bir üvey evlat muamelesi mi? annem düğünde takacağı altını benim almamı istiyor

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
692
Merhabalar sevgilim ile evlenmeyi planlıyoruz, uzun zaman önce evlilik teklifi almıştım o dönem düşünmediğim için reddetmek durumunda kalmıştım. Yakın zamanda tekrar iletişim kurmaya başladık ve bu sefer hazır olduğumu hissediyorum ve kabul ettim. Aileler tanıştı düğün planları yapıyoruz. Fakat annemin son söyledikleri bana tuhaf geldi. Ailemin geliri orta halli annem düğünde bana dört bilezik takacaklarını söylüyor. yani kardeşlerim ve anne babam kişi başı bir bilezik takmak istediler. bence hiç gerek yok ama annem böyle düşünmüş fakat bilezikleri benim almamı istiyor. kardeşlerim ve babam çalışıyor. bana takacakları bileziğin ödemesini benim yapmamı istemesi bana tuhaf geldi. Aynı zamanda damat tarafından abim için değişik hediyeler talep ediyor annem. ben iki yıldır iş dolayısı ile şehir dışında yaşıyorum. annem abimin geleceği için maddi manevi birikim ve hazırlık yapıyor sürekli bana gelince de üç dört bilezik hesabı yapıyor.

Sizce bunlar sağlıklı bir davranış mı? özellikle de bilezik ödemesini bana yaptırmak istemesini ben mi abartıyorum siz ne düşünüyorsunuz?

Abin için ne tür değişik hediyeler talep ediyor?
Böyle bir şeyi ilk kez duyuyorum da

Aynı zamanda damat tarafından abim için değişik hediyeler talep ediyor annem.

Bunu umarım kabul etmemişsindir ve karşı tarafa iletmemişsindir. Hediyeler geline damada alınır, kardeşlerine alınırsa işin içinden çıkamazsınız.

Konuyu babanla konuştun mu? Annen dışındakiler ne diyor bu konu hakkında?

Madem bileziğinizi kendiniz alacaksınız, düğün öncesi boşuna sıkışmanıza gerek yok. Düğün sonrası da alırsınız. İstediğiniz zaman istediğiniz kadar alırsınız. Elalemi çok düşünüyorsa kendi alsın hediyesini anneniz.

Kesinlikle sağlıklı bir davranış değil

Damat düğünde anneye hediye alırmış bir bilezik gibi gerek yok kızım ben istemiyorum benim yerime abine alın diyor

Damat tarafının öyle gelin annesine bir bilezik gibi hediye aldığını hiç duymadım. Annen çok aç gözlü.

Sadece bazı yörelerde çeyiz sürecinde çeyize ailelere hediye olsun diye örme eşyalar koyulur. Ama herkes yapmaz bunu bile. Hele bilezik, korkunç

Böyle bir adette var galiba benim anneme de yüzük alınacaktı annem kabul etmedi

Klasik erkek çocuk ayrımcılığı yapan anne modeli. En başından saçma sapan istekleri geri çevirin yoksa ipin ucunu kaçırırsınız.

Annem doğulu babam orta karadenizli hiç böyle anneye bilezik hediyesi duymadım. Teyzemin kocası Balıkesirli yine duymadım o zaman onlar evlenirken.

Çoooook nadir bir şey olmalı.
Bilmiyorum valla annene de alacağız yüzük dedi seçerken annem kabul etmedi öyle geçiştirdik adet diye düşünüyordum

hayır asla iletmem tabiki. babamda saçma buluyor ve gösterişi sevmiyor. bir iki bilezik takalım konu kapansın diyor.
Abartmiyosun tabi ki annen saçmalıyor. Niye sen alasın herkes takmak istediğini alacak, çok mu zenginsin sana bu kadar yükleniyor?
ben de şaşkınım açıkçası altının fiyatından haberi yok sanırım. geçinilmesi zor bir şehirde yaşayan epey yüksek kira ödeyen orta halli biriyim ben de.
elalemi düşündüğü kadar beni düşünmedi
ben de hiç duymadım anneme kalsa herkes yapmış bir ben istememişim
Ben olsam çok sinir olurdum.
sinir olabilsem keşke buz gibi soğudum

Bence annene sınır çiz, evliliğine hayatına abinin geleceği gölge etmemeli. Zaten abin evlenirse senden kimbilir neler bekleyecekler. Sen de yuva kuruyorsun kendine, ayrı düzen, ayrı ev, ayrı masraflar.

Abin zaten senden yaşı büyük birisi, bir zahmet o da kendi hayatına baksın, onun bile konuya müdahil olup istemem demesi gerekir.

Senin daha çok başını ağrıtır annenler şimdiden Allah sabır versin diyorum. Ve bu konuyu nişanlının ailesiyle paylaşma, bugün iyi insanlar belki bir şey demezler yarın bir şey olur yüzüne vururlar bu konuyu.

Aşırı saçma bir düşünce. Bir anne çocuğuna 3-4 bileziği çok görmemeli. Nice anne babalar var, çocuğu damadın ailesine mahcup olmasın diye 40 kat borca giriyor da ne gerekiyorsa alıyor.

Annenin 4 bilezik alacak durumu yoksa 1 tane alsın ama kendisi alsın. Ne kadar ayıp şeyler! İnsan, kızından böyle bir şey istememeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…