- 19 Mayıs 2020
- 46.085
- 205.779
E tabi bişey gördükleri yoktu ki, hayatı evden çoluktan çocuktan hısım akraba kaynana görümceden ibaret sanıyolardı. Kafesini sevmek, hiç ordan dışa çıkmamış olmak mutluluk değil ki. Gezemeyen annelerimiz de şimdiki rahatı görünce ömürleri boşa geçmiş psikolojisine girebiliyorlar napıcaz şimdi? Çoğu kaynana sorununun altında bu var, bakıyo kadın gelin her yeri gezmiş görmüş kocadan da onu istiyor, çok azdır gelin tatile gidiyor diye kurulmayan anadolu kaynanası. Balayına kadar geliyorlar peşinden yeter ki oğlundan yüz bulsun.Ya bu sosyal medya insanların psikolojisini nasıl da bozuyor . Eskiden bizim annelerimiz böyle gezmek filan bilmezdi gayette mutlulardı. Şimdi herkes de onlar yaptı bende yapmalıyım gayreti var.
Siz eşinizle mutlu musunuz ona odaklanın . Çok aktif gezen kişilerin arka planda neler yaşadığını bilemezseniz.
Annem 70 yaşında. Övdüğünüz gezmemeli hayattan ne çektiyse kimsenin evinde misafir olarak bile kalmak istemiyor çünkü istediği zaman istediği şeyi yapabilme özgürlüğünü daha yeni kazanabildi. 15'lik ergen gibi takılıyor bu yaşında. Aynen çok mutlulardıYa bu sosyal medya insanların psikolojisini nasıl da bozuyor . Eskiden bizim annelerimiz böyle gezmek filan bilmezdi gayette mutlulardı. Şimdi herkes de onlar yaptı bende yapmalıyım gayreti var.
Siz eşinizle mutlu musunuz ona odaklanın . Çok aktif gezen kişilerin arka planda neler yaşadığını bilemezseniz.
Evet bende çalışıyorumSiz çalışıyor musunuz ?
Eşim ev kirası ödüyor bende kendi kredilerimi düğünden kalan borçlarımızı ödeyemedikçe kredi çektik ;(iki işte çalışırken bile borcunuz artıyorsa çocuk düşünmeyin zaten
Hiç de mutlu değillerdi. Geçmiş de binbir dertle uğraşan, daha bi sinemaya bile gitmemiş, bi deniz havası almamış, dışarıda bi kere hazır yemek yememiş, kocasıyla kol kola gezmemiş kadınlar var ve mutlu yaşadıklarını hiç sanmıyorum.
Çektiğimiz kredileri öderken kredi kartına para kalmıyor harcamıyoruz ama yine de borcumuz katlanıyor ;(Benim evden çalıştığım tek işle pertim çıkıyor. 2 işte çalışmak eminim hiç kolay değildir, enerji sömürücü bi şey. Yani günün 15 saati çalışan bi adama hadi şuraya gidelim demek her ne kadar hakkınız olsa da çok gerçekçi bi beklenti gibi gelmiyor anlatmayı atladığınız bi şey yoksa. Neden 2 iş, nerden geliyor bu borçlar ve neden bitmiyor?
Siz o zaman hesap kitap yapmayı oturtamamissiniz.Eşim ev kirası ödüyor bende kendi kredilerimi düğünden kalan borçlarımızı ödeyemedikçe kredi çektik ;(
Ya bu sosyal medya insanların psikolojisini nasıl da bozuyor . Eskiden bizim annelerimiz böyle gezmek filan bilmezdi gayette mutlulardı. Şimdi herkes de onlar yaptı bende yapmalıyım gayreti var.
Esin hangi iki işi yapıyor?Eşim ev kirası ödüyor bende kendi kredilerimi düğünden kalan borçlarımızı ödeyemedikçe kredi çektik ;(
Eşim ev kirası ödüyor bende kendi kredilerimi düğünden kalan borçlarımızı ödeyemedikçe kredi çektik ;(
Aa çok tanıdık geldi bu banaCocuk olunca ebedi gezmeyi unutucan gezme derdin olmayacakörnek ben 2 cucuklu olarak kesintisiz bir uyku uyuyayım yeter diyom bol bol uyu bence
O anlamda söylemek istemedim . Herhangi bir sorunu olmayan evliliklerde bahsediyorum . Eskiden sosyal medya olmadığı için bu kadar yaygın degildi şehir şehir gezmek . Ya da bu kadar gezemedim diye dert etmezlerdi . Adam iki işte çalışıyor borç ödüyor kadının takıldığı nokta gezememek . Çünkü sosyal medyada gördüğü hayat buMutlulardi öylemi?
Gün görmeden coğu göçüp gitti.
Üç tarafı denizle kapli bir ülkede, denize ayağını sormamış kadinlarimiz var.
Sizin annenizin hayatında başka sorunlar varmış o zaman . Benim anlatmak istediğim konu o değilAnnem 70 yaşında. Övdüğünüz gezmemeli hayattan ne çektiyse kimsenin evinde misafir olarak bile kalmak istemiyor çünkü istediği zaman istediği şeyi yapabilme özgürlüğünü daha yeni kazanabildi. 15'lik ergen gibi takılıyor bu yaşında. Aynen çok mutlulardı
Yoo, annelerimiz geziyor muydu ama yine de mutlulardı diyosunuz. Eve tıkılıp kalan ya da buna zorunda kalan insanlardan bahsediyoruz. Sizin anneniz 30 yaşındaysa ve bu bahsettiğim jenerasyondan farklıysa o ayrı, benim annem olarak bahsedebilirsiniz o halde tekil bi şekilde. Ülkedeki çoğu baby boomers ya da X kuşağı kadın gezmedim mutluyum modunda dolaşmıyor maalesef.Sizin annenizin hayatında başka sorunlar varmış o zaman . Benim anlatmak istediğim konu o değil
Eskiden de yaygındı da sosyal medya olmadığı için kimse kimsenin nereye gittiğini bilmiyordu. Herhangi bir sorunu olmayan evliliklerde zaten geziliyordu. Konu maddiyatsa zaten gezilememesi normal ama sizin söylediğiniz şey eskiden gezmek mi vardı analarımız evinde mutluydu minvalinde bir şeydi.O anlamda söylemek istemedim . Herhangi bir sorunu olmayan evliliklerde bahsediyorum . Eskiden sosyal medya olmadığı için bu kadar yaygın degildi şehir şehir gezmek . Ya da bu kadar gezemedim diye dert etmezlerdi . Adam iki işte çalışıyor borç ödüyor kadının takıldığı nokta gezememek . Çünkü sosyal medyada gördüğü hayat bu
Bunun sosyal medya ile doğrudan bir ilgisi yok bence. Eşler ara sıra dışarı çıkıp beraber sosyalleşebilmeliler. İlla birileri yapıyor diye değil. İnsan sosyal bir varlık neticede.Ya bu sosyal medya insanların psikolojisini nasıl da bozuyor . Eskiden bizim annelerimiz böyle gezmek filan bilmezdi gayette mutlulardı. Şimdi herkes de onlar yaptı bende yapmalıyım gayreti var.
Ben yanlış lanse ettim o zaman aslında söylemek istediğim tam sizin yazdığınız şeydiEskiden de yaygındı da sosyal medya olmadığı için kimse kimsenin nereye gittiğini bilmiyordu. Herhangi bir sorunu olmayan evliliklerde zaten geziliyordu. Konu maddiyatsa zaten gezilememesi normal ama sizin söylediğiniz şey eskiden gezmek mi vardı analarımız evinde mutluydu minvalinde bir şeydi.
Ama konu sahibi arada avmye filan gittiklerinde bahsetmiş. Zaten maddi durumları yokmuş belki ileride düzelir durumları daha çok gezerler . Eşi nasıl önemli olan o yani . Adam diyelim iyi biri ama borç içinde gezemiyor kadın sırf sosyal medyada birileri geziyor tozuyor diye sorun ediyorsa bu doğru değil.Bunun sosyal medya ile doğrudan bir ilgisi yok bence. Eşler ara sıra dışarı çıkıp beraber sosyalleşebilmeliler. İlla birileri yapıyor diye değil. İnsan sosyal bir varlık neticede.
Adam iki işte canı çıkana kadar çalışacağına siz de elinizi taşın altına koysanız nasıl olur? O zaman gezecek vaktiniz de paranız da olabilir.Bir senedir evliyiz , bu bir senelik süreçte eşim iki iş yaptığı için asla hafta sonu hafta içi bir şeyler yapamıyoruz yaptığımız şeyler çok nadir … bazen basit bir Avm ye gitmek gibi , eşime söylüyorum gezicez diyor , ama yeni evlenenlere bakıyorum en azından bir yerler görebiliyorlar birlikte … yıldönümümüz geldi o günde işe gidiyor ;(
Doğum günüm de de işte ;(
Ortada para da yok ki bir karşılığı olsun hep daha çok borcumuz oluyor ;(
Çok dertlendim (( acaba seneler geçtikten sonra çünkü 2025 de de çalışacak , eee bundan sonra bir de çocuk olursa ne yapacağız yani bunları düşünmek istemiyorum ama evde diğer gezen kişileri görünce çok imreniyorum
Siz nasil bir dugunle evlendiniz, nasil borclar yaptiniz ki 3 maasa ragmen bu borc katlanarak artıyor?Eşim ev kirası ödüyor bende kendi kredilerimi düğünden kalan borçlarımızı ödeyemedikçe kredi çektik ;(