Öncelikle Merhabalar ,
Birçok konuda buradan destek alıp çözdüğüm şeyler oldu yine desteklerinizi , fikirlerinizi rica ediyorum lütfen.
Şimdi bir miktar borcumuz var, krediler ve kredi kartları
kredi kartlarını bi kaç aydır döndürüyorduk yani yatırıp direk iş için çekiyorduk dolayısıyla kart borcu ödenmiş oluyordu
ama son 2 aydır onu da yapamaz olduk her yerden kart borcu gelmeye başladı ve tıkandık.
Benim BES im var Bireysel emeklilik tek çare onu bozdurup borçların bi kısmını kapatmak aklımıza gelen başka bozduracak şeyleri zamanında bozdurduk hastalık ameliyat vs onlara kullandık elimizde bu kaldı. Bireysel Emeklilik de şuan toplam biriken çekebileceğimiz tutar 90.000 civarı
borçlar 190-200.000 civarı en azından yarısını bile kapatsak bizi rahatlatacak aldığımız maaşı nerdeyse olduğu gibi kartlara borçlara vermeyecez hatta rahataldıkça yatırım da yapabiliriz belki.
Sorum şu ki Benim bireysel emekliliğimin ücretini açıldığından beri -9 yıla yakındır- babam yatırıyor evlendim işe girdim artık biz yatıralım dediysem de olsun ben ölene kadar çekilsin maaşımdan ben öderim ben böyle istiyorum sana bi güvence olsun dedi, şimdi ona kıyıp da bozduramıyorum utanıyorum açıkçası
babama geçen aylarda biraz bahsettim babacım biraz borcumuz var besi bozdursak senin için sakıncası var mı dedim kredi çekeyim size dedi yazık bozmayın kaç yıldır ne güzel yattı dedi
dedim kredi çeksen de onu da ödeyemeyiz ki dedim tamam o zaman siz bilirsiniz dedi
ne yapacam bilmiyorum lütfen mantıklı çözümleri olan arkadaşları yorumlara bekliyorum . şimdiden teşekkür ederim