• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir tatil meselesi

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.466
6.250
358
35
Merhaba hanımlar...
Biliyorum bu Corona zamani yapılacak en saçma şey tatile gitmek. Hepinize sonuna kadar katılıyor ve asla da gitmek istemiyorum....

Ama eşim işi gereği koronanin çıktığı dönemde bile aşırı yoğun çalıştı, sonrasında da öyle gece gündüz çalışıyor. Sürekli telefonu çalar, aylardır deliksiz uyku uyumuyor sürekli iş halinde yani..
Son bir aydır da izin almak istiyorum bir hafta bir yerlere gidelim diyordu. Şimdi ise haftaya izin alacak.

Bu dönemde asla otel tatili yapmam, ne kendim ne de ailem adına kalabalığa girmek istemiyorum. Ancak ona kiralık villa tarzı yerler gosterdim, yer olarak Türkiye'nin her bir denizini araştırdım. En son karavan kiralayalim dedim hepsine bir bahane. Niyeti bir otelde kalmak aslında da diyemiyor bana. Sinirlerim bozuldu en son. Dedim ne yapiyorsan yap, nereye gidiyorsan git, ben gelmiyorum.

O istiyor ki armut pissin ağzına düşsün, düşen o armutta tam ağzına layık olsun. Çok yoğun olduğunu biliyorum, çok çok bunaldı farkındayım ama bu kadar da herseye yok hiç birşeyi arastirmama halı beni çıldırtıyor.

Ne yapayım? Uyayim mi ona? Yoksa dediğimden donmeyeyim mi? En olmadı sen ayarla biz sana uyarız mi diyeyim, ne diyeyim ben :(

Merhaba hanımlar...
Biliyorum bu Corona zamani yapılacak en saçma şey tatile gitmek. Hepinize sonuna kadar katılıyor ve asla da gitmek istemiyorum....

Ama eşim işi gereği koronanin çıktığı dönemde bile aşırı yoğun çalıştı, sonrasında da öyle gece gündüz çalışıyor. Sürekli telefonu çalar, aylardır deliksiz uyku uyumuyor sürekli iş halinde yani..
Son bir aydır da izin almak istiyorum bir hafta bir yerlere gidelim diyordu. Şimdi ise haftaya izin alacak.

Bu dönemde asla otel tatili yapmam, ne kendim ne de ailem adına kalabalığa girmek istemiyorum. Ancak ona kiralık villa tarzı yerler gosterdim, yer olarak Türkiye'nin her bir denizini araştırdım. En son karavan kiralayalim dedim hepsine bir bahane. Niyeti bir otelde kalmak aslında da diyemiyor bana. Sinirlerim bozuldu en son. Dedim ne yapiyorsan yap, nereye gidiyorsan git, ben gelmiyorum.

O istiyor ki armut pissin ağzına düşsün, düşen o armutta tam ağzına layık olsun. Çok yoğun olduğunu biliyorum, çok çok bunaldı farkındayım ama bu kadar da herseye yok hiç birşeyi arastirmama halı beni çıldırtıyor.

Ne yapayım? Uyayim mi ona? Yoksa dediğimden donmeyeyim mi? En olmadı sen ayarla biz sana uyarız mi diyeyim, ne diyeyim ben :(

Biz üç günlük otel tatili de yaptık 😐 Linç yemek istemiyorum ama yaz başı villa tatilinde iki bebeyle çok yorulmuştum, otel tatili de iyi geldi. Maske hijyen mesafeye uymaya çalıştık, otel de dikkatli sayılırdı bana göre. Covid olmadan döndük , bence otel tatili olabilir

Villa kiralamak en mantıklı olanı ama otel tatili de insana ayrı bir keyif veriyor. Tabi otel şu dönem için çok sıkıntı tavsiyem güzel havuzlu bir villa konusunda ikna etmeniz. Kiralık villa fiyatlarını bu dönemde çok tercih edildiği için arttırdılar ama bütçeniz varsa öyle daha içiniz rahat olur.

Merhaba hanımlar...

Ne yapayım? Uyayim mi ona? Yoksa dediğimden donmeyeyim mi? En olmadı sen ayarla biz sana uyarız mi diyeyim, ne diyeyim ben :KK43:

ben cesaret edemedim, ama etseydim eğer çok bilinmeyen sadece yerli halkın olduğu yerlerde denize giderdim tatil gibi olmazdı denize girerdim sadece ama ancak öyle olurdu, bursa nın sahillerine giderdim mesela. hani muğla antalya aydın falan değil de bursa balıkesir gibi yerlere giderdim.

Biz üç günlük otel tatili de yaptık 😐 Linç yemek istemiyorum ama yaz başı villa tatilinde iki bebeyle çok yorulmuştum, otel tatili de iyi geldi. Maske hijyen mesafeye uymaya çalıştık, otel de dikkatli sayılırdı bana göre. Covid olmadan döndük , bence otel tatili olabilir
Niye linc yiyeceksiniz ki tabi ki gidersiniz avm ye gitmekten hatta markete gitmekten hatta balkonda oturmak komşuyla kahve icmek ne kadar tehlikeliyse otel de o kadar tehlikeli iyi yapmissiniz dikkat ederek mesafeye uyarak maske vb korunucaz .Kimse hapishanede yasamicak çünkü bunun suresi net degil evde stres olanin korkanin bagisikligi zayifliyor kapıyor kaldi ki hepimiz kapicaz.

Her şey dahil villalar var. Hem yemekle uğraşmazsınız hem de mis gibi sosyal mesafe. Otel tatili riskli bence, tatile gidip yemek yapmaya ben de karşıyım eşinize hak veriyorum o konuda 😬

Aynı sorunu bende yaşadım. Otel tatili çok rahat ama korona dolayısıyla villaya baktım bende. Ancak her şey dahil villalar hem dolu hem de aşşırı pahalı. Otel konforunda ultra her şey dahil bakarsanız en iyi yer 45bin gibi bir fiyat çıkartıyor. 3 gece olan başka bilindik bir villa otel ultra her şey dahil de 27bindi 🤭 Normal otellerde de bilindik olanlar bile zaten 20bin fiyat çıkarıyordu baktım fiyatlarına sadece. Üç gece tatil yapıcam diye 45bin vermek akıllıca gelmedi bana, gitmedik biz 🤭

Otele gidip mesafeye dikkat edersiniz çok sıkıntı olmaz bence. Sadece bodrum, Marmaris, çeşme gibi çok kalabalık olmayan daha bilinmedik sakin tatil yerlerini tercih edebilirsiniz. Örneğin, sığacık, bozca ada, foça, akyaka gibi. Buralarda çok insan kalabalığı olacağını sanmıyorum. Tatile gitmekle kendi şehrinizde kafeye gidip dışarı çıkmanın çok bir farkı yok bence. Maske mesafe koruduktan sonra her yere gidilir.

Katılıyorum.
Villa tatili normalde de çok yorucu. Dinleniyor musunuz yoksa iş mi yapıyorsunuz belli değil.

Tam kapasite çalışan otellere gitmek pek mantıklı değil. Çoğu otel %80 kapasiteyiz deyip tam dolduruyor. İlla otel diyorsanız butik otelleri ya da bütçeniz iyiyse odaya yemek getirtebileceğiniz suit villaları olanları tercih etmenizi öneririm.

Merhaba hanımlar...

Ne yapayım? Uyayim mi ona? Yoksa dediğimden donmeyeyim mi? En olmadı sen ayarla biz sana uyarız mi diyeyim, ne diyeyim ben :KK43:

Banada villa olayı çok mantıksız geliyor yada yazlık. Gidip ben yemeğimi yapıp etrafi topladiktan sonra tatilin ne anlamı kaldı... otele gitmek varken asla tercih etmem. Otele gidin kimseyle burun buruna olmazsiniz. İki çift gitmiyorsunuz sonuçta. Su lanet hastalık kolay kolay gideceği benzemiyor hayatı otelemeyin. Sadece tedbirinizi alin

Butik otelleri tercih edebilirsiniz.
Özel plajı olan oteller, dışarıdan günlük kimseyi almıyorlarsa bana marketten, otobüsten, işyerlerimizden daha güvenli gibi geliyor.

Back