• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir takım mobilya mevzusu.

Kızlar iyi akşamlar herkese :KK52:
Hemen konuya girmek istiyorum dün kayınvalidem geldi ve mobilya bakalım dedi yaz ayına girmeden almak istemiş (nişanlım burda degil Baska yerde görev yapıyor) ve biz dün akşam mobilya begendik ben oturma odasını begenerek sectim daha klasik seyler seviyorum oda hep spor seylere gidiyor yasın genc diyor ama ben klasik ve acık tondaki mobilyaları seviyorum. Neyse oturma odamı ve yatak odamı sectim kendi annem hiç birseye karışmadı kaynanam da dün hiçbir şeye karışmadı fakat bugun sabah beni aradı aldıklarımızı tekrar bakalım gündüz gözüyle dedi ve oturma grubu (içine sinmemiş hanım efendi korkmuş benden birsey diyememiş bunuda sonra dedi) neyse ilk biraz tuhafıma gitti ama tamam dedim aynı magaza ya gittik yeni bir takım gelmiş bu bunu begendi fakat benimde hoşuma gitti ve o mobilyayla değiştirdik hatta üstüne fark bile ödedi buraya kadar problem yok Gel gelelim kaynanamın bir huyu var kendi düşüncesini söyler yinede sen bilirsin der lafı sokar sen bilirsin der ve ben cok sinir olurum bu huyuna mobilya rengini ne yapalım diye düşünürken 'ben mercan seviyorum mercan olsun' demez mi ben kürklere bindim birde ısrar ediyor hayır dedim krem ve mavi olacak ve benim dediğim oldu sonunda eve cok sinirli geldim ve hala üstünden atamıyorum bu olayı nişanlıma bile kötü davranıyorum ona hiçbir şey söylemedim sanki böyle ailesinden ve kendisinden soğuyorum nişanlılık döneminde böyle mi oluyor kızlar her laf sanki zoruma gidiyor gibi oluyor :işsiz:
Benim kaynanam evlendikten sonra başlamıştı melek gibiydi nisanliyken evlendigimizn ilk haftası kavgalar başladı saydırdı saydırdı esime sikayet ettim ben bosey demedim dedi ben cok yuz verdim ondan oldu mesafenizi koruyun mesela gündüz gözüyle bidaha bakalim dediğinde ben eşyaları beğenerek seçtim tekrar bakmaya gerek yok deseydin . Mercan seviyorsa ayrica kendo evine mercan alsin

İnsanları yanınızda sürüklemenizin tek sebebi cüzdanlarındaki kredi kartı mı?
Beraber gidiyorsanız fikirlerini söylemeleri çok normal. Biblo gibi durup ödeme anı gelince konuşmaya başlayacak değiller herhalde.
Mutlak sessizlik içine alışveriş yapmak istiyorsanız nişanlınızla beraber gideceksiniz, parasını da kendiniz ödeyeceksiniz. Kimsenin fikir beyan etme hakkı olmaz böylece.

Bende nine olunca adetlerimizi değiştiricem bizde adet böyle diyip herşeyi karşı tarafa yıkıcam ben herşeyi eşit alıp enayilik etmişim en azından torunlarım kurtulsun sdfjk
Sen yine eşit almışsın ;bizde kim neyi aldı belli değil ;yeter ki borç olmasın ,kredi vs alınmasın diye tüm birikimi kullandım .Pişman mıyım ?Asla ..
kalkıp da böyle amaaaa adetimizzzzzz böyleeeee yapmakkk zorundaaaa denilince kızıyorum ama genelde o adetlerin olduğu yerlerde kvnin gelip kalması vs de oluyor ;nedense onlar uygulanmıyor .

Bence tüm masraflar eşit yapılacaksa bir zahmet kimse fikir vermesin hele hiç diretmesin. Sonuna kadar iyi yapmışsın az bile. Benimde sözlüm görevde para birikimimizin bir kısmi onda göndereyim beğenip alın diyor ama aslaa dedim ikimiz gidicez. Ben kendimi bildim bileli çalışıyorum afedersin köpek gibi kendi babama bile bir çöp aldırmadan evlenip gidicem zamani gelince. Bizde her şeyi böldük lafı bile olmadı. Sözlüm altın parası yolladı bilezik yapıldı kadın bir çeyrek bozdurdu 10 tane bileziği kendi yapmış gibi anlattı. Bu tür insanlara ben eyvallah edemem. Ki zaten kendi parası değil eşim olacak insanın ve benim birikimim. Kısaca bunlara layık az bile .

Bence tüm masraflar eşit yapılacaksa bir zahmet kimse fikir vermesin hele hiç diretmesin. Sonuna kadar iyi yapmışsın az bile. Benimde sözlüm görevde parasını göndereyim beğenip alın diyor ama aslaa dedim ikimiz gidicez. Ben kendimi bildim bileli çalışıyorum afedersin köpek gibi kendi babama bile bir çöp aldırmadan evlenip gidicem zamank gelince. Bizde her şeyi böldük lafı bile olmadı. Sözlüm altın parası yolladı bilezik yapıldı kadın bir çeyrek bozdurdu 10 tane bileziği kendi yapmış gibi anlattı. Bu tür insanlara ben eyvallah edemem. Ki zaten kendi parası değil eşim olacak insanın ve benim birikimim. Kısaca bunlara layık az bile .
Masrafı eşit yapmıyorlar ki

Hemen konuya girmek istiyorum dün kayınvalidem geldi ve mobilya bakalım dedi yaz ayına girmeden almak istemiş (nişanlım burda degil Baska yerde görev yapıyor) ve biz dün akşam mobilya begendik ben oturma odasını begenerek sectim daha klasik seyler seviyorum oda hep spor seylere gidiyor yasın genc diyor ama ben klasik ve acık tondaki mobilyaları seviyorum. Neyse oturma odamı ve yatak odamı sectim kendi annem hiç birseye karışmadı kaynanam da dün hiçbir şeye karışmadı fakat bugun sabah beni aradı aldıklarımızı tekrar bakalım gündüz gözüyle dedi ve oturma grubu (içine sinmemiş hanım efendi korkmuş benden birsey diyememiş bunuda sonra dedi) neyse ilk biraz tuhafıma gitti ama tamam dedim aynı magaza ya gittik yeni bir takım gelmiş bu bunu begendi fakat benimde hoşuma gitti ve o mobilyayla değiştirdik hatta üstüne fark bile ödedi buraya kadar problem yok Gel gelelim kaynanamın bir huyu var kendi düşüncesini söyler yinede sen bilirsin der lafı sokar sen bilirsin der ve ben cok sinir olurum bu huyuna mobilya rengini ne yapalım diye düşünürken 'ben mercan seviyorum mercan olsun' demez mi ben kürklere bindim birde ısrar ediyor hayır dedim krem ve mavi olacak ve benim dediğim oldu sonunda eve cok sinirli geldim ve hala üstünden atamıyorum bu olayı nişanlıma bile kötü davranıyorum ona hiçbir şey söylemedim sanki böyle ailesinden ve kendisinden soğuyorum nişanlılık döneminde böyle mi oluyor kızlar her laf sanki zoruma gidiyor gibi oluyor :işsiz:
Ben de parasını ödesem fikrimi soylerim madem nisanlinla ikiniz paranızla alsaydiniz o kadarda desin bir şeyi de mercan alırdım örtü bile olurdu gönlü olurdu ne kadar buyuttup kapris yapmışsınız

Ayrıca ben çocuğumun mutluluğu için maddi bir şeyler yapıyor olsam parasını veriyorum diye her hakkı kendimde göremem. Bütçemi söylerim gençler nasil istiyorsa öyle yaparlar. Oldu olacak açalım ağzımızı sıçsın koltuk parası verecek diye.

Anlamadığınız burda kv nin tarzı fikir söylemek değil...Önce mobilya alınıyor, içime sinmedi deyip tekrar gidiliyor...Yenisi gelmese belki varolanlardan baskası olsun diye diretecekti...Değiştiriliyor sıra renge gelince "ben mercan seviyorum" diyor...İstediği oldu ama rengi bile geline bırakayım susayım demiyor...pes...
Sen bundan cok cekersin evliliğinde

nişanlılık döneminde biraz alıngan oluyorsun bence,sonra geçiyor her şey biz evlendiğimizde benim annemler önceden koltuk takımı beğenmişlerdi kısıtlı paramız vardı bizim biz de gtmiştik mağazaya ama onların beğendiklerini değil üstüne biraz cebimizden koyup başka mobilya almıştık benim hiç kayınvalidemler değil annemler çok karışmışlardı ama sonra aşıyorsun bi şekilde şimdi ev aldık bütün mobilyaları da değiştirdik:)

Benim eşim annesinin huyunu bildigi icin ve biz odeyecegimiz için kimseye solemeden gittik aldik. Gelinlik mevzusunda aynısını yasadim akrabalarına diktirmek istediler bana 3 saat uzaktaydi. Kendi begenmisti bu modeli yaptiriyorum cok begendim ölçülerini gonder dedi. Bende nisanlima soledim kendim begendigim modeli baska gelinlikciye kapora verdim. Istediğim yerde diktirdim. Kaynanam ogun bugündür konuşmuyor evleneli 8 ay oldu.🤣

Ben öyle okudum sanki değil mi. Eşit yapmasalar bile karışmasın ne yani çıkarıp atarım önüne parasını sustururum. Para mevzusu ile konuşacaksa kaynana susturmak kolay. Ben çok doluyum iyimser bakamıyorum
Yok yok eşit değil .kızımız buzdolabı ve tv almış .onların adetlerinde geri kalan herseyi erkek taradı yaparmış .bide üzerine basa basa yapmak zorundaaaa diyor .

Uyarmadan edemedim. Kürklere binilmez. Küplere binilir. Aman bir yerde böyle demeyin ya da yazmayın.

Kayınvalide sana değilde kendine alıyo heralde mobilyaları yok ben bunu beğendim yok spor olsun
Çok begendiyse kendine ne spor ve mercan rengi koltuk takımı alsın sinir oluyorum ya şu kayınvalidelere

İnsanları yanınızda sürüklemenizin tek sebebi cüzdanlarındaki kredi kartı mı?
Beraber gidiyorsanız fikirlerini söylemeleri çok normal. Biblo gibi durup ödeme anı gelince konuşmaya başlayacak değiller herhalde.
Mutlak sessizlik içine alışveriş yapmak istiyorsanız nişanlınızla beraber gideceksiniz, parasını da kendiniz ödeyeceksiniz. Kimsenin fikir beyan etme hakkı olmaz böylece.
İşte aradığım yorum hem parasını onlar versin hem de hiç karışmasın.
Konu sahibini tenzih ediyorum çünkü belki nişanlısı parasını veriyordur ayrıntıyı bilemiyorum.

Yok yok eşit değil .kızımız buzdolabı ve tv almış .onların adetlerinde geri kalan herseyi erkek taradı yaparmış .bide üzerine basa basa yapmak zorundaaaa diyor .

Ben bunlarin kafa yapisindan bisey anlamadim. İşine gelince kalkip "beni aliyor ustune parami vereyim" diyebiliyor, yani kendisinin alınan bisey oldugunu soyluyor.🙄
Ama işine gelince kv tepeme cikmasin oluyor.

Parasini harcayarak gelin "aliyorsa" istedigini de yapar bu kadar basit.
Para mevzu olunca cok gelenekciler burdakiler masallah ama gerisi yok.

Hayir bir de hiç demiyorlar insanlar niye bize koltuk, eşya almak zorunda. Kvnin Ustune düşen göreviymiş 🙄 Allah Allah.
Koca insansiniz niye evinizin esyasi baskasinin ustune düşsün.
Ha icinden gelir hediye etmek ister lafta soylemez kimisi ama herkes parayi verip cekilmez, cekilmek zorunda da degil begenmeyen kendi almali gayet.

Back