- 4 Şubat 2020
- 338
- 551
- 53
- 28
Sizde haklısınız yalnız kayınvalidenin cebinden zorla çıkartıp parayı almıyor ki gelinde. Kayınvalide madem bu kadar parasının peşine düşecek baştan desin benden 1 kuruş çıkmaz yardım edemem evlenmeyi bilen alsın eşyasını desin çekilsin kenara sussun. Hem büyükler yardım ederiz diye destek çıkarız diyor hem her şeyi kendinde hak görüyor. Şunu da anlarım bak kayınvalide der ki yardım ederim ama bütçem şu kadar ona göre bakın gençler diyebilir ama gelin illa pahalı olacak olmaz diye diretirse o zaman derim geline kayınvalide parasini veriyor çok istiyorsan çıkart sende yarı parasını al derim. Ama ne demek eve gelince mağazayı arayalım tekrar gidelim içime sinmedi begenmedim yok şu renk yok bu kumaş olsun vb. Oldu olacak al canını gelinin kurtul. Çok yanlış karşıdaki seninde evladın kızın olacak çocuğunla evlenecek parasını biz verdik ne dersek o demek hiç yakışmıyor çok görgüsüz bir davranış.3 kuruş parayla mı evleniliyor ??? Valla kız tarafı bi buzdolabı tv almış her şeyi kayınvalide tarafı ödüyor ama bi fikir belirtme hakları yok öyle mi ?? Evet çiftler beraber seçer karışılmaz kadın da fikir belirtmiş tutturmamış al diye kendide belirtmiş. Madem fikir istemiyor nişanlısıyla gidicek kendileri alıcak büyükleri gelenek adı altında banka görmekte ne bılıyım. Tamam yardım ederler ama bi fikir belirtmede ben altında bir şey aramam tecrübelidir yardımcı olmak istemiştir kendi annelerimiz yapmıyor bu san kiAma konu sahibi paraya gelince yapmak zorunda gelenekler bu diyip kenara çıkıyor ki öyle bi mecburiyetleri yok insanlar evlenmeyi biliyorsa birikimde yapmalı. Gelenekler nedense sadece maddiyatta geçerli gerisi fasa fiso dimi
Allahim ayni dusundugum biri cikti sonundaSizde haklısınız yalnız kayınvalidenin cebinden zorla çıkartıp parayı almıyor ki gelinde. Kayınvalide madem bu kadar parasının peşine düşecek baştan desin benden 1 kuruş çıkmaz yardım edemem evlenmeyi bilen alsın eşyasını desin çekilsin kenara sussun. Hem büyükler yardım ederiz diye destek çıkarız diyor hem her şeyi kendinde hak görüyor. Şunu da anlarım bak kayınvalide der ki yardım ederim ama bütçem şu kadar ona göre bakın gençler diyebilir ama gelin illa pahalı olacak olmaz diye diretirse o zaman derim geline kayınvalide parasini veriyor çok istiyorsan çıkart sende yarı parasını al derim. Ama ne demek eve gelince mağazayı arayalım tekrar gidelim içime sinmedi begenmedim yok şu renk yok bu kumaş olsun vb. Oldu olacak al canını gelinin kurtul. Çok yanlış karşıdaki seninde evladın kızın olacak çocuğunla evlenecek parasını biz verdik ne dersek o demek hiç yakışmıyor çok görgüsüz bir davranış.
Kızlar iyi akşamlar herkese
Hemen konuya girmek istiyorum dün kayınvalidem geldi ve mobilya bakalım dedi yaz ayına girmeden almak istemiş (nişanlım burda degil Baska yerde görev yapıyor) ve biz dün akşam mobilya begendik ben oturma odasını begenerek sectim daha klasik seyler seviyorum oda hep spor seylere gidiyor yasın genc diyor ama ben klasik ve acık tondaki mobilyaları seviyorum. Neyse oturma odamı ve yatak odamı sectim kendi annem hiç birseye karışmadı kaynanam da dün hiçbir şeye karışmadı fakat bugun sabah beni aradı aldıklarımızı tekrar bakalım gündüz gözüyle dedi ve oturma grubu (içine sinmemiş hanım efendi korkmuş benden birsey diyememiş bunuda sonra dedi) neyse ilk biraz tuhafıma gitti ama tamam dedim aynı magaza ya gittik yeni bir takım gelmiş bu bunu begendi fakat benimde hoşuma gitti ve o mobilyayla değiştirdik hatta üstüne fark bile ödedi buraya kadar problem yok Gel gelelim kaynanamın bir huyu var kendi düşüncesini söyler yinede sen bilirsin der lafı sokar sen bilirsin der ve ben cok sinir olurum bu huyuna mobilya rengini ne yapalım diye düşünürken 'ben mercan seviyorum mercan olsun' demez mi ben kürklere bindim birde ısrar ediyor hayır dedim krem ve mavi olacak ve benim dediğim oldu sonunda eve cok sinirli geldim ve hala üstünden atamıyorum bu olayı nişanlıma bile kötü davranıyorum ona hiçbir şey söylemedim sanki böyle ailesinden ve kendisinden soğuyorum nişanlılık döneminde böyle mi oluyor kızlar her laf sanki zoruma gidiyor gibi oluyor
Bütün yorumları okursanız insanların neden kızdığını haksız bulduğunu anlarsınız. Bakın bende evlenicem bir iki yıla empati yapıyorum. Kadın fikir belirtmiş dayatmamış sen bilirsin demiş konu sahibide söylemiş bunu zaten. Büyükler tecrübeli diye fikir verir ki kadın şöyle modern olsa mı falan diye yorum yapıyor demek ki hevesli ben alınmam bizimde annelerimiz yapıyor kv yapınca karışamaz tü kaka oluyor. Bende anneme bir yatak koltuk gösterince bu olmaz rengi kötü kiri belli eder tüylenme olur şu yatak sağlam değil kırılır diye belirtir bende hak veriyorum. Bunu düşünerek yapmıştır. Evet diğer konuda aileler yardım eder ama konu sahibi tv buzdolabı almış gerisi erkek tarafı alcak bizde gelenek bu yapmak zorunda diyor. Bir fikirde bile celalleniyor sizce hak mı bu yok oğluna yapıyor kıza değil diyen var e o zaman oğlu için fikir sunmasında da sorun yok . 3 kuruş görülüyor bu masraflar valla ıkı parça alıp gerisini 3 kuruş görüp her şeyde benim dediğim olur kafası yanlış o zaman az yiyip hamal tutacak öyle evlenmeyi biliyorlarsa. Karışılmada yokta neyse fikirde istemiyorsa kendide taşın altına elini koyacak ayıp her şeyi yap 3 kuruş görülsünSizde haklısınız yalnız kayınvalidenin cebinden zorla çıkartıp parayı almıyor ki gelinde. Kayınvalide madem bu kadar parasının peşine düşecek baştan desin benden 1 kuruş çıkmaz yardım edemem evlenmeyi bilen alsın eşyasını desin çekilsin kenara sussun. Hem büyükler yardım ederiz diye destek çıkarız diyor hem her şeyi kendinde hak görüyor. Şunu da anlarım bak kayınvalide der ki yardım ederim ama bütçem şu kadar ona göre bakın gençler diyebilir ama gelin illa pahalı olacak olmaz diye diretirse o zaman derim geline kayınvalide parasini veriyor çok istiyorsan çıkart sende yarı parasını al derim. Ama ne demek eve gelince mağazayı arayalım tekrar gidelim içime sinmedi begenmedim yok şu renk yok bu kumaş olsun vb. Oldu olacak al canını gelinin kurtul. Çok yanlış karşıdaki seninde evladın kızın olacak çocuğunla evlenecek parasını biz verdik ne dersek o demek hiç yakışmıyor çok görgüsüz bir davranış.
Konuyu dikkatli okuyun kadin fikir belirtmemis illa mercan olsun diye diretmisBütün yorumları okursanız insanların neden kızdığını haksız bulduğunu anlarsınız. Bakın bende evlenicem bir iki yıla empati yapıyorum. Kadın fikir belirtmiş dayatmamış sen bilirsin demiş konu sahibide söylemiş bunu zaten. Büyükler tecrübeli diye fikir verir ki kadın şöyle modern olsa mı falan diye yorum yapıyor demek ki hevesli ben alınmam bizimde annelerimiz yapıyor kv yapınca karışamaz tü kaka oluyor. Bende anneme bir yatak koltuk gösterince bu olmaz rengi kötü kiri belli eder tüylenme olur şu yatak sağlam değil kırılır diye belirtir bende hak veriyorum. Bunu düşünerek yapmıştır. Evet diğer konuda aileler yardım eder ama konu sahibi tv buzdolabı almış gerisi erkek tarafı alcak bizde gelenek bu yapmak zorunda diyor. Bir fikirde bile celalleniyor sizce hak mı bu yok oğluma yapıyor kıza değil diyen bar e o zaman oğlu için fikir sunmasındada sorun yok . 3 kuruş görülüyor bu masraflar valla ıkı parça alıp gerisini 3 kuruş görüp her şeyde benim dediğim olur kafası yanlış o zaman az yiyip hamal tutacak öyle evlenmeyi biliyorlarsa karışılmada yokta neyse fikirde istemiyorsa kendide taşın altına elini koyacak ayıp her şeyi yap 3 kuruş görülsün
Ben konuyu sabah okudum konu sahibi sonrasında kayınvalidesinin diretmelerini yazdı diye gördüm. Aramış mağazaya tekrar gitmek istemis hatta gitmişler içine sinmemiş rengi vs. Ben nedense bu konuda tek taraflı bakıyoruz ama yinede kayınvalidesinden iyi ve olumlu enerji alamadım yaptığım yorumu savunuyorum. Sizin düşünceniz farklı olabilir tabiki saygı duyarım.Bütün yorumları okursanız insanların neden kızdığını haksız bulduğunu anlarsınız. Bakın bende evlenicem bir iki yıla empati yapıyorum. Kadın fikir belirtmiş dayatmamış sen bilirsin demiş konu sahibide söylemiş bunu zaten. Büyükler tecrübeli diye fikir verir ki kadın şöyle modern olsa mı falan diye yorum yapıyor demek ki hevesli ben alınmam bizimde annelerimiz yapıyor kv yapınca karışamaz tü kaka oluyor. Bende anneme bir yatak koltuk gösterince bu olmaz rengi kötü kiri belli eder tüylenme olur şu yatak sağlam değil kırılır diye belirtir bende hak veriyorum. Bunu düşünerek yapmıştır. Evet diğer konuda aileler yardım eder ama konu sahibi tv buzdolabı almış gerisi erkek tarafı alcak bizde gelenek bu yapmak zorunda diyor. Bir fikirde bile celalleniyor sizce hak mı bu yok oğluma yapıyor kıza değil diyen bar e o zaman oğlu için fikir sunmasındada sorun yok . 3 kuruş görülüyor bu masraflar valla ıkı parça alıp gerisini 3 kuruş görüp her şeyde benim dediğim olur kafası yanlış o zaman az yiyip hamal tutacak öyle evlenmeyi biliyorlarsa karışılmada yokta neyse fikirde istemiyorsa kendide taşın altına elini koyacak ayıp her şeyi yap 3 kuruş görülsün
Bende size saygı duyuyorum bakın sizle medeni şekilde fikir belirtebiliyoruz ama bazı insanlar eleştiriye gelemiyor. Bir de mağazayı arayıp gitmiş yeni gelen takımımı ne göstermiş konu sahibide beğenmiş demek ki içten hak vermiş yoksa zorla kimse konu sahibine eminim bir şey aldırtamazdıBen konuyu sabah okudum konu sahibi sonrasında kayınvalidesinin diretmelerini yazdı diye gördüm. Aramış mağazaya tekrar gitmek istemis hatta gitmişler içine sinmemiş rengi vs. Ben nedense bu konuda tek taraflı bakıyoruz ama yinede kayınvalidesinden iyi ve olumlu enerji alamadım yaptığım yorumu savunuyorum. Sizin düşünceniz farklı olabilir tabiki saygı duyarım.
Size cok teşekkür ederim sonunda beni anlayan birisi cıktı evet içine sinmedi tekrar değiştik değiştigimiz modelide begendim ortak fikrimiz oldu fakat mercan seviyorum diyip bana bu sekilde konuşması beni gerdi haliyleSizde haklısınız yalnız kayınvalidenin cebinden zorla çıkartıp parayı almıyor ki gelinde. Kayınvalide madem bu kadar parasının peşine düşecek baştan desin benden 1 kuruş çıkmaz yardım edemem evlenmeyi bilen alsın eşyasını desin çekilsin kenara sussun. Hem büyükler yardım ederiz diye destek çıkarız diyor hem her şeyi kendinde hak görüyor. Şunu da anlarım bak kayınvalide der ki yardım ederim ama bütçem şu kadar ona göre bakın gençler diyebilir ama gelin illa pahalı olacak olmaz diye diretirse o zaman derim geline kayınvalide parasini veriyor çok istiyorsan çıkart sende yarı parasını al derim. Ama ne demek eve gelince mağazayı arayalım tekrar gidelim içime sinmedi begenmedim yok şu renk yok bu kumaş olsun vb. Oldu olacak al canını gelinin kurtul. Çok yanlış karşıdaki seninde evladın kızın olacak çocuğunla evlenecek parasını biz verdik ne dersek o demek hiç yakışmıyor çok görgüsüz bir davranış.
Hanım efendi TV buzdolabını alan benim nişanlım ben beyaz esyalarımı halılarımı yemek takımlarımı ve mutfagı dizdim yani eşitlik var ben illa demiyorum şu bunu almak zorunda diyeBütün yorumları okursanız insanların neden kızdığını haksız bulduğunu anlarsınız. Bakın bende evlenicem bir iki yıla empati yapıyorum. Kadın fikir belirtmiş dayatmamış sen bilirsin demiş konu sahibide söylemiş bunu zaten. Büyükler tecrübeli diye fikir verir ki kadın şöyle modern olsa mı falan diye yorum yapıyor demek ki hevesli ben alınmam bizimde annelerimiz yapıyor kv yapınca karışamaz tü kaka oluyor. Bende anneme bir yatak koltuk gösterince bu olmaz rengi kötü kiri belli eder tüylenme olur şu yatak sağlam değil kırılır diye belirtir bende hak veriyorum. Bunu düşünerek yapmıştır. Evet diğer konuda aileler yardım eder ama konu sahibi tv buzdolabı almış gerisi erkek tarafı alcak bizde gelenek bu yapmak zorunda diyor. Bir fikirde bile celalleniyor sizce hak mı bu yok oğluna yapıyor kıza değil diyen var e o zaman oğlu için fikir sunmasında da sorun yok . 3 kuruş görülüyor bu masraflar valla ıkı parça alıp gerisini 3 kuruş görüp her şeyde benim dediğim olur kafası yanlış o zaman az yiyip hamal tutacak öyle evlenmeyi biliyorlarsa. Karışılmada yokta neyse fikirde istemiyorsa kendide taşın altına elini koyacak ayıp her şeyi yap 3 kuruş görülsün
Ben çalışıyorum hemşireyim. Ayrıca ben buzdolabı TV almadım nişanlım aldı. Ben yemek takımları mutfagı halılarımı beyaz esyalarımı aldım nişanlım sadece buzdolabı TV aldı diğer eksikleri tamamladı kısmet olursa perdelerimi de alacagım. Ayrıca armut piş agzıma düş yapan yok bilip bilmeden yargılamayın.Bu tarz insanların genel hal ve hareketlerinden bahsettim. Sizinde konu sahibi gibi aynı düşüncedesiniz ve saçmalıyorsunuz sizinle aynı kafa yapısında değilim polemiğe giremicem kusura bakma. Konu sahibide çalışıp birikim yapsın o zaman fikir vermelerinden rahatsızsa öyle bi buzdolabı tv alıp kenara çekilip ama yapmak zorunda diyip armut piş ağzıma düş olmuyor bu işler
Buzdolabı TV alan nişanlım. Ben beyaz esyalarımı yemek takımlarımı tüm mutfagımı küçük ev aletlerimi halılarımı beyaz esyalarımı ve kısmet olursa perdelerimi alacagım ayrıca calısıyorum çok sükür ve kimseye muhtac değilim.3 kuruş parayla mı evleniliyor ??? Valla kız tarafı bi buzdolabı tv almış her şeyi kayınvalide tarafı ödüyor ama bi fikir belirtme hakları yok öyle mi ?? Evet çiftler beraber seçer karışılmaz kadın da fikir belirtmiş tutturmamış al diye kendide belirtmiş. Madem fikir istemiyor nişanlısıyla gidicek kendileri alıcak büyükleri gelenek adı altında banka görmekte ne bılıyım. Tamam yardım ederler ama bi fikir belirtmede ben altında bir şey aramam tecrübelidir yardımcı olmak istemiştir kendi annelerimiz yapmıyor bu san kiAma konu sahibi paraya gelince yapmak zorunda gelenekler bu diyip kenara çıkıyor ki öyle bi mecburiyetleri yok insanlar evlenmeyi biliyorsa birikimde yapmalı. Gelenekler nedense sadece maddiyatta geçerli gerisi fasa fiso dimi
Hayır ağlamam yardım edebilir. Ben çalışıyorum ve kendi ayaklarımın üstündeyim herkes sorumluluklarını yerine getirirse ailesine de yardım edebilir baska insanlarada onun cebindeki para beni ilgilendirmez karısı olmam bu gercegi değiştirmez.Hani şimdi kayınvalide kendi oğluna yapıyor ya o zaman evlendikten sonra kendi oğlu da kayınvalideye yaparsa sorun çıkarmayacağınızı tahmin ediyorum. Hani para falan verirse ailesine ya da bir ihtiyaçlarını karşılarsa ama benim evimin çocuğumun rızkı ya da bir yerlere götürür getirirse kocişimi kullanıyollla amaaağ diye ağlamazsınız öyle değil mi?
Buzdolabı TV alan benim nişanlım. Ben kalan beyaz esyalarımı küçük ev aletlerini halıları mutfagımı ve kısmet olursa perdelerimi alacam ve evet geri kalan ne varsa yapmak ZORUNDA ben köpek gibi çalışıyorum bunları aileme muhtac olmadan yapıyorum.Yok yok eşit değil .kızımız buzdolabı ve tv almış .onların adetlerinde geri kalan herseyi erkek taradı yaparmış .bide üzerine basa basa yapmak zorundaaaa diyor .
Hanım efendi ben calısıyorum ve kendi esyalarımı kendim alıyorum oğluyla kendi arasındaki mevzuya ben karışamam ben herseyi fazla fazla yapıyorum lütfen yazdıklarımı saptırmayın.Ben bunlarin kafa yapisindan bisey anlamadim. İşine gelince kalkip "beni aliyor ustune parami vereyim" diyebiliyor, yani kendisinin alınan bisey oldugunu soyluyor.
Ama işine gelince kv tepeme cikmasin oluyor.
Parasini harcayarak gelin "aliyorsa" istedigini de yapar bu kadar basit.
Para mevzu olunca cok gelenekciler burdakiler masallah ama gerisi yok.
Hayir bir de hiç demiyorlar insanlar niye bize koltuk, eşya almak zorunda. Kvnin Ustune düşen göreviymişAllah Allah.
Koca insansiniz niye evinizin esyasi baskasinin ustune düşsün.
Ha icinden gelir hediye etmek ister lafta soylemez kimisi ama herkes parayi verip cekilmez, cekilmek zorunda da degil begenmeyen kendi almali gayet.
Evet konu tamamen buAnlamadığınız burda kv nin tarzı fikir söylemek değil...Önce mobilya alınıyor, içime sinmedi deyip tekrar gidiliyor...Yenisi gelmese belki varolanlardan baskası olsun diye diretecekti...Değiştiriliyor sıra renge gelince "ben mercan seviyorum" diyor...İstediği oldu ama rengi bile geline bırakayım susayım demiyor...pes...
Sen bundan cok cekersin evliliğinde
Hiç de yapmak zorunda değil ;oğlumu yetiştirmiş ,büyütmüş ,okutmuş ,iş güç sahibi yapmış .Yapmak zorunda olduğu şeyleri yerine getirmiş.Buzdolabı TV alan benim nişanlım. Ben kalan beyaz esyalarımı küçük ev aletlerini halıları mutfagımı ve kısmet olursa perdelerimi alacam ve evet geri kalan ne varsa yapmak ZORUNDA ben köpek gibi çalışıyorum bunları aileme muhtac olmadan yapıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?