Bir prensesin külkedisi olma macerası

bugün yaptıklarım.

yatak odasının perdelerini ıslattım.
yıkadım, serdik.
çamaşır yıkadım.
astım.
kurudular, katladım yerleştirdim.
yatak odasının camlarını sildim.
yatağn mobilyalarının tozunu aldım.
ortalığı topladım.
bulaşıkları makineden yerlerine dizdim.
mutfağı süpürdüm.
yeni perde ıslattım.
yeni kirlileri makineye doldurdum.
balkon perdesini yıkadım, kuruttum.
yürüyüş yaptım.
bebeğin nevresimlerini diktirdim.
doktora kontrole gittim.
kolonyalarım için kurdele modelleri baktım.
bebek için kumaş aradım.

işte bugünküler..

23 nisan etkinliklerine gittim : )
yürüyüşümü yaptım.
mutfağın perdelerini ıslattım.
onları akşamüstü yıkadım.
mutfağın camlarını
kalorifer peteğini
kapısını sildim.
balkonunu yıkadım,
düzenledim.
bebişe aldığım nevresimleri yıkadım ve kuruttum.
ocağın altını sildim.
çaydanlığın altını ovdum.
temiz bulaşıkları yerleştirdim.
kirlilerin bir kısmını makineye doldurdum.
bir kısmını elimde yıkadım.
mutfağı süpürdüm.
ortalığı topladım.
yarın için pilav pişirdim akşamdan.
ağda yaptım biraz.
yatmadan yarın için hazırlık yapacağım.
doktor randevum var yarın..

henüz bir şey yapmadım bu ara üzerime bir tembellik çöktü, bahar yorgunluğu sanırım

bak bir şeye başlayınca gidiyo yorgunluk falan. sadece başla, en kolayından. dün ben akşama kadar fink fink gezdim. hiçbir iş yapmadım. alışveriş yaptım : )
bugün yaptıklarım..

ortalığı topladım.
çamaşır yıkadım.
serdim.
kurumuş havluları topladım.
yerleştirdim.
bebişe aldığım çorapları elimde yıkadım ve serdim.
pazara gittim.
pazardan aldıklarımı yerleştirdim.
bulaşık makinesini boşalttım.
kirlileri doldurdum.
salonun güneşliğini ıslattım.
yıkadım.
aspiratördeki yağları çıkardım.
ocağın altını üstünü iyice temizledim.
borusuna alüminyum folyo kapladım.
ocağın üstündeki raflardaki yağları çıkardım.
ordaki her şeyi sildim.
aspiratörün filtrelerini temizledim.
çekmeceleri yerleştirdim.
kışlıkların bazılarını kaldırdım.
yatağın nevresimlerini değiştirdim.
süt kaynattım.
yoğurt mayaladım.
reçel için çilekleri şekere yatırdım.
salamura yaprak için yaprakları dizdim, ıslattım, tuzladım.
birikmiş poşetleri katladım, filesine doldurdum.
pazardan aldığım kekikleri kurumaları için serdim.

umutsuz ev kadını dedikleri binim :)) hem titiz hem pisim. çokca dağınığım. bir heves geliyor, televizyondaki cizgi film karakterleri gibi fırlıyorum arkamda toz bulutuyla, evin içinde dört dönüyom fekat bir saati bulmuyor enerjim fıııııs :))

neyse bugün yavaştan yavaştan, ağar ağar, biraz biraz işlerin ucundan tutayım dedim. yapıcaklarımı yazayım:

elektirik süpürgesi avanesi çamaşır suyuna yatırılacak, fırçalanacak fırçalanacaaaak
bulaşık makinesindekiler boşaltılıp, yenileri yerleştirilecek.
çamaşır makinesine beyazlar atılacak, sonra kurutulup katlanacak.
minik el süpürgesiyle ortalığın tozu üstten üstten alınacak, zira öteki süpürgenin zımpırtılarının kuruması akşamı bulur.
mütemadiyen ortalığa saçılmış oyuncaklar toplanacak.
ortalık toplanacak.
banyoda lavabo klozet ve yerler yıkanacak.
yatak odasına bugün girebilirsem büyük bir başarı olur :)) kendime aferin ulen deyip, keyifle yabancı dizi izleme hakkı veririm.
oğluşumun kıyafetleri ütülenecek.
geçenlerde ütüleyip katladığım bilumum nevresim, çarşaf, yastık kılıfları itinayla yerine kaldırılacak.
çiçeklerime su vereyim, yazııık, ne zamandır yolumu gözlerler.

bakalım elif bunların kaçta kaçını yapabilecek?

bayanlar koltuğun yastık kılıflarında "sadece kuru temizleme" yazılı ibare var. makineye atıp yıkasam ne olur? var mı böyle yapan? teşekkürler şimdiden.

not: alıntı ile cevap yazarsanız sevinirim. görmem kolay olur.

benim mangodan aldığım montumda öyle yazıyordu, attım makineye hiçbişi olmadı tertemiz oldu..

bu arada ben doğurdum :) pırıl pırıl yapmıştım her yeri şuan çok pis evim.. yapamıyorum ama bebiş sürekli mememde :)

Oyyy oyyy nolmuş bizim canım topiğimize yauuuuu Chentiq kayıp o olmayınca sanırım kimse uğramıyor.

Bugünlerde felaket bir temizlik aşkı geldi bana. Nerdeyse bütün evi kısa sürede sil süpür yala kıvamına getirdim.

Sabah 07:00 de kalkıyorum hazırlanıp işe gidiyorum. Akşam 17:00 de eve gelip yemeğimi yapıyorum. İftardan sonra ise temizliğe bir başlıyorum sahura kadar. Bazen inanamıyorum kendime bu ben miyim diye İçime bir yere temizlik perisi felan mı kaçtı bilmiyorum ama ben bu durumu çok sevdim. Ev temizlendikçe ben mutluluktan dört köşe oluyorum. Düşünsenize gece 01:00 de cam silen bir hatun. Hem de bennnnnn

Umarım bu peri sizlere de uğrar

Püffffffff.....

Canım topikim. Şöyle güzelce bir temizleyeyim seni tozlarindan. Iyicene bir ovalayim ovalayim da içinden bir değil bin dileğimi yerine getirecek bir peri kızı firlasin.

Seneyi devirmis bu topik uykuya karisali. Kim bilir kimler gitti kimler kaldi. Kimler katilacak. Kimin hayatinda ne degisti. Benim beterlik durumum katlanarak devam ediyor. Oyle ki döndüm dolastim kurkcu dukkanina geldim iste. O zamanlar cok yardımcı olmustu bu güzel topige devam etmek. Simdi gene yardıma ihtiyacım var. O yuzden Limanima demir attım.

chentıq yoksa bu grup küllerinden yeniden mi doğuyor bende bu grup üyelerindendim isim değişikliği oldu :)
cok sevindirik oldum :)

Evet tatlim. Sahalara dönmeye karar verdim. yeniden zorlandigim bir dönemdeyim ve burasınin eksikligini hissettim. Biraz burada takilirim bir kac ay sonra eger toparlanirsam ilk sayfadaki yarisma linkine dahil oluruz. Eski adin neydı? Paylasmak istemezsen ozelime yazar misin?

Sevgili Gunluk
Gercekten de nefes almaya başladım.Yapacak hala cok is var ama bir nebze de olsa vakit bulabilmek ruhumu aydinlatti.

Mutfakta ne zamandir el atilacak dolap ustunu ve ust rafi duzenledim. Atilacaklari attim. Tezgah ustune minicik bir parca bile birakmama karari aldim. Hemen sudan gecirip kaldiriyorum isi bitenleri.

Kizin cekmece ve dolaplarini duzenledim. Kuculenleri ve sevmediklerini ayirdim.

Oyuncaklari duzenledik, utu yaptim parcalari yerlerine yerlestirdim.

Bugune ait beni rahatsiz eden tek ayrinti salon masasinin ustundeki ivir zivirlar. Umarim gun bitmeden onu da hallederim.

Görüşürüz

Sevgili Günlük

Bugün de oglumun giysilerini ve kuculenlerini ayirdim. Utumun geri kalanini bitiremedim ama kizimla uzun sureli masa etkinliği yaptik. Ogle uykusuna yattim ama kalkamadim. Aslinda yarim saat en fazla bir saat kestirsem yeterlidir.

Bir de sabahleyin daha erken kalkmayi düşünüyorum. Sabahim erken saatleri ve gecenin gec saatlerini kullanarak daha efektif bir duzenleme yapabilirim sanırım.

Görüşürüz

Ya ben ilk defa gördüm bu topic'i. Ne kadar güzelmiş, keşke izin zamanımda keşfetseydim sizi. Artık mesai başlıyor ama elden geçirilmesi gereken, yapmam gereken o kadar çok iş güç var ki.

istikbal ve bellona takımımın kırlentlerinde aynı ibare vardı ama yünlü programında(çekmemesi için) 30 derecede arap sabunu ile yıkadım bişicik olmadı

Merhaba günlük.

Sehir disindaydim. Eve geldigimde evin hali berbat tabi. Ustelik eve cagirmayi planladigim abla da musait degil bu aralar. Yandim anam modundayim. Veletler ve ben. Bugun mutfagi ve dolap iclerini hedef aldim. Su verilecekler hayirlisiyla biteydi ben de rahatlayaydim.

Öptüm canisko
Aksama rapor vermeye gelecegim tabiki

Son düzenleme:
Merhaba chentiq'in günlüğü...

Umarım chentiq en kısa zamanda evine döner ve şu taa eskiden 21 gün boyunca her gün 30 dk temizlik ve düzen olayına tekrar başlar. Çünkü ben 1 yıllık evli olmama rağmen hala düzeni oturtamadım. Boş bir odam var ve kendinden geçmiş. Buradaki forumlar sayesinde mutfağımla az da olsa ilgilendim, güzelleştirdim onu ama yetmedi. Umarım buralarda bana da yer vardır.

Pek sevgili degerli gunlukcugum.

Cep telefonundan baglandigim icin eskisi gibi asortik mesajlar yazamiyorum sana lutfen affet. pc basinda degil genelde yatakta uzanir vaziyetteyim bir elimde bebek bir elimde telefon.

Buraya neden geldim soyleyeyim. Yesa denilen atom karinca yarisma fikrini yeniden ortaya atti. Benim gibi tozlu pasli birine umut oldu. Ne dersin eskisi gibi olabilir miyiz sence? Hemen yarindan baslayacagiz. Aslinda bugun olsa cok daha iyi olurdu. Malum yeni ay... Malum hemde Eylül... Olsun. Ben 1 Eylul de baslatmis bulunuyorum yarismayi. Katilacak hatunlara bereketli gunler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…