Hoş olmamış söyledikleriniz, hediyeye "beğenmedim, diğerini de beğenmemiştim" gibi cevaplar fazlasıyla çirkin. Hele ki size sevinerek hediye seçmiş büyüklerinize bu tavır gerçekten vicdan sızlatıcı. Anlıyorum ki maddi durumunuz yok ve alınan hediyelere de ihtiyacınız var. Bence önce gidip kv ve kp den özür dileyin. Ben yaptığınız güzelliği görüyorum ve çok da ayıp ettim deyin (Bundan sonrasını da normalde asla düşünmem, tasvip etmem, sadece size özel,, mağdur ve ihtiyacınız olduğunu düşünerek yazıyorum)" Zor durumumuxda böyle evladınız olarak görüp beni düşünmeniz bile beni mutlu ediyor. Aslında ben konuya çözüm getirmeyen esnafa tepkiliydim, ayıp edip size yansıttım eğer mahsuru yoksa aldığınız yere değiştirme şartı ile aldığınızı belirtirseniz olur da, bedeni olmaz, diğer giysilerime uymaz vs gibi bir durumda değiştirme şansımız olur. Ben de sizlere mahçup olmadan kullanırım sevinerek diye belirtin. Bundan sonra da yine kendi bildikleri şekilde alıp gelmeye devam ediyorlarsa da aynı hataya düşmeyin teşekkürle alın koyun bir kenara. Kırmayın sizi sevindirmeye çalışan yaşlı başlı insanları.