• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİR MİKTAR BORÇ MESELESİ 😢

Evet bakınca aslında çok değil haklısınız ama bize şuan dağ oldu inanın😢 evet açıkladım Bi de ne için olduğunu ama artık öyle yorum yapanlara cevap verip diyaloğa girmeyeceğim. Evet haklısınız ben de borcu bitirip sonrasında yatırım yapmak isterim babama da bak biz yatırım yapıyoruz o para boşa gitmedi diyecem ki babacığımın içi rahat etsin hem de benim de vicdanım rahat etsin Bi kenarda Bi yatırımım oldu diye. Evet her sey bizim için çok teşekkür ederim Rabbim kimseyi sağlıyla sınamasın herkese sağlık versin
Hiç duygusal bakmayın bahsedilen para 500-600bin değil 90bin sadece. Düze çıkınca iki ay tek maaş gibi idare etseniz yine bi miktar koymuş olursunuz kenara. İçinizde rahat eder.
Asgariden yukarı alıyorsanız daha çabuk biter kalan borç

Sanırım 1000 tl mi 1100 mü tam bilmiyorum
Ya gerçekten istemsiz çok üzüldüm çünkü gerçekten parayı çok kötü değerlendirmiş. Siz teşekkürünüzü edin çok işime yarayacak diyin alın parayı. Kredi kartını kapatıp kredi cektiyseniz onu ödemeye devam edebilirsiniz sanırım.

1100 tl az para değil. Eğer desteğe devam etmeyi teklif ederse 3 ayda bi gram alsın toruna madem. Siz de borçlardan sonra fon, arsa vs artık durumunuza ne uygunsa farklı bir yatırım bakarsınız.

Kredi iki taraf da bizim için çeker ama tekrar Bi kredi borcubun altına girmek istemiyoruz zaten var. Evet gercekten bakıldığında 2 maaş gibi gerçi biz asgari ücretin biraz üstünde Bi maaş alıyoruz eşim 28 ben 26 bin 2 maaş değil de 3-4 maaş olsun haklısınız ama burada toplu para olması önemli. Çok gerçekçi Bi yorum yapmıssınz Allah korusun iş icralık olsa babam kahrolur Allah korusun.çok sağolun öneriler için
Tekrar tekrar kredi olmayacak ki, tek borç tek ödeme olacak. Ya da eş ailesi de çekerse herkes kendi tarafına öder borcunu. Yani milyonluk borç olsa kara kara düşünülür ama 2 kişinin çalıştığı evde 200 bin büyük borç değil. Sizin anlık nakit sıkıntınız var. Yani bu zor zamanı atlatmak mı yoksa kenarda 90 bin dururken icralık olmak mı? Babanızın,9 sene ödeme karşılığı biriken rakamın çok az olmasından haberi var değil mi? Kötü gün ille ileride mi oluyor, bugün de zor duruma düşülemez mi? İcralar arka arkaya gelince bozdurmadığınıza pişman olursunuz.

Öncelikle çok geçmiş olsun Allah kalıcı şifalar versin hiç üzülmeyin paradır ödenir yeter ki sağlığınız yerinde olsun
Bir arkadaşım kart borçlarını banka ile konuşup taksitlendirme yaptı kartları da kullanmadı bir daha
Ama bu işlem kredi skorunu olumsuz etkiliyor mu bunu bilmiyorum bankacı arkadaşlar bilir
Ama şu var ki 2 yılda hayli yuklu bir borcu kapattı karı koca çalışıp
Bu ihtimali de değerlendirin derim
Sevgiler

ben borca alisik ve tl borcunu seven bir insanim. hic cok guzel paralar kazandigim isim olmadi ama hep cok guzel paralar biriktirdim. hobi olarak yüklü miktarlarda kredi ceker altin doviz alirim, sonra o parayi tl tl oderim. mesela 2019 aralikta 33binlik kredi cektim ortalama 50 gram altin ederinde birikim yaptim. 3 sene boyunca 1400 1400 odedim. ilk zamanlar aylik taksidim 2 gram altin parasiydi - gecen ay son taksidi odedigimde yarim gram altin parasiydi. o zaman odedigim beni yormayan 1400 liralik taksitler bugun 160 binlik yatirim oldu.
gibi gibi, duzenli olarak kredi cekerim. sifir faizli kredi mi veriyormus bir banka - hemen o bankadan hesap acar onu da alirim:)
bence enflasyonlu ulkelerde tl borcu harika bir sey. Tl borcum olmasa kazandigim parayla bir sey biriktiremezdim.
o yuzden dedim siz yazin belki önerilerde bulunuruz diye. borclu yasamaya aliskin insanlar size guzel onerilerde bulunabilir:)
+1. Ben de bu şekilde aracımı değiştirdim mesela. Önce çeyrek alır biriktiririm sonra onları işçiliksiz bilezik yapar takarım 😂 birşey alacaksam da bozdururum duygusal bağ kurmam.

Konu sahibi çok kapalı konuşmuşsun. 190 bin borç 2 çalışan için çerez parası. Besi bozup almaksa amaçsa yapın. Ben tek çalışanım 2 de çocuğum var Allah bağışlar inş. 300-350 bin borcum var. Her ay ödüyorum işte bşr şekilde. Konuyu güzel anlatmamışsın o nedenle sorun borcu nasıl ödeyeyim mi besi bozacağım babamdan çekiniyorum ne yapsam mı? Bes saçma bir birikim bu arada. İşten bir arkadaş 2 yıllık besi bozmuş 10 bin almış. İlk ay çekildiğinde çeyrek parasıydı diyor😬 2 yılda 2 çeyrek parasıyla çıkmış oldu.

Ya Allah için bilip bilmeden yorum yapmayın o kadar her şeyi okumuşsınuz ama okumadğınız bir şey var ameliyat demişim de mi ben orada ben zorlu Bi ameliyat oldum tüm maddiyatımızı döktük oraya kartta kullandık olan paramızı da kullandık sağlık ya hani bu. Sonra da kartlarımız hu hale geldi. Yok 2 kişi çalışıyor yok kullanmayı bilmiyorsunuz siz anlamamaya devam edin yorum da yapmayın Allah kimseyi sağlıkla sınamasın
Cok gecmıs olsun gercekten zor durumdasınız anladıgım kadarıyla ama bence o parayı unutun . O olmasaydı ne yapacaktınız ,gercekten babanız ne guzeş dusunmus bırakın o parayı unutun ıllakı baska caresı bulunur

Bes e bende girmiştim malesef bana sormadan 5 yıllık yapmışlar o yüzden çıkamıyorum 5 yıl dolsun hemen çıkacağım.
Bes hiç karlı bir birikim yöntemi değil sadece 10 yıl dolmasına az kalmış o üzücü olmuş.
Beklenirse o yüzden beklemek mantıklı ama ömür boyu ödemek mantıksız bence.
Başka satabileceğiniz bir şeyler varsa onlar satılabilir eşinizin ailesi ne diyor onlar da belki yardımcı olabilir size.
İcra gelmeyecek şekilde ödeme yapın en azından asgarisini ödeyerek.
Aileler bu konuda yardımcı olabilirler belki.
Sizin maaşınız da artacakmis bundan sonra zaten o da iyi gelir bir nebze.
Rutin harcamalardan da kısmaya çalışın mümkün olduğunca ya da daha uygun hale getirin.

Hiç duygusal bakmayın bahsedilen para 500-600bin değil 90bin sadece. Düze çıkınca iki ay tek maaş gibi idare etseniz yine bi miktar koymuş olursunuz kenara. İçinizde rahat eder.
Asgariden yukarı alıyorsanız daha çabuk biter kalan borç
Evet haklısınız teşekkürler vakit ayırıp yorum yaptığınız için

Bes e bende girmiştim malesef bana sormadan 5 yıllık yapmışlar o yüzden çıkamıyorum 5 yıl dolsun hemen çıkacağım.
Bes hiç karlı bir birikim yöntemi değil sadece 10 yıl dolmasına az kalmış o üzücü olmuş.
Beklenirse o yüzden beklemek mantıklı ama ömür boyu ödemek mantıksız bence.
Başka satabileceğiniz bir şeyler varsa onlar satılabilir eşinizin ailesi ne diyor onlar da belki yardımcı olabilir size.
İcra gelmeyecek şekilde ödeme yapın en azından asgarisini ödeyerek.
Aileler bu konuda yardımcı olabilirler belki.
Sizin maaşınız da artacakmis bundan sonra zaten o da iyi gelir bir nebze.
Rutin harcamalardan da kısmaya çalışın mümkün olduğunca ya da daha uygun hale getirin.
Teşekkür ederim tam anlamıyla ailelere işin içinden çıkamadığımızı söylemedik durumlar kötü dedik ama ayrıntılı anlatmadık. Aynen mümkün olduğunca kısıyorum dediğiniz gibi

Cok gecmıs olsun gercekten zor durumdasınız anladıgım kadarıyla ama bence o parayı unutun . O olmasaydı ne yapacaktınız ,gercekten babanız ne guzeş dusunmus bırakın o parayı unutun ıllakı baska caresı bulunur
Çok teşekkür ederim, inşallah bulunur çok sağolun

+1. Ben de bu şekilde aracımı değiştirdim mesela. Önce çeyrek alır biriktiririm sonra onları işçiliksiz bilezik yapar takarım 😂 birşey alacaksam da bozdururum duygusal bağ kurmam.

Konu sahibi çok kapalı konuşmuşsun. 190 bin borç 2 çalışan için çerez parası. Besi bozup almaksa amaçsa yapın. Ben tek çalışanım 2 de çocuğum var Allah bağışlar inş. 300-350 bin borcum var. Her ay ödüyorum işte bşr şekilde. Konuyu güzel anlatmamışsın o nedenle sorun borcu nasıl ödeyeyim mi besi bozacağım babamdan çekiniyorum ne yapsam mı? Bes saçma bir birikim bu arada. İşten bir arkadaş 2 yıllık besi bozmuş 10 bin almış. İlk ay çekildiğinde çeyrek parasıydı diyor😬 2 yılda 2 çeyrek parasıyla çıkmış oldu

Öncelikle teşekkürler, sorun şu ki borcum var ve kapatabileceğim ( bir kısmını bile olsa) tek besim var ne yapmalıyım? Besimi de babam ödüyor ayrıntı olarak bunun bilgisini vermek istedim

Öncelikle çok geçmiş olsun Allah kalıcı şifalar versin hiç üzülmeyin paradır ödenir yeter ki sağlığınız yerinde olsun
Bir arkadaşım kart borçlarını banka ile konuşup taksitlendirme yaptı kartları da kullanmadı bir daha
Ama bu işlem kredi skorunu olumsuz etkiliyor mu bunu bilmiyorum bankacı arkadaşlar bilir
Ama şu var ki 2 yılda hayli yuklu bir borcu kapattı karı koca çalışıp
Bu ihtimali de değerlendirin derim
Sevgiler
Çok teşekkür ederim evet bunu bir kaç kişi daha söyledi Bi araştıracağım mantıklı çok sağolun

Tekrar tekrar kredi olmayacak ki, tek borç tek ödeme olacak. Ya da eş ailesi de çekerse herkes kendi tarafına öder borcunu. Yani milyonluk borç olsa kara kara düşünülür ama 2 kişinin çalıştığı evde 200 bin büyük borç değil. Sizin anlık nakit sıkıntınız var. Yani bu zor zamanı atlatmak mı yoksa kenarda 90 bin dururken icralık olmak mı? Babanızın,9 sene ödeme karşılığı biriken rakamın çok az olmasından haberi var değil mi? Kötü gün ille ileride mi oluyor, bugün de zor duruma düşülemez mi? İcralar arka arkaya gelince bozdurmadığınıza pişman olursunuz.
Evet öyle bakınca gerçekten çok Bi para değil ve çok dgru Bi tespit yaptınız bizim anlık nakit sıkıntımız var. Haklısınız ilerde olmasına gerek yok kötü günün her an olabilir. Babamın miktarın çok az biriktiğinden haberi yok yani tutarın ne kadar olduğunu biliyor ama bu kadar senede bu miktar az mı onun bilincinde değil sanırım

Ya gerçekten istemsiz çok üzüldüm çünkü gerçekten parayı çok kötü değerlendirmiş. Siz teşekkürünüzü edin çok işime yarayacak diyin alın parayı. Kredi kartını kapatıp kredi cektiyseniz onu ödemeye devam edebilirsiniz sanırım.

1100 tl az para değil. Eğer desteğe devam etmeyi teklif ederse 3 ayda bi gram alsın toruna madem. Siz de borçlardan sonra fon, arsa vs artık durumunuza ne uygunsa farklı bir yatırım bakarsınız.
Valla güzel kalbiniz için çok teşekkür ederim böyle insanların olduğunu bilmek çok güzel işin içinden çıkamadım Bi yazmak istedim buraya iyiki de yazmışım. Aynn öyle krediyi ödemeye devam edip kartı kapatsam bana yeter sonra zamanla az az biriktiririm

Ev kirası vs yoksa 200 bin odenmyecek bir borc değil
Kredi ceker kartı kapatırım
Krediminde bi kısmına toplu ödeme yaparım
Maasın birini de yeni krediye baglarım ytd
90 bin zatem isinizi görmeyecek.

Babanızın ellerinden öpmek istedim. Ne kadar düşünceliymiş. Maaşlarınız ne kadar? Ödenmeyecek bir borç değil aslında. Sıkı bir hesap kitap yayıp harcamalarınızı kontrol altına alın. BES bozdurmak sadece geçici bir çözüm olur yoksa. Babacığınızın emeğine yazık 😔

Öncelikle Merhabalar ,
Birçok konuda buradan destek alıp çözdüğüm şeyler oldu yine desteklerinizi , fikirlerinizi rica ediyorum lütfen.

Şimdi bir miktar borcumuz var, krediler ve kredi kartları
kredi kartlarını bi kaç aydır döndürüyorduk yani yatırıp direk iş için çekiyorduk dolayısıyla kart borcu ödenmiş oluyordu
ama son 2 aydır onu da yapamaz olduk her yerden kart borcu gelmeye başladı ve tıkandık.

Benim BES im var Bireysel emeklilik tek çare onu bozdurup borçların bi kısmını kapatmak aklımıza gelen başka bozduracak şeyleri zamanında bozdurduk hastalık ameliyat vs onlara kullandık elimizde bu kaldı. Bireysel Emeklilik de şuan toplam biriken çekebileceğimiz tutar 90.000 civarı
borçlar 190-200.000 civarı en azından yarısını bile kapatsak bizi rahatlatacak aldığımız maaşı nerdeyse olduğu gibi kartlara borçlara vermeyecez hatta rahataldıkça yatırım da yapabiliriz belki.

Sorum şu ki Benim bireysel emekliliğimin ücretini açıldığından beri -9 yıla yakındır- babam yatırıyor evlendim işe girdim artık biz yatıralım dediysem de olsun ben ölene kadar çekilsin maaşımdan ben öderim ben böyle istiyorum sana bi güvence olsun dedi, şimdi ona kıyıp da bozduramıyorum utanıyorum açıkçası :(
babama geçen aylarda biraz bahsettim babacım biraz borcumuz var besi bozdursak senin için sakıncası var mı dedim kredi çekeyim size dedi yazık bozmayın kaç yıldır ne güzel yattı dedi :( dedim kredi çeksen de onu da ödeyemeyiz ki dedim tamam o zaman siz bilirsiniz dedi

ne yapacam bilmiyorum lütfen mantıklı çözümleri olan arkadaşları yorumlara bekliyorum . şimdiden teşekkür ederim
Babanız yatırmış yazık yaa ben olsam bozdurmam. Başka çözüm arayın aileden birinden borç vs gibi

O para geri gelmez ve kesinti çok olur. 200 bin ödenmeyecek borç değil. İkiniz de asgari mi alıyorsunuz

Öncelikle Merhabalar ,
Birçok konuda buradan destek alıp çözdüğüm şeyler oldu yine desteklerinizi , fikirlerinizi rica ediyorum lütfen.

Şimdi bir miktar borcumuz var, krediler ve kredi kartları
kredi kartlarını bi kaç aydır döndürüyorduk yani yatırıp direk iş için çekiyorduk dolayısıyla kart borcu ödenmiş oluyordu
ama son 2 aydır onu da yapamaz olduk her yerden kart borcu gelmeye başladı ve tıkandık.

Benim BES im var Bireysel emeklilik tek çare onu bozdurup borçların bi kısmını kapatmak aklımıza gelen başka bozduracak şeyleri zamanında bozdurduk hastalık ameliyat vs onlara kullandık elimizde bu kaldı. Bireysel Emeklilik de şuan toplam biriken çekebileceğimiz tutar 90.000 civarı
borçlar 190-200.000 civarı en azından yarısını bile kapatsak bizi rahatlatacak aldığımız maaşı nerdeyse olduğu gibi kartlara borçlara vermeyecez hatta rahataldıkça yatırım da yapabiliriz belki.

Sorum şu ki Benim bireysel emekliliğimin ücretini açıldığından beri -9 yıla yakındır- babam yatırıyor evlendim işe girdim artık biz yatıralım dediysem de olsun ben ölene kadar çekilsin maaşımdan ben öderim ben böyle istiyorum sana bi güvence olsun dedi, şimdi ona kıyıp da bozduramıyorum utanıyorum açıkçası :(
babama geçen aylarda biraz bahsettim babacım biraz borcumuz var besi bozdursak senin için sakıncası var mı dedim kredi çekeyim size dedi yazık bozmayın kaç yıldır ne güzel yattı dedi :( dedim kredi çeksen de onu da ödeyemeyiz ki dedim tamam o zaman siz bilirsiniz dedi

ne yapacam bilmiyorum lütfen mantıklı çözümleri olan arkadaşları yorumlara bekliyorum . şimdiden teşekkür ederim
Ek olarak bana biraz hayalci geldiniz. Harısı bile değil 90 bin. Ödeseniz hala 100 borç olur diyorsunuzki bizi rahatlatır birikim bile yaparız. Bilirim nasıl olacak yani. O kadar kazanç olsa zaten borcunuzu ödeyebilirdiniz.

Back