Bir okul mevzusu, tükendim, yetişemiyorum artık

krempati

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2019
129
209
Merhaba hanımlar. Çok uzun zamandır forumu takip ediyordum, üye olup akıl danışmak istedim.
Şimdi şöyle ki, üniversite öğrencisiyim, üniversiteye yaşıtlarımdan 4 yıl geç başladım bazı sağlık problemlerim dolayısıyla. Kendi bölümümde sürekli üstten ders aldım, az dersim kaldı ve beni zorlamayacak dersler diye düşünerek üniversite 2. sınıfın sonunda yani 8 ay önce severek, isteyerek evlendim.

Şimdi şöyle ki, ben öğretmenlik okuyorum fakat fazla atanma şansı olmayan bir bölümdeyim. Geçen yaz ortalamam yüksek olduğu için bir çift anadal programına başvuru yapayım bari dedim, balayımın 4. günü haber geldi, başka bir öğretmenlik programına kabul edilmişim. İstediğim bir bölüm olması ve atamasının bizim bölüme nazaran çok daha fazla olması sebebiyle de kayıt yaptırdım. 2 dönemdir iki bölümü bir arada götürmeye çalışıyorum, bunun yanında ev işleri, yemek, çamaşır derdi de var. Eşim çok anlayışlı bir adam. Aman ütüsüz giymem aman onu yemem bunu yemem diyen bir eş değil şükür. Fakat ben artık kendimde okuyacak güç bulamıyorum. Sabah 9 dan akşam 6ya kadar okuldayım, sürekli ödevlerim ve projelerim var yetiştirilmesi gereken. Gerçekten ağlaya ağlaya gidiyorum artık okula, hiç evden çıkasım gelmiyor..

Kendi bölümümden seneye 3 dersim kaldı, diğer bölümde ise daha sayamayacağım kadar çok dersim var. Artık gerçekten psikolojim bozuldu ödev yapmaktan, ders çalışmaktan, vizelerden finallerden. Kafamda sürekli dersler var.

Benim sorunum şu ki, sizce bırakmalı mıyım çift anadalı? Ya da seneye dondurup, kpssye çalışıp olmazsa tekrar mı devam etmeliyim? Şu anki durumda önümüzdeki dönem çift anadal bölümümden tüm ders sayımı doldurursam ve devam edersem iki sene sonra bitiyor, eğer dondurursam 3 seneyi bulacak.. Cevap verenlere şimdiden çok teşekkür ederim..

Kesinlikle bırakmamalısın.
Hayat git gide o kadar zorlaşıyor ki okulu bitirdikten sonra iş bulabilecek misin o var.
Buldun diyelim bakalım maaş konusunda, saygınlık konusunda seni tatmin edebilecek m?
Ben iibf mezunuyum şimdiki aklım olsaydı inan daha da çalışırdım çok daha iyi yerlerde olurum.
Öğrencilik zor ama hayatın en güzel zamanları tadını çıkart ve benden sana bir dost tavsiyesi o günden bugünün adımlarını atıyorsun.
Sakın vazgeçme

sık dişini ve okulunu bitir. hayatta hiçbir şey ertelemeye gelmez.
ayrıca eşim anlayışlı ne demek? o çalışıyorsa sen de okuyorsun. sen az yapıyorsun diye anlayış göstermek yerine işlerin ucundan tutacak yarısını da o yapacak. evlilik birliktir beraberliktir. kadın her şeyi yapacak diye bir kaide yok. sen bugün ev işlerini yetiştiremiyorum diye kendi hayatın ile ilgili bir şeyden vazgeçersen ilerde bu nasılsa kendinden fedakarlık yapıyor ya diyerek senden daha fazlasını talep ederler.
kendinden ve geleceğinden sakın vazgeçme.

Haklısınız, öğretmenlikte zaten atamaya tabiiyiz. Çift anadal yaptığım bölüm de başka bir öğretmenlik programı olduğu için dışarıda çok iş bulma olanağım yok, ya kpss ya kpss yani. Ama projeler ödevler vizeler finaller o kadar bunalttı ki artık içinde çıkamıyorum derslerin..

Biliyorum, özellikle bitirme dönemi de çok zor geçiyor.
Lakin ne kadar başarılı olursan, sonradan kaymağını yerken çok mutlu olursun.
Ev işini falan boş ver takma hiç, yapma bile.
Benim işimin kpss durumu yok o yüzden özelde sürünüyorum ve tavsiye etmiyorum.
Dün 1 mayıstı ve ben çalıştım el insaf.
Sözde işçi bayramıydı ama bütün memurlara tatildi

Ben yanlış ifade etmişim kendimi, eşim sağolsun ödevlerime dahi yardım eden bir adam. Final zamanları uykusuz kalıp yetiştiremediğim derslerin notlarını çıkarır benimle. Hani söylemek istediğim eşimden yana bir sıkıntım olmadığını, sıkıntının tamamen okulla alakalı olduğunu belirtmekti. İşte insan her şey hemen olsun istiyor, bu bölümden önce açıktan 2 yıllık bir bölüm daha okumuştum üzerine 2 bölüm daha binince sanırım iyice bunaldım..

Memurlar da emekci degil mi? Yanlis olan onlara tatil olmasi degil, sizlerin calismasi. Keske butun emekciler alanlara cikip taleplerini dile getirebilseler, bayramlarini gonullerince kutlayabilseler.

Evet özelde çalışmak gerçekten çok zor. Bir de bir an önce çalışmak, para kazanmak istiyor insan. Yaşıtlarımın çoğu çalışmaya başladı,herkes kendi maaşını kazanıyor, düzenli bir hayatları var meslekleri hazır diye acele ediyorum biraz da..

Memurlar da emekci degil mi? Yanlis olan onlara tatil olmasi degil, sizlerin calismasi. Keske butun emekciler alanlara cikip taleplerini dile getirebilseler, bayramlarini gonullerince kutlayabilseler.

Lafım kesinlikle memurlara değil.
Bu ülke de çalışan her kesim işçi, emekçi ama bizler öyle noktalara gelmişiz ki hiç bir şekilde bırakın işçi olarak insan olarak bile bir çok şeyden mahrum bırakılıyoruz.
Yoksa derdim onların tatil yaparken, bizim yapmamamız değil.
Kurallar eşit olsa, adil davranılsa keşke.
Bende isterdim memur olmak ama okuduğum bölümle ilgisi yok maalesef

çocuğunuz olsaydı ve çocuğumla ilgilenemiyorum deseydiniz anlayabilirdim yine de sabredin derdim.
bırakmayın okulu. pişman olursunuz..

Demek istediginizi anladim. 4 yil ozel okulda calistiktan sonra atandim. Nispeten daha iyi bir yerdi ama ozelde calisanlarin ne kadar somururldugunu bizzat yasadim. Umarim adalet bir gun saglanir, gelir esitsizligi, insanlikdisi calisma kosullari son bulur.

Bende senin gibiydim inan bana, geç okul, geç iş hayatı, geç evlilik gibi...
Şimdi ise içine düştüğüm bir girdap gibi iş hayatı
Boş ver ben senin hayallerine kara bulut çökertmeyeyim.
Sen derslerine odaklan gerisi gelir.

Dün çalıştım, ek mesai almadım, hafta da 63 saat çalışıyorum
Kendimi nereden aşağıya atsam acaba

Dün çalıştım, ek mesai almadım, hafta da 63 saat çalışıyorum
Kendimi nereden aşağıya atsam acaba
Onlara mecbur oldugunuzu bildikleri icin bu sartlarda calisiyorsunuz iste kapi dese gidemeyeceksiniz. Gitseniz bile ne hakkinizi alabileceksiniz ne de baska bir is bulacaksiniz belki de. Vicdansizlik bu!

Bırakma. Ama dondurmak istersen 3 yıl uzun bir süre değil..
Çok yüklenmişsin kendine. Yorulman normal..
Çocuk falan yapmadığın sürece 3 yılda biter gider..

Onlara mecbur oldugunuzu bildikleri icin bu sartlarda calisiyorsunuz iste kapi dese gidemeyeceksiniz. Gitseniz bile ne hakkinizi alabileceksiniz ne de baska bir is bulacaksiniz belki de. Vicdansizlik bu!

Malesef.
Yeni evlendim ben, düğünümü kendim yaptım.
50 bin liralık borcum vardı, azalmaya başladı ama bitmedi.
Borcu bitirince buradan çıkacağım, tükeniyorum çünkü.
Evlenmeden önce daha rahattı ama şuan sorumluluğum çok fazla, çok yoruluyorum.

Bölümler ne

Yani ilk bölümünden atanma puanı kaç ikincide kaç

KPSS geçtin diyelim mülakat var atanamayabilirsiniz 54 verilen çok kişi var bilgi sorularına tam puan diğerleri 1 puan vs

Eşinin mesleği ne atanırsan gelebilecek mi

Bu sene yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin

Ana bölümünü bitir ihtimal varsa Kpss çalış yoksa diğer bölümüne odaklan gerekirse dondurursun ama süreç uzadıkça bıkkınlık da artar

Ah umarım geçer. Aslında o kadar çok istemiştim ki üniversiteyi kazanıp okumayı. İnsan hayallerine ulaşınca sürekli bi sonraki hayale koşmaya çalışıyor. Bitse de gitsek modundayım artık. Bir de bölümler gerçekten zorluyor. Maaşsız işçi gibiyim resmen. 9-6 okula gidiyorum, bitmiyor eve geldiğimde ödevlerle uğraşıyorum ve karşılığında sadece harf notu alıyorum. Eşim de aynı şekilde çalışıyor tek fark o zamanı geldiğinde maaşını alıyor ve eve geldiğinde kafası rahat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…