Bir takım mobilya mevzusu.

Bos ver iyi yapmissin. Sussaydiniz ve onun begendiklerini alsaydiniz cok pisman olurdunuz. Sonucta siz kullanacaksiniz. Ben de birinden etkilenerek secim yaptigimda cok pisman oluyorum. Insanin istedigini almasi onemli.

Yatak odasını o aldı beyaz esyaları ve mutfagı ben aldım(TV ve buzdolabı) nişanlım aldı normalde onlarda yatak odası kıza aitmiş ama bizde öyle degil
He tv buzdolabı zaten 8 10 bin
Yatak odası da aynı
Farketmemiş yani
Tv buzdolabını sen aldıysan okey

Alis veris sadece tanidigin ve sevdigin insanlar ile yapman lazim. Cünkü alis veris insani gergin yapiyor.
Daha düne kadar dogru düzgün tanimadigin kv'den ile niye mobilya geziyorsun? Gayette "hayir anne ben x (nisanlin) ile gitmek istiyorum" diyebilirdin.

Kadin hem ödesin, hem sesini çikarmasin istiyorsun. Evet anliyorum ilk heves felan fakat o zaman kv'de ile gitmeyeceksin iste. Önceki jenerasyon hep kendileri herseyin iyisini bildigini saniyorlar. Annemde mesela kv'den gibi. Ki en azindan kv'den diretmedi. Annem diretiyor mesela.

Yani senin annende ayni harekatte bulunabilirdi.

Yolun basindasin henüz ve nacizane tavsiyem, yüz göz olma. Beraber alis verise gitme. Sik sik ziyaret etme. Arada mesafe olsun fakat saygili ve seviyeli davran.

Ama oğlundan yeri gelince para alıp mutfak yaptırmasını biliyor :))) hiç utanmadım pişman değilim herseye susunca tepene çıkıyorlar :))

O ogluyla annesi arasinda siz daha evlenmediniz keseniz bir degil. :)
Oglu verdigi parayi geri isteyip size eşya alsaymis o zaman daha iyi olurmuş.

Simdi diger konunu okudum ve hatirladim seni. Israr ile kendini atese atiyorsun.
Kusura bakmada, azicik gurur diyorum ben.

O kv'de ile degil alis verise gitmek, sokaga bile çikmazdim yerinde olsaydim. Simdiki yasadiklarin daha 1000de biri. Diger konudada insanlari seni uyarmisti fakat sanirim israr "bir müsibet.." olayina girmek istemiyorsun.

Peki. Kendin bilirsin.

Siz de az değilsiniz kusura bakmayın .Şurda bile iki yorumu kaldıramıyorsunuz ;hemen tepki veriyorsunuz .
Sizin adetlerinizde tv ve buzdolabı mı kız tarafına ait oluyor ?Biraz adaletsiz dağılım ama tabi siz adetine göre olacak Hersey diyorsunuz ,bize laf düşmez .

Herkes üstüne düşeni yapmak zorunda diye düşünüyorum almadıysa oda onun ayıbı lakin böyle seylerde karar evi kullanacak olanlara bırakılır diye düşünüyorum

Kaynananız da başkası da hiçbir şey yapmak ZORUNDA değil. Madem o kadar burnunuz havada, nişanlınızla beraber dişinizden tırnağınızdan ayırır alırsınız istediğinizi. Daha konuşmayı yazmayı bilmiyorsunuz maaşallah ama her şeye “mecbur yapmak zorunda” çok güzel uydurmuşsunuz. Allah o kadıncağıza sabır versin

Bende nine olunca adetlerimizi değiştiricem bizde adet böyle diyip herşeyi karşı tarafa yıkıcam ben herşeyi eşit alıp enayilik etmişim en azından torunlarım kurtulsun sdfjk

Ben mobilya magazasında ögrenciyken calısıyordum.önümde yüzük atanlar bile olmuştu.o yüzden aileler ödeyecek diye herşeye karışmaya hakları yok.yuva yıkmaya sebep olmaları hoş bir durum degil.sadece sunu bilir sunu söylerim.kim kullanacaksa o çıkacak alışverişe ve kimse yanında olmayacak yorum yapmayacak.herkesin zevki rengi farklı.biz eşimle herşeyi ikimiz aldık.ki erkekler cok karışmıyor böyle seylere.eve yerleştiginde gördü ailesi.bazı müşteriler mesela ödemeyi ailesi yapcagı zamanda yine karı koca gezerlerdi biz listemizi saklardık.aile büyükleri gelir pazarlık yaparlardı.indirim yaptırıp aldıktan snra ürüne bakan anne babaları bile gördüm.bu kadar taviz vermeyin.herkesin zevki farklı

Gelenek gorenek kisvesi altinda kimseye para ödetip tribini de cekmeyin.. para veriyorsa elbette diretme hakkını kendinde görecek
Calisiyorsaniz azicik aşım kaygisiz basim misali nisanlinizla tum mssraflari esit paylasip yuvanizi kurun, geri kalan herkes zaten kendiliginden dış kapının mandali olur

Nişanlılık döneminde pişman olduğum seyler:
1)mobilya konusunu çok aceleye getirdim sonunda mutsuz olduğum eşyalar oldu ilk heyecan gidince mobilyalar batmaya basladi
2)benim de nisanlim is dolayisiyla yoktu ve kayinvalidemin yaptığı hiçbir seyi anlatmadim en sonunda patladim her şey daha kötü oldu
3)sustum sustum her şeye sustum kendimi savunmadım. Su an o dönem yaşadıklarım yüzünden kendimi de kayinvalidemi de affedemiyorum. Kadin ne yaparsa yapson artik ondan nefret ediyorum
Ben ettim sen etme

Ama oğlundan yeri gelince para alıp mutfak yaptırmasını biliyor :))) hiç utanmadım pişman değilim herseye susunca tepene çıkıyorlar :))

Oğlu / kızı arasında para mevzusu mu oluyor sizin düşüncenize göre. Onun oğlu , elbetteki mutfağı yapacak .

Kadın fikrini söylemiş, saygısızlık yapmamış. Fazla abartiyorsunuz.

Iste hep böyle başlıyor aile birliği çadirdamalari.

Biraz daha kulağının kapalı olsun.

Evin Hangi mobilyasini Siz alıyorsunuz bende bunu merak ettim.

Yatak odasını o aldı beyaz esyaları ve mutfagı ben aldım(TV ve buzdolabı) nişanlım aldı normalde onlarda yatak odası kıza aitmiş ama bizde öyle degil

Sizde öyle değilse o zaman oturma odasına el atabilirdiniz.

Bizede yatak odası yok ama oturma odası aldım onun yerine.

Eğer bütün beyaz eşyalar içinde dahil değilse Tabi. Ki ben bütün beyaz eşyam içine dahilken aldım oturma odamı.

Parasını veriyorsa fikrini de ortaya atacak Tabi. Bunda küplere binecek bir şey yok. Hadi her şey para değil diyelim, Ne var ki rengini söylediyse , spor al dediyse .

Nitekim gidip degistirmissiniz. Kadın haklı çıkmış.

Herkes üstüne düşeni yapmak zorunda diye düşünüyorum almadıysa oda onun ayıbı lakin böyle seylerde karar evi kullanacak olanlara bırakılır diye düşünüyorum

Oğlu mutfak yapıyor diyorsunuz , üstüne Herkes sorumluluğunu yapması lazım diye ekliyorsunuz.

Neden oğlu mutfak yaptırmak zorunda değilde , Anne eşya almak zorunda koca adama ?

Benim koltuk takimimamdan almışsın kız mavi beyaz çok güzel duruyor salonda ağır yani chester dedikleri model benim ki varsa takımın yemek odası takımını da al ben almadım çok pişmanım şimdide bulamıyorum aynısının yemek odasıni

Oğlu mutfak yapıyor diyorsunuz , üstüne Herkes sorumluluğunu yapması lazım diye ekliyorsunuz.

Neden oğlu mutfak yaptırmak zorunda değilde , Anne eşya almak zorunda koca adama ?
Bravo aradığım yorum daha nişanlı ama oğlunun yaptırdığı mutfağa karışıyor kendine gelince yorum yapamaz parayı ödesin yeter ne güzel o degılde sadece tv ve buzdolabı mutfak malzemesi mi almış vallaha iyi ya yatak odası vs de alınması gerek ya da oturma odasını alması gerekmıyor mu karşı tarafa yüklen ama kadını sustur bende böyle yapayım

Benim boyle bir durumum olmadi Allaha sukur evlendigimiz zamn 2.elden basladik suan sifir esyalarimiz oldu

Ne diye karışırlar bılmıorum ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…