İçmesine karışmam, eşlikte ediyorum ona. Konu sarkması vs değil. Onların aile ortamına,evlerine evli bir adam olarak tek başına gidiyor olmasıni tasvip etmedim. Yani benim kendi akraba çevremde olmadı bu gibi örnekler. Yani evli barkli insanlari evinde karısı kızı olan adam içkili yemeğe hiç davet etmedi. Eden olmuşsa da giden görmedim hiç. Belki bu yüzden tuhaf geldi eşim ve dayısının davranışi.1. Konuda baya haksızsınız o nasıl düşünce öyle...2.de ise 1.den mütevellit yapmış olabilir. Ya da içeceklermiş ya siz ona yeter içme, yavaş iç vs dersiniz diye demiş olabilir. Yani dayisi ve eşi orada iken birine sarkacak değil ya tövbe tövbe. Bence sizin yüzünüzden böyle yapıyor dönün bir kendinize bakın.
Kuzenlerini niye kıskandığınızı anlamadım çok doğal kuzenle tatile gitmek veya onun tek olarak dayısının kızlarıyla aynı ortamda olması aşırı normal olaylar. Siz amca kızını kıskandınız diye dayı kızlarıyla aynı ortama girmek istemediğinizi düşünmüştürArkadaşlar 8 yıllık evliyim, 2 çocuğum var. 1 ay önce ve biraz önce benzer 2 konu hakkında eşimle tartıştık. Konuları yazıyorum,fikirlerinize ihtiyacım var.
1 ay önceki konu; eşim bu yaz tatilimizi bekar olan amcasının kızının ayarlayacagi bir yazlıkta ve onunda geleceği bir tatil beldesine tatile gideceğimizi söyledi.ben de anahtarı bize ulaştıracaksa tamam dedim.ama amcanın kızınin yanında bir sevgilisi, nişanlısı gibi partneri olmayacaksa bizimle tatil yapması uygun değil dedim, adam bir anda parladı,ve uzayan bir tartışma...
ikinci konuda şu ; eşimi, dayısı evine içkili bir yemek davetine çağırmış.dayisi bizi beraber çağırmış fakat eşim dayısına benim onlarla görüşmek istemediğimi söylemiş.fakat benim böyle bir söylemim ve tavrim olmadi.yani benim dayisigille bir sorunum olmadi.toplasam 8 yılda 5 kez görüşmüşuzdür daha öncesinde başka bir şehirde yaşamaları ve bizim sürekli tayin sebepli şehir değiştirmemizden.benim kayınvalidem ve kaynım ile görüşmeme sebebimi de bununla da ilişkillendirerek dayısıgile onlarla görüşmek istemeyeceğimi söylemiş. Oysa böyle bir durum söz konusu değil. Yani benim annesi ve kardeşi dışında hiç kimse ile bir sorunum olmadi.Dayısı evli ve 2 kızı var. Yani eşim dayı ile tek tek değil ailesinin de olduğu ortama tek başına gidiyor.ben bu durumu hoş karşılamadığımi söylediğimde yine tepki gösteriyor. Ne biçim düşünüyormuşum diyor, ben sapik mıyım diyor? Vallahi beynim yandı, sanki ben çok afaki bir tepki veriyorum gibi davranıyor. Arkadaşlar sizin de fikirlenizi merak ediyorum.yani benim tepkilerim mi anormal, onun tutumu mu?
Dayısıgile onlarla görüşmek istemediğimi çok daha önce söylemiş. kuzenin tatil davetinden çok önce yani.Arkadaşlar 8 yıllık evliyim, 2 çocuğum var. 1 ay önce ve biraz önce benzer 2 konu hakkında eşimle tartıştık. Konuları yazıyorum,fikirlerinize ihtiyacım var.
1 ay önceki konu; eşim bu yaz tatilimizi bekar olan amcasının kızının ayarlayacagi bir yazlıkta ve onunda geleceği bir tatil beldesine tatile gideceğimizi söyledi.ben de anahtarı bize ulaştıracaksa tamam dedim.ama amcanın kızınin yanında bir sevgilisi, nişanlısı gibi partneri olmayacaksa bizimle tatil yapması uygun değil dedim, adam bir anda parladı,ve uzayan bir tartışma...
ikinci konuda şu ; eşimi, dayısı evine içkili bir yemek davetine çağırmış.dayisi bizi beraber çağırmış fakat eşim dayısına benim onlarla görüşmek istemediğimi söylemiş.fakat benim böyle bir söylemim ve tavrim olmadi.yani benim dayisigille bir sorunum olmadi.toplasam 8 yılda 5 kez görüşmüşuzdür daha öncesinde başka bir şehirde yaşamaları ve bizim sürekli tayin sebepli şehir değiştirmemizden.benim kayınvalidem ve kaynım ile görüşmeme sebebimi de bununla da ilişkillendirerek dayısıgile onlarla görüşmek istemeyeceğimi söylemiş. Oysa böyle bir durum söz konusu değil. Yani benim annesi ve kardeşi dışında hiç kimse ile bir sorunum olmadi.Dayısı evli ve 2 kızı var. Yani eşim dayı ile tek tek değil ailesinin de olduğu ortama tek başına gidiyor.ben bu durumu hoş karşılamadığımi söylediğimde yine tepki gösteriyor. Ne biçim düşünüyormuşum diyor, ben sapik mıyım diyor? Vallahi beynim yandı, sanki ben çok afaki bir tepki veriyorum gibi davranıyor. Arkadaşlar sizin de fikirlenizi merak ediyorum.yani benim tepkilerim mi anormal, onun tutumu mu?
Diyorum ya sorun sizde..hala evli barklı insanı karısı kızı olan yere içkili yemeğe davet etmedi diyorsunuz. Davet ettiği kişi de yeğeni sanki sokaktan birini çevirmiş de davet etmiş gibi...ki sizi de etmiş ama eşiniz gelmez demiş.. O zaman sen de gelme mı deseydi.İçmesine karışmam, eşlikte ediyorum ona. Konu sarkması vs değil. Onların aile ortamına,evlerine evli bir adam olarak tek başına gidiyor olmasıni tasvip etmedim. Yani benim kendi akraba çevremde olmadı bu gibi örnekler. Yani evli barkli insanlari evinde karısı kızı olan adam içkili yemeğe hiç davet etmedi. Eden olmuşsa da giden görmedim hiç. Belki bu yüzden tuhaf geldi eşim ve dayısının davranışi.
Söyle ki direkt olmaz baş başa tatil yapalım dememişsinjz. Yanında önün da partneri olursa olur demissiniz. Yani düşünceniz baş başa olmaktan ziyade başka şeymiş.. şimdi surda yazdığınız şeyi de görürken birbirimizi kandırmayalımEşim ve çocuklarımla tatil yapmak varken üstelik bu konuda maddi sorunumuzda yokken neden eşimin amcasının kızı ve biz bir yazlıkta 3-5 gün tatil yapayım.bunu neden isteyim bana sapik diyen arkadaşlar?
Dayının tutumundan çok eşimin tutumu beni rahatsız eden zaten. Yani onun bu davetlere bensiz icabet etmesi. Bana ne dayı sokaktan birini cevirseDiyorum ya sorun sizde..hala evli barklı insanı karısı kızı olan yere içkili yemeğe davet etmedi diyorsunuz. Davet ettiği kişi de yeğeni sanki sokaktan birini çevirmiş de davet etmiş gibi...ki sizi de etmiş ama eşiniz gelmez demiş.. O zaman sen de gelme mı deseydi.
Yaa siz dediniz ya bizim ailede böyle şeyler görmedim diye. Nesini gormediniz adam da yoldan birini çevirmemis ki dedim..belki sizin ailede görmediğiniz şey illa anormal değildir dedim. Gerçekten böyle düşünen biriyle çift olarak anlaşamam ben onun için bilemiyorum.. eşiniz anlaştığına göre sizinle ona sorun iyice bakalım.Dayının tutumundan çok eşimin tutumu beni rahatsız eden zaten. Yani onun bu davetlere bensiz icabet etmesi. Bana ne dayı sokaktan birini cevirse
Eşim ilk söylediğinde anahtarı mi birakacak dedim bize. Hayır dedi, oda gelecek. Kız yalnız gelmek isteyince tatile bizim yanimiza garipsedim. Biri mi var onunla mi gelecek dedim hayır dedi. Ben de gitmek istemediğimi söyledim, uygun bulmuyorum dedim.Söyle ki direkt olmaz baş başa tatil yapalım dememişsinjz. Yanında önün da partneri olursa olur demissiniz. Yani düşünceniz baş başa olmaktan ziyade başka şeymiş.. şimdi surda yazdığınız şeyi de görürken birbirimizi kandırmayalım
Eee işte böyle dediğiniz için insanlar size sapık demiş ben demedim. Siz de demissiniz ki baş başa tatil yapmak isteyemez miyim niye bana sapık diyorsunuz demissiniz. Ben de dedim ki siz baş başa tatilden ziyade kuzeni tehlike görmüşsünüz. Farklı bir şey söylemiyoruz ki şu an.Eşim ilk söylediğinde anahtarı mi birakacak dedim bize. Hayır dedi, oda gelecek. Kız yalnız gelmek isteyince tatile bizim yanimiza garipsedim. Biri mi var onunla mi gelecek dedim hayır dedi. Ben de gitmek istemediğimi söyledim, uygun bulmuyorum dedim.
Esiniz sacmalamis bence deDayının tutumundan çok eşimin tutumu beni rahatsız eden zaten. Yani onun bu davetlere bensiz icabet etmesi. Bana ne dayı sokaktan birini cevirse
Yani evet kimse kimseyi kandırmasın, haklısınız. Kadınların çoğu eşi ile olduğu ortamda yalnız başka bir kadinin da olmasini istemez.Onunla aynı yazlıkta 3-5 gün tatil yapmayi hele hiç istemez diye düşünüyorum,ben de istemedim.( Kuzen kardeştir diyen arkadaşlar tekrar söylüyorum benim aile çevremde kuzen evlilikleri var, bu yüzden sizler gibi düşünemiyorum. Kuzen kız kardeş değildir benim fikrim) Keşke direk söylemek yerine eşime başka bahanelerle reddetseydim. Belki çok açık sözlüyüm bu yüzden yafta yiyorum.Söyle ki direkt olmaz baş başa tatil yapalım dememişsinjz. Yanında önün da partneri olursa olur demissiniz. Yani düşünceniz baş başa olmaktan ziyade başka şeymiş.. şimdi surda yazdığınız şeyi de görürken birbirimizi kandırmayalım
Kuzen ile tatil kısmında çok görüş ayrılığı var, bunu gördüm. Eşimle de yaşadığım bu tam olarak, kültür çatışması. Bu beni, eşimi ya da kuzenini sapik yapmıyor ama.birinci konuda sizi haksız buldum. yani kuzen sizin ailede görüldüğü gibi evlenilecek kişi olarak her ailede görülmez. sizde kuzen evlilikleri var diye olmayan bir aileyi garipseyemezsiniz doğal olarak. ve olmayan ailedeki birine amcasının kızını dayısının kızını vs problem yaparsanız problem çıkar zaten. bizde kuzen kardeş gibidir mesela. eşimin benle yaşıt teyze kızı var, bizle tatil yapmak istese sevinirim. çok severim kendisini. geniş biri miyim? hayır. tabi herkesin aile yapısı farklı. ikinci konuda dayısına yalan söylemek değil de ailesiyle görüşmediğin için bulunmak istemediğini düşünerek böyle bir şey söylemiş olabilir, bunlar varsayım. eşiniz bilir eşiniz söyler doğruyu ama siz bunda da içkili bir ortama kızları varken tek gitmesine takılmışsınız anladığım kadarıyla yani dayı kızları olmasa problem etmeyeceksiniz ortamda, her ailede yakın akraba evlilikleri olmaz ve çoğu akraba evliliğini normal görmez. bence siz böyle bir aileye denk geldiğiniz için yakın akrabaları problem görüyorsunuz
evet tam olarak kültür çatışması aslında. ama emin olun siz ne kadar kuzen evliliği görmüş ve rahatsız oluyorsanız bu karşı taraf içinde görmemiş olduğu için o kadar rahatsız edici. kendinizi bu konuda törpülemelisiniz. görmeyen ailesinde olmayan bir insan için emin olun ki kuzen kardeş gibi oluyor. ikinci olarak aile ortamında sizin olmamanız eşinizin böyle söyleyip gitmek istemesi tabi ki rahatsız edici ama dediğim gibi aileyle görüşmediğiniz için görüşmek istemeyeceğinizi düşünmüş olabilir. erkekler ince ayrıntı düşünmez, anne, kardeş problemini direk aile olarak görüp gitmek istemediğinizi aklına koymuştur. sakin kafayla konuşursanız muhtemelen sonuca varırsınızKuzen ile tatil kısmında çok görüş ayrılığı var, bunu gördüm. Eşimle de yaşadığım bu tam olarak, kültür çatışması. Bu beni, eşimi ya da kuzenini sapik yapmıyor ama.
İkinci konuya gelince kizlar olmasa bile aile ortamına eşimin adıma yalan söyleyip tek gitmek istemesi benim sorun ettiğim. İlk konu da kıskançlık ettim evet ama ikinci konu için kızların olduğunu belirtmem aile ortamı olduğunu izah etmek icindi.bu konuda kıskançlık yapmadım arkadaşlar dürüst oluyum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?