Bir Miktar Bunalım

Gündüzleri eskiden uyumazdı. Delirirdim. 15-20 dk uyuyup uyanırdı. Son 1 aydır falan gündüz uykularını uyuyor ama şöyle bir sıkıntımız var uykusu çok hafif. En ufak sese uyanıveriyor. O sebeple gürültülü işler yapamıyorum. Yazdım aslında ama gözünüzden kaçmış.

Teşekkür ederim sağolun

Konu uzun sadece şunu söylemek istiyorum. Yirmi yaşındaki anneler çocuğunu uyutuyor sevip okşayıp. İlk oğlum ben 24 yaşında iken doğdu. Yalnız büyüttüm. Tecrubesizdim. Gece üç kere uyanır emer doyar geri uyurdu. Gündüz güzel yemek yer. Ağlamaz sesi çıkmazdı. Karnı tok altı temiz olsun kedi gibi çocuktu. Çok ta tombikti. Üç öğün yemek bı öğün meyve yer iki senede anne sütü aldı. Aksam dokuzda uyurdu. Çok kolay ve düzenli bı bebekti. İkinci oğlum dört sene sonra doğdu. 28 yaşındaydım . Memeyi tutturamadim. Çok inatciydi. Çok gazlı hep ağlayan uyumayan bana aşırı bağımlı. Gece sayısız uyanan bı bebek. İştahsız. Ek gıdaya çok kötü başladık . Yemekler hep çöpe gitti. İki sene de küçük oğlumu emzirdim. Küçük oğlum hep zayıf. Şimdi bu benim beceriksizligim mi. Büyük oğlum ilk anneligim. Uykusu yemesi kilosu hep iyiyken ikinci çocukta neden tökezledim. Aslında daha tecrübeliyim. İlk oğlum yapısal olarak bana çekmiş . Kilo almaya meyilli. Anne karnında bile doktor sürekli iri bebek diyip durdu. Anne karnında belliydi. Küçük oğlum yapısı babasına benziyor. Daha zayıf yapılı. Çocukluğu muhtemelen babasının çocukluğu gibi istahsiz kilo almaya meyli yok. Ben iki çocuğum içinde elimden geleni yaptım . Yapıyorum. Ama olduğu kadar . Aldığı kadar. Kendini suçlama. Demek istediğim. Haa bu arada büyük oğluma herşeyi biz öğrettik. Ama küçük abisinden öğreniyor. Görerek duyarak yaşayarak öğreniyor. Abisine aşık. Bı o kadar paraliyor abisini. Allah'tan abimiz pek sabırlı . Küçük çok yaramaz çok ağlayan zor bı bebek. Ama bı o kadar tatlı cilveli sevimli zeki. Büyük efendi uslu merhametli. Güzel yönlerden bakınca aslında her zorlukta bı güzellik olduğunu görüyoruz.

Yalnız değilsin çoğu şeyimiz benzer. Benim avantajım oturduğum yerin site olması dolayısıyla komşularımla diyaloğumuz var. Ben bebeği gezdiriken kahve içelim mi diye seslenirler. O sırada çocuklar benim bebekle oynarlar filan veya evime gelirler evlerine giderim. İş arkadaşlarım gelir giderler. Gerçekten bir soluk aldırıyor insana o anlar. Uyumadığı geceler babası oyalıyor çünkü bazen benim sabrım kalmıyor. Bu sıra bana yapışık yanından ayrıldığım an ağlamaya başlıyor.

Yapmayın iş güç boşverin. Bi kahve yapın, uzatın ayağınızı tamam. Haftada 1 gün de imkan varsa bi temizlikçi alın yeter. Yaşayacak kadar temiz olsun, gösterecek kadar değil :) Geçecek az kaldı.

Henuz cok yeni dönemi oldugu icin rahatim. Neredeyse hep uyuyorlar. Memeyi tutturup emzirebilmek disinda derdim yok. 1 ay sonra isyeaaaaannn konulari acicam moral destek ekibi olarak beklerim efendim
bence sen bize moral verirsin bana bakın halinize sukredin diye
Oğlumu beşiğe alıp koyarken ters bir hareket yaptım herhalde bileğim ağrıyor malesef.. ooo sizin işlem uzun sürer dişçide, siz benden daha sosyalsiniz canım
Hemde nasıl...bide kanal tedavisi olabilir dedi 3.5 kere gidilir artık sosyalligin dibine vurdum

Benim hayatıma cok benziyor sizim yazdıklarınız. pandemi öncesi benim memlekete geldik. Pek kimseyi tanımadan etmeden eve kapandık sorna hamilelik sonra doğum. 7.5 aylık bizimki de..derdimiz uyku. Uyumuyor diye ağladığın da oldu. Ben uyutamiyirum millet bebeğinin saciji okşarken bebekleri uyuyor. Çok dert ediyorum ben de. Başkaları bu aylarda düzene girmesi lazım diyir. Komşu teyze geldi akşam yarim saat oturamadım yanında. Bebek ağlıyor sallanmak istiyir sen böyle alıştırmışsın dedi o da. Emzirip koycaktin kenara diyor..annem emzige alistimradin ondan diyordu.emzik almadi baştan beri
Esimle yarim saat oturamıyoruz.Eşim işten gelince ben işlerimi yarının yemeğini hazriiluiirum. Aksamalr eşim uyutmaya cakisyir.. geceekri ayaktayız hep. Yanı ya bebek bakiyiruz ya iş yapıyoruz. Evi işi pek önemsemiyorum haftada 1 olsa da olur da gün boyu tek başına bebeğe bakmak çok zor.. bu günler geçer diyorum tek tesellim o benim de.

Delirtiyor sana benim hikayemi anlatayım İnan yanlız değilsin oğlum doğdu 19. Gün annemleri yolladım Süpermen gibiydi . Annemler gidince bi boşluğa düştüm tamamen lohusa psikolojisi . Oğlum 37. Gün tek göğsümü red etmeye başladı hayat o zaman çok kötü bir yöne gitti bizim evde . Bir sürü uğraş çaba . 4. Ayda meme reddi arttı kg alımı yavaşladı . O arada ben memeyi bırakmasın diye psikolojik savaş verdim kendi kendime. Mama takviyesi kabul etmedi çocuğu sürekli aç zannetmeye başladım . Sonra ek gıda başladı onda da 1 aydan sonra kötü ilerledi . Kg alımı hep yavaş oldu tabi ki . Uykuları 40 dk uyuyordu sonra kalkıyordu bunjn adı felaket uykusuydu aşmak için o uyuduğu zaman 30 dk koşa koşa tuvalete git bebeğin ütüsünü yap veya yemek yap . Ekmeğin arasına peynir vs koyup yanına gidiyordum o uyandığı zaman geri daldırmak için . O arada pandemi başlamış kapalıyız kimseyi görmüyorum tüm arkadaş çevremi kaybettim. 8 ay izinlerimiz kapalı kaldı gidermedik ailemi görmedim . Çok zor inanki sonra da diş dönemi başladı aman allahım lokma yemiyor herşeye ağlıyor sürekli kucak bir tek gece uykusuna erken geçmeye alıştırdım ama gece 10 kere uyanıyordu uykusuzdum bak hala öyleyim ben . Sabah domates yere düştü eline geri verdim yeri sildim diye 15 dk ağladı . Temizlikçi almaya çalıştım ama bazı sebeplerden başarısız oldum kendi yapıyorum. Üzerime saçıma yüzüme dikkat ediyorum ve eşimle iletişimime yoksa hayat iyice çekilmez olacak . Geçen eşim dedi ki sen büyük bir iş başarıyorsun herkesin annesi Kv gelip çocuğa bakıyor sen hep yanlızsın . Kendimle bu yüzden gurur duyuyorum bu gurur hissi bile bana iyi geliyor . Çocuk bir şekilde büyüyecek ama biz yaşlı hasta bakımsız iletişimi bozuk insanlar olmayalım yeterli sıkma canını . Temizlik yapmak istemiyorsan temizlikçi al haftada bir kuaföre git kendine ödül ver mesela mutlu olmak için sevenler üret çünkü mutlu anne mutlu bebek mutlu eş mutlu ev

Ben en son geçen gün evde durmak istemiyorum diye agkadim.
Bazen daha iyi hissediyorum bazen dipte. Psikologa gidecm ben de. Fırsat bulabilirsem.

Oyun haliniz var mi? Alisinca o orda takilir az bucuk is yaparsiniz. Benim durumumda farkli degil resmen beni anlatmissiniz. Sacimi gunlerce tarayamadigim oluyordu. Cocugun reflusu var. Bazen kusmuklu ustumle uyuya kalmisligim vardir. Kuafore en son evlenirken gittim. Kaşlarim olmus ibrahim tatlises biyigi. Saclarim kirilmaktan uzamiyo catal catal. Altlar kisali uzunlu cocuk yoluyor hep. Stresten derim pul pul dokuluyo. Yuzum mesela yoluk gibi oldu farketmeden kipkirmizi yapiyorum. Kocamla ev arkadasi gibiyiz ben salonda koltukta yatiyirum cocuk besikte. Sabah kalkiyorum kemiklerim cigerime batmis. Cocuk 2 yasina 3 yasina gelince az biraz rahat ederiz anca. Ufak cocukla elbet gunler zor geciyor uzulmeyin cogu anne bu surecten geciyo. Yoksa kim yapar ikinci ucuncu cocugu.

2 yaşında rahat filan edilmiyor şuan 2 yaşında oğlum hala aynı hatta bazı şeyler daha kötü

şu günler gelip geçiyor merak etmeyin .
bunalmışsın ondan .
kolay değil çocuk büyütmek
ilk çocukta ben de senin gibi oldum.
çocuksuz hayat nasıl rahatmış onu anladım. zorlandım hatta çok fazla
kolik , ağlama, gece uyumama bizde vardı.
psikolojik destek aldım o aşamada. feci olmuştum.

Özdeğer Özsevgi Özşefkat meditasyonlarıyla bu işi çözersiniz

Ya işte bir de bu teyzeler var dimi? Bebek dediğin emer uyur, alıştırmışsın vs vs. Biz de zorla sallamadık bebeği herhalde. İlk 40 gün benim bebeğim de sürekli uyurdu. Uyutmak diye bir eylem yoktu benim için. Sonra bir uyandı pir uyandı yani öyle alıştırmışsın olayına pek katılmıyorum. Uyuyamıyo, acı çekiyor çocuk ne yapalım? Her yolu deniyorsun ondan sonra işte.

Diş de zorladı bizi, 6 tane dişi var şimdiden 4. Aydan beri diş sıkıntısı çekiyoruz. Bitene kadar rahat yok sanırım.
Senin işin de çok zormuş gerçekten. Biliyorum her annenin işi çok çok zor. Bazen insan kaldıramıyor işte, yetersizlik hissi çöküyor. Dün biraz toparladım evi, akşam da markete çıktık iyi geldi.
Kuaföre gideceğim mutlaka bi manikür pedikür istiyorum artık.

İşe dönecek misin onu merak ettim
Döneceğim tabi, 1 yaş civarı düşünüyordum ama ekonomik durum müsade etmeyecek gibi. Şubat gibi dönebilirim
Tahmini 4 5 yaş bence rahat edicem dersen. Yanı ben oyke düşünüyorum.
Ben de öyle düşünüyorum, yani inşallah
Özdeğer Özsevgi Özşefkat meditasyonlarıyla bu işi çözersiniz
Bakacağım, teşekkür ederim.

Bizim son 4 diş allahım kurtulmak istiyorum cidden diş olayından bak sana diyorum ya günlük yüzüne birşey sürsen bi kalem rimel İnan ki havan değişiyor ben hep öyle yapıyorum. Öğlene kadar evdeki tüm işlerim bitirip bebek uyurken 5 dk kendime zaman ayırıyorum bi kahve o ara hemen makyaj saç misss oluyor insan bir oje

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…