• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir kıyafet mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşinizin çalışmamasının ailesiyle ne ilgisi var? Ortak kararımız demişsiniz.
Ya galiba arkadaşın eşi ihraç ya da açıkta. Hani her an çözülebilir gibi düşünüp iş vs aramamış gibi geldi bana. Bilemiyorum tabi ben öyle anladım sadece. Ya bu tür durumlarda insana her şey batar (bir müddet sonra) stres bunalım depresyon hepsi üst üste gelebilir. Zor bir durum gerçekten. Ama hani insan kendi ailesinden ne bekliyorsa eşinin ailesinden de onu beklemeli ya da hiç beklemememli. Ne bileyim karışık. Ama kıyafet konusunda ben Türkiye’nin uygun olduğunu düşünüyorum.

Ya galiba arkadaşın eşi ihraç ya da açıkta. Hani her an çözülebilir gibi düşünüp iş vs aramamış gibi geldi bana. Bilemiyorum tabi ben öyle anladım sadece.
Öyle bile olsa mantıksız. İnsan geçici işlerde çalışır, taksiye çıkar, markette reyon dizer, pazarda sebze satar yine çalışır durumlar bu kadar sıkıntılıyken. Benim aklım almadı.

Begenmemınız gayet normal ben kendı aldıgımı bıle eve gelınce begenmeyıp degıstıren bır tıpım
Bu
hah işte bende aynen öyleyim saatlerce sürer bir şey almam. alınca da parasının hakkını verip senelerce giyerim. ama böyle alıyorlar alıyorlar köşede duruyor. onlarında parasına yazık. e benim de ihtiyacım var madem kızım biz senin zevkini bilemeyiz al şu parayı sen kendine bak bir şeyler deseler daha iyi olmaz mı hem benim gönlüm olur hem onların. bi de alıyorlar niye giymedin beğenmedin mi deyip duruyorlar.
ben s-m beden giyiyorum geçen kayınvalidem 2xl eşofman getirmiş. bu bana olmaz ki dedim hamileliğinde giyersin diyor. ben hamileliğimde xl bile giymedim. kendine gelenleri de mi bana getiriyor diye bile düşündüm o gün.

Ya galiba arkadaşın eşi ihraç ya da açıkta. Hani her an çözülebilir gibi düşünüp iş vs aramamış gibi geldi bana. Bilemiyorum tabi ben öyle anladım sadece. Ya bu tür durumlarda insana her şey batar (bir müddet sonra) stres bunalım depresyon hepsi üst üste gelebilir. Zor bir durum gerçekten. Ama hani insan kendi ailesinden ne bekliyorsa eşinin ailesinden de onu beklemeli ya da hiç beklemememli. Ne bileyim karışık. Ama kıyafet konusunda ben Türkiye’nin uygun olduğunu düşünüyorum.
aynen öyle her an çözülebilir evde de küçük çocuk var asgari ücretin yarısı bakıcıya gideceğine çocuk bilindik ellerde olur dedik. bi de işe dönenler 6 ayda dönünce 3 seneyi kimse hesap etmedi. bana her şey batıyor sinirden stresten. umarım durumuma vermişlerdir alınmamışlardır.

Öyle bile olsa mantıksız. İnsan geçici işlerde çalışır, taksiye çıkar, markette reyon dizer, pazarda sebze satar yine çalışır durumlar bu kadar sıkıntılıyken. Benim aklım almadı.
E öyle tabi ki ama benim 1-2 yorumunda gördüğüm kadarıyla çocuğun bakıcısına para vermek yerine eş bakıyor öylesi mantıklı gelmiş. Ama buna karar verildiyse tabi ki getirileri ve götürülerini de kabullenmiş olmaları gerekli. Diğer yorumumda da dedim bence Türkiye’de kıyafet çok pahalı değil hatta uygun. Sadece biraz araştırmak gerekiyor. Ciddi anlamda maddi zorluk çekenler işi-gücü olmayanlar için ise bütün iller sosyal yardımlaşma vakfı var tonlarca kıyafet bağışlanıyor oraya gidip seçip alınabiliyor. Asıl mesele bence Türkiye’de kıyafet değil işsizlik, emlak-araç gıda fiyatları. Neyse Allah herkese yardım etsin.

Bana da alıyorlar, aslında hiç tarzım olmayan, hani '' bedava verseler almayacağım '' şeyler oluyor. Ne kadar kaliteli de olsa tarz meselesi. Yine de çok güzel çok teşekkür ederim, ne zahmet ettiniz deyip katlayıp dolabıma koyuyorum. Birkaç kez üzerimde görsünler diye giderken giyiyorum, birkaç yıl sonra da ihtiyacı olan, zevkine uyan birileri olursa vereceğim inşallah.

Bana da alıyorlar, aslında hiç tarzım olmayan, hani '' bedava verseler almayacağım '' şeyler oluyor. Ne kadar kaliteli de olsa tarz meselesi. Yine de çok güzel çok teşekkür ederim, ne zahmet ettiniz deyip katlayıp dolabıma koyuyorum. Birkaç kez üzerimde görsünler diye giderken giyiyorum, birkaç yıl sonra da ihtiyacı olan, zevkine uyan birileri olursa vereceğim inşallah.
bende normalde öyle yapardım da kafama tüküreyim bu sefer

emin olun ben de çok tatlı bir gelinim.
bütün düğünü biz yaptık eşimle. takacakları takıya kadar aldık verdik ailesine. ellerini ceplerine attırmadık.
bize verilecek bi yerden 10 bin lira gelmiş onu bile vermediler 4 senedir lafını bile yapmadım.
3 senedir 100 bin tl kredi ödedim tek başıma.(hem düğün borçları hem araba aldık onun borcu)
3 senedir eşimin 1 kuruşu girmedi eve. ben kendi yememden içmemden kıyafetimden fedakarlık yapıyorum. bir kere de sizin oğlunuz çalışmıyor lafı çıkmadı ağzımdan.
küçük oğlan inşallah kapalı biriyle evlenir diye defalarca söylediler yanımda (ben açığım) sanki ben bi yerlerimi açıp geziyorum. o konuda da ağzımı açmadım.
böyle kayınpedere böyle gelin çok üzücü hı hı evet..
Tamam ben sizi şimdi anladım, politiğim derken bunları kastediyorsunuz yani.
Farklı bakış açısından bakın.
1) Ellerini ceplerine arttırmadık dediğinize göre bu sizin de tercihinizmiş. Ayrıca çoğunluk bu şekilde yapıyor zaten tek siz değilsiniz. Evlenip yuva kurmak isteyen insanlar sorumluluklarını da kendileri alabiliyor zira emeklilerin de durumu ortada.
2) Size de verilecek bir yerden para gelmesi derken muhtemelen bu insanlara bir yerden miras kaldı ve bize de şu kadar verirler diye kendiniz hesap yaptınız ve bu beklentiye girdiniz ben bunu anlıyorum doğru mu? Onun dışında size ait olan bir parayı istememek aşırı anormal duruyor zira.
3) Oğullarının çalışmaması ikinizin tercihiymiş yine o insanlara ne diyebilirsiniz ki?
4) Bizim toplumun bir kesiminde bu görüş vardır, uçarı bi erkekse örneğin alkol vs kullanma eğilimi varsa aman kapalı biriyle evlensin de hassasiyet gösterir o sayede diye isterler böyle bir şeyi kastetmiş olabilirler mi?

Beğenmediğinizi insanların yüzüne vurmanız bence büyük saygısızlık. Beğendiğiniz bir şeyle değiştirmek isteyebilirsiniz elbette ama bunun da bir usulü var. Bana da kayınvalidem bir elbise almıştı hiç tarzım değil anne bedeni olmadı daha küçüğü de yokmuş mecbur başka elbise aldım teşekkür ederim dedim. Belki de anladı beğenmediğimi ama tarzım değil şeklinde pat diye söylemeye hiç gerek yok. Bir de üstüne mecbur kaldım ondan giydim demişsiniz.

E öyle tabi ki ama benim 1-2 yorumunda gördüğüm kadarıyla çocuğun bakıcısına para vermek yerine eş bakıyor öylesi mantıklı gelmiş. Ama buna karar verildiyse tabi ki getirileri ve götürülerini de kabullenmiş olmaları gerekli. Diğer yorumumda da dedim bence Türkiye’de kıyafet çok pahalı değil hatta uygun. Sadece biraz araştırmak gerekiyor. Ciddi anlamda maddi zorluk çekenler işi-gücü olmayanlar için ise bütün iller sosyal yardımlaşma vakfı var tonlarca kıyafet bağışlanıyor oraya gidip seçip alınabiliyor. Asıl mesele bence Türkiye’de kıyafet değil işsizlik, emlak-araç gıda fiyatları. Neyse Allah herkese yardım etsin.
Valla size helal olsun siz çözdünüz meseleyi. Çocuk detayını bile anlamamıştım ben, konu sahibinin çalışmaması bizi ilgilendirir azarına denk geldim yalnızca.

Duyduğum kadarıyla ihracı takip eden aybaşından, göreve iade arasındaki süreçte sigortalı bir işe girildiğinde, geçmişe dönük maaşta kesinti oluyormuş. Konu sahibinin eşi bunu düşünerek çalışmıyor olabilir. Yıllardır tek memur maaşıyla kıt kanaat geçinmeye çalışmak hiç akıl kârı değil.

evet çalışıyorum memurum ama eşim işten çıkarıldığı için evin tüm yükü bende 3 senedir. ancak çocuğa ve yemeğe gidiyor elimizdeki para kıyafet lükse giriyor şu an.
Bir insan 3senedir nasıl çalışmaz? İnşaatta amelelik yapar hamallık yapar gene de alırdı kıyafetlerlnizi. Kaynana kayınbaba en masum insanlar bu konuda

Duyduğum kadarıyla ihracı takip eden aybaşından, göreve iade arasındaki süreçte sigortalı bir işe girildiğinde, geçmişe dönük maaşta kesinti oluyormuş. Konu sahibinin eşi bunu düşünerek çalışmıyor olabilir. Yıllardır tek memur maaşıyla kıt kanaat geçinmeye çalışmak hiç akıl kârı değil.
Sigortasız işe girseymişdi 🤷🏻‍♀️ Kendileri bilirler tabi ama bana mantıksız geliyor bu kadar sıkıntıya rağmen çalışmamak. Gerçi bu kadar sıkıntıya rağmen araba sahibi olmak da mantıksız geliyor ama kim ne diyebilir...

günaydın herkese
konu çok saçma ama yazıp anlatmaya ihtiyacım var.
normalde politik bir insanımdır, çevremdeki yakın arkadaşlarıma da evlilikte böyle olmalarını tavsiye ederim hep. ama bu bayram çok mantıklı davranamadım sanırım.

kayınvalidem ve kayınbabam sağ olsunlar düşünür arada kıyafet, çanta falan alırlar bana. aldıkları şeyler hiç tarzım olmamasına rağmen teşekkür eder evde koyardım bir köşeye.

bu bayramda almışlar bir elbise. yine tarzım değil ve giydiğimde içimi gösteren bir şey. beğenmediğim ve yakın bir yerden aldıkları için bu içimi gösteriyor değiştireyim, en azından içime sinen bir kıyafet alırsam yaz boyu kullanırım diye düşündüm. (maddi durumumuzdan dolayı pek kıyafet alamıyorum kendime bir kaç senedir)
neyse mağazaya gittim günü geçtiği için iade almadılar zaten. eve döndüm kayınvalidem içine astar dikelim dedi. elbise beyaz, içinde mavi desenler var küçük küçük getirdiği astar siyah. anne bu olmaz ki dedim. paçalı donun yok mu alttan onu giysen dedi :olamaz: yok anne dedim.
kayınbabam kışın mont almıştı bak benim aldığımı beğendi giydi diye hava atıyor kayınvalideme. valla baba Allah razı olsun düşünüp alıyorsunuz ama bu sene durumumuz yok kendime mont alamadığım için giydim yoksa çok tarzım değildi dedim. kayınvalidem anlaşıldı sana kıyafet almayacağız bundan sonra parasını verelim sen kendine al dedi (kendi annem hep böyle yapar) eşimde ne uzatıyorsun teşekkür et geç giymiyorsan giyme diye beni payladı baş başa kaldığımızda. ben ona söylendim o bana söylendi derken bağırdık biraz.

başka bir gün de eşimin teyzesi biz gelinlere dikkat ederiz kumru soluk bir elbisesi var hep onu giyiyor demiş. ki durumumuzu biliyor nelerle mücadele ettiğimizi bilip bana bunu söylemesi zoruma gitti açıkçası. zaten benim aklım fikrim eşimin iş ile ilgili olan davasında bir de saçma sapan kıyafet mevzusuyla uğraştım bu bayram.
Eşiniz haklı teşekkür edin geçin. Durumumuz yokta ondan giydim yoksa tarzım değildi falan hoş değil.

Arkadaşlar demişler diyeceklerini.
Benim kayinpederim de iki gelini var onların eşi çalışmıyor düzenli
Kayinpederim para veriyor gelinler öyle alıyor kıyafet vs.
Sizi biliyorlar keşke indirim çeki yada para vs verseler.
Böyle de amaca ulaşmamış hayır.
Diğer türlü begenmeseniz de sağolun der geçerdim nezaket icabi.

Eşiniz haklı teşekkür edin geçin. Durumumuz yokta ondan giydim yoksa tarzım değildi falan hoş değil.
Tek maaşla annem beni en güzellerinden giydirdi de okuttu da. 50 tl ye elbise 25 tl ye tişört vardı avm de bile. 2. El sitelerinde çok uyguna sıfır kıyafet ayakkabı vs de satılıyor.Memurun yok yok demesine inanmadım ben. Ev araba alacak tatile gldecek parası yoktur sadece

Tek maaşla annem beni en güzellerinden giydirdi de okuttu da. 50 tl ye elbise 25 tl ye tişört vardı avm de bile. 2. El sitelerinde çok uyguna sıfır kıyafet ayakkabı vs de satılıyor.Memurun yok yok demesine inanmadım ben. Ev araba alacak tatile gldecek parası yoktur sadece
Belli olmaz kimsenin durumunu bilemeyiz. Ama ikinci el kıyafetler konusunda size katılıyorum. İkinci el sitelerde çok uyguna, hemde yepyeni kıyafetler satılıyor ordan alabilirdi. Sanırım kıyafete pek önem veren biri değil, eşinin aileside önem versin istiyor orda çatışıyorlar.

Keşke bu şekilde dile getirmeseymişsin ama sanırım bir anda kayınvaliden üzülünce olan olmuş 🤷‍♀️ ogulları 3 yıldır calısmıyor evi zar zor sen gecindiriyorsun onlarda bunun farkında oldugu için senin eksiklerini karsılıyorlar. Aslında keşke bastan beri senin ne istedigini önemseyerek alsalardı. Neticede örnegın bır mont kötüde olsa ucuz degil para verilen şey neden bir iki kez giyilip kenara atılsın ki amac ihtiyac karsılamaksa kızım hangisini begenırsen kendin sec deseler daha hos olur yabancı degilsin sonucta 🙂 neticede anne babamıza hediye alırken bile bizim degil onların zevkıne göre alıyoruz. Ama orda o an söylemen kırıcı olmus tabi yazık amca çok sevincliymiş bir anda bozulmus ve bunun sende farkındasın zaten 🙂 o bu degılde teyzenın yaptıgı cok cok ayıp. Belli ki hiç yokluk görmemiş altı üstü bir elbise alamıyor diyip gecmesınden belli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back