Bir maaş gidecek kadar kredi çekmek

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
850
763
33
O kadar kredi veriyorlar mı onu da bilmiyorum ama eşim ev almak için kredi çekelim diyor bir maaş gitsin bir maaşla zaten geçiniyoruz diyor ve bu kredi 10-15 yıllık gösteriyor. ( bu arada ucu ucuna geçiniyoruz) aylık ödeme 45 bin civarı
Böyle bir şey mümkün mü mümkün olsa da bana mantıklı gelmiyor. Bu kadar zora düşerek bence en azından ilk 5 yıl zorlar diye düşünüyorum

Elinizde hiç birikim yoksa ev kredisi mantıklı gelmıyor bana . Çünkü bi ev kendınıze 2 ev bankaya alırsınız şuanki faizlerle. Şuan bile ucu ucuna gecınıyormussunuz

2 maaş ucu ucuna yetiyorsa nasıl olacak. Ama evet mantıklı. Çoğu kişi böyle ev sahibi oluyor. Biz krediye girmedik ama benzer şekilde ev yaptırdık. Hala aylık 80 bin ödüyoruz. Ama zamanında direkt kredi çekseydik 10 senelik baktığımız evlerin ödemesi 15idi ve memur maaşından fazlaydı.

Tek maaş ucu ucuna yetiyor demek istedim

Birikiminiz var mi kenarda? Zor gecinmenizin sebebi nedir? Gelirden fazla mi harciyorsunuz?
Birikim az karşılamıyor. 500 bin küsür var. Evet bazen daha fazla harcanıyor. Şuan içinde kira da var. o da ev alsak da bebeğim var ileride kreşe gidecek yine onun ücretine sayıyorum
İşte ara sıra dışarıda yemek yeme , gezme , kıyafet

500 bin var 1.5 milyon çekilebilir yine eksik kalıyor küçük şehirdeyiz benim istediğim evler 3ten başlıyor eşim de eski de olsa ev alalım düşüncesinde ben biraz yenilere bakıyorum :)
Eşiniz haklı zaten 3 milyon kredi vermezler. Ne kadar ev kredisi çekebilirim yazınca çıkıyor Sitelerde hesaplama. 5 sene 1 milyon ödemesi 35 civarı sanırım. 5 senelik çekin eski alın.

Hangi sehir bilmiyorum ama deprem sorunu var , ben yerinizde olsam eski ev almam.
Yakin zamandaki gibi hizli artmayacak ev fiyatlari diyorlar. Yani artar ama 3 milyon 5 milyon olmaz gibi.
Bebeginiz de
He kucuk ama deprem sonrasi ev 2 milyona bulursaniz alin.
Borclarinca insan bir sekilde dikkat ediyor.
Cocuk kucukken birikim yapiliyor, buyuyunce masraf cok

Kredi sabit kalıyor maaş zamlaniyor. Çoğu insan böyle yapıyor. Abimler dahil. 1-2 yıl zorlandılar 3. Yılda normale döndüler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…