek başıma yaşıyorum, su an 25 yaşındayım. Her türlü insan tanıdım ve en geneliyle şunu söyleyebilirim: ya sizin gibi hayatına bakıp kurban olduğuna karar verenler, ya da soruna bakıp ben bunu çözeceğim diyip yaşamaya devam edenler. Ben zamanla ikincisi olmayı öğrendim. Öğrenilmeyecek şey değil. Kayinvalidenizin erkek adam parasız gezer mi laflarını falan geçin, ağzı olan konuşur. Ben kendi annemi bile saygı çerçevesinde susturmayı öğrendim bazı konularda. Öğrenin. Hayatınızı başkası sizin için yaşamayacak. Bundan öte, çocuğunuz güçlü bir anne figürünü hayatında görmek zorunda. Bir anne olarak en temel sorumluluklarinizdan biri de bu.

Ben kzıımı kucağıma alabilmek için 2 sene gözyaşı döktüm. GezmedipGelmediğimim hastane kalmadı. Hiçte pişman değilim. Bı günden sonraki tek hedefim onun için daha güzel bi yaşam sunmak. Bunun için uğraşıyorum

bu size soylenen sert sozler uzuyodur eminim. ama insan bi bebegin hasta olmasina bi hemcinsinin caresiz birakilmasina ezilmesine dayanamiyo

buraya yazilanlar da bu yüzden bu kadar sert, daha cabuk kendinize gelin diye.

siz bebeginize ve o evden cikmaya odaklanin sadece. bu yazilanlar da size ornek olsun. siz insanlarla iyi gecinmek icin biseylere katlanirken aslinda bebeginizi ihmal eden onun için savasmayan bi kadin olarak gorunuyosunuz kimileri icin.

konuşunca da mutlaka yazin lutfen

bu size soylenen sert sozler uzuyodur eminim. ama insan bi bebegin hasta olmasina bi hemcinsinin caresiz birakilmasina ezilmesine dayanamiyo

siz bebeginize ve o evden cikmaya odaklanin sadece. bu yazilanlar da size ornek olsun. siz insanlarla iyi gecinmek icin biseylere katlanirken aslinda bebeginizi ihmal eden onun için savasmayan bi kadin olarak gorunuyosunuz kimileri icin.

Çok doğru.

Soba kursam da kapı pencere açınca diğer odalar ısınacağına oda soğur. Yalıtım sıfır kapı pencereler emanet dduruyo. Ayrıca soba varken kızımı içerde bırakıp başka işle ilgilenemem aklım kalır. Hele bir kere evim yanmak üzere olmuşken.
Yağlı radyatör diye satılan elektrikli bir kalorifer tipi var. İnanılmaz güzel ısıtıyor. Oturduğunuz odaya taşırsınız, tekerlekli. Ufodan daha iyi ısıtır. Ufo sadece ışığının geldiği yeri ısıtıyor. Çok sağlıklı bir ısınma olduğunu düşünüyorum. Çok pahalı değildi biz alırken ama şimdiki fiyatlarını bilmiyorum. Yine de kızınız için düşünebilirsiniz.

Biz herşeyi ayarladık ben anaokullarına gittim görüşmeye. Bir öğretmenim vardı lisedeyken sağolsun yarsımcı oluyodu. 600 teklif eden yere bile razıydım. Annem bakarım dedi her ne kadar her gün oraya bırakıp almak büyük sıkıntı oşsada herşeyi göze almıştım. Tek sorun işe kabul edilmekti. Ancak kp izin vermemiş. Eşime ben konuşayım dedim. Övünmekten değil çok iyi niyetli bi insanım. Hatta bazen saf bile olabiliyorum belki ikna ederim dedim. Eşimde tamam konuş ama Betül(kız kardeşi) gitsin öyle konuş ağızlarına laf verme. Babam kızarsa falan duymasınlar dedi. Çare arıyorum işte. :KK43:
Ne alaka yani çocuk bronşit olmuş ev buz gibi kp çalışmama izin vermiyor diyorsunuz ekmeğinizi o mu veriyor da iznini ondan alıyorsunuz, hergün kışta çocuğu bunlara göstermeye mi götürdünüz.
Yani çare var ama ağlayıp dışlanmalı tercih ediyorsunuz böyle daha çok ağlarsınız

Kiziniza gecmis olsun rabbim sifasini versin. 250 tl su parasina aklim takildi. Bana 40/ 50 tl den fazla gelmiyor. 2 kisiyiz bizde. 250 tl su parasi ilk defa duyuyorum. 100 tl olsa anlarim, israf edersiniz dis fircalarken muslugu acik birakirsiniz falan da 250 tl gelmesi icin tum gun cesmeden su akmasi lazim.
Birikmiş faturaymış o detay sonra geldi aklıma

Teşekkürler. Amin

Gelip o kayınpederi boğazlayasım geldi sanane be adam nasıl bir kafa bu!

Ve tabii onun sözünü emir telakki eden eşiniz en az onun kadar yanlış yapmakta.
Eşini ve çocuğunu babası yüzünden mağdur eden bir adam.

Doğrusu tüm bu saçmalıklar içinde eşinizle olan ilişkinizi sevdim:)
Ona kötü birşey söylemiyorsunuz.
Demekki bu boyun eğmesi de olmasa siz pek mutlu mesut yaşayacaksınız.
Öyleyse açın gözünü adamın.
Aslında ailesinin farkındaymış ama yine de babasına karşı boynu kıldan ince.
Neden acaba?
Saygısından mı?
Babadır atadır, sözü çiğnenmez zihniyetinden mi?
Valla amenna, iyi ama kendi çekirdek ailesini perişan ediyorsa orada durulmalı

Konuşun eşinizle, daha fazla çekmeyin bu durumu.
Çok saçma gerçekten.
Acımasızlık bu, görmüyorlar mı evin barkın halini.
Sesinizi çıkarın lütfen.
Çok sinirlendim.
Sizi ordan söküp alasım geldi.
Bir an önce sağlam adımlar atın bizi de bilgilendirin.
Sizin feraha çıktığınızı bilmek isteriz.
Eşle arayı bozmadan e mi:KK66:
Bozamam ki. Görüyorum çünkü mecbur hissediyo kendini. Kızıyolar ama kıyamam. Bekliyorum şimdi enine boyuna boyuna konuşcaz. Bilgilendiririm tabi. Eşime karşı olan tutumuma karşı olumlu yorum yapmanıza ayrıca şaşırdım bu kadar taşa tutulmuşken. Ayrıca teşekkür ettiklerimdensiniz. Konuştuklarımızı haber ederim. İnşallah geçecek bu günler :)

Bunu tamamen iyiliğiniz için söylüyorum: Kurbanlık koyun hissiyatından çıkın ve 23 yaşında bir kadın gibi hareket etmeye başlayın. Ben 20 yaşından beri yurt dışında tek başıma yaşıyorum, su an 25 yaşındayım. Her türlü insan tanıdım ve en geneliyle şunu söyleyebilirim: ya sizin gibi hayatına bakıp kurban olduğuna karar verenler, ya da soruna bakıp ben bunu çözeceğim diyip yaşamaya devam edenler. Ben zamanla ikincisi olmayı öğrendim. Öğrenilmeyecek şey değil. Kayinvalidenizin erkek adam parasız gezer mi laflarını falan geçin, ağzı olan konuşur. Ben kendi annemi bile saygı çerçevesinde susturmayı öğrendim bazı konularda. Öğrenin. Hayatınızı başkası sizin için yaşamayacak. Bundan öte, çocuğunuz güçlü bir anne figürünü hayatında görmek zorunda. Bir anne olarak en temel sorumluluklarinizdan biri de bu.
Bende o yolda adım adım ilerliyorum inşallah. Sizin de tavsiyelerinizle

Aynen sanırım öyle gözüktüm. Haber vericem :)

Back