• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir komsu derdide benden

pembebalerin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
335
661
33
37
merhaba arkadaslar.1 sene olacak tasinali.Gorevimden dolayi bulundugum ilceye geldim.Burali degilim yani.komsuluk iliskilerini gereksiz gorenlerden degilim.lojman ortamlarindada cok fazla bulundugum icin komsu komsunun kulune muhtactir diye dusunup kalp kirmak istemem.Ama seviyenin korunmasi gerektigini savunurum her zaman.

Simdiye kadarda gercekten cok guzel komsuluklar biraktim arkamda.Hala gorusurum bir coguyla.Ama budefa durum farkli kurtulamiyorum,boguluyorum.

Esim farkli bir ilde gorevde.gorevide oldukca sorunlu ilerliyor.2 kizim var 4.5 ve 2 yaslarinda.yanimda kimsem yok,kizlarimla evle disardaki islerle her seyle bizzat kendim ilgileniyorum maalesef.
ilk tasindigimda bu komsum 2 gunde biR kizini gonderip durdu musaitseniz annem kahveye gelecek diye,kabul edemedim cunku 2 kizimda cok hastaydi surekli kusuyorlar ev les gibi.her defasinda cocuklar hasta ben.musait olunca haber vericem dememe ragmen ertesi gun yine ayni kizini gonderiyor annem.gelemk istiyor diye.iste tamda o noktada kadinin notunu verdim zaten.gorusmek istemiyorum.bu arada evdede mobilyalarimi boyama isine girismistim firsat buldukca boyayip stres atiyorum ama daha bitirmemistim.komsuma durumu anlattim mobilyalarim yarim duruyor,cocugum hasta ama cok israr ettigin icin samimiyetine inaniyorum kusuruma bakma ama gel buyur aksaMa dedim.pastaneden hazir birseyler aldim.sayiyla aldim genelde cunku bizde hazie birsey tuketilmez zaten kimsemde yok cocuklarimada yedirmiyorum.aksam geldi kahveleri yaptim icerken kapi calDi baska komsuyada soylemis.benim hic haberim yok.o gunu atlattim.numaralarimizi aldik tabii bu arada.o gunden sonra gunde 30 kere canim ne yapiyorsun nasilsin ne var ne yok.. yahu daha 2 saat once sordun ne yapabilirim ki ne yaptigimdan sanane.surekli ama surekli kahveye geliYorum yada sen gel.her defasinda bahane buldum olmadi.sonra sen cok iyi niyetlisin seni kirmak istemiyorum ama bu kadar komsuluk iliskileri bana gore degil ben gorusmek istemiYorum yanlis anlama lutfen dedim.tamam komsum anladim ben seni dedi.ohh tam kurtuldum derken aksamina kizi geldi annem gelmek istiyor diye.asansorden inerim hemen kapisini acar.alisveristen gelirim hemen kapisini acar ,cok bunaldim artik insan gibi anlatiyorum anlamiYor.sinavlarim var ders calisacam diyorum anlamiyor.watsapptan yaziyor cevap vermiyorum,ariyor acmiyorum kapiya geliyor bu defa.sabah ariyor mesela sirf gelmek istemesin diye cocuklar yeni uyandi kahvalti yaptiricam diyorum saat 9 bu arada.oo super senin cay sicaktir simdi bende geliyorum diyor.yok ben kizlarima gore haZirladim caY demlemiyorum baska zaman ins birlikte kahvalti yapariz musait degilim diyorum.anlamiyor.

Dedikodusu vs yoktur.geldiginde su isim var yapalim desem hic usenmez yardimci olur.evimde olmayan birsey istesem fazlasiyla doldurur gonderir.marketten birsey alacak olayim sen nereye gidiyorsun ben kizi gondereyim 2 cocukla ugrasma sen der.gercekten cok iyi niyetli ama dusuncesiz maalesef.geldiginde oyle hizmet cay pasta borek vs beklemez bir kahve icip gider yarim saatligine ama ben surekli komsum gelecek simdi gelir simdi arar stresiyle yasamak istemiyorum.evimde rahatca oturmak istiyorum.kalp kirmak kolay ben kalbini kirmadan halletmek istiyorum.

mesela dun gece saat 1 de mesaj atmis ikimizde memleketlerdeyiz komsum ne yapiyorsun diye.yahu ben ablama bile saat 10 dan sonra mesaj vs atmam yazmam hayirdir onemli birseymi oldu bir sorunmu var dedim yok seni ozledim yazmis bende saat 1 olunca merak ettim dedim yok ben gec yatiyorum zaten demis.onun gec saatte yatmasi her istediginde beni arayabilecegi anlamina geliyor maalesef.cok uzun oldu kusura bakmayim icimi doktum.okudugunuz ve cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Son düzenleme:
Buna benzer birtane bende vardı. En son patladım. Yakamdan düş dedim.. Evime gelme, kapımı çalma, whatsaptan yazma beni arama dedim. 3 4 aydır konuşmuyoruz. iş yerinden bir arkadaşımdı...

"Bu kadar komsuluk iliskileri bana gore degil ben gorusmek istemiYorum yanlis anlama lutfen dedim." bunu anlamıyorlar melasef. Önce kibar davrandım, kibarca uyardım.. Ama artık kaldıramadığımı fark ettim. Kapım çalınca bile odur diye açmıyordum.

Buna benzer birtane bende vardı. En son patladım. Yakamdan düş dedim.. Evime gelme, kapımı çalma, whatsaptan yazma beni arama dedim. 3 4 aydır konuşmuyoruz. iş yerinden bir arkadaşımdı...
"Bu kadar komsuluk iliskileri bana gore degil ben gorusmek istemiYorum yanlis anlama lutfen dedim." bunu anlamıyorlar melasef. Önce kibar davrandım, kibarca uyardım.. Ama artık kaldıramadığımı fark ettim. Kapım çalınca bile odur diye açmıyordum.
Onu yaPabilecek potansiyeldeyim zaten dondugumde halledemezsem bizim sonumuzda oyle olacak sanirim..

Ben yıllarca karşı komşudan çektim aynı derdi,taşındım kurtuldum dedim şimdi de yan komşumdan çekiyorum. Çok iyiler evet ama huzur yok

Ayyy ben olsam tası tarağı toplar taşınırdım, o ne ya? Sapık gibi habire peşinde, laftan sözden anlamaz. Saplantılı aşıklar olur ya aynı onun gibi kadın. Yani küfür etsen Yarabbi şükür diyecek neredeyse ve buradan bakınca kalbi kırılacak gibi görünmüyor keza normal bir insana o dediklerini yapınca senin yüzüne bakmazdı zaten. Sorunlu mu ne..

Ilk zamanlar sürekli yoklayan bir abla vardi.
Ben böyle ilişkilere pek inanmiyorum. O yüzden gelecek kimse yoksa, kargo vs beklemiyorsam kapıyı bile acmam. Telefonda bile bilmediğim numarayı açmıyorum, iki küçük çocukla evvel ezel bilmediğim insanı eve alamam ben de gitmem.
Muhtemelen apartmanda soğuk nevaleye cıktı adim. Sıkıntı yok. Zoraki arkadaşlıklar bana gore değil.
Komşunuz iyi niyetli evet ama bunaltangillerden. Acımasızca olacak ama 10 kez geliyorsa 2 kez acın kapiyi.

Ben de hic sevmem komsuluk iliskilerini.sekiz senedir ayni yerde oturuyorum kimseye gitmem de kimse gelmez de.cok cagirdilar ilk zamanlar ama insallah diye gecistirip gitmedim hic.ama bu kadina uzuldum biraz yaa.insan o kadar lafi duyup da hala nasil israrci olur? Ben degil laf yuzunu biraz eksitse bi daha adim bile atmam kimseye.rahatsiz etmekten cok cekinirim insanlari.bu kadin acaba kimsesi yok cok mu yalniz ki?yuzsuzluge vurdurmus iyice ama.ya da cok saf olmali ki farkinda olmasin bilemedim acikcasi.her seferinde reddetmekten baska care yok gibi gorunuyor.

Onun iyi yönlerini anlatmışsınız. Birşey istesem verir ya da markete benim yerime kızını gönderir , evde işim olsa yapar gibi... Bu yardım tekliflerini kabul ediyor musunuz? Ondan birşey istemeyin ya da markete kendiniz gidin. Çünkü bunları kabul ettiğiniz zaman sizde işiniz düşünce iyi düşmeyince kötü komşu demişsiniz gibi oluyor. Sizi itham etmiyorum yanlış anlamayın sakın sadece mesafe istiyorsanız her anlamda mesafeli olun demek ıstiyorum. İşiniz düşmesin ona

Vicik vicik komşuluk ilişkilerini sevmiyorum Merhaba deyip geçmek yeterli benim için

Siz zaten gerekeni soylemissiniz artık daha ne denir bilmiyorum

Siz hiç gitmeyin onun evine, yolda falan ksrşılaşıncada , alelade cevaplar verin kısa tutun.
Hatta eşinizn üzerine atın istemiyor , sürekli evimize birileri gelsin gitsin huyu pistir. K.bakma o yzden pek görüşemeyeceğiz seninle deyin.
Hatta whtsaptan ve aramalardan engelleyin. Okudukça fena oldum. Ben gelemem öyle işe :(

sonra sen cok iyi niyetlisin seni kirmak istemiyorum ama bu kadar komsuluk iliskileri bana gore degil ben gorusmek istemiYorum yanlis anlama lutfen dedim.tamam komsum anladim ben seni dedi.ohh tam kurtuldum derken aksamina kizi geldi annem gelmek istiyor diye.
Şu kısım bile yaşandıktan sonra kurtuluşunuz yok sanırım komşunuz fazla saf ya da yüzsüz bilemedim.
Şaşırdım açıkçası.

Onun iyi yönlerini anlatmışsınız. Birşey istesem verir ya da markete benim yerime kızını gönderir , evde işim olsa yapar gibi... Bu yardım tekliflerini kabul ediyor musunuz? Ondan birşey istemeyin ya da markete kendiniz gidin. Çünkü bunları kabul ettiğiniz zaman sizde işiniz düşünce iyi düşmeyince kötü komşu demişsiniz gibi oluyor. Sizi itham etmiyorum yanlış anlamayın sakın sadece mesafe istiyorsanız her anlamda mesafeli olun demek ıstiyorum. İşiniz düşmesin ona
kesinlikle sizin gibi dusunuyorum.Bu yuzdende kabul etmiyorum her defasinda soyler bir isin varsa yapalim birlikte vs gibi hicbir isimi yaptirmadim asla zaten baska biride olsa yaptirmam.tek bir kere salca istemistim.baska hicbirsey istememisimdir. ben su anda ucretsiz izindeyim.mesela herkes ne isin var burda kimsen yok ailenin yanina gitsene diyor.kendi aileme bile agirlik yapmamak icin evimde kaliyorum.hayat felsefemdir kimsenin gram hakki gecmesin bana.sadece demek istedigim yardim sever bol gonullu biri ama olmuyor iste..

Ayyy ben olsam tası tarağı toplar taşınırdım, o ne ya? Sapık gibi habire peşinde, laftan sözden anlamaz. Saplantılı aşıklar olur ya aynı onun gibi kadın. Yani küfür etsen Yarabbi şükür diyecek neredeyse ve buradan bakınca kalbi kırılacak gibi görünmüyor keza normal bir insana o dediklerini yapınca senin yüzüne bakmazdı zaten. Sorunlu mu ne..
Bazen bende dusunuyorum ne desemde kalbi kirilmayacak.kendiside demisti zaten bunlari.baska birine soylesen birDaha senin yuzune bakmaz Allahtan ben seni sevdim iyi niyetliyimde birakmiyorum seni demisti :KK50:

kesinlikle sizin gibi dusunuyorum.Bu yuzdende kabul etmiyorum her defasinda soyler bir isin varsa yapalim birlikte vs gibi hicbir isimi yaptirmadim asla zaten baska biride olsa yaptirmam.tek bir kere salca istemistim.baska hicbirsey istememisimdir. ben su anda ucretsiz izindeyim.mesela herkes ne isin var burda kimsen yok ailenin yanina gitsene diyor.kendi aileme bile agirlik yapmamak icin evimde kaliyorum.hayat felsefemdir kimsenin gram hakki gecmesin bana.sadece demek istedigim yardim sever bol gonullu biri ama olmuyor iste..
Enteresan biriymiş. İnşallah işe başladığınız zamanda böyle yapmaz.

Rambo berkin kadın versiyonu :27:

Yapacağın şey belli , engelleyeceksin telefondan. Kapıya geldiğinde de açmayacaksın.

Şahsen ben öyle yaparım.
Mahremime saygı duymayan insan benimle hiçbirşey olamaz.

Eskiden yakınım biri olduğu halde akşam üzeri habersiz geldiği için kapıyı açmamışlığım var.
Ara yani bu kadar zor mu? Belki müsait değilim.

Siz hiç gitmeyin onun evine, yolda falan ksrşılaşıncada , alelade cevaplar verin kısa tutun.
Hatta eşinizn üzerine atın istemiyor , sürekli evimize birileri gelsin gitsin huyu pistir. K.bakma o yzden pek görüşemeyeceğiz seninle deyin.
Hatta whtsaptan ve aramalardan engelleyin. Okudukça fena oldum. Ben gelemem öyle işe :KK43:
onuda denedim esim istemiyor hic hoslanmaz komsuluk iliskilerindenarkadaslarimizla ailecek gorusmeyi seviyoruz dedim ama hic duymuyor sanki bosa konusuyorum gibi simdi gittigimde yds ye hazirlaniyorum zaten yabanci dil calismam lazim ders calisiyorum diycem surekli aradiginda falan acmiycam.telefonu sessize aliyorum diycem

Back