- 15 Ekim 2016
- 6.518
- 11.741
İnstagramı kapatın rahatlarsınızBir senedir evliyiz , bu bir senelik süreçte eşim iki iş yaptığı için asla hafta sonu hafta içi bir şeyler yapamıyoruz yaptığımız şeyler çok nadir … bazen basit bir Avm ye gitmek gibi , eşime söylüyorum gezicez diyor , ama yeni evlenenlere bakıyorum en azından bir yerler görebiliyorlar birlikte … yıldönümümüz geldi o günde işe gidiyor ;(
Doğum günüm de de işte ;(
Ortada para da yok ki bir karşılığı olsun hep daha çok borcumuz oluyor ;(
Çok dertlendim (( acaba seneler geçtikten sonra çünkü 2025 de de çalışacak , eee bundan sonra bir de çocuk olursa ne yapacağız yani bunları düşünmek istemiyorum ama evde diğer gezen kişileri görünce çok imreniyorum
Çok gezme sevdalısı değilim hatta avm ye bile ihtiyaçlar alınsın diye giderimYa bu sosyal medya insanların psikolojisini nasıl da bozuyor . Eskiden bizim annelerimiz böyle gezmek filan bilmezdi gayette mutlulardı. Şimdi herkes de onlar yaptı bende yapmalıyım gayreti var.
Siz eşinizle mutlu musunuz ona odaklanın . Çok aktif gezen kişilerin arka planda neler yaşadığını bilemezseniz.
anadoluda bir şehirde 45 bin veren kuzenim de varkira 35 olabilir maalesef üstelik istanbulda gayet normal, özelliği olmayan bir ev 35 olabilir
ama o zaman sorun şu ki, 2 işte çalışıp 35 kazanmak çok saçma.
yani totalde 35 kazanabilmek için bir ay boyunca kim kendini yorar ki?
iki işte çalışan birinin daha fazla kazanıyor olması lazım toplamda.
o zaman da geliri bu kadar az olan birisi neden düğün yapar ki?
şu hayattaki enn saçma borçlanma düğün borçlanmasıdır. net.
bir gecede 200 kişi göbek atacak diye insan neden bu yükün altına girer ki?
Gezme/ tatil yapma ihtiyacının sosyal medayla ne alakası var. Sosyal medya turemeden once de refah seviyesi yüksek ülkelerde senede en az bir kez tatil yapma/ yurt dışı sehayatine çıkma alışkanlığı vardı. Bizim ülkemizde insanların bunu yapmamasini ekonomik güce sahip olmamalarina bağlamak yerine kalkıp o zamanlar sosyal medyanın olmayisina bagliyorsunuz hayret valla.O anlamda söylemek istemedim . Herhangi bir sorunu olmayan evliliklerde bahsediyorum . Eskiden sosyal medya olmadığı için bu kadar yaygın degildi şehir şehir gezmek . Ya da bu kadar gezemedim diye dert etmezlerdi . Adam iki işte çalışıyor borç ödüyor kadının takıldığı nokta gezememek . Çünkü sosyal medyada gördüğü hayat bu
Konu sahibi de çalışıyormuş. Ben konu sahibi çalışmıyor sanmıştım.Siz çalışmıyorsunuz sanırım. Eşiniz iki işte çalışıyorsa tabi ki haklı olarak yorgun ve yoğundur onu da anlayın bence. Normalde bu tarz sorulara '' eşiyle bir insan neden vakit geçirmez neden evde oturur? '' der eleştiririm. Ancak eşinizin belli ki ek işle evde oturacak vaktide yok. Yalnız nasıl borç oluyor onu anlamadım çocukta yok.
Bir senedir evliyiz , bu bir senelik süreçte eşim iki iş yaptığı için asla hafta sonu hafta içi bir şeyler yapamıyoruz yaptığımız şeyler çok nadir … bazen basit bir Avm ye gitmek gibi , eşime söylüyorum gezicez diyor , ama yeni evlenenlere bakıyorum en azından bir yerler görebiliyorlar birlikte … yıldönümümüz geldi o günde işe gidiyor ;(
Çok dertlendim (( acaba seneler geçtikten sonra çünkü 2025 de de çalışacak , eee bundan sonra bir de çocuk olursa ne yapacağız yani bunları düşünmek istemiyorum ama evde diğer gezen kişileri görünce çok imreniyorum
Bu kadar çalışıp hala borcu olması, hatta o borçların artması biraz garip bir durum değil mi? Ne borcu bu kadar. Düğün borcu olsa bu kadar çalışmaya en azından azalırdıBir senedir evliyiz , bu bir senelik süreçte eşim iki iş yaptığı için asla hafta sonu hafta içi bir şeyler yapamıyoruz yaptığımız şeyler çok nadir … bazen basit bir Avm ye gitmek gibi , eşime söylüyorum gezicez diyor , ama yeni evlenenlere bakıyorum en azından bir yerler görebiliyorlar birlikte … yıldönümümüz geldi o günde işe gidiyor ;(
Eşim ile iki sene konuştuktan sonra evlendik uzaktan bir ilişkiydi o yüzden doya doya gezemedik, evlendikten sonra takılan takılar ile 500 bine yakın araba aldık sonra bayram dönüşü trafik kazası geçirdik ve arabamız kullanılamaz hale geldi. Ve çarpan araç kaçtığı için birde avukat masrafı olarak olmayan paramızdan 50 bin tl verdik, kredi kartlarını döndüremedikçe sürekli kredi çektik kredi çektikçe battık aylık ödemelerimiz boyumuzu aştı, yeni evli biri olarak asla tatile gidemedim, gezemedik , bu evlilikte sürekli sorun yapıyorum şu an 28 yaşındayım şöyle bir bakıyorumda asla çiçekli masalarda fotoğrafım yok mesela , örneğin hani erkek organizasyonu hazırlar kadını yemeğe götürür ya , şöyle bir fotoğrafımız olmadı asla bu süreçte … eşim elbette çok iyi bir insan bu süreçlerin geçeceğini söylüyor ama bilmiyorum inancımı kaybediyorum artık . Hep borç ödeyecekmişim gibi geliyor
Düğün takıları ile araba almışlar. Ancak araca kasko yaptırmamışlar. Bu kaza nedeniyle borca girmiş olabilirler.Bu kadar çalışıp hala borcu olması, hatta o borçların artması biraz garip bir durum değil mi? Ne borcu bu kadar. Düğün borcu olsa bu kadar çalışmaya en azından azalırdı
Gezme/ tatil yapma ihtiyacının sosyal medayla ne alakası var. Sosyal medya turemeden once de refah seviyesi yüksek ülkelerde senede en az bir kez tatil yapma/ yurt dışı sehayatine çıkma alışkanlığı vardı. Bizim ülkemizde insanların bunu yapmamasini ekonomik güce sahip olmamalarina bağlamak yerine kalkıp o zamanlar sosyal medyanın olmayisina bagliyorsunuz hayret valla.
Düzeninizi kurmadan çocuk düşünmeyin lütfen..Bir senedir evliyiz , bu bir senelik süreçte eşim iki iş yaptığı için asla hafta sonu hafta içi bir şeyler yapamıyoruz yaptığımız şeyler çok nadir … bazen basit bir Avm ye gitmek gibi , eşime söylüyorum gezicez diyor , ama yeni evlenenlere bakıyorum en azından bir yerler görebiliyorlar birlikte … yıldönümümüz geldi o günde işe gidiyor ;(
Sosyal medyada hava atmak olmasa gezenlerin yarısı gezmezYa bu sosyal medya insanların psikolojisini nasıl da bozuyor . Eskiden bizim annelerimiz böyle gezmek filan bilmezdi gayette mutlulardı. Şimdi herkes de onlar yaptı bende yapmalıyım gayreti var.
Siz eşinizle mutlu musunuz ona odaklanın . Çok aktif gezen kişilerin arka planda neler yaşadığını bilemezseniz.
Sosyal medyada hava atmak olmasa gezenlerin yarısı gezmezbakarsan herkes mutlu herkes il il ülke ülke geziyor
Yoo annemler ve akranları gayet de geziyorlardı. Her hafta sonu piknikler, komşu, akraba gezmeleri, her akşam açık sinemaya gitmeler, her yaz deniz tatili ve farklı Şehirlerde ki akrabaları ziyaret etme vs vs.. Onlarda birbirlerini bir şekilde takip ediyorlardı..Ya bu sosyal medya insanların psikolojisini nasıl da bozuyor . Eskiden bizim annelerimiz böyle gezmek filan bilmezdi gayette mutlulardı. Şimdi herkes de onlar yaptı bende yapmalıyım gayreti var.
Bi ara Instagram kapalıydı açılınca 1 hafta önce tatil fotoğraflarını WhatsAppta gördüğüm kişiler hurraa ınstagrama da storyleri yardırdılar yahu gezdin watsappta gördük tatilin bitti işte ,ben yurtdışına çıkarken arkadaşım demişti bari şimdi instagram aç diye
Çok güzel konuya parmak bastınız her hafta ya da ayda bir gezmek ben de üşenirim evimde köşemde kahvem ve kitabımla vakit geçirmeyi severim tatil benim için yazın ve kış tatili olarak 2 kez yeterli ama sosyal medyada şöyle bir algı var gezenler çok mutlu yok yahu ne mutluluğu yorgunluktan başka bir şey değilHaklısınız, elbette ki tatil ve gezme de sosyal bir ihtiyaç. En azından senede bir tatil yapmak herkesin hakkı. Fakat sosyal medyanın da bazı konuları köpürttüğü bir gerçek. Örneğin iki arkadaşım var nerdeyse her haftasonu/bayram/tatil bir yerlere giderler. Yakın şehir, deniz tatili, yurtdışı... aklınıza ne gelirse. Ben de benzer ekonomik seviyedeyim, istesem şimdikinden daha fazla seyahat edebilirim. Ama ben o kadar hareketli bir hayat tercih etmem. İki hafta üst üste planım olsa üçüncü haftasonumu evde sakin sessiz oturarak geçirmek isterim, yorulurum, üşenirim
Ben artık belli yaşa gelmiş, kendini iyi tanıyan biriyim. Fakat işte gençler, yeni evli insanlar malesef gördüklerinden fazlaca etkileniyor. Maruz kaldığımız içerik bombardımanına kapılmadan önce arada kendimize durup bu özendiğim şey gerçekten benim isteğim mi diye de sormamızda fayda var diye düşünüyorum.
Eşiniz neyse ki borcunu ödemek için iki işte birden çalışıyormuş gün gelir güzel günleriniz de olur elbet bakın eşinizin iyi biri olduğundan bahsediyorsunuz bu çok önemliEşim ile iki sene konuştuktan sonra evlendik uzaktan bir ilişkiydi o yüzden doya doya gezemedik, evlendikten sonra takılan takılar ile 500 bine yakın araba aldık sonra bayram dönüşü trafik kazası geçirdik ve arabamız kullanılamaz hale geldi. Ve çarpan araç kaçtığı için birde avukat masrafı olarak olmayan paramızdan 50 bin tl verdik, kredi kartlarını döndüremedikçe sürekli kredi çektik kredi çektikçe battık aylık ödemelerimiz boyumuzu aştı, yeni evli biri olarak asla tatile gidemedim, gezemedik , bu evlilikte sürekli sorun yapıyorum şu an 28 yaşındayım şöyle bir bakıyorumda asla çiçekli masalarda fotoğrafım yok mesela , örneğin hani erkek organizasyonu hazırlar kadını yemeğe götürür ya , şöyle bir fotoğrafımız olmadı asla bu süreçte … eşim elbette çok iyi bir insan bu süreçlerin geçeceğini söylüyor ama bilmiyorum inancımı kaybediyorum artık . Hep borç ödeyecekmişim gibi geliyor