Ben, İmam hatip lisesinde görev yapıyorum. Branşın edebiyat. İmam hatip okullarındaki müfredat diğer okul türlerine göre daha ağırdır. Öğrencinin sözel ağırlıklı zekasının olması dini derslerdeki başarısını artırır. Çünkü fıkıh, kelam, tefsir, hadis, Kuran, İslam tarihi, islam medeniyeti, Arapca siyer gibi alan derslerini 4 yıla yayılmış olarak goruyorlar. Kuran ve Arapça dersleri use 4 yıl boyunca göreceği derslerdir.. Ben kendi öğrencilerime bakarak şunu söyleyebilirim ki çocuklar bu derslerde bilhassa Arapça ve Kuran derslerinde çok zorlanıyorlar. Kuran alt yapısı önceden varsa nispeten daha kolay geçiriyor sureci.
Kendi çocuğumun İmam hatipte okumasını ister miydim, kesinlikle hayır. Çünkü, pozitif bilimlerin bizim ülkemizi iyilestirecegini düşünüyorum. Okulda dini derslerin bu kadar yoğun olması çocukları biktirabiliyor . Dindar nesi yetiştirelim derken deist bir nesil yetişiyor maalesef. Bizzat içinde bulunduğum için söylüyorum ki eğer universitede ilahiyat okumayacaksa bir çocuğun İmam hatip türünde bir okula gitmesinin hiçbir mantıklı bir tarafı yok..