Bir Komşu Sorunuda Benden ...

Alti ustu komsudur ne gerek var bu kadar icli disli olmaya anlamiyorum.
Apartmanda ki herkesle cok iyi anlasiriz esimle, hepsi de iyi insanlar ama bu iyilik mesafeden. Bu kadar icli disli olsam neler cikar kimbilir.
Yaptigin ayip, yuzyuze bakiyoruz deyin ve bundan sonra mesafeli olalim msjini verin.
Tasinmak kolay is degil bi kendini bilmez yuzunden

Karşı komşunun doğum tarihini öğrenip sürpriz yapıp hediye alacak kadar incesiniz :) Sizin gibi insan zor bulunur. Ne gerek var bu kadar samimi olmaya.

ben suçu sende buldum aslında. dogum günü pastaları, hediyeler falan..
şahsen ben çağrılsaydım kesınlıkle gıtmezdım. mesafe her zaman iyidir. böyle cılkı cıkmıs komsulukları sevmıyorum.
mesela karsı komsum var, yapıstı kadın bana
sürekli kapımı çalar, çagırır. gıtmıyorum ben. gitsem biliyorum neler olacagını. gimediğimiz halde eşimden arabayı istedi yaa şaka gibi benden de bı gün masa takımını .. düşün yani yüz versem olacakları.

N nscckts dost acı söyler diyerek başlayayım ben , bu olayda iş işten geçmiş ama bundan sonrası için küçük bir fikir sadece .

Gereksiz bir samimiyet içine çok çabuk girmişsin . Komşu evet çok önemli . Olmasa kahrolmam ama iyi komşunun varlığı lazımdır .

Ama daha taşınalı zaten 7 olmuş . Bu kadar süprizler vs .. çok erken . Süpriz doğum günü çok yakına yapılır .

Tamam komşudur , selam verilir , hoş geldin denilir , gülümseme eksik edilmez , bir ihtiyaç olduğunda kapısı çalınır falan da ... böyle vıck vıck olmaya hiç gerek yok . Ha çok samimi de olursun , hayattaki en yaın dostun komşundan da çıkabilir.
Ama bu uzun vadede olur .3-5 ayda değil .

Konuya gelince .. ne mutlu sana ki böyle densiz bir kadın bir şeye yerli/yersiz alınmış . Genelde alınıp küsmezler çünkü.
Bu bahane ile artık görüşmezsiniz .

Neden bu kadar uzattınız ki mesafe koyun (hatta evinizde o kadar rahat haraket ettiğinde koymanız gerekirdi) her gördüğünüzde günaydın iyi akşamlar deyin geçin onlar demese de siz diyin çok saçma haraketler yaş kaç bu arada komşunuzun kapının önüne hediye koymak falan gerçi biraz kaşınmışsınız hemen dogumgünü partileri falan ilişkilerini ayarlayamayan insanlar sonra hep böyle sıkıntı çekiyorlar maalesef geçmiş olsun

Sende de var tanımadan bir sürü hediye alıp samimi olup mesafe koymuşsun maalesef Yok demeseydin bi bakıp aaa kalmamış eşya ise Can'ım yok falan deseydin
Zaten samimi olmak istemiyorsun iyi olmuş

işte bu yüzden çoğu zaman bile selam vermeden hızlı hızlı geçiyorum çünkü herşeyi dedikodu haline getiriyorlar ama sizin komşu çok hammış çok terbiyesizmiş. boşver ya neüzülüyorsun

Elini vereyim dersen kolunu kaptıracaksın .Mesafe candır

kusura bakmayın da daha 7 aylık tanıdıgınız bır ınsana neden d gunu surprizi yapıyorsunuz
sonunda da yazmıssınız gonlumden koptukca aldıım hedıyele falan dıye
bı ınsan bı ınsana 7 ayda ne hedıyesı alır ki
hem de komsu yanı bu
tam larak tanımıyorsunuz
bu aşamada tanımıs oldunuz hata sizde

Okurken içinden geçen "deli midir nedir "
Sen de ne çok fedakarlık yapmışsın arkadaş ya.

Elini vereyim dersen kolunu kaptıracaksın .Mesafe candır
kesinlikle. eşim kızıyordu bana '' kimseyle muhatap olmuyorsun'' diye. bi gün arabasını istediler
eşimin söyledığı tek şey , '' gercekten haklıymıssın, kızıyordum sana ama insanları gercekten anlıyorsun ne olduklarını''
eşiyle eşim tanışmıyor bile. kadına bi kere bile gitmişliğim yok düşün yani.
gıda istesin verırım sorun degıl. ama masa takımı, elektrık süpürgesi, araba istemek nedir yahu!!
kapımı sürekli çalar, bazen duymazlıktan gelıyorum yapıştı kadın ya
kafa dengi olarak görsem neyse..

Annem hep çok muhabbet tez ayrılık getirir der.
Çoluk çocuk sevindirin kurtulmuşsunuz
İmkan varsa taşının bu kadar üzecekseniz kendinizi. Değmez gerçi

Neden evini taşıyacaksın kendini bilmezler yüzünden yahu
O kapına atmış pislik yapmış sende arsız ol
Konuşma bundan sonra selamda verme eşinde konuşmasın örtün kapınızı oh sen sağ ben selamet boşverin
Fazla muhabbet tez ayrılık derler işte gerek yok bukadar samimiyete
Ayrıca herşeyini vermemiş aldığı patatesi havucu soğanıda iade etmesini söylemelisin

Gereksiz samimiyeti siz kurmussunuz sonra niye rahatsiz oldunuz ki? Hayir hala komsuluk felan diyosunuz yakinda barismak icin yoklar ararsiniz gibime geldi.

Siz bu kadar yuz vermeseniz bu cesareti bulamazlardi.

Bence isabet olmuş. 6 senedir aynı apartmanda oturuyorum. Bir iki gidip gelinmiştir hepi topu o. Hastalık,doğum vs olmadıkça görüşmedim kimseyle ne yalan söyleyeyim. Annemin beter komşuları vardı bu anlamda çok çektik,bu sebeple hep mesafeli durdum. Birde ben sevmiyorum çat kapı gelinmesini ki bende kimseye gitmem,annem dahil. Dolayısıyla benim için doğru olan bu diye düşünüyorum.
Size gelince ,hani deriz ya herkesi kendimiz gibi biliyoruz,o hesap olmuş biraz. Emeğinize,verdiğiniz değere üzülüyorsunuz muhakkak ama cidden böylesi daha iyi olmuş sizin için. Çıkarcı insanlarmış belliki,bir kez yok deyince gerçek yüzünü göstermiş. Yokmuş gibi davranın. Umursamayın.

Fazla değer vermissiniz onlar da saçmalamış iyice.
Kurtulmussunuz işte ne güzel.
Ölücüler resmen ya

N nscckts kuzum sen aşırı iyi niyetlisin
Kanatsız melek modunda bir insansın ama geriye kalanların büyük bir kısmında insanlıktan eser yok
Hiç birşey yapma bu bir ders olsun daha mesefali ol insanlara herkez senin gibi değil

aynen bana da 1 aylık komşum yapsa bende kendimi çeker bu kadın bir tuhaf ha derdim..
geldiğimiz durum bu malesef..
11 yıldır aynı yerde oturuyorum karşı komşuma bir kere gittim o da doğaçlama oldu :)
bir kerede kadın anahtarını içerde unutmuş ben eve geldim baktım kapıda içeri çağırdım yok oğlum şimdi okuldan gelecek beklerim burda dedi.. ısrar ettim ancak öyle girdi 15 dk falan oturdu..
bizim komşuluk ilişkilerimiz bu kadar:))

soruna da gelince hiçbirşey yapmayın eşinde konuşmasın sakın gerek yok..
krizi fırsata çevir bir daha görüşme..

Komşularla çok sıkı fiki olmak iyi değildir . Musaitmisin demeden gelebiliyorlarsa siz mesafe ayarlayamamissiniz demektir.
Böyle şeyler yüzünden taşınilmaz hiç takma görme duyma. Çok fazla yüz vermişsin suç sende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…