Bir okul mevzusu, tükendim, yetişemiyorum artık

Malesef.
Yeni evlendim ben, düğünümü kendim yaptım.
50 bin liralık borcum vardı, azalmaya başladı ama bitmedi.
Borcu bitirince buradan çıkacağım, tükeniyorum çünkü.
Evlenmeden önce daha rahattı ama şuan sorumluluğum çok fazla, çok yoruluyorum.
Allah kolaylik versin. Umarim daha duzgun sartlarda bir is bulabilirsiniz.

iş gelıp gıdıyorsun gıbı düşün.bu kadar basit
atandığın vakıt (iş daha zor,insanlarla uğraşmak daha zor) 8-5 ev iş temızlık utu yemek birşey değişmiyor.
şimdi de oyle.hatta sevın bıle iş hayatına adapte oluyorsun atandığın vakıt zorlanmazsın.
he bırde çocuk olur atanırsan daha zor yanı şuankı durumundan.:emir_bebek:

Ah umarım geçer. Aslında o kadar çok istemiştim ki üniversiteyi kazanıp okumayı. İnsan hayallerine ulaşınca sürekli bi sonraki hayale koşmaya çalışıyor. Bitse de gitsek modundayım artık. Bir de bölümler gerçekten zorluyor. Maaşsız işçi gibiyim resmen. 9-6 okula gidiyorum, bitmiyor eve geldiğimde ödevlerle uğraşıyorum ve karşılığında sadece harf notu alıyorum. Eşim de aynı şekilde çalışıyor tek fark o zamanı geldiğinde maaşını alıyor ve eve geldiğinde kafası rahat.😓

Öyle düşünme seni de güzel bir gelecek bekliyor, öyle düşün :KK200:

Kendi bölümün zaten bitiyormus
Diğer bölümde kalıcak sadece
Eşinide hayatına ortak et ev işleri ütü yemek vs oda yapmalı
Bicok kadın hem calısıyor hem evli hem cocuk bakıyor emin ol onlardan cokta bi farkı yok dediklerinin

Bölümler ne

Yani ilk bölümünden atanma puanı kaç ikincide kaç

KPSS geçtin diyelim mülakat var atanamayabilirsiniz 54 verilen çok kişi var bilgi sorularına tam puan diğerleri 1 puan vs

Eşinin mesleği ne atanırsan gelebilecek mi

Bu sene yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin

Ana bölümünü bitir ihtimal varsa Kpss çalış yoksa diğer bölümüne odaklan gerekirse dondurursun ama süreç uzadıkça bıkkınlık da artar
Kendi bölümümün 80 atama puanı. Diğer bölümün de 74. Eşim memur. Olmazsa gelecek dönem bir kaç ders alıp sadece kpssye çalışmayı düşünüyorum..

Kendi bölümümün 80 atama puanı. Diğer bölümün de 74. Eşim memur. Olmazsa gelecek dönem bir kaç ders alıp sadece kpssye çalışmayı düşünüyorum..

80 çok yüksek değil

Çalış atan

Sayıları bilemiyoruz ama makul kadro açılırsa puanlar düşebilir de

36 yaşında evli çocuklu çalışan bir kişi olarak 88 aldım evet öğretmenlerin daha çok dersi var vs ama çalışır atanırsın tek tavsiyem çocuk yapma bu süreçte

kocasina laf atanlar
kadin zaten diyor kocam bana cok yardimci oluyor. onunla alakali bir sıkıntim yok. hala kocan sana niye destek olmuyo yardim etmiyo diyosunuz.
biride demis mecbur tabi yapacak tabi bilmem ne!!
valla yapmayanlari da birda aksama kadar okuyoruz. nedir bu husumet sokma merakiniz ya!! herkesin kocasini kendi kocaniz gibi mi saniyosunuz!
neredeyse bosan diyeceksiniz. yazik yaa
konu sahibi hanım kocanizin kiymetini biliyorsunuz o da sizinkini biliyor ne guzel maasallh.
Rabbim daim etsin
pes etmeyin emeksiz ekmek olmaz sabredin calisin. ben kucagimda bebegimle süt vere vere ders calisiyodum. ve sukur diledigim yerdeyim şu anda

İki sene geçip gidecek ve siz bırakmış olursanız "devam etseydim şimdi bitmişti" diyeceksiniz. Araya çocuk vs. mevzuları girerse inanın dönüşünüz daha sıkıntılı olur, belki o zaman hiç gözünüz almaz.

Öncelikle bunu küçümsemek amaçlı söylemediğimi belirteyim. 2 çocuklu bir anneyim ve çocuksuz zamanlarıma dönüp baktığımda ne kadar rahatmışım diyorum. Şimdi ki yoğunluğuma bakarak tabiri caizse gerçekten iş yokmuş.

Ayda bir derin temizlik için yardımcı çağırsanız, haftada bir silip süpürmek size yeter. Haftada iki kez yemek yapsanız onlarda ikişer gün yense, kalan günü geçiştirirsiniz. Mümkün olduğunca basitleştirin.

Ama hiç bir getirisi olmayan ev işleri ve ev hanımlığı için, kesinlikle kendinize yaptığınız yatırımdan vazgeçmeyin.

o kadar calismaya ne kadar aliyosun merak ettim
Allah yardimcin olsun

Yani tabikide asgari ücretin üstü baya da iyi kazanıyorum ama harcayacak zamanım olmuyor ve bu kadar yoğun çalışmak beni mutlu etmiyor.
Hafta sonum yok, resmî tatilim yok, bayram tatili gelecek şuandan geriliyorum tatili kaç gün yapacağız diye

İki sene geçip gidecek ve siz bırakmış olursanız "devam etseydim şimdi bitmişti" diyeceksiniz. Araya çocuk vs. mevzuları girerse inanın dönüşünüz daha sıkıntılı olur, belki o zaman hiç gözünüz almaz.

Öncelikle bunu küçümsemek amaçlı söylemediğimi belirteyim. 2 çocuklu bir anneyim ve çocuksuz zamanlarıma dönüp baktığımda ne kadar rahatmışım diyorum. Şimdi ki yoğunluğuma bakarak tabiri caizse gerçekten iş yokmuş.

Ayda bir derin temizlik için yardımcı çağırsanız, haftada bir silip süpürmek size yeter. Haftada iki kez yemek yapsanız onlarda ikişer gün yense, kalan günü geçiştirirsiniz. Mümkün olduğunca basitleştirin.

Ama hiç bir getirisi olmayan ev işleri ve ev hanımlığı için, kesinlikle kendinize yaptığınız yatırımdan vazgeçmeyin.
Aslında sıkıntım ev işlerinden yana değil dediğiniz gibi onlar bir şekilde hallediliyor fakat eve geldiğimde kafamın hiç boş olmaması sürekli ödev yetiştiriyor olmak, sınavlara hazırlanmak çok yordu sanırım beni. Zaten atanmadan çocuk düşünmüyorum, çevremde de bir kaç arkadaşımın hem çocuğu var hem çalışıyorlar hem de okuyorlar, onlar kadar güçlü olamadığımı hissediyorum..
Teşekkür ederim yanıtınız için, haklısınız 2 sene de geçip gidecek, bırakırsam bu zamana kadarki tüm emeklerim de boşa gidecek.

kocasina laf atanlar
kadin zaten diyor kocam bana cok yardimci oluyor. onunla alakali bir sıkıntim yok. hala kocan sana niye destek olmuyo yardim etmiyo diyosunuz.
biride demis mecbur tabi yapacak tabi bilmem ne!!
valla yapmayanlari da birda aksama kadar okuyoruz. nedir bu husumet sokma merakiniz ya!! herkesin kocasini kendi kocaniz gibi mi saniyosunuz!
neredeyse bosan diyeceksiniz. yazik yaa
konu sahibi hanım kocanizin kiymetini biliyorsunuz o da sizinkini biliyor ne guzel maasallh.
Rabbim daim etsin
pes etmeyin emeksiz ekmek olmaz sabredin calisin. ben kucagimda bebegimle süt vere vere ders calisiyodum. ve sukur diledigim yerdeyim şu anda
Çok teşekkür ederim, çok şükür eş konusunda şanslıyım, Allah utandırmasın. Söyledikleriniz güç verdi bana sağolun..🥰

Merhaba hanımlar. Çok uzun zamandır forumu takip ediyordum, üye olup akıl danışmak istedim.
Şimdi şöyle ki, üniversite öğrencisiyim, üniversiteye yaşıtlarımdan 4 yıl geç başladım bazı sağlık problemlerim dolayısıyla. Kendi bölümümde sürekli üstten ders aldım, az dersim kaldı ve beni zorlamayacak dersler diye düşünerek üniversite 2. sınıfın sonunda yani 8 ay önce severek, isteyerek evlendim.

Şimdi şöyle ki, ben öğretmenlik okuyorum fakat fazla atanma şansı olmayan bir bölümdeyim. Geçen yaz ortalamam yüksek olduğu için bir çift anadal programına başvuru yapayım bari dedim, balayımın 4. günü haber geldi, başka bir öğretmenlik programına kabul edilmişim. İstediğim bir bölüm olması ve atamasının bizim bölüme nazaran çok daha fazla olması sebebiyle de kayıt yaptırdım. 2 dönemdir iki bölümü bir arada götürmeye çalışıyorum, bunun yanında ev işleri, yemek, çamaşır derdi de var. Eşim çok anlayışlı bir adam. Aman ütüsüz giymem aman onu yemem bunu yemem diyen bir eş değil şükür. Fakat ben artık kendimde okuyacak güç bulamıyorum. Sabah 9 dan akşam 6ya kadar okuldayım, sürekli ödevlerim ve projelerim var yetiştirilmesi gereken. Gerçekten ağlaya ağlaya gidiyorum artık okula, hiç evden çıkasım gelmiyor..

Kendi bölümümden seneye 3 dersim kaldı, diğer bölümde ise daha sayamayacağım kadar çok dersim var. Artık gerçekten psikolojim bozuldu ödev yapmaktan, ders çalışmaktan, vizelerden finallerden. Kafamda sürekli dersler var.

Benim sorunum şu ki, sizce bırakmalı mıyım çift anadalı? Ya da seneye dondurup, kpssye çalışıp olmazsa tekrar mı devam etmeliyim? Şu anki durumda önümüzdeki dönem çift anadal bölümümden tüm ders sayımı doldurursam ve devam edersem iki sene sonra bitiyor, eğer dondurursam 3 seneyi bulacak.. Cevap verenlere şimdiden çok teşekkür ederim..
bölümünüz ne ve çift ana dal yaptığının bölüm hangisi?

Merhaba hanımlar. Çok uzun zamandır forumu takip ediyordum, üye olup akıl danışmak istedim.
Şimdi şöyle ki, üniversite öğrencisiyim, üniversiteye yaşıtlarımdan 4 yıl geç başladım bazı sağlık problemlerim dolayısıyla. Kendi bölümümde sürekli üstten ders aldım, az dersim kaldı ve beni zorlamayacak dersler diye düşünerek üniversite 2. sınıfın sonunda yani 8 ay önce severek, isteyerek evlendim.

Şimdi şöyle ki, ben öğretmenlik okuyorum fakat fazla atanma şansı olmayan bir bölümdeyim. Geçen yaz ortalamam yüksek olduğu için bir çift anadal programına başvuru yapayım bari dedim, balayımın 4. günü haber geldi, başka bir öğretmenlik programına kabul edilmişim. İstediğim bir bölüm olması ve atamasının bizim bölüme nazaran çok daha fazla olması sebebiyle de kayıt yaptırdım. 2 dönemdir iki bölümü bir arada götürmeye çalışıyorum, bunun yanında ev işleri, yemek, çamaşır derdi de var. Eşim çok anlayışlı bir adam. Aman ütüsüz giymem aman onu yemem bunu yemem diyen bir eş değil şükür. Fakat ben artık kendimde okuyacak güç bulamıyorum. Sabah 9 dan akşam 6ya kadar okuldayım, sürekli ödevlerim ve projelerim var yetiştirilmesi gereken. Gerçekten ağlaya ağlaya gidiyorum artık okula, hiç evden çıkasım gelmiyor..

Kendi bölümümden seneye 3 dersim kaldı, diğer bölümde ise daha sayamayacağım kadar çok dersim var. Artık gerçekten psikolojim bozuldu ödev yapmaktan, ders çalışmaktan, vizelerden finallerden. Kafamda sürekli dersler var.

Benim sorunum şu ki, sizce bırakmalı mıyım çift anadalı? Ya da seneye dondurup, kpssye çalışıp olmazsa tekrar mı devam etmeliyim? Şu anki durumda önümüzdeki dönem çift anadal bölümümden tüm ders sayımı doldurursam ve devam edersem iki sene sonra bitiyor, eğer dondurursam 3 seneyi bulacak.. Cevap verenlere şimdiden çok teşekkür ederim..
Canim sikildi yoruldum dondurayim die olmuyor sanirim o is rektorluge gecerli bir sebeb sunup kuurldan gecmesi gerekiyordu die hatirliyorum.Bence siz bi tatil yapin alttan ders birakmadan ortalama kasmamaya calisin halolur o is.Donemim sonu geldi yorulmussunuzdur.

Çift ana dal okuduğunuz bölüme ders saydiramadiniz mi. Bir de şuan okumak için en verimli döneminin ilerde çocuk sahibi de olduğunuzda işler daha da zorlaşacak.

Ben de çift anadal öğrencisiyim ve benim de iki dalım öğretmenlik. Sizi çok iyi anlıyorum.
Bazen canıma tak eden noktalar oluyor bırakayım diyorum, ama bana katacağı avantajları düşününce vazgeçiyorum. Sabredin ve bitirin bölümleri. Muhakkak çektiğiniz sıkıntının karşılığını alırsınız.

Aslında sıkıntım ev işlerinden yana değil dediğiniz gibi onlar bir şekilde hallediliyor fakat eve geldiğimde kafamın hiç boş olmaması sürekli ödev yetiştiriyor olmak, sınavlara hazırlanmak çok yordu sanırım beni. Zaten atanmadan çocuk düşünmüyorum, çevremde de bir kaç arkadaşımın hem çocuğu var hem çalışıyorlar hem de okuyorlar, onlar kadar güçlü olamadığımı hissediyorum..
Teşekkür ederim yanıtınız için, haklısınız 2 sene de geçip gidecek, bırakırsam bu zamana kadarki tüm emeklerim de boşa gidecek.

Aynen öyle ev işleri bir şekilde halloluyor, biraz salsak bir iki gün üstüne düşünce mis pak oluyor. Evet ödevler, sınavlar yorucu oluyordur ama bitecek sonuçta. Gelecekte çok güzel bir geri dönüşümü olacak. Sıkıldığınız dönemlerde bunu düşünün ve 5 sene sonrayı hayal edin. Cefa olmadan sefa olmaz der hep eşim. Sefasını sürmeniz dileğiyle.

X