• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir kıyafet mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Keşke banada böyle hediye alan kv ve kp olsa.
Maddi durumunuz şu an elvermediği için hediye yerine onun parasıyla istediğiniz bir kıyafeti almak istemenizi anlarım.
Söyleyiş tarzınız kırıcı olmuş
evet bende sonradan ne gerek vardı diye düşündüm.
ama 3 senedir eşimin işiyle ilgili bir sorunumuz var ve ben 3 senedir doğru düzgün aldığım maaşı harcayamıyorum. kendileri de hep allah razı olsun idare ediyorsun evi derler. bu konuşmalarımı da psikolojimin bozukluğuna vermeleri lazım.

kayınbabam kışın mont almıştı bak benim aldığımı beğendi giydi diye hava atıyor kayınvalideme. valla baba Allah razı olsun düşünüp alıyorsunuz ama bu sene durumumuz yok kendime mont alamadığım için giydim yoksa çok tarzım değildi dedim.
Bu nasıl bir nezaketsizliktir?

Başkasının adına utanmak tam da bu olsa gerek:olamaz:

Ayy kayınpedere o lafı nasıl söylediniz gerçekten?
Yine iyi insanlarmış ki bundan sonra para veririz madem demişler
Gerçi hadi alınan kıyafet giyiliyor bi şekilde
Para da elden alınmaz ki 🙄
ya aslında ben o lafı söylerken hani elbise tarzım değil ama montta değildi demek istedim. hani bi yerde kayınvalidemi üzmek istemediğim için ama iyice elime yüzüme bulaştırmışım galiba.
iyi insanlar ama bende iyi insanım 3 senedir eşimin tüm psikolojik yıpranmalarını ben çekiyorum. saygıda kusur etmiyorum hiç bir akrabalarına.

günaydın herkese
konu çok saçma ama yazıp anlatmaya ihtiyacım var.
normalde politik bir insanımdır, çevremdeki yakın arkadaşlarıma da evlilikte böyle olmalarını tavsiye ederim hep. ama bu bayram çok mantıklı davranamadım sanırım.

kayınvalidem ve kayınbabam sağ olsunlar düşünür arada kıyafet, çanta falan alırlar bana. aldıkları şeyler hiç tarzım olmamasına rağmen teşekkür eder evde koyardım bir köşeye.

bu bayramda almışlar bir elbise. yine tarzım değil ve giydiğimde içimi gösteren bir şey. beğenmediğim ve yakın bir yerden aldıkları için bu içimi gösteriyor değiştireyim, en azından içime sinen bir kıyafet alırsam yaz boyu kullanırım diye düşündüm. (maddi durumumuzdan dolayı pek kıyafet alamıyorum kendime bir kaç senedir)
neyse mağazaya gittim günü geçtiği için iade almadılar zaten. eve döndüm kayınvalidem içine astar dikelim dedi. elbise beyaz, içinde mavi desenler var küçük küçük getirdiği astar siyah. anne bu olmaz ki dedim. paçalı donun yok mu alttan onu giysen dedi :olamaz: yok anne dedim.
kayınbabam kışın mont almıştı bak benim aldığımı beğendi giydi diye hava atıyor kayınvalideme. valla baba Allah razı olsun düşünüp alıyorsunuz ama bu sene durumumuz yok kendime mont alamadığım için giydim yoksa çok tarzım değildi dedim. kayınvalidem anlaşıldı sana kıyafet almayacağız bundan sonra parasını verelim sen kendine al dedi (kendi annem hep böyle yapar) eşimde ne uzatıyorsun teşekkür et geç giymiyorsan giyme diye beni payladı baş başa kaldığımızda. ben ona söylendim o bana söylendi derken bağırdık biraz.

başka bir gün de eşimin teyzesi biz gelinlere dikkat ederiz kumru soluk bir elbisesi var hep onu giyiyor demiş. ki durumumuzu biliyor nelerle mücadele ettiğimizi bilip bana bunu söylemesi zoruma gitti açıkçası. zaten benim aklım fikrim eşimin iş ile ilgili olan davasında bir de saçma sapan kıyafet mevzusuyla uğraştım bu bayram.
ayıp olmuş sanki yani giymeyin koyun kenara eşinizin dediği gibi teşekkür edin geçin

evet çalışıyorum memurum ama eşim işten çıkarıldığı için evin tüm yükü bende 3 senedir. ancak çocuğa ve yemeğe gidiyor elimizdeki para kıyafet lükse giriyor şu an.
Yani anlayamıyorum lcw’da 30-40₺’ye elbiseler var. Onu bile alamayacak durumda mısınız ki solmuş elbiseler giyiyorsunuz neticede memur olduğunuzu söylüyorsunuz ayın 15’inde 50₺ kenara atabileceğinizi düşünüyorum🙄 Zara’da bile 50₺’ye elbiseler var buyurun size h&mden ekliyorum 25₺’ye bile var. Ayrıca hediyeye beğenmemezlik yapılmasını (kayınpeder için dediğinizi) asla doğru bulmuyorum. Ayrıca kıyafet konusunda gardrops dolap gibi uygulamalara bakabilirsiniz. Ben hiç kullanılmamış etiketi üstünde kaç tane kıyafet sattım Hatırlamıyorum hem de çok ucuza. Bir çok öyle satan var. İnsanlar sağolsun almışlar ama madem böyle hoşunuza gitmiyor alacakları zaman siz de gidin birlikte alın 🤷🏻‍♀️
FA99188B-564E-4120-A809-8E5F83EE1AF1.png

diyorum ya hep politiktim ama bu sefer öyle davranamadım
gönüllerini alın bence yemeğe çağırın öyle demek istemedim vs özür dileyin bence tarzınız olmasa kullanın ben böyle şeylere değer veriirm enazından evin içinde giyerim kullanırım

Herkesin dediği gibi kayınbabanıza söylediğiniz laf biraz ayıp olmuş ama elbiseyi değiştirmek istemekte sıkıntı yok. Ben kayınvalideme sürekli hediye alırım. O beceremez almayı, altın alır bana doğumgünümde falan. Keşke öyle yapsalarmış.

o konu eşimle benim tercihim bir çalışmamazlık iş beğenmemezlik yok ortada
Bu tercihinizin sebeplerini gerçekten bilmiyorum, eğer ciddi bir sebebi yoksa bir arkadaşımızında dediği gibi 25-30 TL’ye dâhi kıyafetler varken, bir elbise alamıyorsanız ve eşinizin çalışmasını engelleyen ciddi bir sorunu olmadığı halde çalışmıyorsa, ortak tercihiniz buysa öncelikle tercihlerinizi sorgulayın derim. Gördüğüm kadarıyla maddi konular ilerde ilişkilerde sorun yaratıyor. Kötü bir niyetle söylemiyorum bunları gerçekten. Sadece benim kafama yatmadı bu durum hiç.

ya aslında ben o lafı söylerken hani elbise tarzım değil ama montta değildi demek istedim. hani bi yerde kayınvalidemi üzmek istemediğim için ama iyice elime yüzüme bulaştırmışım galiba.
iyi insanlar ama bende iyi insanım 3 senedir eşimin tüm psikolojik yıpranmalarını ben çekiyorum. saygıda kusur etmiyorum hiç bir akrabalarına.
İkisi kıyaslanacak türden aynı şey değil ki
Eşinizi siz seçtiniz, yukarıda çalışmama işi ortak kararımız demişsiniz
Eşinizle derdiniz varken akrabalarına kötü, iyiyken iyi davranacak değilsiniz herhalde

Eşinizin ailesinin size aldıkları ise hediye
Zor durumda olduğunuzu düşünüp şıklık yapmışlar yani
Yapmayabilirlerdi de
Kendinizi yanlış ifade etmişsiniz bence kayınpederinize
Kayınvalideye iyi bi şey diyeyim derken diğerini üzmüşsünüz
Ben yerinizde olsam zahmet etmeyin adı altında yardım kabul etmezdim şahsen onlardan
Zaten daha size kıyafet almazlar
Çocuk gibi elden para almak da hoş olmaz artık

Ay kıyamam ne kadar tatlı kayınpeder.. ne ince düşünmüş hediye almış bi de gelini giyiyor diye ayrıca mutlu oluyor.. Çok ayıp etmişsiniz.. böyle kpedere böyle gelin çok üzücü
emin olun ben de çok tatlı bir gelinim.
bütün düğünü biz yaptık eşimle. takacakları takıya kadar aldık verdik ailesine. ellerini ceplerine attırmadık.
bize verilecek bi yerden 10 bin lira gelmiş onu bile vermediler 4 senedir lafını bile yapmadım.
3 senedir 100 bin tl kredi ödedim tek başıma.(hem düğün borçları hem araba aldık onun borcu)
3 senedir eşimin 1 kuruşu girmedi eve. ben kendi yememden içmemden kıyafetimden fedakarlık yapıyorum. bir kere de sizin oğlunuz çalışmıyor lafı çıkmadı ağzımdan.
küçük oğlan inşallah kapalı biriyle evlenir diye defalarca söylediler yanımda (ben açığım) sanki ben bi yerlerimi açıp geziyorum. o konuda da ağzımı açmadım.
böyle kayınpedere böyle gelin çok üzücü hı hı evet..

ama giyemeyeceğim kıyafeti değiştirip giyebileceğim bir şey alsaydım yaz boyu giyerdim en azından madem iyilik yapılıyor benim gönlüme göre olması daha iyi olmaz mıydı ?
Elbise konusunda değil mont konusunda çok ayıp etmişsiniz. Hiç lüzumu yokmuş teşekkür ederim deyip geçebilirdiniz. Ayrıca insanlar ise alternatif sunmuş, elbise için beyaz astar alıp diktiririm deyip konuyu kapatabilirmissiniz.

İkisi kıyaslanacak türden aynı şey değil ki
Eşinizi siz seçtiniz, yukarıda çalışmama işi ortak kararımız demişsiniz
Eşinizle derdiniz varken akrabalarına kötü, iyiyken iyi davranacak değilsiniz herhalde

Eşinizin ailesinin size aldıkları ise hediye
Zor durumda olduğunuzu düşünüp şıklık yapmışlar yani
Yapmayabilirlerdi de
Kendinizi yanlış ifade etmişsiniz bence kayınpederinize
Kayınvalideye iyi bi şey diyeyim derken diğerini üzmüşsünüz
Ben yerinizde olsam zahmet etmeyin adı altında yardım kabul etmezdim şahsen onlardan
Zaten daha size kıyafet almazlar
Çocuk gibi elden para almak da hoş olmaz artık
evet ben zaten yaptığımdan pişman oldum keşke teşekkür edip geçseydim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back