günaydın herkese
konu çok saçma ama yazıp anlatmaya ihtiyacım var.
normalde politik bir insanımdır, çevremdeki yakın arkadaşlarıma da evlilikte böyle olmalarını tavsiye ederim hep. ama bu bayram çok mantıklı davranamadım sanırım.
kayınvalidem ve kayınbabam sağ olsunlar düşünür arada kıyafet, çanta falan alırlar bana. aldıkları şeyler hiç tarzım olmamasına rağmen teşekkür eder evde koyardım bir köşeye.
bu bayramda almışlar bir elbise. yine tarzım değil ve giydiğimde içimi gösteren bir şey. beğenmediğim ve yakın bir yerden aldıkları için bu içimi gösteriyor değiştireyim, en azından içime sinen bir kıyafet alırsam yaz boyu kullanırım diye düşündüm. (maddi durumumuzdan dolayı pek kıyafet alamıyorum kendime bir kaç senedir)
neyse mağazaya gittim günü geçtiği için iade almadılar zaten. eve döndüm kayınvalidem içine astar dikelim dedi. elbise beyaz, içinde mavi desenler var küçük küçük getirdiği astar siyah. anne bu olmaz ki dedim. paçalı donun yok mu alttan onu giysen dedi
yok anne dedim.
kayınbabam kışın mont almıştı bak benim aldığımı beğendi giydi diye hava atıyor kayınvalideme. valla baba Allah razı olsun düşünüp alıyorsunuz ama bu sene durumumuz yok kendime mont alamadığım için giydim yoksa çok tarzım değildi dedim. kayınvalidem anlaşıldı sana kıyafet almayacağız bundan sonra parasını verelim sen kendine al dedi (kendi annem hep böyle yapar) eşimde ne uzatıyorsun teşekkür et geç giymiyorsan giyme diye beni payladı baş başa kaldığımızda. ben ona söylendim o bana söylendi derken bağırdık biraz.
başka bir gün de eşimin teyzesi biz gelinlere dikkat ederiz kumru soluk bir elbisesi var hep onu giyiyor demiş. ki durumumuzu biliyor nelerle mücadele ettiğimizi bilip bana bunu söylemesi zoruma gitti açıkçası. zaten benim aklım fikrim eşimin iş ile ilgili olan davasında bir de saçma sapan kıyafet mevzusuyla uğraştım bu bayram.