• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİR MİKTAR BORÇ MESELESİ 😢

su son dedigini biraz daha acar misin?
Millet emekli olanlara açtılar zamanında 10. yıl dolunca max devlet katkısı kadar aralık ve ocak ayında yatırıp çekiyor parayı ... bir sonra ki yılın hakkı gelince diğer bes sözleşmesine aynısını yapıyor . Aralıkta yatırıyor o yılın maxını alıyor ocakta yatırıyor maximum miktarı 2 ayda % 30 devlet katkısı alıyor . çoklu sözleşme açıp bunu yaptılar her sene parayı yatırıp max. devlet katkısını alabiliyorsun 2 ay içerde parayı tutarak .

200bin çok büyük bi miktar değil aslında. Konu sahibi sağlık harcaması diye yazmış zaten dahada niye üstüne gelinir bilmiyorum. Ameliyatlar zaten ateş pahası, muayenesi yolu gitmesi gelmesi bunlar bi dünya masraf.
Aylık hane geliriniz ve ortalama giderinizide yazsaydınız keşke daha iyi yorumlar gelirdi. Babanızın bes yatırımıda çok az birikmiş bence bozup rahatlayın bi nebze. 90bin sonradan yerine koyulmayacak para değil 30gram altın ediyor ortalama.
Yeni müşterilere sıfır faizli krediler var onlara bi bakın siz ayrı eşiniz ayrı çekebilirsiniz kalanıda öyle kolaylarsınız. Kalem kalem hesap tutun canınızı sıkmayın. Her şey insanlar için bu hayatta, sağlıktanta ötesi yok.
Evet bakınca aslında çok değil haklısınız ama bize şuan dağ oldu inanın😢 evet açıkladım Bi de ne için olduğunu ama artık öyle yorum yapanlara cevap verip diyaloğa girmeyeceğim. Evet haklısınız ben de borcu bitirip sonrasında yatırım yapmak isterim babama da bak biz yatırım yapıyoruz o para boşa gitmedi diyecem ki babacığımın içi rahat etsin hem de benim de vicdanım rahat etsin Bi kenarda Bi yatırımım oldu diye. Evet her sey bizim için çok teşekkür ederim Rabbim kimseyi sağlıyla sınamasın herkese sağlık versin

Millet emekli olanlara açtılar zamanında 10. yıl dolunca max devlet katkısı kadar aralık ve ocak ayında yatırıp çekiyor parayı ... bir sonra ki yılın hakkı gelince diğer bes sözleşmesine aynısını yapıyor . Aralıkta yatırıyor o yılın maxını alıyor ocakta yatırıyor maximum miktarı 2 ayda % 30 devlet katkısı alıyor . çoklu sözleşme açıp bunu yaptılar her sene parayı yatırıp max. devlet katkısını alabiliyorsun 2 ay içerde parayı tutarak .
Aa bunu bilmiyordum yabi siz de bozdurmak mantıklı diyorsunuz öyle mi

Herkesin kendi tercihidir ama sana katılıyorum yenGEnC yenGEnC 😌

Bireysel sigorta sistemi değişti yeni düzenlemeler getirildi ama mantığı hala aynı sanki.
BES çıkmadan yıllar yıllar evvel bireysel hayat sigortaları vardı, 18 yıl hiç dokunmadan ödersen emekli maaşı gibi aylık maaş bağlanıyordu, vefatın halinde seçtiğin kişilere tazminat gibi toplu para ödeniyordu, ecelinle öldüysen ayrı kazayla öldüysen ayrı, ayrılmak istersen sistemden 11 yıldan önce çıkamıyordun, her sene poliçe yenilenirken bana öyle bir geri ödeme tablosu gönderiyorlardı ki emekli maaşı olarak alırsam bugünkü emekli maaşı seviyeleri kadar diyeyim, ölümüm halinde seçtiğim hak sahipleri 8-10 milyon lira alacak gibi, 11 yıl sonunda çıkarsam 1 daire parası kadar vs vs.

18 yaşında girdiğim sistemden 11 yıl sonra o zamanlar oturduğum ev satışa çıkmıştı ev alma fırsatı ayağıma geldi deyip çıkmak istediğimde bana o kadar komik bir ödeme yapabileceklerini söylediler ki kulaklarıma inanamadım.
Evin yarı parası kadar bile değildi, tepem attı yatırın hesabıma sistemden çıkıyorum bir daha da tövbe sisteminize para yatırmam dedim, yıllar sonra yine bireysel sigorta teklifiyle geldiler sistem iyileşti şimdi öyle değil dediler, size vereceğime kendim yatırım yaparım daha iyi dedim.

O yüzden ben de hiç kârlı bulmuyorum bu tip sistemleri.
ya zaten uzun vadeli seyler bizim ulkemizde hep risk . hele ki ozel bankayla sirketle. batar mi, hortumlanir mi, rusyada lubnanda oldugu gibi olaganustu durumda banka parana el koyar mi- kimse guvence veremez.
en basiti BankAsya duz normal bir bankaydi kime yakin vs o taraklarda gözü olmayanlarin cok da bilmedigi bir seydi. eskaza oradan bireysel emeklilik vs aldiysan meslekten bile atilabilirsin teror örgütüne para yardımı yaptı diye 😅 ya da x sirket x banka baska baska sebeplerle kapanabilir. anaparani belki kurtarırsin ama ekstra getiriler icin ara ki bir muhattap bulasin.
yok yaa, hic benlik seyler degil.
emeklilik sistemi bile ne kadar degisti. benim dedem devletten emekli oldugunda aldigi tazminatla 2 ayri is kurup zarar etmis. sonra kalan parasıyla köye ev yaptirmis daha yasi 50 degilken.
simdi emeklilik yasi coook daha yüksek, tek kanun seni 10 sene daha calistiriyor. ayni sekilde daha cok calismana rağmen aldigin para brut ucretin× calistigin yil. zaten cogu isveren maasin asgarisini sigortaya oduyor çakalliktan - boyleyse zaten yandin. 35 bin maasla calisan 50bin brutu tam yatan normal bir vatandas olsan verdikleri para 25 yilin sonunda 1.250.000
bozdur bozdur harca 😅
belki sifir araba alirsin, yazlik vs hikaye.
(ekstra bir emekli ikramiyesi var mi devletten bilmiyorum. yakin zamanda babam emekli oldu hic para almadigi gibi odenmemis prim günü varmis yuzbine yakin bir para odedi emekli olabilmek icin)
valla her sey cook zor. o yuzden iyice kafa yormak - en mantikli hamleleri yapmak lazim. yoksa insanin emegi hayalleri kus olup ucuyor, cok üzücü.

BES'in karli çeşitleri de var diyorlar yorumlarda. e madem var kat kat fazla kazandıran yollari neden bu işlerden cok anlamayan insanlara duz tl besi yapiliyor otomatik olarak. yazik degil mi mesela konu sahibinin babasinin emeklerine :(

Gecenlerde ekside bir baslik acilmisti adam 175 bin kredi karti borcunu yapilandirmaya sokmus 11 bin tl gibi birsey oduyordu, sanirim 30-36 ay gibi bir vadelendirme yapilmisti.

Mutlaka bankalarinizla yapilandirmayi gorusun, kredi karti limitlerinizi ve kredi karti sayinizi da dusurun ki yapilandirma odemesi yaparken yine dara dusmeyin.

Belki yapilandirma taksitlerinizi bir sure babaniz odeyebilir bes odemek yerine (sanirim bes dondurulabiliyordu)

Ha bir de bes icin görüştüğünüz musteri temsilcisine 10 yili doldurdugunuzda ne kadar bir miktar çekebileceginizi sordunuz mu?
Evet sormuştum %20 mi %25 mi ne daha fazla demişti yalan olmasın. Evet teşekkür ederim yapılandırmayo sormadım onu Bi sorayım

ya zaten uzun vadeli seyler bizim ulkemizde hep risk . hele ki ozel bankayla sirketle. batar mi, hortumlanir mi, rusyada lubnanda oldugu gibi olaganustu durumda banka parana el koyar mi- kimse guvence veremez.
en basiti BankAsya duz normal bir bankaydi kime yakin vs o taraklarda gözü olmayanlarin cok da bilmedigi bir seydi. eskaza oradan bireysel emeklilik vs aldiysan meslekten bile atilabilirsin teror örgütüne para yardımı yaptı diye 😅 ya da o sirket o banka baska baska sebeplerle kapanabilir. anaparani belki kurtarırsin ama ekstra getiriler icin ara ki bir muhattap bulasin.
emeklilik sistemi bile ne kadar degisti. benim dedem devletten emekli oldugunda aldigi tazminatla 2 ayri is kurup zarar etmis. sonra kalan parasıyla köye ev yaptirmis daha yasi 50 degilken.
simdi emeklilik yasi coook daha yüksek, tek kanun seni 10 sene daha calistiriyor. ayni sekilde daha cok calismana rağmen aldigin para brut ucretin× calistigin yil. zaten cogu isveren maasin asgarisini sigortaya oduyor çakalliktan - boyleyse zaten yandin. 35 bin maasla calisan 50bin brutu tam yatan normal bir vatandas olsan verdikleri para 25 yilin sonunda 1.250.000
bozdur bozdur harca 😅
(ekstra bir emekli ikramiyesi var mi devletten bilmiyorum. yakin zamanda babam emekli oldu hic para almadigi gibi odenmemis prim günü varmis yuzbine yakin bir para odedi emekli olabilmek icin)
valla her sey cook zor. o yuzden iyice kafa yormak - en mantikli hamleleri yapmak lazim. yoksa insanin emegi hayalleri kus olup ucuyor, cok üzücü.

BES'in karli çeşitleri de var diyorlar yorumlarda. e madem var kat kat fazla kazandıran yollari neden bu işlerden cok anlamayan insanlara duz tl besi yapiliyor otomatik olarak. yazik degil mi mesela konu sahibinin babasinin emeklerine :(
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim zamanında babamı ikna ederek yapmışlar bu Besi, sırf satmak için yapmışlar demekki tl hesabı yaparak. Biz şimdi değiştirdik ama geçen süredeki zarar çok fazla değiştirdiğimiz halde çok artmadı

Yazaydı ilk metin içeriğinde, zibilyon tane yorum geliyor. Baştan sonra hepsini okuyor musunuz siz?
Evet sen hariç herkes okuyor bak sana yorum bile gelmiş ilk yazdığında var diye 😃 gerçekten komiksin neyse ki azınlıktasınız

Senin ki ile alakalı değil bu :D çoklu sözleşme olması lazım .

Sen bence fonlarını yönetmelisin . çok yüksek getiren fonlar var . TEFAS diye bir site var ordan bese girip kontrol edebilirsin getirileri 9 yılda vs .
Tamamdır sağolun bakacağım

Siz kendinizi ifade etmeyi bilmiyorsunuz.
Kimse sizin ailenizde yaşamıyor geçmiş gelecek ne yapacağınızı bilemeyiz yazmazsanız.
Borcumuz var babamın benim için biriktirdiği parayı mı kullansak derseniz herkes size aynı tepkiyi verir.
Müneccim miyiz küremizden sizin ameliyat için para harcadığınızı bilelim.
Adam bu harcamalara rağmen yok bozdurma demiş
Gelen giden üyeyi haşlamaya çalışıyorsunuz.
Siz kendiniz bir kibar cevap vermeyi öğrenin önce.
Sayfalarca yazı yorum geliyor. Tek gündem maddesi herkesin sizin yorumlarınız değil. Okumaz da kimse.
Girersiniz ilk mesajına düzenleme yaparsınız. İnsanlar da doğru yorum yapar. Milletin size göre yanlış yorum yapmasının sebebi sizsiniz ona rağmen çatır çatır klavyeden herkese saydırıyorsunuz.
Burada dünya dolu anası babası hasta ameliyat olan kanser olan borç batağında insan var, kaybı olan, kimseye pata pata saygısızlık etmiyor. Düzgünce kendini ifade ediyor. Siz ameliyat oldunuz diye milleti haşlama hakkını kendinizde göremezsiniz. Nasıl insanların size cevabı hoşunuza gitmiyorsa işinize gelmeyince millete şak şak saydırmak ile haklı çıkılmıyor. Basit bir konu, ona laf sokuyorsunuz inceden inceye buna laf sokuyorsunuz. Bi kendinize gelin şamar oğlanı mı millet sizin? Siz kendi tarzını düzeltin evvela millete düzelt diyene kadar
Hı Hıı evet sensin 😃 önce sen açılan ilk konuda ne yazıyor önce onu idrak ederek oku sonra yaz buraya. Yorumlarını okumuyorum bana yorum yapanlarda okumuyor ona göre destan yazmaya devam edebilirsin

Evet gerçekten çok haklısınız ben de Bi an düşünmeden bozdrrdum babam ödemese olmazsa babamla Bi telrwr konuşacam teşekkür ederim
Babanız ödüyor diye duygusal yaklaşıyorsunuz ama babanız zaten size bir faydası olsun zor zamanınızda elinize gelsin diye ödeme yapmış, kredi çekmesi daha çok üzer sizi, siz ödeyecek bile olsanız babanızın adına gözüken bir kredi olacak, ki size ödetmek istemeyebilir de, o zaman daha bir kötü hissedersiniz kendinizi, keyfe keder bozmuyorsunuz sağlık için yapılan harcamalar var.
Zaten 9 yıla da 90 bin lira hiç makul değil, 9 yıl boyunca her ay siz 500 babanız 500 toplam 1000 lira parayı tl olarak dahi kenara atsanız bugün 108 bin lira paranız olurdu, ki yenGEnC yenGEnC ‘in dediği gibi bu parayı döviz veya altın olarak kenara atsanız elinizde borcunuzun tamamını kapattıktan sonra birikim olarak devam edeceğiniz paranız olurdu.

Babanız ödüyor diye duygusal yaklaşıyorsunuz ama babanız zaten size bir faydası olsun zor zamanınızda elinize gelsin diye ödeme yapmış, kredi çekmesi daha çok üzer sizi, siz ödeyecek bile olsanız babanızın adına gözüken bir kredi olacak, ki size ödetmek istemeyebilir de, o zaman daha bir kötü hissedersiniz kendinizi, keyfe keder bozmuyorsunuz sağlık için yapılan harcamalar var.
Zaten 9 yıla da 90 bin lira hiç makul değil, 9 yıl boyunca her ay siz 500 babanız 500 toplam 1000 lira parayı tl olarak dahi kenara atsanız bugün 108 bin lira paranız olurdu, ki yenGEnC yenGEnC ‘in dediği gibi bu parayı döviz veya altın olarak kenara atsanız elinizde borcunuzun tamamını kapattıktan sonra birikim olarak devam edeceğiniz paranız olurdu.
Evet gerçekten çok haklısınız, evet o ödüypr diye gerçekten duygusal yaklaşım mantıklı karar veremiyorum 😢

Bence artık duygusallığı kenara bırakmak lazım. Matematik yanılmaz, hatadan dönün.
Babanızın ayda koyduğu miktar ne kadar? Açıkçası yatırım böyle olacaksa ve ille de bes diye diretiyorsa o parayla kendine felekten bir gün çalsın her ay daha mutlu olurdum. Babana da Allah razı olsun bak kotu günümüzdü Hızır gibi yetişti para der onu da mutlu ederdim. Geri kalan borcu da yapılandırma yapar bu seneyi ucu ucuna gelecek şekilde ödeme planı yaparım. Seneye zamlardan sonra biraz rahatlarsınız sonraki sene artık iyice az gelir. Bir yerde yatırıma tekrar da başlanabilir.

Off aradığım yorum oldu gerçekten ben de öyle düşündüm bozdursak bile düze çıkınca tekrar birikim yaparız diye düşündüm ama böyle aldığımız para resmen direk borçlara gidiyor
Benim kızım olsa, hastalık durumu ameliyat vs BES onun sağlığından önemli olmazdı. Yani büyük paralar birikmiş olsaydı ve şimdi bozdursanız kuş kadar kalsaydı insanın içi yanardı üzülürdü ama 90 bine de 900 bin muamelesi yapmamak gerek. Bizzat ben "bozdurun düze çıkın ve daha bilinçli danışarak yatırım yapın" derdim. Duygusal bakıyorsunuz ve babanızı kırmak istemiyorsunuz ama 90 bin TL eşinizle ikinizin 2 aylık geliri. İcralık olmak, kredi puanınızın düşmesi daha mı akılcı? Babanız o zaman üzülmeyecek mi? Ya da çekebildiği kadar kredi çeksin, borçlarınızı hafifletin babanıza geri ödersiniz. Eşinizin ailesi de geri ödemek kaydıyla çeker mi kredi? Karı koca çalışıyorsunuz yan gelip yatmıyorsunuz.

en basiti BankAsya duz normal bir bankaydi kime yakin vs o taraklarda gözü olmayanlarin cok da bilmedigi bir seydi. eskaza oradan bireysel emeklilik vs aldiysan meslekten bile atilabilirsin teror örgütüne para yardımı yaptı diye 😅 ya da x sirket x banka baska baska sebeplerle kapanabilir. anaparani belki kurtarırsin ama ekstra getiriler icin ara ki bir muhattap bulasin.
bozdur bozdur harca 😅

Aynen, ya ben bireysel hayat sigortası yaptırdığımda 18 yaşına yeni girmiştim, kadınım yarın öbürgün evlenirsem kenarda bir güvencem olsun dedim, çok da bilindik zaten müşterisi olduğum 100 yıllık bir bankaya böyle bir yatırım yaptım, evlenmeden önce kendim ödüyordum sonra eşim ben öderim senin için dedi, öyle böyle 11 yıl ödedim ama cidden tam bir hayal kırıklığıydı, o dönem yani 18’lerimde borsayı bilmiyordum mesela, bilsem oradan hisse alır atardım kenara, halbuki borsanın altın çağlarıydı o dönem.

Eskiden emekli ikramiyesiyle ohoooo neler yapıyordun, benim dedeler dünya kadar para almıştı, bizimki babamın babası, aile apartmanının üzerine kat çıkmıştı, oğlunu evlendirmişti kenarda da sağlam para kalmıştı, şimdi kıdem tazminatı diye bir şey var galiba valla tam bilmiyorum yeni sistemi, o paraya bir daire alamıyorsun.

Bankacılardan özür dilerim yanlış anlaşılmak da istemem ama bes, banka fonu, banka üzerinden hisse alımı vs durumlarda her ilgili yetkili yeterli bilgilendirmeyi yapamıyor, bir kısmı çok güzel anlatıyor doğru yönlendirmeler de yapıyor ama bir kısmı sıfır bilgili müşteriye sistemin yüksek getirili araçlarını anlatmadan bes yapmak istiyorum dediğinde dümdüz bes yapıp geçiyor, bunun da çok mağduru çıkar.

yazik babaniza cok üzüldüm. adam sirf siz yaslaninca elinize toplu para gecsin, belki ev alirisniz diye on yildir birikim yapiyor.
hos ben besten nefret ediyorum. sizin icin her ay kenara bir gram altin atsaydi 90 degil 342 bin liraniz olacakti. bence kârli hicbir yani yok
beste de altın fonu var. nefret etmenize gerek kalmayacak araştırırsanız

Bence artık duygusallığı kenara bırakmak lazım. Matematik yanılmaz, hatadan dönün.
Babanızın ayda koyduğu miktar ne kadar? Açıkçası yatırım böyle olacaksa ve ille de bes diye diretiyorsa o parayla kendine felekten bir gün çalsın her ay daha mutlu olurdum. Babana da Allah razı olsun bak kotu günümüzdü Hızır gibi yetişti para der onu da mutlu ederdim. Geri kalan borcu da yapılandırma yapar bu seneyi ucu ucuna gelecek şekilde ödeme planı yaparım. Seneye zamlardan sonra biraz rahatlarsınız sonraki sene artık iyice az gelir. Bir yerde yatırıma tekrar da başlanabilir.
Sanırım 1000 tl mi 1100 mü tam bilmiyorum

Benim kızım olsa, hastalık durumu ameliyat vs BES onun sağlığından önemli olmazdı. Yani büyük paralar birikmiş olsaydı ve şimdi bozdursanız kuş kadar kalsaydı insanın içi yanardı üzülürdü ama 90 bine de 900 bin muamelesi yapmamak gerek. Bizzat ben "bozdurun düze çıkın ve daha bilinçli danışarak yatırım yapın" derdim. Duygusal bakıyorsunuz ve babanızı kırmak istemiyorsunuz ama 90 bin TL eşinizle ikinizin 2 aylık geliri. İcralık olmak, kredi puanınızın düşmesi daha mı akılcı? Babanız o zaman üzülmeyecek mi? Ya da çekebildiği kadar kredi çeksin, borçlarınızı hafifletin babanıza geri ödersiniz. Eşinizin ailesi de geri ödemek kaydıyla çeker mi kredi? Karı koca çalışıyorsunuz yan gelip yatmıyorsunuz.
Kredi iki taraf da bizim için çeker ama tekrar Bi kredi borcubun altına girmek istemiyoruz zaten var. Evet gercekten bakıldığında 2 maaş gibi gerçi biz asgari ücretin biraz üstünde Bi maaş alıyoruz eşim 28 ben 26 bin 2 maaş değil de 3-4 maaş olsun haklısınız ama burada toplu para olması önemli. Çok gerçekçi Bi yorum yapmıssınz Allah korusun iş icralık olsa babam kahrolur Allah korusun.çok sağolun öneriler için

Back