Bir kücük tüp bebek meselesi

merhaba çok geçmiş olsun

tatlı dillilikle eşinize izah edin ocak ayı geldiğinde oldu yine babanız sert bir dille size açıklama yaptığında yine siz üzülürsünüz,,

sizi çok iyi anlıyorum bu yol uzun ve meşakatli bir yol sabır ve zaman istiyor ve maddi imkan istiyor. 10 yıllık evliliğimizi devirdik bu zamana getirdim benim için çok zor süreçlerdi ...ilk aşılama ve ilk tüp bebek denemelerimde yavrularıma kavuşmuştum. Acı bir şekilde ilk aşılamalı olan yavrumu 2010 yılında, 2011 yılı tüp bebek denemeli yavrumu 2012 yılı ocak ayında kaybettim. Sonra sayısız aşılamalar ve negatif sonuçlanan tüp bebek denemeleri kullanılan iğne ilaçlar Prof ve doçent doktorlara hastanelere verilen paralar ise yüzbin tl'yi bulmuştur. Biz bu süreçlerde ne ailemden ne eşimin ailesinden yardım istemedik. Yeniden başladık ocak ayındaki adet bitimimde transferim olacak yeniden Rabbim yardımcımız olsun

Sizde zaten öyle yapacakmışsınız babanız sizi heveslendirmiş ısrarları ile şimdi yolunuzu engellemiş okuduğum kadarı ile birde babanızın bir uslübu çok yanlış zaten doğal yolla hamile kalsan tüp bebeğe ne gerek duyarsın nede ailelere varana kadar duyurursun entresan bir karakteri var babanızın size maddiyatıda geçtim manevi yönden destek olması gerekirdi.

Allah yolunuzu açık etsin inşallah güvenilir hastane güvenilir doktor bulmak zor bu zamanda Mevlam iyilerle karşılaştırsın sizi ve bu yolda bir evladım olsun diye çaba gösteren cümle kardeşlerimi sağlık şifa bekleyen hastalarada şifa nasip etsin inşallah.

Ne bicim konusuyorsunuz siz ? Uslubunuz tam mahalle agzi. Ben oyle bir sey demedim.ben oyle yetistim bunun icin para isterken cekinirdim konu sahibi ailesine kendinizi hazirlayin diyor.vermek zorundaymis gibi. Evlenince kendi hayatlarimizdan kendimiz sorumluyuz bir atamadi bazilari anne babalarin mecbur etmeyi uzerinden
Konu sahibi istememiş zaten tekrar okursanız detayları anlarsınız Babası ben veririm demiş eşide haberdar olmuş vereceğinden kp de sizde destek olurmusunuz diye sormuşlar onlarda tamam demiş
Böyle güzel birşey için destek olmayacaklarda ne için destek olacaklar???pardon da?
Bende anne olucam Allah kısmet ederse ve yavrumun ömür boyu arkasında olucam anne baba olmak bunu gerektirir yardıma ihtiyacı olduğunda benim varım yoğum onundur insan gün geliyor yabancı bile yardım istediğinde veriyor evlat bu ya tabi ki destek olacaklar

Degisik.dusunuyorumda babamdan tup bebek icin para alacagim..utanirim bir kere birak kendinizi hazirlayin demeyi.cok cok yanlis.ayip geldi bana.hayat sizin iyisiyle kotusuyle.ailenizi mecbur tutmamaliydiniz.sonucta birikmisiniz de varmis
iyi de bu utanılacak bir şey değil ki. siz utanabilirsiniz belki. ama bu sürecin hepsi eğer gerçekten zengin değilseniz, çok maliyetli işler. ve çocuk yani. koltuk takımı değil, almayıverin diyebileceğiniz bir lüks değil.

arkadaşımın 11. denemesinde bir oğlu, 13. denemesinde bir kızı oldu. ailesi maddi ve manevi anlamda destek olmasaydı, ayrıca yatması gerektiği zaman kendileri gelip bakmasalardı; bu kadın kendi parası ve çabasıyla, 5. - 6. denemede kalsaydı, şu anda iki çocuğuna sahip değildi. ben kutluyorum o anne babayı.

. ve yukarıda da kendi annemi anlattım, destek diye bana 100 lira veren. üstüne 2. denememde parayı çöpe atacak yer arıyorsunuz diyen. keşke benim annem de böyle yapsaydı. ki maddi durumları çok çok iyi, 30 bin, 40 bin onlara dokunacak rakamlar değil.

bence eleştiri yaparken daha kapsamlı düşünmelisiniz. evet, oturup babayla tedavi sürecini konuşmazsınız, ondan utanabilir insan ama para kısmı utanılacak mevzu değil.

iyi de bu utanılacak bir şey değil ki. siz utanabilirsiniz belki. ama bu sürecin hepsi eğer gerçekten zengin değilseniz, çok maliyetli işler. ve çocuk yani. koltuk takımı değil, almayıverin diyebileceğiniz bir lüks değil.

arkadaşımın 11. denemesinde bir oğlu, 13. denemesinde bir kızı oldu. ailesi maddi ve manevi anlamda destek olmasaydı, ayrıca yatması gerektiği zaman kendileri gelip bakmasalardı; bu kadın kendi parası ve çabasıyla, 5. - 6. denemede kalsaydı, şu anda iki çocuğuna sahip değildi. ben kutluyorum o anne babayı.

. ve yukarıda da kendi annemi anlattım, destek diye bana 100 lira veren. üstüne 2. denememde parayı çöpe atacak yer arıyorsunuz diyen. keşke benim annem de böyle yapsaydı. ki maddi durumları çok çok iyi, 30 bin, 40 bin onlara dokunacak rakamlar değil.

bence eleştiri yaparken daha kapsamlı düşünmelisiniz. evet, oturup babayla tedavi sürecini konuşmazsınız, ondan utanabilir insan ama para kısmı utanılacak mevzu değil.
Son paragrafinda yazmissin zaten sen anlamissin demek istedigimi zor bir surec Allah yardimcisi olsun ama herkesin ailesinden ayni tepkiyi vermesini beklemek yanlis yukarida arkdsn yazdigi gibi kimi vari yogunu verir kimisinin kili kipirdamaz ama burada da suclu gorulmemeli diyorum ya evlilikte yasadiklarimizdan iyisiyle kotusuyle biz sorumluyuz.umarim bir an once bebisi olur bu asamada kime kizsa ofkelense de hakli belki.ben kendimi yerine koyarak yorum yaptim ama cok cok yanlis anlasildi.ben isteyemezdim dedim kalkipta kiza hakaret etmedim.

Insallah ocaga kadar kendiliginizden hamile kalirsinizda ugrasmazsiniz . Rabbim ugrastirmasin . Tup bebek sureci cok zor ama herkes icin gecerli degil tabiki gozunuzu korkutmak istemem. Suan herkes icin tek duam Rabbim kendiliginden nasip etsin tup bebegin kapisindan bile gecirmesin. Yasayan bilir

Maddi acidan degil manevi acidan bile yalniz olabilirsin bu yolda. Bu yol garip bir yol. Ailenden annen dusmanin oluyor. Ben ilk tedavimi soyledim olmayinca da ben aglarken annem sanki ilk cocugubolmayan sensin dedi. Oyle teselli etmekbicin falan degil. Ondan sonra sustum soylemedim. Ikinci kirtaj oldu bos gebelikti soylemedim. Ucuncude 4. Haftada kanama basladi sirf dua etsin diye soyledim telefonda kardesime soyledi ablan dusuk yapiyormus diye ne teselli ne baska bisey. Gelelim destek olalim bile yok. Ben yalniz odada esim ankara sokaklarinda ilac ariyor tam da secim gecesi. Kizim dogdu cok sukur spontan bir gebeligim daha oldu 14. Haftaya kadar soylemedim daha da soylemezdim de kizimin dogumgunu vardi ve be iyice sismistim. Biraz fazla kilo aliyorum. Soylemek zorunda kaldim. Dogum yaptim biseyi bahane etti kavga etti kirkimda yalniz birakti beni 23 gun telefonla bile aramadi. Simdi sorsan hep ben sucluyum o harika mukemmel. Artik hicbir derdimi tasami anlatmiyorum anneme. Merhaba nasilsin cocuklar sunu yapti bunu yapti bukadar. Bu surec seni buyutecek. Doatunu dusmanini yakinini uzagini ve hatta kendini ogreneceksin. Guc diliyorum sabir diliyorum. Tez vakitte mujdeler diliyorum.

Son paragrafinda yazmissin zaten sen anlamissin demek istedigimi zor bir surec Allah yardimcisi olsun ama herkesin ailesinden ayni tepkiyi vermesini beklemek yanlis yukarida arkdsn yazdigi gibi kimi vari yogunu verir kimisinin kili kipirdamaz ama burada da suclu gorulmemeli diyorum ya evlilikte yasadiklarimizdan iyisiyle kotusuyle biz sorumluyuz.umarim bir an once bebisi olur bu asamada kime kizsa ofkelense de hakli belki.ben kendimi yerine koyarak yorum yaptim ama cok cok yanlis anlasildi.ben isteyemezdim dedim kalkipta kiza hakaret etmedim.
Evet, tabi ki hakaret anlamında yazmamışsınız. Ama Eleştiriniz yersiz olmuş. bunlar hassas zamanlar. Konu sahibi, ailesinin üstüne yıkmamış, aile önce kredi çekmeyin, biz veririz demiş, sonra vermemiş. Gayet haklı kırılmakta ama anne baba elbette bir şekilde telafi edilecek bu durumda.

Evlendikten sonra hayatımızdan biz sorumluyuz demenizi de anlıyorum. Çünkü ben bunu yaşıyorum zaten. Eşimle birbirimize sımsıkı tutunup ikimiz olarak ayakta durmaya çalışıyoruz. Ailem hiç destek olmayacağı için, açmıyorum bile mevzusunu. Ki açıkça istesem verirler, daha yeni kardeşime 800 binlik ev aldılar. Ama minnet ederler. 5-10 bin için ömür boyu minnet yükü çekerim.

O yüzden kendimiz bir yapıp bekliyoruz birikene kadar. Tekrar yapıyoruz. Ve benim zamanım sınırlı aslında. 5-10 sene bekleyemem.teşhisim Erken menapoz, 31 yaşındayım, her geçen zaman benim aleyhime. Belki 5 yıl sonra toplayacak yumurtam bile kalmayacak. O yüzden zamanı ve parayı iyi kullanmalıyım.

Şimdi bu durumda ailem bana destek olmalıydı. İşin gerçeği Budur. Olmadılar, hiç suçlamam ben, verin, ya da vermediniz demem ama içimde bir şeyler kopuyor mu, kopuyor işte.

Yine de konu sahibinin ailesi çok da kötü bir durumda değil. Pink butterfly, yerinizde olsam, eşime yansıtmam. Babam denkleştirememiş derim. Sonuçta iyi bir niyette bulunmuşlar başta ve manevi olarak destek olacaklardır. Yalnızca bir hesapsızlık yapmış babanız. Olabilir öyle hatalar. Bunu içinizde çok büyütmeyin. Siz biraz üzülüp unutacaksınız ama eşiniz ve ailesi unutmaz ve ummadığınız yerde önünüze çıkarırlar.

Evet, tabi ki hakaret anlamında yazmamışsınız. Ama Eleştiriniz yersiz olmuş. bunlar hassas zamanlar. Konu sahibi, ailesinin üstüne yıkmamış, aile önce kredi çekmeyin, biz veririz demiş, sonra vermemiş. Gayet haklı kırılmakta ama anne baba elbette bir şekilde telafi edilecek bu durumda.

Evlendikten sonra hayatımızdan biz sorumluyuz demenizi de anlıyorum. Çünkü ben bunu yaşıyorum zaten. Eşimle birbirimize sımsıkı tutunup ikimiz olarak ayakta durmaya çalışıyoruz. Ailem hiç destek olmayacağı için, açmıyorum bile mevzusunu. Ki açıkça istesem verirler, daha yeni kardeşime 800 binlik ev aldılar. Ama minnet ederler. 5-10 bin için ömür boyu minnet yükü çekerim.

O yüzden kendimiz bir yapıp bekliyoruz birikene kadar. Tekrar yapıyoruz. Ve benim zamanım sınırlı aslında. 5-10 sene bekleyemem.teşhisim Erken menapoz, 31 yaşındayım, her geçen zaman benim aleyhime. Belki 5 yıl sonra toplayacak yumurtam bile kalmayacak. O yüzden zamanı ve parayı iyi kullanmalıyım.

Şimdi bu durumda ailem bana destek olmalıydı. İşin gerçeği Budur. Olmadılar, hiç suçlamam ben, verin, ya da vermediniz demem ama içimde bir şeyler kopuyor mu, kopuyor işte.

Yine de konu sahibinin ailesi çok da kötü bir durumda değil. Pink butterfly, yerinizde olsam, eşime yansıtmam. Babam denkleştirememiş derim. Sonuçta iyi bir niyette bulunmuşlar başta ve manevi olarak destek olacaklardır. Yalnızca bir hesapsızlık yapmış babanız. Olabilir öyle hatalar. Bunu içinizde çok büyütmeyin. Siz biraz üzülüp unutacaksınız ama eşiniz ve ailesi unutmaz ve ummadığınız yerde önünüze çıkarırlar.
Cok zekisiniz tum soylemek istediklerimi soylemissiniz zaten.Allah tum isteyenlere nasip etsin kimseye yasatmasin boyle zorluklar diyorum.

Bence böyle işlere insanlar kendi maddiyatları ile girmeli, bu konu için aileden para alınmamalı
Kredinizi çekin iki taraftan da almayın derim

1 hafta sonra gidiyorum tedaviye baslicam bu saatten sonra kredi cekemem kaldi ki babam para vermesede ben tup bebek yaptirabiliyorm. Zaten babam para vermedi nasil tup bebek yaptiricam diye konu acmadim.

Sadece babamin tup bebekle ilgili dusunceleri yan cizmesi ve ne gerek var masrafa demesi zoruma gitti.

Vermesin bu benim icin problem degil kizim param yok veremem deseydi anlardim ama o kirmayi tercih etti.

Canım hiç üzülme.
Tedavi öncesi arınmış sakin bir şekilde olman lazım ki hormonlarının dengesi bozulmasın.
Bu iş kolay değil.maddi manevi insanı yıpratan bi durum.
Bende tüp bebek yaptım.ailemden destek aldım.çünkü tek maaşla ödeyebiliceğimiz bi para değildi.
Pozitif düşündüm ve her şey pozitif oldu.ilk denememde tuttu.
Şimdi dünyalar tatlısı 3 aylık bi bebeğim var.inşaallah seninde meleğin hemen gelir.

Hayirli olsun :) basta bizde kredi cekelim dedik. Birikmişe dokunmak istemedim hastalik var allah korusun yok ben size destek cikarim kredi cekmeyin cok odeme yaparsiniz gerek yok blmem kac ay bide faiz odiceksiniz dedi vazgecirdi yoksa simdiye kadar yaptirmistik biz.. birde bazi yorum yapanlar tup bebek parasini cok rahat buluyor olabilirler kendiniz yaptirin falan diye ama biz cok sukur iyi geciniyoruz.. ama kalkip 6 bin + masraflar tup bebek parasini cikarip koyamam.

Canım benim tavsiyem de kesinlikle minnet etmeyin. Bende 4 yıllık evliyim ve 4 kez tup denedim. Sadece ilk tup denemem de benım ailem ve esimin annesi cok cüzzü bi miktar destek oldular. Benim ailem hep bizden yanada esimin annesi verdiği 1 kurusu hesap eder. Son 3 tedavimde hep kendimiz karsıladık sorduklarında da paramız var dedık. Kesinlikle istemeyin bosverım paranızı bırıktırdıgınızde tedaviye basayın. En azından hesap vermezsiniz. Laf siz duymazsınız

Cnm benim tup bebek param zaten hazir.. sehir disinda yaptiracagim icin arti bir para bizi rahatlatir hani sikinti cekmeyiz diye dusundum. ZTen babama da baba soyledigin parayi degilde daha asagisini ver biz parayi hallettik dicektim oyle seyler soylediki bisey diyemedim. Birde diyorki ocakta ne olacagi belli olmaz bilemem veririm biseyler... sanki gitmisimde para istemisim gbi.

Evet Can'ım ben de onu düşündüm.Ama hiç belli olmaz.Tüp bebek biraz riskli.İnşallah gerek kalmadan hamile kalırsın çok var öyle duydugumuz.

Canim artik olsun istiyorum ertelemek istemiyorm yani tutmasa da allahin vardir bi bildigi ama ben o son secenegimi kullanmak istiyorum olur olmaz evet yipratici surec ama ne yapayim doktor esimde problem olabilecegini soyledi. Sayi iyi ama kalitesiz ki dollenme olmamis 4 senedir dedi. Sende sorun gozukmuyor dedi. Tup bebegi denersem olmassa uzerimden buyuk bir yuk kalkacak. Pes edicem olursa olsun olmassa olmasin zamani gelmemis deyip derslerime yogunlasacagm. Evet uzulecem ama alisicam erteledikce daha kotu oluyorum nasip oldu karar verdik. Onceden karar bile veremiyorduk cunku cikis yolumuz yoktu. Ben yaptiracagimiz tup bebek merkezini 1 yildir ariyorum karar verememistim. 2 ayda hersey kendiliginden gelisti ama babam moralimi cok cok bozdu

Rapor çıkarma şansınız varsa bence çıkarın. İlaçlar raporla çok uyguna geliyor. Tüp bebek ile hamileyim, rapor çıkarmayı beklemedim evet oldukça maliyetli sonu hayırlı olsunda para herşekilde bulunur.

Canim rapor icin 1 asilama daha yaptirmam gerekiyor bulundugum sehirde sadece ozeller yapiyor fiyati 1 milyari buluyor. Zaten tup bebekte farkta 1 milyar. Yani raporlu 4 bin... raporsuz 5bin... o yuzden raporsuza karar verdik. Sizede hayirli olsun ozel olmassa sorununuz varmiydi bizimki sebepsiz deniliyot ama doktor esimden suphelendi sayi iyi evet ama kalite kotu ki dollenme olmuyor dedi

Gayet açık yazdıginiza rağmen bazı üyeler her zman ki gibi karşidakini yermek için boş konuşmuşlar yine neyse

Canım seni çok iyi anlıyorum buna benzer bişeyde bizim başımıza geldi
6 senelik evliyiz bizde sorun eşimde
Daha ilk seneden biliyorduk
Normal yoldan bebek sahibi olamicagimzi
Bu yüzden 2.senemizde hiçbir ailemize haber vermeden gittik 2 kere aşılama yaptırdık ikiside tutmadı
Sonra tedavilere ara vermek istedik
6.senemizde tekrar başladık tedaviye

Doktor bu sefer direk tüp bebek dedi
bizim zaten birikmişimiz vardı
kendimiz yine aşilamadaki gibi kimseye haber vermeden başlicaktik tedaviye yine kimseden 1 lira istemeden

Sonra eşim telefonda tüp bebek tedavisine başlıcaz heyecanıyla
annesine bikaç aya babaanne olcaksın inşallah
Hyirlisiyla 2 ay sonra tedaviye başlıcaz demiş sırf mutluluğunu paylaşmak için yani
KV sevinmiş iyi bakalım hayırlısı olsun Allah yüzümuzu guldursün felan demiş

1 hafta sonra kv aradı bizi
Bizim sizi hediyemiz olsun tedaviyi biz karsiliyalim dedi babaanne ,dede olmak kolay değil biz hallederiz dedi

Eşim yok olmaz anne bizim zaten birikimimiz var çok sağol düşündüğün için dedi

Sonra babası aradı felan
sizin paranız dursun bebek olunca lazım olur dedi
KP dediki doktora felan gidin siz başlayın ben hesabina göndericem dedi eşime

Bizde 2 ay sonra başladık tedaviye ödeme günü geldi
Aradı eşim baba ödeme günü geldi dedi
Sonra KP demez mi
bizimde durumuz belli veremem devlette yaptırın dedi biz şok olduk tabi
Eşim dediki
baba ben zaten istemedim sizden siz kendiniz teklif ettiniz şimdi böyle diyon tamam deyip kapattı..

Sonra biz ödedik birikimden

Yani canım seni çok iyi anladım

İnsanı aptal yerine koyuyorlar sanki...

Neler gecmis basinizdan :KK43: evet insanlar beni cok sasirtiyor sizinkide cok degisikmiş.. bana babam ben destek cikarim dediginde cok mutlu oldm para vereceginden degil hani diyorm ki uzulmemi istemiyo zor durumda olmasina ragmen ben vricem diyo oda benim cocugumu sevmek istiyo demek falan diye havalara ucuyorum cunku babamla cok ciddi bir baba kiz iliskimiz var. Bugunde o laflari duyunca basimdan asagi kaynar sular dokuldu. Bana deseydiki pink ocakta para olurmu bilmiyorm yine ben size destek cikmaya calisicam deseydi baba tamam derdim. Bana ne gerek var masrafa dedi hala inanamiyorum...

Sonucunuz nasildi umarim pozitiftir :)

Cok zekisiniz tum soylemek istediklerimi soylemissiniz zaten.Allah tum isteyenlere nasip etsin kimseye yasatmasin boyle zorluklar diyorum.
İşte bu konularda kelimeleri kullanırken dikkatli olmak gerekiyor. Utanırdım, ayıp, çok yanlış gibi kelimeler kullanınca tabi ki tepki görürsünüz.

hepsi bir imtihan, inşallah sınavımızı verecek ve geçeceğiz hepimiz için en hayırlı zamanda.

Ama bunlar bizim arabesk arabesk uzattığımız, nolcak canım kendin yap denilecek mevzular değil.hergün de oturup ağlamıyor kimse, devlet bize neden yardım etmiyor diye :)

ama Bakın, konu sahibi dahil bir kaç arkadaş yaşadıklarını yazmış, ben, icroc, papyonkilikli.. kolay değil ya, ve Sokak sokak eczane aramayı ben de yaşadım, eşim dışarda, ben telefonda eczanelere yalvararak dozajı ayarlamakta bir hata olduğu için.

Kimi zaman yanlış anlaşılsa da, birilerinin de seni anlayabildiğini duymak iyi geliyor, terapi gibi.

Babanızın yaptığı çok yanlış kırılmakta haklısınız. Ancak bu süreçte çok şey yaşamış biri olarak size tavsiyem tedavi sürecinizi en az kişiyle paylaşın. Ne sebeple olursa olsun ne kadar çok insan o kadar çok stres demek.

Evet canim kesinlikle oyle yapicam bugun karar verdim esimle konustum para bankada kalicak babandan al uzerine koyalim ben ne zaman hazir olursam o zamaan baslicam ve kimsenin haberide olmayacak dedim... kendim belirlecegim tarihini sadece kuzenim bilecek o da benimle gelecegi icin esime 1 kere ihtiyacim var zaten. Kimse anlamadan halledicem. Cok dallanip budaklandi pismanim

Bizim de 6 tüp bebek tedavisi 2 aşılama 1 ameliyat bir de histeroskopi sonrası hamile kalabildim burda 2 cümle yer kaplıyor yaşadıklarım ama işin en zor kısmı maddiyat eğer paranız ve arkanızda aile desteğiniz varsa tekrar tekrar deneyip çocuk sahibi oluyorsunuz ben çok iyi anlıyorum tedavideki insanları
Yoksa az buz paralar tutmuyor yaşayan bilir ve inanın para sizin umudunuz oluyor benim eşimin ailesi kendi ailem bukadar destek olmasaydı şu anda hamile kalamıycaktım hala üzülüp ağlıyor olacaktım
Allah hepsinden Razı olsun
Tedavideki herkesin inşallah yardımcısı olsun

Hayirli olsun canim sag salim kucagina al insallah...

Bende sasiriyorum bu kadar insan pat diye cikarip verebiliyorlarmidir ki beni yargiliyorlar burda anlamadim 2 bin falan saniyorlar tup bebegi heralde...

Benim ilk denemem gecen oldu oldu ve tutmadı özelde yaptırdık ve tüm maliyeti biz kendimiz karsıladık.hiç kimseden istemedim
Şimdi yine para biriktiriyoruz.kv ve kendi ailem vakit kaybetme tekrar bu sene dene dediler ben kesinlikle kabul etmedim
Ailem bile olsa minnet etmek istemedim.herkesin belli bir geliri var sonucta.benim tavsiyem yaş sıkıntı yumurta rezerv sıkıntısı yoksa paranızı biriktirin.inş ilk denemende gelir bebiş.

Biz ilk defa bu sene bu kadar yaklastik buna paramiz var babamdan gelen oyle ufak tefek giderlere gidecekti yani yine tup bebege degil.. kziim veremiyorum desede kirilmazdim ayrica bende asla minnet etmem. Ama zamaninda ceyizimi kendim borcla yapmamis olsaydim tek kurus babamin cebinden cikmadi o borcu altinlarimla tek basima odememis olsaydim suan ben o israr etsede tamam demezdim. Bir babanin gorevidir kizinin ceyizini dizmek... bunu ben yaptim tek kelime lafini etmedm ilk defa burda dile getiriyorum. Ama cok israr etti ben vericem odicem diye 1 saat dil doktu kredi cekmeyin diye.. yine de helal olsun ne diyim

Belki durumu yoktur gerçekten ama eşinize karşı zor durumda kalacağınız aşikar. Acaba babanızın dediği şekilde değil de eli sıkışıkmış hayatım olmazsa biz eksik kısma kredi mi çeksek filan deseniz nasıl olur? Annenizi de tembihlersiniz ağız birliği olur.

Bir de merak ettim bu tüp bebek ortalama ne kadar bir maliyet oluyor? Yani kredi çekilecek kadar yüksek mi ücreti. Hastaneye göre değişir muhakkak ama merak ettim özel degilse

Tup bebek + masraflar ( sehir disinda yaptiracagim) = 8bin tl ye mal oluyor...

Iyi arastirdim muayeneye de gittim hersey iyi moralim disinda

Bunda mahcupluk bşy yok ki babam durumu ayarlayamamış sen Haklısın Aşkım istersen kredi çekelim desin bitsin olay

Bizim birikmiş paramiz var onu kullanmak istemedik. Kredi cekelim dedik babam cekmeyin diye dil doktu 1 saat sonra da ben destek cikarim birikmişinizle yaptirin dedi. Simdide yan cizdi. Esimde buna bozulur bariz bozulurr cunku biz 2 ay once yaptiracaktik kredi cekip... babam oyle deyince ben zorlanmasinlar diye ocaga erteledim tup bebegi. Esim para vermemesine dgil... hem kredi cektirmeyip hem birikmisinizden kullanin deyip hemde tup bebegi ertelettigi icin cok ama cok bozulacak...

X