- 22 Haziran 2021
- 528
- 1.390
Valla işte bu işi nihayete erdirirsem; Allah ölüm acısı vermesin, saglikla sinamasin, daha da yikilmam heraldeBoşan ve hayatına bak , bu adamdan bir b... olmaz ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Valla işte bu işi nihayete erdirirsem; Allah ölüm acısı vermesin, saglikla sinamasin, daha da yikilmam heraldeBoşan ve hayatına bak , bu adamdan bir b... olmaz ...
Yıkılmazsın inşallah , şimdi bebeğin ve kendini düşün sadece , Allah sana elbet güzel bir kapı açacak, ama sakın o adama dönme asla iflah olmaz böyleleri, anasının eteğinden çıkamayan adamdan hayır gelmez nett..Valla işte bu işi nihayete erdirirsem; Allah ölüm acısı vermesin, saglikla sinamasin, daha da yikilmam heralde
Kendimi artık öyle bir hayatta hayal bile edemiyorum ki geri döneyim. Geriye dönüp bakınca güzel anılar hatırlamıyorum. Sadece boş duvarlar..Yıkılmazsın inşallah , şimdi bebeğin ve kendini düşün sadece , Allah sana elbet güzel bir kapı açacak, ama sakın o adama dönme asla iflah olmaz böyleleri, anasının eteğinden çıkamayan adamdan hayır gelmez nett..
rabbim yardımcın olsun sana aılene evladına saglık huzur versın. hayırlısıyla beraber buyutursunuz. hayatını kurtarman.. senın ıcın sukrettım sımdı. bazı kadınlar kendı ayakları ustunde duramadıgından yada duramayacagını sandıgından haketmedıgı hayatı yasamayı cocuklarına yasatmayı secıyolar. cok uzuluyordum her ne kadar durumun ıcıne kendı dusunce ınsan yorum yapmak kadar basıt olmasa da sen basarmıssın... su gıbı berrak gormussun onunu ardını.. korkmamıssın.. senı kutluyorum.. acı dert gecer... hersey gecer.. saglık olsun yeter.Biraz uzun olacak, icimi dokmeye ihtiyacim var :) 2014 yilinda maddi zorluklarla mücadele ederek farklı bir şehirde kazandığım okulu maddi zorluklar ve yalnızlıkla başa cikamadigim için bırakmaya karar verdigim bir akşam sosyal medyadan beni eklemesiyle başladı benim hikayem. Aynı okuldn mezun olmuştu, o şehirde kendi işini yapıyordu. Ben ise okula zaten neredeyse hiç başlamamıştım. Gel zaman git zaman onun zorlaması benim hırsım derken okulu bitirdim. Bu süreçte bana maddi olarak çok yardımı oldu. Ben ise altindan kalkamayacağımi biliyordum ama yinede işlerine yardımcı olmak için neredeyse ailemin yanına bile gitmeden onun işlerini kolaylastirmak için elimden gelenin fazlasıyla bir stajer ne yaparsa yaptım. 2018 yılında mezun oldum.
Şimdi düşünüyorum da belkide gözüm açılmasın diye hemen yüzük takmak istediler. Yüzükler takıldıktan sonra başladı kabusum. "Ayrılmayı hiç mi düşünmez insan?" Düşünemedim. Sanki ateşten bir gomlekte ayrılık benim için.
Öğrenci evinde yaşıyordum. Düğünü 1 sene sonra yapmayı düşündüğüm için kendim çalışır çeyizini yaparım diye düşünürken düğünü o ne aldı annesi. Benim ailemle ne birşey konuşuldu, ne ne yaparsiniz diye soruldu zaten hazır da degillerdi onlar da birşey istemediler. Hoş onun ailesi de bir şey yapmadı sadece 2 bilezik yaptılar, düğün ve eşyaların bi kısmı kendisinin sattığı evin parasıyla kalan ise düğünde takılan altınlarla yapıldı.
Aslında o kadar çok şey var ki işte hepsini anlatamıyor insan. 2019 yılında evlendik. Sonrasında balayı derken hayatımin en kötü günleri başladı. Herşeyi her kavgada yüzüme vurmak mi dersiniz, sürekli eleştirilmek mi ne ararsanız vardı bu evlilikte ama yuva yoktu. Kayınvalide günde 6 kere arıyordu, proje çizmekten evliliğinin ilk günlerini zaten yasayamiyordum. cinsellik deseniz ayda 2 kere, soracağım kimse yok. Evde saklaniyorum disari çıkarsam donuste kayinvaldye gitmek zorunda kalacagim diye. Evlendikten 6 ay sonra dedemi kaybettik, ailemin yanına getirdi beni. Ve burnumun surtmesini istediğini söylediği için gelip beni almadı 1 ay sonra geldi ve bir daha olursa gelmeyeceğini söyledim ona. Döndük. Kpss ye hazırlanmaya başladım, aranacaktım ve bana daa çok saygı duyacaklardı. Çizdiğim proje paralarını zaten borç var die almıyordum, kocadan para istemekten kurtulacaktım. Para hesabını bana soran olmayacaktı. Sınavdan sonra iyi bir puan aldım sayılır. Bu sırada ofis sağlam bir iş aldı, çok yorgundum ama babamın borcuna destek olmak istediğim için çizim yapmaya başladım bu sefer. Zaten kendisi de çiz ve babana yardim et demişti. Bu sefer nefes almadan devam ettim. Kocamın ilgisizliği, sevgisizlik belkide bunları düşünmeme yaradı. Eleştirileri duymamaya yaradı. Ne bir arkadaş ne bir dost vardı zaten. Varsa yoksa ailesine gitmek vardı artık sadece. Köye yada ailesine gitmiyorsak bana zaten bir yere gitmek yoktu proje dönemi de bitti. Bu sırada annesinin hastalığını öğrendik. Ameliyat sartti. Yanında kaldım 3 gün. Sonrasında 17 gün kabusum. Gelen giden kimse hizmet. Ben uyanmadıysam kahvaltı bile yapmıyorlardı. Çamaşır, bulaşık. Allah var 1 yada 2 kere yemek yaptım. Çok kalabalık sülalesi yemeksiz bırakmadılar. Bu süreçte bebek gibi baktım kv ye. Vee orada hamile olduğumu öğrendim. Eşimin ilk tepkisi annesine sarılıp gidip giyinip kuşanıp ise gitmek oldu. Tamam korunmayı bırakmıştım ama bu kadar çabuk olacağını düşünmemiştim. Olana kadar kendimi hazırlarım diyorsun, öyle ya yeşilçam filmi değildi hayat ilk anda gebe kalayım birden herkesin bana hareketleri değişti. Sanki bunu bekler gibi. Doktorun kapısında o adamın bana bakışlarını unutamıyorum sanki 7 senedir başka biriyle beraberdim ben. Küçümseyerek bakıyordu bana resmen. Geri döndüğümüzde eve gitmek istediğimi söyledim. 17 gün bana yetmişti, yorulmuştum. Zaten ailemin yanına gelme planım vardı biraz evimde olmak istiyordum. 3 gün, düşük tehlikemle 3 gün evimde yalnız kaldım. Kocam annesiyle kaldı evde yiyecek birşey yok, markete gönderdi beni kapıda bekleyerek. Sağ olsun bir kere yemek getirdi annesine mangal yapmış. Bir de yemek söyledi ev sahibi gelecek diye birkac saatligine eve geldiginde.
Istanbulda getirdi beni. Gayet herşey güzel. Ama ben kendimde değilim. Sürekli uyuyorum. Psikoloji diye birşey kalmamış. 15 gün sonra gel al beni dedim. Gelmedi annesiyle kalacakmış. Tamam dedim 1 ay oldu gelmedi annesini doktora götürecekmiş. 40. Gün mesjlasirken tartıştık benimle ilgilen dediğim için, kadın kocasıyla ilgilenmeliymiş ki kocası da kadınla ilgilensin. Ertesi gün beni hic aramadi ve o gun kanamam oldu. Kan uyuşmazlığı olduğunu sandığımız için çok panik oldum. Ve açıldı özür dileyerk söylüyorum ilk kez alttan muayene oldum. Bunda ne var diyeceksiniz ama inanılmaz korktum ağlayarak aradım. Anlatiyorum her kelimemi beni durdurup annesine anlatiyor. Orada anladım. Bunda sonra bana zaten yuva olmayan o insanlar evladıma da yuva olmayacaktı. Tabi oradan sonra kıyametler koptu. Ailemle konuşmak istedi. Babama "ben annemlere taşıyacağım evi " demiş. Ve ben "annesine bakacakmisim".. üzerinden 4 ay geçti bu kavganın. Araya çok şey girdi. Ben 1.5 ay alttan aldım. Yine beni gelip almadı ailemin evine çıkmadan kapıdan beni alacakmış. Şartları annesi kötüleşirse beraber yaşamak, eskisi gibi konustrmayacakmis beni vee ailemle görüşmelerim azalacakmis zaten yilda 2 kez anca grusuyorduk. Inanin bunlara bile eyvallah ettim. Kayınvalide beni aradı kızım canım diyerek, konuştuk gelin alın beni dedim. Ama bir annemleri arayın. Gönlünü alın, gününü konuşun gelin beni alın. Annemi arayan o kadın anneme neler söyledi.. " ben oğluyla beraber olmak için birşeyler istiyormuşum, parasıyla olsa 50 kadın dizermiş oğlu. Annem bebeği babasız buyutecekmis(annemi sucluyrlar) imam nikahıyla kadın alır torun yaparlarmış." O gün daha da bitmesin mi dedim ey Gozdey tüm sülalesini her yerden engelledim. 6 aylık hamileyim şimdi. Babamın evindeyim 5 aydır. Ilk günler öyle zordu ki, iyilesiyorum şimdi. Zamanla geçecek biliyorum. Güzel günlere inanıyorum..
Hayatta herşey insan için. Allah ölüm acısı vermesin. Biliyorum zamanla hersey yoluna girecek. Ama ailem bu kadar arkamda olmasa yapamazdim bu yuzden anliyorum caresiz kadinlari.. Teşekkür ederim güzel dileklerin için..rabbim yardımcın olsun sana aılene evladına saglık huzur versın. hayırlısıyla beraber buyutursunuz. hayatını kurtarman.. senın ıcın sukrettım sımdı. bazı kadınlar kendı ayakları ustunde duramadıgından yada duramayacagını sandıgından haketmedıgı hayatı yasamayı cocuklarına yasatmayı secıyolar. cok uzuluyordum her ne kadar durumun ıcıne kendı dusunce ınsan yorum yapmak kadar basıt olmasa da sen basarmıssın... su gıbı berrak gormussun onunu ardını.. korkmamıssın.. senı kutluyorum.. acı dert gecer... hersey gecer.. saglık olsun yeter.
Bunu bir gun yapmayi cok istiyorum ama hamileliligimin ilk ayları çok zor geçti onlara laf anlatırken. Karın ağrıları yaşadım, kramplar.. hepsini heryerden engelledigimden beri öyle rahatimki şimdilik yapmak istediklerim arasındaGelip yalvarsa bile kalın orada ana oğul ne halleri varsa görsünler...sizde görmesenize duyarsınız ..ilâhi adalet elbet tecelli eder..ha bu arada son kez arayıp ağzınıza gelenide sayın o kadına da oğlunada içiniz rahatlasın biraz...şimdi hayatımdan çıkabilirsiniz deyip kapatın telefonu..sonra da engelleyin her yerden..canları cehenneme
Çok iyi anlıyorum seni boşanmaya çalışan bir mimar daha var burdaSevgisizligi, ilgisizligi bir yana Bana bunları yaşatacağına ölmesini tercih ederdim. Hakli bir yasım olurdu en azından. Ne surette gelirse gelsin, kafamda kurduğum bir hayalle evlendiğini fark ettim. Ve öyle birinin olmadığınıda
Demek meslektaşiz Desteğin için teşekkür ederim, bu aşamada insanın en çok buna ihtiyacı oluyor.Çok iyi anlıyorum seni boşanmaya çalışan bir mimar daha var burda
Yazından zaten ne kadar güçlü olduğunu ve ailenin sana nasıl sahip çıktığını çok net anladım. Birde tutunacağın yavrun var daha ne olsun. Başını pozitifliklere çevir o parazitte hiç olmamış gibi düşün. Böyle insanların iyilikleri ardında bir çıkar vardır. Senin okuluna destek olması çalışıp onun için para kazanabilmen içindi.
Artık yepyeni bembeyaz bir sayfa aç hayatında eminim güzellikleri yakalayacaksın.
Boşanma sürecinde ben senden 1 adım önde olduğum için aklına takılanı sorabilirsin.
Bir de anlaşmalıya yanaşmayabilir eşin bu anlattıklarından çıkarımla buna hazır ol annesinin komutasında çünkü.
Hakkında herşeyin hayırlısı olsun
Alsin oglunuda cikarttigi yere geri s*ksun bi zahmet ya boyleleride niye evlendirirki ogullarini eteginin altindan cikartma iste yasa git cok sinir oldumBana şöyle derdi " Ben seni istemesem bunu oğluma böyle söylemem, bir şekilde bitiririm bu ilişkiyi" aptalmisim. Yahu yaşım küçük de değildi 27 yaş evlenmek için ideal. Ama anlamadım işte. Anlamadım. Kendimi bu evliliği yaptığım için çok suçluyorum. Ama böyle bir evliliğe mecbur birakadigim için tebrik edeceğim günler gelecek biliyorum.
Eğer almıyorsan kesinlikle iyi bir psikologtan destek almanı öneririm. Çok faydası oluyor bu süreçte biz iyiyiz sansak da bazen bastırıyoruz içimizdeki duyguları çünkü. O ex eşle minimum düzeyde iletişim kurmaya bak şuan engellemişsin çok iyi ama boşanmada ister istemez iletişim oluyor. Seni olumsuz etkilemek için herşeyi yapacaklardır maalesef. Kendine çok dikkat et .Demek meslektaşiz Desteğin için teşekkür ederim, bu aşamada insanın en çok buna ihtiyacı oluyor.
Insan kararını verdikten sonra anlaşmalı yada çekişmeli fark etmiyorki sonuçta bu evlilik bitti. Bu noktadan sonra yaşanacakları göze aldım, gücü de Allah verir tabi biraz korkuyorum, biraz daha güçlenip harekete gectigim anda senden yardım isteyebilirim sorularimla
Çok tatlısın elaleme karşı düğün yaptılar, gelin aldılar. Ha birde evladı "yaşlanınca bize baksın." Diye büyüttükleri için benim onlara bakmayacağımı aynı evde yasamayacagimi anlayınca önce beni şutladilar. Tamda hamile oldugum icin mecbur oldugumu dusunup nasilsa vazgecemez diyerek ailemle arami da bozup beni kendilerine tabi asker haline gelmem icin psikolojik baski yaptilar. "Anama bakmayacak kadın bana lazım değil." Dedi. Derdi yuva değil ailesine bir ömür hizmet.Alsin oglunuda cikarttigi yere geri s*ksun bi zahmet ya boyleleride niye evlendirirki ogullarini eteginin altindan cikartma iste yasa git cok sinir oldum
Ondan da korkuyorum velayet davasinda akil sagligimla ilgili sacma iddialarda bulunma ihtimalleri yuzunden o adilerden bana bastırılmış duygular, kalıcı izler kalsın istemiyorum. Şuan evde saklanıyorum anlayacağınEğer almıyorsan kesinlikle iyi bir psikologtan destek almanı öneririm. Çok faydası oluyor bu süreçte biz iyiyiz sansak da bazen bastırıyoruz içimizdeki duyguları çünkü. O ex eşle minimum düzeyde iletişim kurmaya bak şuan engellemişsin çok iyi ama boşanmada ister istemez iletişim oluyor. Seni olumsuz etkilemek için herşeyi yapacaklardır maalesef. Kendine çok dikkat et .
Kusura bakmasin kimse kimsenin anasina bakmak zorunda degil ben birindende sey duymustum ben oglumun her isini goruyorum bitek o is icin almis kariyi tobe tobe yapabilse onuda yapacak galiba dedim elin kiznin hayatiyla niye oynuyon onada madem s*sme kari alaydin dedim boylelerine evlilik yasaklancak bi paket bundan vereceksin yasasin gitsin cok guzel yapmissin bacim emin ol oleleri evlenemiyo bidaha ole anaogul yasasin gitsinlerÇok tatlısın elaleme karşı düğün yaptılar, gelin aldılar. Ha birde evladı "yaşlanınca bize baksın." Diye büyüttükleri için benim onlara bakmayacağımı aynı evde yasamayacagimi anlayınca önce beni şutladilar. Tamda hamile oldugum icin mecbur oldugumu dusunup nasilsa vazgecemez diyerek ailemle arami da bozup beni kendilerine tabi asker haline gelmem icin psikolojik baski yaptilar. "Anama bakmayacak kadın bana lazım değil." Dedi. Derdi yuva değil ailesine bir ömür hizmet.
Akli olan bi kadın hamile karısına sahip çıkamayan bir cibiliyetsizle evlenmez. Evlenen de kendi hamurundan biri olur zatn onlarin hakkindan gelir, ben gibi salak kolay bulunmaz Hayvan bile hamile eşinin doğumunda kadar besliyor da sonradan terk ediyor.Kusura bakmasin kimse kimsenin anasina bakmak zorunda degil ben birindende sey duymustum ben oglumun her isini goruyorum bitek o is icin almis kariyi tobe tobe yapabilse onuda yapacak galiba dedim elin kiznin hayatiyla niye oynuyon onada madem s*sme kari alaydin dedim boylelerine evlilik yasaklancak bi paket bundan vereceksin yasasin gitsin cok guzel yapmissin bacim emin ol oleleri evlenemiyo bidaha ole anaogul yasasin gitsinler
Bizim bi abimiz vardi biz ozaman cok genctik tabi bana hep sey derdi kizim erkegin yakisiklisi cirkini olmaz seni seveni ailesine bakaniyla evlen sende seversin derdi birde sakin ha bosanmis adamla evlenme adam olsaydi bosanmazdi karisiyla guzel gecim yapardi derdi karisi ölmüsle evlenebilirsin ama derdi genclik iste guler gecerdik okadar okadar hakliymis kiAkli olan bi kadın hamile karısına sahip çıkamayan bir cibiliyetsizle evlenmez. Evlenen de kendi hamurundan biri olur zatn onlarin hakkindan gelir, ben gibi salak kolay bulunmaz Hayvan bile hamile eşinin doğumunda kadar besliyor da sonradan terk ediyor.