• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİR MİKTAR BORÇ MESELESİ 😢

Allah razı olsun yargılamadan yorum yaptıgınız için Bi zor anım var ki ben buraya yazıyorum yoksa ben de istemem ne babamı zor durumda bırakmayı ne de o parayı bozdurmayı
İsterseniz siz gelir gider ve aylık kredi borcunuzu yazın ona göre daha sağlıklı öneri verenler olabilir. Bir de yani sağlık sorunu yaşamışsiniz borç ordan çıkmış, başta bunu yazmadığınız için babanızın birikimini eşinize hibe edecek gibi bir algı oldu. Besle böyle tl yatırım olmaz arkadaşım, baban iyi niyetli olsa da kötü bir yatırımcı. Borcunu öde babandan da rica et aynı miktarda kenara altın falan atsın bari.

Anladım, çok geçmiş olsun. Bizde de aynı durum var. Benim de ameliyat vs derken bizim için çok fazla harcamalarımız oldu bu ara. Üzülmeyin, para kazanılır, yeter ki sağlık olsun.
Çok teşekkür ederim size de çok gecmişler olsun Allah yardımcımız olsun. Evet o günleri düşündükçe para nasıl olsa Bi şekilde çözülür diye düşünüyor insan gerçekten sağlık çok önemli

Babanızın sizin gelecegınız için yaptığı yatırımı kocanızla yaptığınız borç ıcın kullanmayın . O adam onu yatırırken nerelerden kesti bi düşünün isterseniz . Kredi çekmeyi teklif etmiş sırf dokunmayın die kıyamam o adam

Sonrasında kenara birikim yapmak mı mesele sizce ordan 9 yılı sildiriceksiniz değmez 90 bin için

Harcamalarınızı planlı yapın maaşınız size yetmıyorsa kredi kartı kredi den uzak durun demekki kullanmayı bilmiyorsunuz bi eve iki maaş girerde daha nie kredi kartı kullanılır hiç anlamış değilim zaten
Kesinlikle katılıyorum +1

Ayrıca o borçlar neden oldu ne için bu duruma gelindi ? Bunu açıklarsanız daha iyi olur

Bu borç içinde birikimi düşünmende hiç mantıklı gelmedi

İsterseniz siz gelir gider ve aylık kredi borcunuzu yazın ona göre daha sağlıklı öneri verenler olabilir. Bir de yani sağlık sorunu yaşamışsiniz borç ordan çıkmış, başta bunu yazmadığınız için babanızın birikimini eşinize hibe edecek gibi bir algı oldu. Besle böyle tl yatırım olmaz arkadaşım, baban iyi niyetli olsa da kötü bir yatırımcı. Borcunu öde babandan da rica et aynı miktarda kenara altın falan atsın bari.
Aslında yazdım ama kısa yazdım arada kaynadı sanırım kısa kısa yazınca. Yok eşim asla öyle Bi insan değil babamdan olan birikimi kendi borçlarımız için harcayacak. O diyor Bi şekilde ben halledecem diyor ama nasıl halledecek geceleri uyku uyamıyor düşünmekten görüyorum biz böyle borca alışık olan borçla yaşayabilen insanlar da değiliz o yüzden korkumuz zaten. İnanın gelir gider yazsam borcumuzu felan yazsam kötü niyetli insanlar var bu ne şimdi bu kalem olmasa da olur derler herkes sizin gibi değil malesef. Bu borcun yanında dönen Bi çark var yani rutin harcanan harcanması gereken şeyler Kira kreş parası faturalar vs Kaçınılmaz harcamalar yani

Besi bozdurmak kar getirmeyecek gibi duruyor.
Aslında patronlarınızla görüşseniz maaştan kestirmek kaydı ile bu parayı verebilirler.
Bir önceki konumda bahsetmiştim belki görmüşsünüzdür çalıştığım işte asgari ücret alıyordum ve yetmiyordu iş aramaya başladım ve 10 gündür yeni Bi yere başladım ve şartları daha iyi. Diğer yerden de tazminat vs alamadım ondan da biraz sıkıştım bu yeni yerden de ay dolunca alabileceğim maaşımı. Ben söylemem yeni olduğum için de belki eşim böyle Bi şey yapabilir

Borçlarınız çok fazla değil planlı bir yaşam ve planlı bir ödeme sistemini takip ederseniz bir kaç aya rahatlarsınız. Borçlarda ki sıkıntı kredi kartına olması o yüzden siz tamamını ödeyemediğiniz için faizi ve harcamalar ile daha da eksiye batıyorsunuz borçları tek bir yerde toplayıp ödeme planı oluşturun. Babanızın sizin için yaptığı bes e dokunmayın kendiniz yapmış olsaniz farklı düşünürdüm ama babanız onu sizin için ileride kullanın diye yapmış
Aynen beni de korkutan kredi kartına olması sanırım 3 ay sonra icra felan geliyor diyen var ondan da korkuyorum

Aslında yazdım ama kısa yazdım arada kaynadı sanırım kısa kısa yazınca. Yok eşim asla öyle Bi insan değil babamdan olan birikimi kendi borçlarımız için harcayacak. O diyor Bi şekilde ben halledecem diyor ama nasıl halledecek geceleri uyku uyamıyor düşünmekten görüyorum biz böyle borca alışık olan borçla yaşayabilen insanlar da değiliz o yüzden korkumuz zaten. İnanın gelir gider yazsam borcumuzu felan yazsam kötü niyetli insanlar var bu ne şimdi bu kalem olmasa da olur derler herkes sizin gibi değil malesef. Bu borcun yanında dönen Bi çark var yani rutin harcanan harcanması gereken şeyler Kira kreş parası faturalar vs Kaçınılmaz harcamalar yani
Yani size ne ki insanların kötü niyetli yorumlarından. Siz işinize yarayanı alır yaramayanı almazsınız. Neyse bu şekilde pek yardımcı olamayacağım ama ben ne yapacağımı söyleyeyim. Ben besi bozar, kredi faizi yüksek olan ya da cezası düşük olanı kapatırım. Sonraki kısım muhtemelen zorlamayacaktır. Çocuk varmış sanırım, babanız da artık besi unutsun aynı miktarda çocuk için kenara altın atsin. Tahminim ayda yarım gram kadar bir miktar yatırıyor. Çocuğa üniversite için bir yatırım olmuş olur.

Besi kapatmayacaksanız bile fonlarınız kötü sanırım onları değiştirin . Son 5 yılda 20 25 kat kazandıran fonlar var . 9 yılda % 3000 geçmesi gerekiyordu . Risk sevmiyorsanız altın fonuna geçebilirsiniz hepsini . Altın ile inip düşüyor . Ama şu an altın yüksek doğru zamanda fon değişimi yapmanızda fayda var .

Borç için bence az faizler düşüyor faizler yüksek diye zorlanıyorsunuz . Sabredip ödeyebildiğinizi ödeyip gerisini döndürünüz bence . İlla gelen taksiti ödemek yerine ödeyeceğini ödeyip geri kalanı erteleme yöntemleri var .

Bir önceki konumda bahsetmiştim belki görmüşsünüzdür çalıştığım işte asgari ücret alıyordum ve yetmiyordu iş aramaya başladım ve 10 gündür yeni Bi yere başladım ve şartları daha iyi. Diğer yerden de tazminat vs alamadım ondan da biraz sıkıştım bu yeni yerden de ay dolunca alabileceğim maaşımı. Ben söylemem yeni olduğum için de belki eşim böyle Bi şey yapabilir
Geçmiş olsun öncelikle.Diger işyerinden niye tazminat alamadiniz? Hastalık yüzünden cikmadiniz mi ? Belki avukat olan vardır bilgilendiri

Yani size ne ki insanların kötü niyetli yorumlarından. Siz işinize yarayanı alır yaramayanı almazsınız. Neyse bu şekilde pek yardımcı olamayacağım ama ben ne yapacağımı söyleyeyim. Ben besi bozar, kredi faizi yüksek olan ya da cezası düşük olanı kapatırım. Sonraki kısım muhtemelen zorlamayacaktır. Çocuk varmış sanırım, babanız da artık besi unutsun aynı miktarda çocuk için kenara altın atsin. Tahminim ayda yarım gram kadar bir miktar yatırıyor. Çocuğa üniversite için bir yatırım olmuş olur.
Besi bozdurursam babamdan bi yatırım için Bi kenara Bi şey atmasını isteyemem ki. Aynen ben de öyle düşünmüştüm hangisinin ödemesi ve faizi fazlaysa ona yatırırım diye

Kesinlikle katılıyorum +1

Ayrıca o borçlar neden oldu ne için bu duruma gelindi ? Bunu açıklarsanız daha iyi olur

Bu borç içinde birikimi düşünmende hiç mantıklı gelmedi
Siz katılmaya devam edin, yukardan açıkladım neden olduğunu borcun. Okumazsanız zaten hiç Bi şey mantıklı gelmez.!

Bozma, baban belli ki öldükten sonra senin bir nebzede olsa maddi olarak güvende olmanı istiyor, eminim başka bir yol bulabilirsiniz

O diyor Bi şekilde ben halledecem diyor ama nasıl halledecek geceleri uyku uyamıyor düşünmekten görüyorum biz böyle borca alışık olan borçla yaşayabilen insanlar da değiliz o yüzden korkumuz zaten. İnanın gelir gider yazsam borcumuzu felan yazsam kötü niyetli insanlar var bu ne şimdi bu kalem olmasa da olur derler herkes sizin gibi değil malesef. Bu borcun yanında dönen Bi çark var yani rutin harcanan harcanması gereken şeyler Kira kreş parası faturalar vs Kaçınılmaz harcamalar yani
ben borca alisik ve tl borcunu seven bir insanim. hic cok guzel paralar kazandigim isim olmadi ama hep cok guzel paralar biriktirdim. hobi olarak yüklü miktarlarda kredi ceker altin doviz alirim, sonra o parayi tl tl oderim. mesela 2019 aralikta 33binlik kredi cektim ortalama 50 gram altin ederinde birikim yaptim. 3 sene boyunca 1400 1400 odedim. ilk zamanlar aylik taksidim 2 gram altin parasiydi - gecen ay son taksidi odedigimde yarim gram altin parasiydi. o zaman odedigim beni yormayan 1400 liralik taksitler bugun 160 binlik yatirim oldu.
gibi gibi, duzenli olarak kredi cekerim. sifir faizli kredi mi veriyormus bir banka - hemen o bankadan hesap acar onu da alirim:)
bence enflasyonlu ulkelerde tl borcu harika bir sey. Tl borcum olmasa kazandigim parayla bir sey biriktiremezdim.
o yuzden dedim siz yazin belki önerilerde bulunuruz diye. borclu yasamaya aliskin insanlar size guzel onerilerde bulunabilir:)

Siz katılmaya devam edin, yukardan açıkladım neden olduğunu borcun. Okumazsanız zaten hiç Bi şey mantıklı gelmez.!
Ameliyat denilmiş sadece amacım yargılamak değil birikimi düşünmeniz mantıksız geldi size mantıklı mı geliyor şuan için birikimi düşünmek ? Ve demişim ki giderleri tam olarak söylerseniz daha açıklayıcı konuşabiliriz ?!

şu an ödenen kredi üzerinden yeniden yapılandırma yapabilirsiniz tek kredi ödemiş olursunuz yine ama kartlardan vs kurtulursunuz, hukuk bürosunda icra biriminde çalışıyorum ve ne yazık ki evet 3 ay içerisinde kredi kartı ve kredi borcu ödenmezse icra takibi açıyoruz.

Besi bozdurursam babamdan bi yatırım için Bi kenara Bi şey atmasını isteyemem ki. Aynen ben de öyle düşünmüştüm hangisinin ödemesi ve faizi fazlaysa ona yatırırım diye
Yani o kadar tribe girecekse istemeyin tabi ki. Bence yine de her türlü o bes işini bitirin, belli ki babanız fonlardan vs anlamıyor. Parayı baya sokağa atmış, bu kadar az para biriken hesap hiç duymamıştım. Kendisi teklif ederse devam etmeyi, altın rica edin en azından çocuk için, altın kar getirmese de en azından bu kadar boşa gitmemiş olur. Keşke baştan daha doğru yatırım olsaydı ama geçmiş zaman artık.

ben borca alisik ve tl borcunu seven bir insanim. hic cok guzel paralar kazandigim isim olmadi ama hep cok guzel paralar biriktirdim. hobi olarak yüklü miktarlarda kredi ceker altin doviz alirim, sonra o parayi tl tl oderim. mesela 2019 aralikta 33binlik kredi cektim ortalama 50 gram altin ederinde birikim yaptim. 3 sene boyunca 1400 1400 odedim. ilk zamanlar aylik taksidim 2 gram altin parasiydi - gecen ay son taksidi odedigimde yarim gram altin parasiydi. o zaman odedigim beni yormayan 1400 liralik taksitler bugun 160 binlik yatirim oldu.
gibi gibi, duzenli olarak kredi cekerim. sifir faizli kredi mi veriyormus bir banka - hemen o bankadan hesap acar onu da alirim:)
bence enflasyonlu ulkelerde tl borcu harika bir sey. Tl borcum olmasa kazandigim parayla bir sey biriktiremezdim.
o yuzden dedim siz yazin belki önerilerde bulunuruz diye. borclu yasamaya aliskin insanlar size guzel onerilerde bulunabilir:)
Çok teşekkür ederim evet o açıdan bakınca gerçekten tl borcundan korkulmamalı benim de bu yemi işim düzene otursa belki yavaş yavaş kapatabiliriz ne bileyim. Akşm bakarım düzenli olarak yazmaya çalışırım buraya. Teşekkür ederim önerileriniz için

Back