Bir kücük tüp bebek meselesi

Gayet açık yazdıginiza rağmen bazı üyeler her zman ki gibi karşidakini yermek için boş konuşmuşlar yine neyse

Canım seni çok iyi anlıyorum buna benzer bişeyde bizim başımıza geldi
6 senelik evliyiz bizde sorun eşimde
Daha ilk seneden biliyorduk
Normal yoldan bebek sahibi olamicagimzi
Bu yüzden 2.senemizde hiçbir ailemize haber vermeden gittik 2 kere aşılama yaptırdık ikiside tutmadı
Sonra tedavilere ara vermek istedik
6.senemizde tekrar başladık tedaviye

Doktor bu sefer direk tüp bebek dedi
bizim zaten birikmişimiz vardı
kendimiz yine aşilamadaki gibi kimseye haber vermeden başlicaktik tedaviye yine kimseden 1 lira istemeden

Sonra eşim telefonda tüp bebek tedavisine başlıcaz heyecanıyla
annesine bikaç aya babaanne olcaksın inşallah
Hyirlisiyla 2 ay sonra tedaviye başlıcaz demiş sırf mutluluğunu paylaşmak için yani
KV sevinmiş iyi bakalım hayırlısı olsun Allah yüzümuzu guldursün felan demiş

1 hafta sonra kv aradı bizi
Bizim sizi hediyemiz olsun tedaviyi biz karsiliyalim dedi babaanne ,dede olmak kolay değil biz hallederiz dedi

Eşim yok olmaz anne bizim zaten birikimimiz var çok sağol düşündüğün için dedi

Sonra babası aradı felan
sizin paranız dursun bebek olunca lazım olur dedi
KP dediki doktora felan gidin siz başlayın ben hesabina göndericem dedi eşime

Bizde 2 ay sonra başladık tedaviye ödeme günü geldi
Aradı eşim baba ödeme günü geldi dedi
Sonra KP demez mi
bizimde durumuz belli veremem devlette yaptırın dedi biz şok olduk tabi
Eşim dediki
baba ben zaten istemedim sizden siz kendiniz teklif ettiniz şimdi böyle diyon tamam deyip kapattı..

Sonra biz ödedik birikimden

Yani canım seni çok iyi anladım

İnsanı aptal yerine koyuyorlar sanki...

Yaa tuylerim diken diken olmustu okurken sonra birden yuzum dustu. Ne oldu sonra peki umarim evlat sahibi olmussunuzdur.

Babası zaten kendisi söylemiş ben veririm diye konu sahibi istememiş ki
Sadece tedavi zamanını söylemiş ki adam kendini ayarlasın diye madem vereceği yoktu hiç söz vermeseydi ozaman

Babanızın yaptığı çok yanlış kırılmakta haklısınız. Ancak bu süreçte çok şey yaşamış biri olarak size tavsiyem tedavi sürecinizi en az kişiyle paylaşın. Ne sebeple olursa olsun ne kadar çok insan o kadar çok stres demek.

Bizim de 6 tüp bebek tedavisi 2 aşılama 1 ameliyat bir de histeroskopi sonrası hamile kalabildim burda 2 cümle yer kaplıyor yaşadıklarım ama işin en zor kısmı maddiyat eğer paranız ve arkanızda aile desteğiniz varsa tekrar tekrar deneyip çocuk sahibi oluyorsunuz ben çok iyi anlıyorum tedavideki insanları
Yoksa az buz paralar tutmuyor yaşayan bilir ve inanın para sizin umudunuz oluyor benim eşimin ailesi kendi ailem bukadar destek olmasaydı şu anda hamile kalamıycaktım hala üzülüp ağlıyor olacaktım
Allah hepsinden Razı olsun
Tedavideki herkesin inşallah yardımcısı olsun

Benim ilk denemem gecen oldu oldu ve tutmadı özelde yaptırdık ve tüm maliyeti biz kendimiz karsıladık.hiç kimseden istemedim
Şimdi yine para biriktiriyoruz.kv ve kendi ailem vakit kaybetme tekrar bu sene dene dediler ben kesinlikle kabul etmedim
Ailem bile olsa minnet etmek istemedim.herkesin belli bir geliri var sonucta.benim tavsiyem yaş sıkıntı yumurta rezerv sıkıntısı yoksa paranızı biriktirin.inş ilk denemende gelir bebiş.

İstanbulda siniz sanırım hangi hastanede yaptirdiniz

Tedaviyi nerde yaptiracaksiniz ki araştırdınız mi? Öyle yılların birikiminin üstüne 2 ailenin daha destek olacağı kadar astronomik bir tutarı yok aslında. Özel merkezler aşırı pahalı olabiliyor ama hangi şehirdesin bilmiyorum tüp bebek merkezi bulunan özel hastane yok mudur? Biraz daha uygun olabiliyor. Biz ilk aşılama için çok övduler diye meşhur bir merkeze gittik inan soyup soğana çevirdiler, gereksiz ilaçlar gereksiz tahliller ve yumurta gelişimini adam gibi takip edemediği için yumurtam kayboldu aşılama iptal. Kaç hafta kendime gelemedim çok sinirlendim üzüldüm iyice araştırıp bir hastaneye geçtik, aşılama ve tüp denememiz var, daha fazla ilgi gösteriliyor ve yarısından bile daha az masrafımız oldu. Tabi ki bebek için herşeyi her masrafı göze aldık. Yeter ki tedavi başarılı sonuçlansin. Ama her övülen ve pahalı olan yer iyi değil, aman diyim. Dikkat!

Belki durumu yoktur gerçekten ama eşinize karşı zor durumda kalacağınız aşikar. Acaba babanızın dediği şekilde değil de eli sıkışıkmış hayatım olmazsa biz eksik kısma kredi mi çeksek filan deseniz nasıl olur? Annenizi de tembihlersiniz ağız birliği olur.

Bir de merak ettim bu tüp bebek ortalama ne kadar bir maliyet oluyor? Yani kredi çekilecek kadar yüksek mi ücreti. Hastaneye göre değişir muhakkak ama merak ettim özel degilse

Babanızın söyleyiş tarzı çok üzücü olmuş.
Eşinize bunu anlatmayın.
Babam ayarlayamamış,çok mahçup oldu, kapatalım bu konuyu deyin geçin.
Böyle masum yalanlar lazım oluyor bazen,mecbur.

Keşke kimseye söylemeseydiniz.Kendi kendinize kredinizi çekip,ödeyip tedavinizi olsaydınız.Bu eşinizle aranızda sır gibi kalsaydı,o bunu dedi, bu şunu yapmadı gibi şeylere kafa yormazdınız ne güzel.

Vee inşallah yüce Allah sizi beklediğinize erdirsin,tez vakitte..amin.

Sağlıcakla kucağınıza alırsınız insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…