• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİR MİKTAR BORÇ MESELESİ 😢

Babanızın size olan yatırımını bozmayın bence çekebiliyorsa hepsini ödeyecek bir kredi çeksin size mümkün olduğunca aylık ödemesi size uyacak hem yatrımınız da kalmış olur
Olabilir çok farklı Bi fikir teşekkür ederim Bi sorarım bakalım Bi mantıklı olur belki

Aynen beni de korkutan kredi kartına olması sanırım 3 ay sonra icra felan geliyor diyen var ondan da korkuyorum
Aslında doğru demişler kredi kartı ve Kredi borcu 3 ay üst üste ödenmezse icra takibi başlıyor.

Ben olsam besi bozdururum borcun bir kısmını öderim ki takibe dusmeyeyim diye sağlık için zorunlu bir borç yapmışsınız ama takibe düşüp kara listeye girerseniz 5 yıl ne kredi çekebilirsiniz ne kredi kartı alabilirsiniz.

Adam baban ödemiş senin için gelecekte başın darda kalmasın diye, sen de kontrolsüz karı koca hatanız için kurtuluş yolu olarak görüyorsun. O para bozulunca borç da ödenmez gene aynı terane olur. Gene patlar bir yerde sistem. Boşa bozdurma.
Siz oturup bankalarla yapılandırma yapacaksınız. Para harcamayı öğrenmeniz gerekiyor. Bu sistemle varı yoğu çar çur edersiniz.
Kadın hastalanmış ameliyat olmuş, ölse miydi?

Siz kendinizi ifade etmeyi bilmiyorsunuz.
Kimse sizin ailenizde yaşamıyor geçmiş gelecek ne yapacağınızı bilemeyiz yazmazsanız.
Borcumuz var babamın benim için biriktirdiği parayı mı kullansak derseniz herkes size aynı tepkiyi verir.
Müneccim miyiz küremizden sizin ameliyat için para harcadığınızı bilelim.
Adam bu harcamalara rağmen yok bozdurma demiş
Gelen giden üyeyi haşlamaya çalışıyorsunuz.
Siz kendiniz bir kibar cevap vermeyi öğrenin önce.
Sayfalarca yazı yorum geliyor. Tek gündem maddesi herkesin sizin yorumlarınız değil. Okumaz da kimse.
Girersiniz ilk mesajına düzenleme yaparsınız. İnsanlar da doğru yorum yapar. Milletin size göre yanlış yorum yapmasının sebebi sizsiniz ona rağmen çatır çatır klavyeden herkese saydırıyorsunuz.
Burada dünya dolu anası babası hasta ameliyat olan kanser olan borç batağında insan var, kaybı olan, kimseye pata pata saygısızlık etmiyor. Düzgünce kendini ifade ediyor. Siz ameliyat oldunuz diye milleti haşlama hakkını kendinizde göremezsiniz. Nasıl insanların size cevabı hoşunuza gitmiyorsa işinize gelmeyince millete şak şak saydırmak ile haklı çıkılmıyor. Basit bir konu, ona laf sokuyorsunuz inceden inceye buna laf sokuyorsunuz. Bi kendinize gelin şamar oğlanı mı millet sizin? Siz kendi tarzını düzeltin evvela millete düzelt diyene kadar

Son düzenleme:
Kim düşündü bu dahiyane bes iptali fikrini, eşiniz mi?
Babanız sizi düşünüp geleceğinize yatırım yapmış sizde onu alıp borç mu kapatmak istiyorsunuz. Babanızın yerinde olsam sizinle alakalı büyük hayal kırıklığına uğrardım. Asla yapmayın.

200bin çok büyük bi miktar değil aslında. Konu sahibi sağlık harcaması diye yazmış zaten dahada niye üstüne gelinir bilmiyorum. Ameliyatlar zaten ateş pahası, muayenesi yolu gitmesi gelmesi bunlar bi dünya masraf.
Aylık hane geliriniz ve ortalama giderinizide yazsaydınız keşke daha iyi yorumlar gelirdi. Babanızın bes yatırımıda çok az birikmiş bence bozup rahatlayın bi nebze. 90bin sonradan yerine koyulmayacak para değil 30gram altın ediyor ortalama.
Yeni müşterilere sıfır faizli krediler var onlara bi bakın siz ayrı eşiniz ayrı çekebilirsiniz kalanıda öyle kolaylarsınız. Kalem kalem hesap tutun canınızı sıkmayın. Her şey insanlar için bu hayatta, sağlıktanta ötesi yok.

su son dedigini biraz daha acar misin?
Yengeç mesela ben besi anneme açtırdım. Her türlü 10 sene ödeyecem zaten uzun vadede düşündüm,ben 37 yaşında çeksemde yüzde yüz alamıyorum, ama annem yaş kriterini doldurduğu için tamamını alabilcem. Yatırılan parada tlde değil çeşitli fonlarda değerleniyor 3-5 sene sonra tlde eridi durumu olmuyor yani. Düzenli altın/döviz alarak +bes ile yapıyorum bende.

enflasyonlu bir ülkede hic kâri olmadigi icin.

bak sana sayilarla geleyim, chatgptye "2020 yılında asgari ucretle calisirken 12 ay bes yatti. su an 2025 yili ocak ayindayiz. yasim da 34 paraya ihtiyacim var. besi ceksem ne kadar bir para alirim?" diye sordum.
2020 yılında brüt asgari ücret: 2.943 TL
BES kesintisi (aylık): 2.943 TL x %3 = 88,29 TL
12 ay boyunca yatırdığınız toplam: 88,29 TL x 12 = 1.059 TL benden kesilmis.
bugun bozdurmak istedigimde de kesintilerle falan bana ortalama 1200 tl verirmis.
eger o arada yasim 56 olmus olursa da hic kesintisiz haliyle;
Yatırılan ana para: 1.059 TL
Devlet katkısı: 264,75 TL
Fon getirisi (ortalama): 800-900 TL
Toplam: Yaklaşık 2.100-2.200 TL verirmis
😮😮😮
gel o paraya dolar aldigini farzet. 2020 aralikta dolar 7,3 liraymis yani 1059 lirayla 145 dolar almis olursun o da bugün 5175 tl yapar

sen söyle, hangisi daha mantikli?

ustelik yasin 56 olana kadar ceksen sadece anaparayi ve az ķari cekiyorsun. zamaninda koyduğun tl anaparanin ileride bir hukmu yok ki, enflasyon ulkesiyiz. avrupada Amerika'da falan yaşasam seve seve yapardim ama turkiyede karsiligi yok.
bir de devlet faizi %25mis, tek kararda %30 yapmislar. yarin ulkede ekonomik kriz olur, darbe olur, savasin kiyisindan doneriz ya da hükümet degisir vs tek bir kanunla onu %10a da dusurebilirler. buna engel olacak bir yasa yok. olursa ne yapabiliriz ki gecen yıllara uzulmekten baska?
Herkesin kendi tercihidir ama sana katılıyorum yenGEnC yenGEnC 😌

Bireysel sigorta sistemi değişti yeni düzenlemeler getirildi ama mantığı hala aynı sanki.
BES çıkmadan yıllar yıllar evvel bireysel hayat sigortaları vardı, 18 yıl hiç dokunmadan ödersen emekli maaşı gibi aylık maaş bağlanıyordu, vefatın halinde seçtiğin kişilere tazminat gibi toplu para ödeniyordu, ecelinle öldüysen ayrı kazayla öldüysen ayrı, ayrılmak istersen sistemden 11 yıldan önce çıkamıyordun, her sene poliçe yenilenirken bana öyle bir geri ödeme tablosu gönderiyorlardı ki emekli maaşı olarak alırsam bugünkü emekli maaşı seviyeleri kadar diyeyim, ölümüm halinde seçtiğim hak sahipleri 8-10 milyon lira alacak gibi, 11 yıl sonunda çıkarsam 1 daire parası kadar vs vs.

18 yaşında girdiğim sistemden 11 yıl sonra o zamanlar oturduğum ev satışa çıkmıştı ev alma fırsatı ayağıma geldi deyip çıkmak istediğimde bana o kadar komik bir ödeme yapabileceklerini söylediler ki kulaklarıma inanamadım.
Evin yarı parası kadar bile değildi, tepem attı yatırın hesabıma sistemden çıkıyorum bir daha da tövbe sisteminize para yatırmam dedim, yıllar sonra yine bireysel sigorta teklifiyle geldiler sistem iyileşti şimdi öyle değil dediler, size vereceğime kendim yatırım yaparım daha iyi dedim.

O yüzden ben de hiç kârlı bulmuyorum bu tip sistemleri.

Öncelikle Merhabalar ,
Birçok konuda buradan destek alıp çözdüğüm şeyler oldu yine desteklerinizi , fikirlerinizi rica ediyorum lütfen.

Şimdi bir miktar borcumuz var, krediler ve kredi kartları
kredi kartlarını bi kaç aydır döndürüyorduk yani yatırıp direk iş için çekiyorduk dolayısıyla kart borcu ödenmiş oluyordu
ama son 2 aydır onu da yapamaz olduk her yerden kart borcu gelmeye başladı ve tıkandık.

Benim BES im var Bireysel emeklilik tek çare onu bozdurup borçların bi kısmını kapatmak aklımıza gelen başka bozduracak şeyleri zamanında bozdurduk hastalık ameliyat vs onlara kullandık elimizde bu kaldı. Bireysel Emeklilik de şuan toplam biriken çekebileceğimiz tutar 90.000 civarı
borçlar 190-200.000 civarı en azından yarısını bile kapatsak bizi rahatlatacak aldığımız maaşı nerdeyse olduğu gibi kartlara borçlara vermeyecez hatta rahataldıkça yatırım da yapabiliriz belki.

Sorum şu ki Benim bireysel emekliliğimin ücretini açıldığından beri -9 yıla yakındır- babam yatırıyor evlendim işe girdim artık biz yatıralım dediysem de olsun ben ölene kadar çekilsin maaşımdan ben öderim ben böyle istiyorum sana bi güvence olsun dedi, şimdi ona kıyıp da bozduramıyorum utanıyorum açıkçası :(
babama geçen aylarda biraz bahsettim babacım biraz borcumuz var besi bozdursak senin için sakıncası var mı dedim kredi çekeyim size dedi yazık bozmayın kaç yıldır ne güzel yattı dedi :( dedim kredi çeksen de onu da ödeyemeyiz ki dedim tamam o zaman siz bilirsiniz dedi

ne yapacam bilmiyorum lütfen mantıklı çözümleri olan arkadaşları yorumlara bekliyorum . şimdiden teşekkür ederim
Bazen burdaki yorumları hayretler içinde okuyorum. Yok niye o kadar borç yaptınız yok neye harcadınız. Lazım olmuş ha
Öncelikle Merhabalar ,
Birçok konuda buradan destek alıp çözdüğüm şeyler oldu yine desteklerinizi , fikirlerinizi rica ediyorum lütfen.

Şimdi bir miktar borcumuz var, krediler ve kredi kartları
kredi kartlarını bi kaç aydır döndürüyorduk yani yatırıp direk iş için çekiyorduk dolayısıyla kart borcu ödenmiş oluyordu
ama son 2 aydır onu da yapamaz olduk her yerden kart borcu gelmeye başladı ve tıkandık.

Benim BES im var Bireysel emeklilik tek çare onu bozdurup borçların bi kısmını kapatmak aklımıza gelen başka bozduracak şeyleri zamanında bozdurduk hastalık ameliyat vs onlara kullandık elimizde bu kaldı. Bireysel Emeklilik de şuan toplam biriken çekebileceğimiz tutar 90.000 civarı
borçlar 190-200.000 civarı en azından yarısını bile kapatsak bizi rahatlatacak aldığımız maaşı nerdeyse olduğu gibi kartlara borçlara vermeyecez hatta rahataldıkça yatırım da yapabiliriz belki.

Sorum şu ki Benim bireysel emekliliğimin ücretini açıldığından beri -9 yıla yakındır- babam yatırıyor evlendim işe girdim artık biz yatıralım dediysem de olsun ben ölene kadar çekilsin maaşımdan ben öderim ben böyle istiyorum sana bi güvence olsun dedi, şimdi ona kıyıp da bozduramıyorum utanıyorum açıkçası :(
babama geçen aylarda biraz bahsettim babacım biraz borcumuz var besi bozdursak senin için sakıncası var mı dedim kredi çekeyim size dedi yazık bozmayın kaç yıldır ne güzel yattı dedi :( dedim kredi çeksen de onu da ödeyemeyiz ki dedim tamam o zaman siz bilirsiniz dedi

ne yapacam bilmiyorum lütfen mantıklı çözümleri olan arkadaşları yorumlara bekliyorum . şimdiden teşekkür ederim
Bazen burdaki yorumlar insanı çıldırtıyor. Hanımefendi ve eşi sağlık için harcama yaptık diyo hala bazıları anlamak istemiyo. Ayrıca harcamış olan olmuş. Önemli olan bu saatten sonra nasıl ödemeleri düzenleyeceği.
Benimde kredi kartı borcum vardı işten ayrıldığım için yapılandırma yaptım. Siz bankanızla konuştunuz mu?

Babanızın tutumunu takdir ettim, açıkçası ben bozduramazdım. Fakat bu durum sizi çok geriyor ve hayat kalitenizi düşürüyorsa bozdurun hiçbir şey sizin huzurunuzdan önemli olamaz. Birikim elbet yapılır. Ben de babaya kıyamazdım ama durumunuzu siz biliyorsunuz işin içinden çıkamıyorsanız yapacak bir şey yok

Birikiminiz olmasaydı, kartlar yetmeseydi mecbur BES bozduracaktınız. Babanız iyiniyetli ama size lazım olur diye başlamadı mı? Hastalık ameliyat sağlık durumunda kullanılmayacaksa ne işe yarayacak birikim? Ayrıca 9 yılda 90 bin birikmiş olan yatırım iyi yatırım değildir. Yani şimdi yapsa yapsa 2-3 maaş ediyor. Ben bozdururdum ama düze çıkınca babamın hatırına tekrar birikim yapmaya başlardım. BES kazandırmamış ama kredi kartı borçları katlanarak artıyor.
Off aradığım yorum oldu gerçekten ben de öyle düşündüm bozdursak bile düze çıkınca tekrar birikim yaparız diye düşündüm ama böyle aldığımız para resmen direk borçlara gidiyor

Aslında doğru demişler kredi kartı ve Kredi borcu 3 ay üst üste ödenmezse icra takibi başlıyor.

Ben olsam besi bozdururum borcun bir kısmını öderim ki takibe dusmeyeyim diye sağlık için zorunlu bir borç yapmışsınız ama takibe düşüp kara listeye girerseniz 5 yıl ne kredi çekebilirsiniz ne kredi kartı alabilirsiniz.
Off çok kötü olur öyle bi şey olursa 😢 çok teşekkür ederim

Babanızın tutumunu takdir ettim, açıkçası ben bozduramazdım. Fakat bu durum sizi çok geriyor ve hayat kalitenizi düşürüyorsa bozdurun hiçbir şey sizin huzurunuzdan önemli olamaz. Birikim elbet yapılır. Ben de babaya kıyamazdım ama durumunuzu siz biliyorsunuz işin içinden çıkamıyorsanız yapacak bir şey yok
Evet gerçekten çok güzel yorumlamışsınız hem babam kırılsın istemiyorum hem de gece uyku uyuyamıyorum hayat kalitemi hem de nasıl düşürüyor

Bazen burdaki yorumları hayretler içinde okuyorum. Yok niye o kadar borç yaptınız yok neye harcadınız. Lazım olmuş ha

Bazen burdaki yorumlar insanı çıldırtıyor. Hanımefendi ve eşi sağlık için harcama yaptık diyo hala bazıları anlamak istemiyo. Ayrıca harcamış olan olmuş. Önemli olan bu saatten sonra nasıl ödemeleri düzenleyeceği.
Benimde kredi kartı borcum vardı işten ayrıldığım için yapılandırma yaptım. Siz bankanızla konuştunuz mu?
Çok teşekkür ederim yani kimseye kırıcı yorum yapmak istemiyorum güzelce açıklıyorum ama yok yine de çok keskin yorumlar yapıyorlar, çok sağolun yorumunuz için yok yapılandırma hiç aklımıza gelmemişti açıkçası

Herkesin kendi tercihidir ama sana katılıyorum yenGEnC yenGEnC 😌

Bireysel sigorta sistemi değişti yeni düzenlemeler getirildi ama mantığı hala aynı sanki.
BES çıkmadan yıllar yıllar evvel bireysel hayat sigortaları vardı, 18 yıl hiç dokunmadan ödersen emekli maaşı gibi aylık maaş bağlanıyordu, vefatın halinde seçtiğin kişilere tazminat gibi toplu para ödeniyordu, ecelinle öldüysen ayrı kazayla öldüysen ayrı, ayrılmak istersen sistemden 11 yıldan önce çıkamıyordun, her sene poliçe yenilenirken bana öyle bir geri ödeme tablosu gönderiyorlardı ki emekli maaşı olarak alırsam bugünkü emekli maaşı seviyeleri kadar diyeyim, ölümüm halinde seçtiğim hak sahipleri 8-10 milyon lira alacak gibi, 11 yıl sonunda çıkarsam 1 daire parası kadar vs vs.

18 yaşında girdiğim sistemden 11 yıl sonra o zamanlar oturduğum ev satışa çıkmıştı ev alma fırsatı ayağıma geldi deyip çıkmak istediğimde bana o kadar komik bir ödeme yapabileceklerini söylediler ki kulaklarıma inanamadım.
Evin yarı parası kadar bile değildi, tepem attı yatırın hesabıma sistemden çıkıyorum bir daha da tövbe sisteminize para yatırmam dedim, yıllar sonra yine bireysel sigorta teklifiyle geldiler sistem iyileşti şimdi öyle değil dediler, size vereceğime kendim yatırım yaparım daha iyi dedim.

O yüzden ben de hiç kârlı bulmuyorum bu tip sistemleri.
Evet gerçekten çok haklısınız ben de Bi an düşünmeden bozdrrdum babam ödemese olmazsa babamla Bi telrwr konuşacam teşekkür ederim

Yengeç mesela ben besi anneme açtırdım. Her türlü 10 sene ödeyecem zaten uzun vadede düşündüm,ben 37 yaşında çeksemde yüzde yüz alamıyorum, ama annem yaş kriterini doldurduğu için tamamını alabilcem. Yatırılan parada tlde değil çeşitli fonlarda değerleniyor 3-5 sene sonra tlde eridi durumu olmuyor yani. Düzenli altın/döviz alarak +bes ile yapıyorum bende.
Evet tl yatırmıyorsanız mantıklı bence de

Gecenlerde ekside bir baslik acilmisti adam 175 bin kredi karti borcunu yapilandirmaya sokmus 11 bin tl gibi birsey oduyordu, sanirim 30-36 ay gibi bir vadelendirme yapilmisti.

Mutlaka bankalarinizla yapilandirmayi gorusun, kredi karti limitlerinizi ve kredi karti sayinizi da dusurun ki yapilandirma odemesi yaparken yine dara dusmeyin.

Belki yapilandirma taksitlerinizi bir sure babaniz odeyebilir bes odemek yerine (sanirim bes dondurulabiliyordu)

Ha bir de bes icin görüştüğünüz musteri temsilcisine 10 yili doldurdugunuzda ne kadar bir miktar çekebileceginizi sordunuz mu?

Back